2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
KONYA İLİ ILGIN İLÇESİ 1.EĞİTİM BÖLGESİ
İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞIDIR

TOPLANTI TARİHİ: 15.09.2011
TOPLANTI SAATİ: 09:30
TOPLANTI YERİ: Cumhuriyet İÖO.
TOPLANTI SAYISI:1

TOPLANTI GÜNDEMİ


1- Açılış ve yoklama
2- Saygı duruşu ve İstiklal Marşı
3- 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunundan Milli Eğitimin genel ve özel amaçları ve İlköğretim Kurumları yönetmeliğinden İlköğretimin amaçlarının okunup değerlendirilmesi
4- Zümre toplantılarına ait yönetmelik maddelerinin okunup değerlendirilmesi
5- Yabancı dil dersinin amaçlarının okunması
6- 2504 sayılı tebliğler dergisinde yayımlanan Atatürkçülük konularının görüşülüp ünitelendirilmiş yıllık plana ve derslere aktarılması
7- Yıllık planlar ve işlenişi
8- Yeni öğretim yılı çalışma esaslarının belirlenmesi ve işbölümü,ders kitaplarının görüşülmesi
9- Müfredatın uygulanması: Konuların işleniş süresi ve uygulamada birlik ve beraberliği sağlayacak şekilde karara varılması
10- Yabancı dil dersinde kullanılacak öğretim metotlarının tespiti
11- Ölçme- değerlendirmede ortak kararların alınması
12- Proje ve performans görev konularının tespiti
13- İngilizce dersinin diğer zümrelerle işbirliği
14- Ders araç-gereçlerinin etkin kullanımı ve DYNED dil eğitim sisteminin işleyişi
15- Dilek ve temenniler

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ


1- 15.09.2011 tarihinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu İngilizce dersi öğretmeni Bünyamin ACEMOĞLU başkanlığında saat 09:30’da toplantı başladı. Toplantıya katılmayan öğretmenin olmadığı tespit edildi.Yazman olarak Atatürk İlköğrtim Okulu İngilizce Öğretmeni Mevhibe ESEN seçildi.

2- Bir dakikalık Saygı duruşunu takiben İstiklal Marşı okundu.

