Yaza adım attığımız şu günlerde ayakkabı tasarımcıları oldukça geniş seçenekler hazırladı.

Genç kızlardan retro ya da metro tarzlarını beğenen herkes için yeni bir çift ayakkabı mutlaka var..

Düz tabanlı babetler..

Ayaklarınızın üzerinde sağlam durmayı isteyenlerdenseniz bu yıl sizin yılınız.. Babetler başta olmak üzere birçok düz tabanlı ayakkabı modeli sizleri bekliyor. Düz ayakkabılar oldukça doğru bir seçim, hiç sıkıcı değiller.. Balet terlikleri parlak metallerle süslü, renkli veya çiçekli.. Size uyan bir babet ayakkabı veya terlik mutlaka var.. Düz ayakkabılar fantastik ilkbahar etek, elbise ve tuniklerle giyilebiliyor. Beyaz veya ten rengi ile sezonun parlak neon renkli, oldukça şık çeşitler iyi bir seçenek olabilir. Akşam için ise, göz kamaştırıcı taşlarla ve kristallerle süslenmiş gümüş sandalet daha kadınsı görünmenizi sağlayacak.

Takoz ve platform ayakkabılarla yankı uyandırın..

Eğer bacaklarınızın modayı takip edecek derecede uzamasını istiyorsanız, biraz tabanlarınızı yükseltin. Tasarımcılar takoz tabanlı ayakkabıların şık olduğunu açıkladı. Daha çok Frankeştayn tarzını anımsatan bu ayakkabılar, uçak pistinde yürüyor gibi hissetmenize neden olabilir. Ayakkabılarda keskin detaylar, parlak metal renkler ve ayakkabı burnunun yuvarlak şekilde olması oldukça moda.. Platform ayakkabılar ise, bacaklarınızı daha uzun görünmesini sağlıyor. Bu sayede, diz boyundaki baharlık etek ve elbiselerle bacaklarınız daha çekici görünebilir. Ayak parmağınızı gizleyen burunu düz açılmış ayakkabı modellerini tercih edebilirsiniz. Yüksek topuklar, geniş kayışlarla tamamlanıyor. Sıcağı düşünerek kayışların açabilir olmasına özen gösterin, ayaklarınızı serinletebilirsiniz. Kalın kayışları bileğinizin etrafına sayısız kez dolayabilirsiniz.

Mantar, hint keneviri, ip ve ağaçtan doğal ayakkabılar..

Tasarımcılar, doğallıktan vazgeçemeyen bayanları da düşündü.. Mantar, hint keneveri, ip veya ağaçtan yapılan doğal ayakkabılar vahşi doğada yürüyormuş gibi hissettirirken, rahatlığın keyfini yaşayacaksınız. Trapez bir elbiseyle doğal hammaddeden yapılmış bir çift ayakkabı giyebilirsiniz. Bu ayakkabılar sizi oldukça elegan bir hava verebilir. Ancak doğal olan ayakkabılarda dikkat etmeniz gereken şey ayağınızı kesmemesi.. Doğal ayakkabılar çekici olsa da ayağınızı kesebilir, tahriş edebilir. Ağaçtan yapılan topuklu, örgü bir ayakkabı veya terlik takımın altında hoş olabilir.

Baskılı, çiçekli ayakkabı ve terlikler..

Ayakkabılar, giyim modasını takip ediyor. Çiçek, baskı ve desenli ayakkbılar bu sezon oldukça moda.. Eğer gerçekten ayakkabınızı yenilemek istiyorsanız hayvan baskılı haki renkli bir çift ayakkabı alabilirsiniz. Çiçeklerle süslü beyaz renkli elbiseniz için çiçeklerle kaplı bir sandalet de alabilirsiniz. Tüm bu tasarımların arasında zamansız bir model var o da 'klasik'.. 50'ler de hatta 80'lerin tercihiydi.. Yaz modasına denizcilik teması damgasını vurdu ve ayakkabılara yansıdı.. Deniz mavisi, navy gibi renklerde birçok yüksek topuklu kadınların şimdiden gözdesi oldu bile..

Parlak, açık ve metalik renkler..

Elma yeşili, çilek kırmızısı, limon sarısı ve derin deniz mavisi.. Bu sezon bu renklerin dönemi.. Parlaklıkları enerji veriyor. Bu iddialı renkleri giyerken veya alırken çekinecek bir şey yok. Genç kızlardan daha gösterişli olmanız sizi utandırmasın. Yeni modellerde daha yeni ve taze hissedeceksiniz. İddialı renklerde hazırlanan ayakkabıların parlaklığı tabanlara farklı renkler uygulanmasıyla yumuşatılıyor. Açık ve parlak renkler sizi favoriniz olabilir. Gümüş parlklığı, altın ve bronz renkleri daha yumuşatılarak ayakkabı modasındaki etkilerini sürdürüyor. Eğer bir çift yeni ayakkabı, sandalet veya terlik istiyorsanız emin olun sizi oldukça çok çeşit bekliyor.