Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    yoLcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Aralık 2006
    Yer
    bartın
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1,756
    Tecrübe Puanı
    67

    Standart Küfrün Çeşitleri

    1-Yüz Çevirme Küfrü

    Büyük Küfür
    ALLAH (c.c) şöyle buyuruyor:
    “Gökleri, yeri ve ikisi arasında bulunanları biz şüphesiz yerli yerince ve belli bir süre için yarattık. İnkar edenler uyarıldıkları şeylerden yüz çevirmektedirler.” (Ahkaf: 3)


    2-Yalanlama Küfrü
    Büyük Küfür:
    ALLAH (c.c) şöyle buyuruyor:
    “ALLAH’a karşı yalan uydurandan veya hak kendisine geldikten sonra onu yalanlayandan daha zalim kim vardır? Cehennemde kafirler için bir yer yok mudur?” (Ankebut: 68)
    3-Hakta Şüphe Etme Küfrü

    Büyük Küfür.

    ALLAH (c.c)şöyle buyuruyor:

    “(Böyle gurur ve kibirle) kendisine zulmederek bağına girdi ve şöyle dedi: “Bunun hiç bir zaman yok olacağını sanmam. Kıyametin kopacağını da sanmıyorum. Şayet Rabbimin huzuruna götürülürsem, hiç şüphem yok ki (orada) bundan daha hayırlı bir akibet bulurum. Karşılıklı konuştuğu arkadaşı ona hitaben dedi ki: “Sen, seni topraktan, sonra nutfeden yaratan, sonra da seni bir adam biçimine sokan ALLAH’ı mı inkar etmek istedin. Fakat O, benim Rabbimdir. Ben Rabbime hiçbir şeyi ortak koşmam.” (Kehf: 35-38)

    4-Cehalet Küfrü

    Büyük Küfür.

    Cehalet küfrü iki çeşittir.

    a) - Basit cehalet: Bazı fetret ehillerinde ve kendisine davet ulaşmayanlarda olduğu gibi, baştan olayı (hakkı) duymamak.

    ALLAH (c.c) şöyle buyuruyor:

    “İnkar edenleri uyarsan da uyarmasan da birdir onlar iman etmezler.” (Bakara: 6)

    Bu ayeti kerimede ALLAH (c.c), risaletten ve hüccetin ikame edilmesinden önce kafirlikleri belli olan bir kavimden bahsediyor. Onlardan bir kısmı kendilerine hüccet ikame edildikten sonra iman etmiş, bazıları ise küfürde devam etmişlerdir.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/iman/45899-kufrun-cesitleri.html#post93782

    İbni Kayyım (r.a) şöyle diyor:

    “İslam; ALLAH (c.c)’ı birlemek, tek olan ve şeriki olmayan ALLAH (c.c)’a ibadet etmek, ALLAH (c.c)’a, rasulune verasulün bildirdiklerine iman edip tabi olmaktır. Bunları yerine getirmeyen kul, müslüman değildir. Şayet bunları yerine getirmeyen, bilerek inkar eden inatçı kafir değilse, o taktirde cahil kafirdir.” (Tariku’l Hicreteyn s: 382)

    Risalet hücceti ikame edilmeden veya tebliğ ulaşmadan önce de küfür ve şirk işleyenin, müşrik ve kafir olarak isimlendirildiğine dair bir çok delil vardır. Daha önce bunların bir kısmını açıklamıştık.

    b) - Koyu cehalet: Bu cehalet türü ise; kişinin bir şeye gerçekte olduğundan başka bir şekilde iman etmesidir. Mesela; başlangıçta İsa (a.s)’a iman edip daha sonra sapan, akideleri ve düşünceleri bozulan hristiyanları, onlara benzeyen fakat kendilerini İslama nisbet edip de tağutlara ve yıldızlara tapanları, vahdeti vucütçuları, hulul ve ittihad inancına sahip olanları, evliyalara şeyhlere tapanları ve bunlar gibi bozuk akidelere sahip olanları gösterebiliriz.

    İbn Teymiye (r.a) dedi ki:

    “Rasulullah (s.a.s) şöyle buyurdu:

    “Yahudiler gazaba uğramışlar hristiyanlar ise sapmışlardır.”Çünkü yahudiler hakkı, oğullarını bildikleri gibi biliyorlardı. Fakat hakka tabi olmamışlardı. Onların kibir ve hasetleri, hakkı görmemezlikten gelip düşmanlık etmelerine sebep oldu. Hristiyanlara gelince, onların içinde ALLAH (c.c)’a çok ibadet eden kişiler vardır. Ayrıca onların kalbi daha ince ve merhametlidir. Ruhbaniyyeti icad etmişlerdir. Fakat onlarda ilim yoktur. Bu yüzden sapmışlardır. Yahudiler hakkı bildikleri halde tabi olmazlar, hristiyanlar ise hakka tabi olmak istedikleri halde cehaletlerinden dolayı sapmışlardır. Cehaletlerinin yanında bunların sapmalarının diğer bir sebebi ise zanlarına ve hevalarına tabi olmalarıdır. Bu sebeple, gerçekte ne yararlanılacak faydalı bir bilgiye ne de ALLAH (c.c)’a ibadet isteğine sahiptirler…” (El-İman’il Evsat risalesi s: 70-71)

    5-Namaz Terk Edilemez.
    Namazın Terki Mümkün değildir.
    Namaz:
    Dua, hayırla dua; müslümanların yaptıkları, bazı hareketleri de kapsayan bir ibadet türü. Arapçası “salât” olup, çoğulu “salavât”tır.

    Namaz, tekbir ile başlayıp selâm ile son bulan, belli fiil ve sözleri içine alan bir ibadettir. ALLAH’a karşı tesbîh, ta’zîm ve şükrün ifadesidir.

  2. #2
    **NUR** Beyza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Konya, Turkey
    Mesajlar
    4,214
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Küfrün Çeşitleri

    tskler guzel paylasımdı...

Benzer Konular

  1. Mani Çeşitleri , Türkü Çeşitleri
    By Mustafa Uyar in forum Lise Edebiyat Dersi
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 09.Nisan.2012, 20:58
  2. Zamirler Ve çeşitleri
    By Mustafa Uyar in forum Türkçe Dersi
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01.Haziran.2008, 19:18
  3. Saat Çeşitleri
    By haberal in forum Sosyal Bilgiler Dersi
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 26.Mayıs.2008, 16:51
  4. açı ve açı çeşitleri
    By Mustafa Uyar in forum Lise Matematik Dersi
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 14.Mayıs.2008, 21:23
  5. hac çeşitleri
    By RüZGaR in forum İslamın Şartları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 23.Mart.2007, 19:15

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.