3- Zümre başkanı Bünyamin ACEMOĞLU, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununu ve Türk Milli Eğitiminin amaçlarını okudu ve 2. maddedeki açıklamalar ışığında öğrencilerin Milli Eğitimin temel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak yetiştirilmesine özellikle dikkat edilmesi gerektiğini hatırlattı.
Madde 2. Türk millî eğitiminin genel amacı, Türk milletinin bütün fertlerini;
a) Atatürk inkılâp ve ilkelerine ve Anayasa’da ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin millî, ahlâki, manevî ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; insan haklarına ve Anayasa’nın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış hâline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek,
b) Beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan, yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek,
c) İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak ve böylece, bir yandan Türk vatandaşlarının ve Türk toplumunun refah ve mutluluğunu arttırmak; öte yandan millî birlik ve bütünlük içinde iktisadî, sosyal ve kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve nihayet Türk milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı yapmaktır.
Cansu Şimşek İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Halil İbrahim SÖZEN, İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 95. Maddesini okudu.
Madde 95 - Zümre öğretmenler kurulu, 1, 2, 3, 4 ve 5 inci sınıflarda aynı sınıfı okutan sınıf öğretmenleri ve varsa branş öğretmenlerinden, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda branş öğretmenlerinden oluşur.
Zümre öğretmenler kurulu, okul müdürlüğünce yapılacak planlamaya uygun olarak öğretim yılı başında, ortasında, sonunda ve ihtiyaç duyuldukça toplanır. Toplantılar, okul müdürünün görevlendireceği bir müdür yardımcısının veya branş öğretmenleri arasından seçimle belirlenen öğretmenin başkanlığında yapılır.
(Değişik fıkra : 02/05/2006 - 26156 S.R.G Yön/39.mad;Değişik fıkra: 24/12/2008- 27090 S.R.G Yön/32.mad.) Bu toplantılarda, öğretim programları ve derslerin birbirine paralel olarak yürütülmesi, ders araçları, laboratuvar, kütüphane, spor salonu, teknoloji ve tasarım, bilişim teknolojileri, görsel sanatlar ve müzik dersliklerinden planlı bir şekilde yararlanılması ile proje ve performans görevi konuları belirlenir. Dersin özelliğine göre etkinlik örnekleri ve materyaller hazırlanarak ortak bir anlayış oluşturulur.
Zümre öğretmenler kurulunda:
a) Eğitim-öğretim programları incelenir ve ortak bir anlayış oluşturulur.
b) Uygulamalarda karşılaşılan güçlükler üzerinde durulur ve bunların çözüm yolları aranır.
c) Öğrencilerin çalışma ve eğitim durumları ile çevrenin özellikleri incelenir ve alınacak önlemler kararlaştırılır.
d) (Değişik bent : 02/05/2006 - 26156 S.R.G Yön/39.mad) Eğitim-öğretim faaliyetleri ile ilgili olarak hazırlanacak planların uygulamasında birlik sağlanır.
e) Mesleki eserler ve eğitim alanındaki yeni gelişmeler incelenir.
f) Uygulamak ve değerlendirmek üzere ortak ölçme ve değerlendirme araçları hazırlanır.
g) (Ek bent : 02/05/2006 - 26156 S.R.G Yön/39.mad) Ders yılı sonunda zümre öğretmenler kurulu; ders programları, ilgili mevzuatı, ders araç-gereci, öğretim yöntem ve teknikleri, okul ve dersliklerdeki fizikî durum ve öğrenci başarı düzeyini değerlendiren bir rapor hazırlar ve okul müdürlüğüne sunar.
ğ) (Ek bent: 24/12/2008- 27090 S.R.G Yön/32.mad.) Her dönem ortak yapılacak sınavların yapılış usul ve esasları, soru şekilleri, konu ağırlıkları ve sınav tarihleri dönem başlarında belirlenir. Ortak sınav sonuçları, zümre öğretmenler kurulunda değerlendirilir ve rapor hâlinde okul yönetimine sunulur.

4- 2149 – 2152 – 2197 ve son olarak yayımlanan Haziran Ek 2006/2585 sayılı tebliğler dergilerinden ilköğretim yabancı dil müfredatları okunarak gözden geçirildi.

GENEL AMACI: Öğrencilere öğrenmekte oldukları yabancı dili sevdirmek ve onları çağdaş bir yaşama hazırlamaktır.
ÖZEL AMACI: Öğrencilerin, söz ve yazı ile anlatılanları anlamaya çalıştırmak, gördüklerini duyduklarını ve düşündüklerini yabancı dilde söz ve yazı ile anlatma yeteneğini kazandırmak, yabancı dili sevdirmek, basit şarkı ve oyunlarla ilgilerini uyandırmak, yabancı dildeki sözcüklerin anlamlarını, doğru okunuşlarını öğretmek, öğrenilen yabancı dili okul sonrası yaşamında kullanma ve geliştirme bilincini kazandırmak. Dünyadaki yeniliklerini izleme olanağı sağlamak.

5- 2511 sayılı Tebliğler Dergisinden yıllık planlarla ilgili bölümler okundu. Değişen programa uygun olarak yıllık planların yapılması görüşüldü.
6- Atatürkçülük konularının görüşülüp ünitelendirilmiş yıllık plana ve derslere aktarılması konusunda 2104 – 2212 ve 2457 – 2504 sayılı T.D. okundu. Buna göre Atatürk’ün hayatı, barışa ve eğitime verdiği önem 10 Kasım, 29 Ekim, 18 Mart, 23 Nisan, 19 Mayıs tarihlerinde ders esnasında yeri geldikçe büyük önder Atatürk’ü öğrencilere büyük bir önder, bir kahraman olmasının yanında herkes gibi bir insan olarak da tanıtmaya özen gösterilecektir. Atatürk ile ilgili özel günlerde hazırlanan slayt gösterisi sunulacak, ve filmler seyrettirilecek, Atatürk’ün çeşitli sözlerinin hem ingilizcesi hem türkçesi öğretilip kavratılması sağlanacaktır.

