P&G Beauty, bu sezon da dunyanin onemli moda fuarlarindan derleyerek hazirladigi
trend raporunda sac ve makyaji bes ana trend altinda acikliyor.




1- Gelecege donus


Saclar: Robot-insan kusursuzlugunu tamamlamak icin saclar, mumkun oldugunca arkaya yatiriliyor ve disarida tek bir tel bile birakilmiyor.


Makyaj: Metalik renkler on planda. Gumus rengi farlar, goz kapaginin uzerine iyice dagitilarak uygulaniyor. Daha fazaal derinlik icin kalemler, kavisli sekilde suruluyor.

Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/19065-yeni-sezonun-sac-ve-makyaj-trendleri.html#post36847

2- Sahne romantizmi


Saclar: Cocuksu bir hava icin kumas parcalari ve renkli tokalar kullaniliyor. Masayla dalgalandirilan saclarla cocuksu bir hava yaratiliyor.


Makyaj: Canli kirmizi ve nar cicegi tonlair on planda. Dudaklar bu iki rengin hakimiyeti altinda. Gozlerde ise eye-liner ve bol maskara var.


3- 60'larin tasarimi


Saclar: Victoria Beckham'inki gibi geometrik kesimler onn planda. Percemler ise hacimli ve kivrik.


Makyaj: Goz cevresine dogal olarak dagilmis gibi duran siyah farla seksi bir gorunum amaclaniyor. Kirpiklerde ise yine bol maskara var.


4-Sade zenginlik


Saclar: Dogal, parlak ve uzun saclarla sade ama carpici bir gorunum on planda. Saclar bazen dalgali bazen de dumduz ama kesinlikle isiltili.


Makyaj: Kusursuz bir gorunum on planda. Transparan pudrayla kadifemsi bir cilt hedefleniyor. Seftali tonlarindaki allikla yuzun dogal guzelligi on plana cikartiliyor.


5- Spor sIklik


Saclar: Tamamen dogal, kendi halinde saclar, islevsel kesimlerle fone gerek birakmadan kullaniliyor. Amac, yataktan yeni kalmis gibi ama bakimsiz gorunmeyen sac efekti!


Makyaj: Konu spor sIklik olunca makyajin da dogal olmasi kacinilmaz. Yuze, tene dogal bir isilit vermesi icin hafif bronzlastirici pudra disinda hicbir sey suruluyor.