Ilgın'ın turistik değeri zengin doğal yapısından,işlek bir ticaret yolu üzerinde bulunmasından kaynaklanmaktadır. Ilgın kaplıcaları,ormanları,göl ve göletleri ile hertürlü turizme açıktır ayrıca eski tarihi değeri olan eserleri ile de yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmektedir.
Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalan eserlere halkımız tarafından gerektiği kadar ilgi görmemekte, ilgili kuruluşların tarihi eserlerimizin tanıtımının yapılmasında ve korunmasında gelecek nesillere ışık tutması için gereken ilgiyi göstermeleri gerekmektedir. Ilgın Arkeoloji müzesinin olmaması en büyük eksikliğimizdir.

Bu nedenle tarihi yönden zengin olan ilçemizde bulunan eserler Konya ve Arkeoloji müzelerinde sergilenmekte olup diğer eserlerimizde belediyemiz ve personeli tarafından kendi imkanlarıyla korunmaya ve şehir içinde açık alanlarda sergilenmeye çalışılmaktadır. Doğal Güzellikleri ve Mesire Yerleri: İlçemiz doğal güzellikleri ve mesire yerleri yönünden oldukça zengindir.

Ilgın gölü çevresinde jandarma dinlenme parkı ,Kaplıca çay bahçeleri, ilçe merkezinde bir park, orman içlerinde pek çok dinlenme yerleri vardır.Orman göl ve meralarda yaban domuzu, keklik, tavşan, kurt, tilki, porsuk, bıldırcın, yaban ördeği, yaban kazı, üveyik gibi av hayvanları bulunmaktadır. Kara avcılığı kanunu esaslarına göre av yapılmaktadır. Ayrıca Mahmuthisar, Beykonak, Ormanözü köylerinde alabalık üretimi mevcuttur.

Halkımız ve çevre ilçelerden gelen misafirlerin Bulcuk göleti ve ormanı, Balkı boğazı, Çatak Asmalı pınar, Aşağı Çiğil Taşdelen suyu ve ormanı, Ilgın gölü çevresi, Hamamdağı, Mahmuthisar ve Beykonak yaylaları tatil günlerinde dinlendikleri mesire yerleridir. Halkımız ve çevre ilçelerden gelen insanların en fazla rağbet ettiği yerlerden biride Ilgın kaplıcalarıdır. Dinlenme tesisleri, şifalı suları ve tarihi özelliği ile büyük ilgi görür.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/ilgin-kaplicalari-konya/55693-ilginda-turizm.html#post113597

alıntıdır