7- Yıllık ve günlük planların müfredat programlarına uygun olarak 2551 sayılı tebliğler Dergisi, sayfa 439’da yayımlanan ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 30.07.2003 Tarih ve 226 sayılı kararı ile kabul edilen “M.E. B. Eğitim ve Öğretim Çalışmalarının Planlı Yürütülmesine İlişkin Yönerge” doğrultusunda, öğrenci ve çevre şartlarına uygun olarak hazırlanmasına karar verildi. 2575 sayılı Tebliğler dergisinin 603. sayfasında, ilgili Yönetmeliğin 12. maddesinin değişikliğinde belirtilen “Öğretmen Kılavuz Kitabı bulunan derslerde, kılavuz kitaplar ders planı yerine kullanılır. Öğretmenin ihtiyaç duyması halinde okulun şartlarına göre kılavuz kitaplarda yer alan planların dışında da öğretim programına uygun ders planı hazırlanıp uygulanabilir.” ibaresi doğrultusunda İngilizce dersi kılavuz kitabı olarak kullanılan “Teacher’s book”ların ders planı olarak takip edilebileceği, gerekli görüldüğünde okul ve öğrenci şartlarına göre günlük plan hazırlanabileceği belirtildi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/ingilizce-dersi/60376-2011-2012-ingilizce-ilce-zumresi.html#post124000

8- 2011-2012 ders yılında okutulacak yabancı dil kitapları aşağıdaki gibidir:

4. SINIFLAR: Texture English Student’s Book 4
5.SINIFLAR: My English 5
6. SINIFLAR : Unıque 6
7. SINIFLAR : A Step To English
8. SINIFLAR : My English

Atatürk İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Mevhibe ESEN: 8. sınıf öğrencilerinin SBS sınavlarına hazırlıkları için yardımcı materyaller olarak worksheet’lerden ve örnek testlerden faydalanılması, ayrıca ortak sınavların yapılması gerektiğini belirtti.
100.Yıl İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Adem GÜDÜCÜ ise kitapların İsimlerin değiştiğini ancak konu ve müfredatın aynı 8.sınıf kitabının içeriğinin öğrenciler için ağır olduğunu ve günlük hayatta kullanılmayacak kelime dağarcığının ve bilgilerin bulunduğunu ifade etti.

9- Müfredata uygun olarak konuların işleniş süresi görüşüldü.Bu konuyla ilgili olarak Şeker İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Yasemin SÖZEN öğrencilerin durumuna ve geçmiş yıllardaki bilgilerine bağlı olarak bazı konuların ve ünitelerin yer değişikliği yapılması gerektiğini söyledi.Diğer arkadaşlar da bu durumu tasdikledi.

10- Yabancı Dil dersinin öğretiminde kullanılacak metotlar; öğrenci merkezli eğitimi esas alarak aşağıda belirtilmiştir.
a) Grammar-Translation Method
b) Eclectic Method
c) Audio- Lingual Method
d) Audio- Visual Method
e) Total- Physical Response
Yukarıda belirtilen öğretim metotlarına bağlı olarak;
a) Mechanical Drills
b) Chin Drills
c) Pair-work
d) Group-work
e) Role-play activities
f) Demonstrations
g) Songs and games aktivitelerinin kullanılmasına karar verilmiştir.
11- Ölçme ve değerlendirmede birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla bir tane de olsa ortak sınavın tüm İngilizce öğretmenleri tarafından yapılması ve konuların paralel olarak işlenmesi uygun görülmüştür.
Bunların yanı sıra ölçme ve değerlendirme konuları aşağıda belirtildiği gibidir:
a) Yazılı sorularının; kısa cevaplı, boşluk doldurma, cümle tamamlama, çoktan seçmeli ve doğru-yanlış türlerinde hazırlanması
b) Her dönem 6.7.8. sınıflar için 3 yazılı sınav, 4 ve 5. Sınıflar için 2 yazılı sınav yapılması, öğrencinin sınıf içerisindeki performansının da 2 performans notu olarak değerlendirilmesi
c) Yazılı sınavlardan en az bir tanesinin çoktan seçmeli yapılması uygun görülmüştür.
d) Tüm sınıflarda her dönem en az bir ortak sınav yapılması görüşüldü.
e) Yazılı tarihleri aşağıda belirtilmiştir.

