Ahiretteki Sırat Köprüsü hurafe mi?Yıllarca hep "kıldan ince kılıçtan keskin olarak" inandığımız Sırat Köprüsü hurafe mi? İşte ilahiyatçı Süleyman Ateş'in toplumun büyük bir kısmının çok şaşıracağı yanıtı:
Sırat Köprüsü gerçekten var mı yoksa hurafe mi?
İşte Diyanet İşleri eski başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş'in Vatan gazetesindeki köşesinde bir okurunun sorduğu soruya verdiği yanıt...
"SORU: Bir televizyon programında şöyle demiştiniz: “Kabre giren sadece cesettir. Oradakine sorgu sual olmaz. İnsan öldü mü ruhu bedenden ayrılır ve Allah’ın huzuruna götürülür. Kişi, ameli iyi ise cennete, kötü ise cehenneme atılır.” Eğer durum sizin dediğiniz gibiyse zaten cennete gitmiş bir insanın kıyamet gününde sura üflendiğinde tekrar dirilip o günleri görmesindeki çelişki nedir? O zaman neden Sırat Köprüsü var? Bize hep, “Sırat Köprüsü’nden geçenler cennete, düşenler cehenneme gider” diye öğrettiler. Kişi cennette ise neden bir de onun ruhuna Sırat’tan geçme yükümlülüğü konulmuştur? (Mustafa Karakuş)

CEVAP: Sırat Köprüsü, kimi rivayette 3 bin yıl yokuş, 3 bin yıl düz, 3 bin yıl iniş olmak üzere 9 bin yıl mesafede bir yoldur. Sağında solunda cennet ve cehennem vardır. Cehennem zebanileri bir takım kancalarla insanları cehenneme düşürmeye çalışırlar. Kimi rivayette bu mesafe 15 bin, kimine göre 1000 yıldır. Bunların hiçbiri Kuran’da olmadığı gibi doğru düzgün bir hadiste de yoktur.

HEPSİ BİRER SENARYO

Hep böyle çürük rivayetler, bu gibi hurafelerle doldurulmuştur. 50 yıl, bilemedin 100 yıl yaşamış bir insanın 15 bin yıl, kıldan ince kılıçtan keskin bir köprü yolun üstünde yürütülmesi, Allah’ın merhametiyle bağdaşır mı? Ben böyle hurafelere inanmıyorum. Bunlar maalesef sözüm ona din uzmanlarının zamanla yaptıkları, İslâm öncesi inançlardan, hatta Uzakdoğu inançlarından esinlenmiş senaryolardır. Ben size bunun kanıtlarını burada ayrıntıyla veremem. İsterseniz Kuran Ansiklopedisi adlı eserimin Sırat maddesine bakınız. Orada bunun nasıl sızdırma bir hurafe olduğunu göreceksiniz. İşte büyük ermişler bunu fark ettikleri için bununla alay etmişler. Bakın Yunus Emre ne demiş:
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/islami-bilgiler/4174-sirat-koprusu-hurafe-mi.html#post5874

Sırat kıldan incedür, kılıçtan hem keskincedür

Varup anın üstünde evler yapasum gelür.

Dibinde gayya vardur içi nar ile pürdür

Varuben ol gölgelikte biraz yatasım gelir.

Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme

Seni sigaya çeker bir molla Kasım gelür.

Allah, bizi Molla Kasım’lardan korusun!"