Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


5 sonuçtan 1 ile 5 arası
  1. #1

    Üyelik tarihi
    24 Şubat 2007
    Mesajlar
    527
    Tecrübe Puanı
    29

    Saliha Bir Kadının Gelinlik Kızına Nasihatları

    SALİHA BİR KADININ GELİNLİK KIZINA NASİHATLARI


    ‘’Bak yavrum,beni çok iyi dinle.Eğer ana ve babası zengin olan bir kız evlenmeyecek olsaydı senin evlenmeye ihtiyacın olmazdı.Çünkü baban zengin,meşhur,makam ve itibar sahibidir.Sen de böyle bir adamın kızısın!...Lakin hayat öyle değil.Allahu Teala,bizleri yaratmış ve bizler için hayat kanunları koymuştur.

    Kanaat sahibi ol.Kendi haline şükret.Kocan eve her ne alıp getirirse,onu en güzel bir şekilde kabul et.Kocana teşekkür ederek hoşnutluk göster.Haline şükretmeyen,kendi kazancını beğenmeyen gönül huzuru,kalp rahatlığı bulamaz.Kocana itaat et,yap dediklerini yap,yapma dediklerini yapma.Kocanla sohbet ederken ve konuşurken,ona karşı itaatli olduğunu,onun dediklerini güzel bir şekilde dinleyip yerine getirdiğini,senin konuşma ve dinleme şeklinden anlasın.Bu şekilde hareket edersen Allahu Teala senden razı olur ve eviniz saaadetle dolar.

    Evinin içini,dışını çok temiz tut.Üstünü başını temiz tut.Kocanın burnuna daima temiz kokular gelsin.Kötü kokular seni kocanın gözünden düşürür.Senden iğrenmesine sebep olur.Temizlik ve zarifliğin en iyisi,su ile olanıdır.Yemek zamanını iyi kolla.Dakika bile geçirme.Alışkanlığı,yemek saati ne ise,o zaman yemeğini hazır bulundur.açlık insanın sinirini gerginleştirir.Uyuyacağı zamanı iyi belle ve uykuya yatma zamanında yatağını hazırla.Zira uykusuzluk insanı öfkelendirir.
    Kocanın malını da eşyasınıda çokiyi muhafaza eyle.Çünkü;onun malı senin malındır.Kocanın malını israf etmeden yerli yerince kullanıp muhafaza etmelisin.
    Sevgili kızım,hayata atılma çağına gelen her bir kadın kocaya,her kocada bir kadına mutaçtır.Bir kadın bir erkekle,bir erkek de bir kadınla müşterek bir yuva kurmaya muhtaç bir şekilde yaratılmıştır.Artık sen,doğup büyüdüğün ve yetişmiş olduğun yuvadan çıkıp bilmediğin bir yuvaya gireceksin.Şimdiye kadar görüşüp konuşmadığın bir hayatarkadaşının evine,senin olacak bir eve gidiyorsun.Sen o zata hizmetçi ol ki,o da sana kul köle olsun.Sen ona yer ol ki,o sana gök olsun.Sen kocana ev ol ki,o sana direk olsun.Sevgili kızım!Şu nasihatlere iyi kulak ver.
    Yavrum!Kocana ne kadar çok hürmet gösterirsen,kendini o kadar sevdirirsin.Ne kadar dediklerini yapar,sözlerini dinlersen,o derece ondan sevgi ve hürmet görürsün.
    Kocanın akraba ve yakınlarına karşı hürmetli ol.Onlara hürmet göstermen,Kocanın itibarını gözetmen,kocana hürmet göstermen demektir.
    Kocanun sırrını kimseye söyleme.Eğer söylersen,onu gücendirmiş ve sana olan güvenini kaybetmiş olursun,aile düzeniniz bozulur.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/14035-saliha-bir-kadinin-gelinlik-kizina-nasihatlari.html#post24589
    Kocanın dini uygun her emrini yerine getir.Sakınkarşı gelme.Yoksa sana karşı kin besler ve sana düşmanlık eder.Senin zararın çok büyük olur.
    Kocan kederli olduğu zaman sen neşeli olmaktan;o neşeli olduğu zaman sen kederli görünmekten son derece sakın.Bu hal,onun dertlerine ortak olmamak gibi kusur ve eksiklik ortaya koyar.Bu ise anlayışı kıt olan,terbiyesi eksik bulunan kimselerin yapacağı bir harekettir.
    Yavrum!Bir de şunu çok iyi bilesin ki,kocanın isteklerini kendi şahsi istek ve arzularına tercih edebilirsen bu öğütlerimi yerine getirmek,çok kolay olacaktır.



    Konu Beyza tarafından (26.Şubat.2007 Saat 07:52 ) değiştirilmiştir.

  2. #2

    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    47
    Mesajlar
    3,709
    Tecrübe Puanı
    65

    Standart --->: Saliha Bir Kadının Gelinlik Kızına Nasihatları

    aaaah aahh,nerde şimdi böyleleri:)

  3. #3

    Üyelik tarihi
    24 Şubat 2007
    Mesajlar
    527
    Tecrübe Puanı
    29

    Standart --->: Saliha Bir Kadının Gelinlik Kızına Nasihatları

    :):):):)

  4. #4
    Gezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    istanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    1,372
    Tecrübe Puanı
    43

    Standart --->: Saliha Bir Kadının Gelinlik Kızına Nasihatları

    Ellerıne saglık nazlıcan Okumak okutmak gerekır zamane insanlarına

  5. #5

    Üyelik tarihi
    23 Şubat 2007
    Yer
    ılgın
    Mesajlar
    19
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart --->: Saliha Bir Kadının Gelinlik Kızına Nasihatları

    şimdiki devirde böyle gelin bulmak çoooooook zor

Benzer Konular

  1. Gelinlik arşiv..
    By Beyza in forum Kadınlar Kulübü
    Cevaplar: 13
    Son Mesaj: 12.Temmuz.2009, 16:24
  2. Gelinlik ayakkabıları..
    By hw414 in forum Kadınlar Kulübü
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 03.Ağustos.2008, 18:56
  3. Kızına rekor fiyata tuvalet aldı!
    By soleil in forum Konusuz Konular
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 25.Şubat.2008, 21:32
  4. Gelinlik Modelleri
    By Gezgin in forum Kadınlar Kulübü
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 01.Mayıs.2007, 13:25
  5. Kadının Hası!
    By NAZ in forum Hikayeler & Yazılar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 08.Mart.2007, 13:06

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.