1.DÖNEM

SINIFLAR 1.YAZILI 2.YAZILI 3.YAZILI

4 Kasım 3.hafta Ocak 1. hafta
5 Kasım 3.hafta Ocak 1. hafta
6 Kasım 1. hafta Aralık 1.hafta Ocak 1. hafta
7 Kasım 1. hafta Aralık 1.hafta Ocak 1. hafta
8 Kasım 1. hafta Aralık 1.hafta Ocak 1. hafta

II.DÖNEM


SINIFLAR 1.YAZILI 2.YAZILI 3.YAZILI

4 Mart 4. hafta Mayıs 3.hafta
5 Mart 4. hafta Mayıs 3.hafta
6 Mart 2. hafta Nisan 2.hafta Mayıs 3.hafta
7 Mart 2. hafta Nisan 2.hafta Mayıs 3.hafta
8 Mart 2. hafta Nisan 2.hafta Mayıs 3.hafta


12- Proje ödevlerinin, öğrencilerin hangi derslerden ödev konusu alacakları belirlendikten sonra dönem içinde hazırlanacak bir zümre ile belirlenmesine karar verildi. İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin değişen 35. maddesinde yer alan Öğrenciler, bir ders yılında istedikleri ders veya derslerden bireysel ya da grup çalışması şeklinde öğretmen rehberliğinde en az bir proje hazırlar. Öğrencilerin başarılarının belirlenmesinde ders ve etkinliklere katılımı ve performans görevleri de dikkate alınır.Projeler ve performans görevleri, önceden belirlenen ölçütlere göre hazırlanan değerlendirme ölçeği veya dereceli puanlama anahtarına göre değerlendirilir. Öğrenciler, çalışmalarında yararlandıkları kaynak veya kişileri de belirterek öğretmenin belirleyeceği süre içinde çalışmalarını verirler. Projeler verildikleri dönemde değerlendirilir. Öğrencilere bütün derslerden her dönemde en az bir ders ve etkinliklere katılım puanı verilir.ibaresi ve 40. maddesinde yer alan “Öğretmenler; sınavların yapıldığı, proje ve performans görevlerinin ise teslim edildiği tarihten başlayarak en geç on gün içinde sonuçlarını öğrencilere bildirir. Varsa yapılan ortak hataları sınıfta açıklar. Ölçme değerlendirme araçları, incelemeleri için öğrencilere dağıtılır ve inceleme sonrasında geri alınarak bir öğretim yılı saklanır. Projeler, öğrencileri bu çalışmalara özendirmek amacıyla sınıfın veya okulun uygun bir yerinde sergilenir.” ibaresi doğrultusunda öğrencilere en az 1 proje ve performans görevi verilmesi kararlaştırıldı. 2011-2012 Eğitim- Öğretim yılında 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine verilecek proje ve performans görevlerinin konuları aşağıda belirtilmiştir.

Performans görev konularının sınıf, okul, öğrenci, çevre vb etkenler sebebiyle ekleme/çıkarma yapılabileceğine karar verildi. Ayrıca öğrencilerin ders içi performanslarının, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde de belirtildiği üzere en az iki derse katılım puanı verilerek değerlendirilmesine karar verildi.Halil Özkan İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Ayşe KARAKÖSE:Performans görevleri konusunda Öğrencilerin sosyo ekonomik ve aile durumları gözönünde bulundurulmalıdır.
Projeler ve performans görevleri, önceden belirlenen ölçütlere göre hazırlanan değerlendirme ölçeği veya dereceli puanlama anahtarına göre değerlendirilecektir.



