Kadınların günlük beslenme periyodlarında en çok kullanmaları önerilen vitaminler ve bunları içeren besinler..


Kadınların günlük beslenme alışkanlıklarında en çok kullanmaları önerilen vitaminler ile bulundukları besinler, yaşam kalitelerini artırıyor. Amerika'da yapılan araştırmaya göre, çoğu kadının diyet döneminde veya günlük beslenme alışkanlıklarında çoğu kadının folik asit, B vitamini veya kalsiyum almadığı belirlendi. Folik asit büyüme ve gelişimi destekleyici özelliğe sahiptir. Doğumsal hastalık risklerini önler ve hamilelikte kansızlık sorunu yaşayan annelere yararlıdır. Kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olduğu da söylenebilir.

Folik asit önemli
Kadınlara almaları tavsiye edilen günlük folik asit mikrarı 400 mg. Bazı koşullarda 11-24 yaş arasında 1200 - 1500 mg, 50 yaş sonrası hormon destek tedavisi alıyorsa 1000 mg, almıyorsa 1500 mg folik asit kullanımı önerilir.
Folik asit bulunan gıdalar:Alabalık, fıstık, piliç eti, ıspanak, maydanoz, karaciğer, brokoli lahana, böbrek, esmer ekmek, beyaz ekmek, portakal, marul, muz, yumurta, sığır eti, elma, üzüm, koyun eti.

Kalsiyum kemikleri koruyor

Kalsiyum sadece kemik sağlığı için değil genel sağlık için de önemlidir. 13-19 yaş arasındaki dönemde yeterince kalsiyum alınmadığında, ileri yaşlarda kemik erimesi riski ve kemik gelişimi kaynaklı sorunlar gözlenebilir. Vücudun alınan kalsiyumu kullanabilmesi için C vitamini ile birlikte D vitamini de alması gerekir.
C Vitamini içeren gıdalar:
Özellikle kivi olmak üzere narenciyeler, küçük ve yumuşak meyveler, domates, karnabahar, patates, yeşil yapraklı
sebzeler ve biber.
D vitamini içeren gıdalar:
Morina balığının karaciğer yağı, sardalye, ringa balığı, som balığı, ton balığı, süt ve güneş ışığı..

Öncelik doğal ve taze besinlerin

Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/17747-kadinlara-ozel-beslenme.html#post34240
Uzmanlar, öncelikle ilgili vitaminlerin doğal ve taze besinlerden alınmasını öneriyor. Unutmamanız gerekense, kendi başınıza vitamin kullanmamalı ve tavsiye edilen miktarda destekleyiciler almaya özen göstermek.