kırışıklıklara dıkkat
Kırışıkları giderirken hücreleri öldürüyor


Kırışıklıkları giderdiği öne sürülen bazı kozmetik ürünlerde kullanılan bir kimyasalın, kırışıklıkları yok ederken deri hücrelerini öldürdüğü ortaya çıktı.
Kanada'daki Quebec Üniversitesi'nden Dr. Francois Marceau, bu kimyasalın

hücreleri değişime uğrattığını, hücrelerin bölünmesinin durduğunu ve 24 saat sonra bunların bir kısmının öldüğünü söyledi.
Hücre biyoloğu Marceau ile ekibi, '2-dimethylaminoethanol' (DMAE) adlı kimyasalı tavşanlar ve insan deri hücrelerinde denediler. Araştırmacılar, kimyasalın bulunduğu ürünler sürüldüğünde, su ve DMAE dolan hücrelerin hızla şiştiğini ve epidermal tabakanın kalınlaştığını gördüler. Diğer yandan, DMAE'nin deri hücrelerinde toksik etki yarattığı, hücrelerin bölünmesini durdurarak, salgı üretmesini engellediği ve sürüldükten 24 saat sonra hücrelerin bir kısmının ölümüne yol açtığı saptandı.


DMAE ve diğer kozmetik kimyasallar ilaç olarak görülmediği için, kutularda bunların işleyişi ve zehirli olabileceğiyle ilgili pek bilgi verilmediği belirtildi. Bu tür kozmetiklerin ilaç gibi düşünülmesi, pazara sürülmeden önce zararlı etkileriyle ilgili araştırmalar yapılması gerektiği kaydedildi.
Marceau, insanları korkutmak istemediğini, ancak bu tür ürünlerle ilgili daha fazla araştırma yapılması gerektiğini söyledi

BUNUNLA İLGİLİ BİRDE YAZI

Ben bu kozmetik ürünlerinin hiç bir faydası olduğuna inanmıyorum. Bir tane faydası varsa, beş tanede zararı var. Ayrıca ödenen yüklüce paralarla tam bir tuzak. Kırışıklık daha ziyade kuru ciltlerde meydana gelir, o yüzdende arkadaşlar, eğer böyle bir cilde sahipseniz, halis z.yağı ve kayısı çekirdeği yağı kullanabilirsiniz. Gerçekten çok faydalı, çünkü cildi nemlendiriyor ve kırışıklığı önlüyor.
Kozmetik deyince aklıma okuduğum bir yazı geldi, paylaşmak isterim.

HELENA RUBINSTEIN

Bu kadın unutulması güç bir yahudi idi.Gerçi israil'de yaşamıyordu ama,yahudi ırkına,kültürüne toz kondurmazdı.Sadece kendi ırkı için yaşadı ve öldü.90 yaşının üzerindeyken Avustralya'da bir gazeteci ile aralarında geçen konuşma şöyle:
--Bayan rubinstein kadınları süslemek,güzelleştirmek için yetmiş yıldır yüzlerce kozmetik üretiyorsunuz.Dünya güzellik piyasası sizin elinizde.Bunca krem,allık,pudra,losyon ve müstahzarın sahibisiniz.Doğru söyleyin,bu yaşınıza kadar hangilerini kullandınız?


Cevaba dikkat:
--Hiç birini..
Gazeteci şaşkınlık ve dehşet içindedir..
--Anlamadım efendim..''Hiç birini'' mi dediniz?
--Evet hiç birini..
--Niye ama?
--Çünkü kozmetiğin faydasına inanmam..
--Peki ama,o halde yetmiş yıldır niçin imal ediyor ve dünyanın dört bir yanına pazarlıyorsunuz?
BU CEVABA DİKKAT:

--İSRAİL DEVLETİ İÇİN.


Durun şimdi biraz nefes alın..Türkiye bütçesinin,bütçelerinin kat be kat üzerindeki gelir,israil devletine sunuluyor.İsrail'de yaşamayan ve oraya hiç uğramayan biri tarafından.Kıssa ne kadar dehşet verici değilmi,ne kadar yakıcı.