PERFORMANS GÖREVİ KONULARI
Müfredat programına paralel olarak üniteler bazında “Task” olarak belirtilen aşağıdaki konular performans görevi olarak belirlenmiştir.

4. SINIF
Creating short conversations with finger puppets.
Preparing a mini poster using photographs of their family members (draw, color, cut)
Labelling the body parts.
İmagining a room, drawing and coloring it, and writing the names of the objects
Observing a pet and imitating it.
Making their own timetable
Making a clock
Making a list showing the birthdays of their family members
Identifying physical state
Preparing a poster showing weather conditions in each season
Drawing the Picture of your favourite toy
Choosing a cartoon character and dressing him / her up
Filling out a passport application form

5. SINIF
Greetings

Numbers
Oppositive Adjectives. Too ve sıfatlar.
Can /can’t (Ability-Disability).
Clock and saying times
Jobs
Simple Present Tense.
The Present Continuous Tense.
Weather Condition
Interview




6. SINIF
Creating a family tree of imaginary characters.
Preparing a poster about their favourite cartoon characters’ likes and dislikes
Drawing a fruit and vegetable basket. Showing and telling it in the class
Making a list of their daily activities
Finding a staff member. Interviewing him/her. Writing about him.
Choosing a region or country. Finding out the weather conditions there in different seasons. Writing about it.
Preparing a poster to start a hygiene campaign.
Preparing an invitation card for an imaginary party

Finding an interesting animal and introducing it.
Preparing posters and a speech bubble about Living beings
Giving a presentation about animals.
Preparing cards for a miming game
Finding traffic signs. Writing what they mean. Poster will be displayed in the classroom
Finding a Picture showing life style in the past. Writing a paragraph explaining it.
Finding the names of their national holidays in English and writing them down.
Changing the given mathematical problem into a cartoon strip story.
Doing an experiment on changing a matter and writng the steps of the experiment.
Finding pictures showing different cultures.

7. SINIF
1-Make a list of the sun signs opf your family members and write the horoscopes.
2-Make a poster about a tourist attraction
3-Compare living in a big city or a small town
4-Draw a zoo plan and give information about the animals in your zoo.
5-How can we save our natural/cultural/industrial heritage?
6-What is recycling?
7-Write about the environmental problems
8-Write about the advantages and disadvantages of computers
9-Prepare a cd describing your hometown
10-Write a shopping dialogue in a clothes store
11- Prepare a poster about this year's fashion
12- Make a poster of health problems
13- What must/mustn't we do for the ecology?
14-Who is your favourite tv character? prepare a poster.
15-Compare 1960's and 2000's.
16-Write a biography about a family member or a paragraph about your last holiday.
18-Write an imaginary tale or a nasreddin hodja story
20-Make a poster of your circus or your skills
22-Compare your past and present using "used to"
23-Draw a town map and act out a dialogue concerning giving directions
24-How should a real friend be like? compare a friend and a foe?


8. SINIF
1. Making a list of the qualities of your best friend.
2. Writing a paragraph about your close friends.
3. How should a good study place be? Write a composition about a good study place.
4. Write a composition about your learning style.
5. Describe your ideal person in your life.
6. Look at yourself in the mirror and tell what you see in yourself. If you need some change, what will you do for it?
7. Write your strongest dream or nightmare.
8. Write a composition about the changes before and after Atatürk’s reforms. What are the uses of these reforms?
9. Write Atatürk’s sayings.
10. Make a poster with Atatürk’s principles.
11. Changing the end of the given story.
12. What could / couldn’t you do when you were a child?(Use The Past Continuous Tense and could/couldn’t)
13. Act out a play in front of the class.
14. Prepare a questionaire about personal experience. ( Have you ever …?)
15. Write a short text: “What have you done so far today?” Use “since”, “for”, “so far””just”.
16. Write a composition about this sentence: “Eyes don’t tell lies.”
17. Write a paragraph : when you win SBS, what happens? How do you feel when you are successful?
18. Find an important invention and give information about it.
19. Write your 10 personal goals for the coming 10 years.
20. Write a paragraph about your personal qualities.
21. Write a paragraph about your best friend’s personal qualities.
22. Write good tips for learning English. Hoe do you learn English easily?
23. What are natural disasters? What kind of precautions can we take to prevent them?
24. What is global warming? How can we prevent it? Write a composition.
25. What is pollution? How many kinds of pollution are there? Write a composition.
26. Why is water so important in our life? What precautions can we take for water shortage?
27. Imagine that you are in a desert island. Write 10 things to get with you and why do you take them?
28.Describe your best or worst holiday you have ever had.
29. Imagine that you are talking to a receptionist on the phone and you want to reserve a hotel room. Write a dialoge this conversation.
30. Imagine that you are lost and ask someone how you can get to the ……. Draw a map and give directions.
31. Imagine that you are in a restaurant and there is a fly in your soup. So write a dialogue between you and the waiter.

Performans görevlerinin ve Projelerin değerlendirilmesi aşağıdaki dereceli puanlama anahtarı doğrultusunda yapılacaktır.
ÖRNEK:
İNGİLİZCE DERSİ PERFORMANS GÖREVLERİNİN DERECELİ PUANLAMA ANAHTARI
A- KONUNUN BÜTÜNLÜĞÜ, ANLAŞILIRLIĞI, DOĞRULUĞU – 25 PUAN
B- KENDİ BAŞINA HAZIRLAMA – 10 PUAN
C- İNGİLİZCE DİLBİLGİSİ – 20 PUAN
D- ÖDEVİN ESTETİK GÖRÜNTÜSÜ, TEMİZLİK VE SAYFA DÜZENİ, ÖDEVİN ÖZENLE YAPILMASI – 15 PUAN
E- ÖDEV İÇİN GEREKLİ MATERYALLERİ KULLANMA (RESİM, FOTOĞRAF, vb… ) – 10 PUAN
F- ZAMANINDA TESLİM – 10 PUAN
G- ÖĞRETMENLE İLETİŞİM – 10 PUAN

Performans ödev no: Sınıf :
Sıra
No
Adı Soyadı
A
B
C
D
E
F
G
Toplam
1










2
















İNGİLİZCE DERSİ PROJE DERECELİ PUANLAMA ANAHTARI
H- KONUNUN BÜTÜNLÜĞÜ, ANLAŞILIRLIĞI, DOĞRULUĞU – 20 PUAN
İ- KENDİ BAŞINA HAZIRLAMA – 10 PUAN
J- İNGİLİZCE DİLBİLGİSİ – 20 PUAN
K- ÖDEVİN ESTETİK GÖRÜNTÜSÜ, TEMİZLİK VE SAYFA DÜZENİ, ÖDEVİN ÖZENLE YAPILMASI – 15 PUAN
L- ÖDEV İÇİN GEREKLİ MATERYALLERİ KULLANMA (RESİM, FOTOĞRAF, vb… ) – 10 PUAN
M- ZAMANINDA TESLİM – 10 PUAN
N- ÖĞRETMENLE İLETİŞİM – 15 PUAN 1. görüşme (5 puan)
2. görüşme (5 puan)
3. görüşme (5 puan)
Sıra
No
Adı Soyadı
A
B
C
D
E
F
G
Toplam
1










2















13 - Eğitim-Öğretimde başarıyı arttırmak için eğitimin bütünlüğü ilkesinden yola çıkılarak
ve konularda paralelliği sağlamak için Sosyal Bilgiler, Resim, Müzik, Türkçe ders öğretmenleri başta olmak üzere ders öğretmenlerinden yardım alınmasının gerekliliği görüşülmüştür.

14 - Öğrenci başarısının arttırılmasında öğrencinin derslere hazırlıklı gelmesinin ve araç-gereçlerinin verimli bir şekilde kullanılmasının önemi üzerinde durulmuştur. Programın elverişli olduğu durumlarda İngilizce derslerinin eğitim teknolojileri sınıfında VCD, bilgisayar ve projeksiyon kullanılarak işlenmesi görüşüldü..
DYNED İngilizce dil eğitimi sisteminin derslerimizde kullanılması için bilgisayar laboratuvarının belli bir program dahilinde kullanılması kararlaştırıldı. DYNED İngilizce dil eğitimi sisteminin işleyişi, ayrıntıları ve öğrencilerimiz üzerindeki yararları konuşuldu. Müfredatımızı aksatmadan 2 haftada 1 saat ve mümkün olduğu haftalarda ise haftada 1 saat DYNED İngilizce dil eğitimi sistemi için bilgisayar labaratuvarının belli bir program dahilinde kullanılması kararlaştırıldı.

15) 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılının başarılı bir yıl olması temennisiyle toplantıya son verilmiştir.

ALINAN KARARLAR


1) Yabancı Dil Öğretiminde hedef dört temel dil becerisinin (dinleme, konuşma, okuma, yazma) yerleşmesi için öğrencilerin mümkün olduğu kadar İngilizce konuşmalarına karar verildi.

2) Yazılı Sorularının cevap anahtarı ile birlikte hazırlanmasına ve bu cevap anahtarın da müştereken belirlenen kriterler esas alınarak sınav soruları değerlendirilmesine karar verildi. Yazılı sınavların tarihinin en az 1 hafta önceden öğrencilere duyurulmasına ve yazılı sorularının doğru cevapları veya cevap anahtarının bir nüshasının öğrencilerin göreceği bir panoya asılmasına karar verildi.

3) Müfredat konularının işleniş süresi ve sırasının il düzeyinde belirlenerek, uygulamada birlik ve beraberliğin sağlanmasına karar verildi.

4) 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında 2457 sayılı Tebliğler Dergisi esas alınarak Atatürkçülük konuları ile ilgili olarak aşağıdaki kararlar alınmıştır.

a) 4.ve 5. sınıflarda Atatürk’ün ailesinin İngilizce tanıtılması kararlaştırılmıştır.
b) 6. ve 7. sınıflarda Atatürk’ün hayatı ve sözleri öğrencilerin İngilizce düzeylerine uygun olarak verilmesi kararlaştırılmıştır.
c) 8. sınıflarda Atatürk’ün hayatı ve sözlerinin hem İngilizce hem Türkçe olarak verilmesi kararlaştırılmıştır.

5) Her dönem en az bir ortak sınav ve konu tekrar sınavları yapılmasına karar verildi.

6) Değişen programa uygun olarak tüm sınıfların öğretmen kılavuz kitaplarının (Teacher’s Book) bulunmasından dolayı günlük plan yapılmamasına karar verildi.

7) Derslerin işlenişi sırasında; dilbilgisi konularında Türkçe dersi öğretmenleriyle, Atatürkçülük konularında Sosyal Bilgiler dersi öğretmenleriyle, şarkı öğretimi sırasında müzik dersi öğretmenleriyle işbirliği yapılmasına karar verilmiştir.

8) İngilizce dersinde öğrenci merkezli eğitim esas alınarak alıştırma kitabı, resimler, figürler, şarkı kasetleri, sözlük, VCD ve bilgisayar destekli eğitim yapılmasına karar verilmiştir.

9) Her iki dönemde de 4.sınıflarda en az 2şer yazılı sınav, 6. 7. ve 8. sınıflarda 3’er yazılı sınav yapılmasına karar verilmiştir.

10) Her iki dönemde de tüm sınıflarda en az 1 er adet ders içi performans notu ve en az 1 er adet performans görevi notu verilmesine, ayrıca tüm sene içerisinde istekli öğrencilere 1 proje notu verilmesine karar verildi.

11) Başarı seviyesini artırmak için her 2 üniteden sonra tekrar amaçlı quiz yapılmasına karar verildi.

12) DYNED İngilizce dil eğitimi sisteminin kullanımı için müfredatı aksatmadan iki haftada bir saat olmak üzere bilgisayar labaratuvarının uygun bir program çerçevesinde kullanımına karar verildi.


TOPLANTIYA KATILAN ÖĞRETMENLER VE İMZA SİRKÜSÜ

Öğretmen Adı-Soyadı Görev yaptığı Okul İmza