Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1

    Üyelik tarihi
    24 Şubat 2007
    Mesajlar
    527
    Tecrübe Puanı
    29

    Eşeklik baki kalır :) Engin Ardıç

    Eşeklik baki kalır - Engin Ardıç (Akşam Gazetesi)


    Yılmaz Özdil Antalya’ya gitmiş, turistlere bakmış bakmış, beni yarım saat kadar güldüren, o gün önüme çıkan her tanıdığıma anlattığım müthiş şakasını patlatmış: “Antalya’da Vladimir Putin kesin kazanır, Angela Merkel de dört milletvekili çıkarır, Türkler baraj altı...”

    Dallama sazanın biri de pat diye lafın üstüne atlamış tabii: “Sen ne biçim gazetecisin be, yabancıların burada oy verme hakları var mı?”

    Yılmaz diyor ki, zekâ düzeyi böyleyse, günün birinde burada Putin gerçekten kazanır vallahi!

    O kabuksuz hayvancığın zihninin açılması için kendisine bol bol kabuklu deniz hayvanı yedirmek lazım ama dinimizde yasakmış galiba...

    Zarar yok, mangal yapsın, kırmızı etin de faydası dokunacaktır. Hemcinslerini yemek bizde yasaktır ama onlarda doğa kanunu.

    Bu tür aptallar ve aptallıklar bendenizin “ilacıdır” efendim... Aynı zamanda ekmek param, yıllardır onlarla kırkıla kırkıla evin geçimini sağlıyoruz...

    Bakınız bugün politika yazacaktım (eh, bu da çok farklı bir alan sayılmaz), fakat yeni bir dıngıllığa takıldım.

    07.07.2007 çılgınlığı... Bizim magazin çılgınları da bunu pek sevmişler anlaşılan.

    Yedinci yılın yedinci ayının yedinci günü... O gün “birşeyler” olacakmış.

    Buna “hurufilik” denir ama geriden hurufilik. Üstelik yalnız Türkiye’ye özgü de değil. Amerika’da millet o gün evlenmek için başvuruyormuş, örneğin Las Vegas’ta önümüzdeki cumartesi günü evlenmek için nikâh sırası bekleyen üç bin çift varmış. (Nevada eyaletinde devlet daireleri hafta sonu da çalışıyorlar demek ki... Acaba Reno kentindeki boşanma mahkemeleri de pazar günü açık mı?)

    Astrologlar da tam tersine, Merkür gezegeninin konumu dolayısıyla o gün birtakım aksilikler çıkabileceğini, yani yedinci günün çok da makbul olmadığını söylüyorlarmış.

    Fakat The Secret kitabına göre o günün iyi geçmesini isterseniz, geçer. (Kocanıza eşek dili yedirmek ya da yatağın altına “bağlama muskası” koymak gibi alaturka yöntemleri artık bırakınız, kocanızın dostunu terketmesi için “postıf eneeercinizi” yoğunlaştırınız. Hele “karga büken büyüsü” asla yaptırmayınız, sonra size de zararı dokunur. Herifin şeyi bir bükülürse kardeş kardeş oturur karşılıklı örgü örersiniz vallahi, en iyisi Rhonda Byrne ablanızın yolunda yürüyünüz, kocanızın dostu postu olacak o şıllık da görsün gününü...)

    Demek ki insanoğlu akıllanmak istemiyor.

    Demek ki daha önce atlatılan benzer çılgınlıklar, örneğin 02.02.2002 saçmalığı, ya da 05.05.2005 budalalığı kimseyi kesmemiş.

    Benim de merak ettiğim, bu gibi işlerde niçin “Batı taklitçiliği” yaptığımız... Bize ne kefere takviminden? (Aslına bakarsanız, işi bozan yılın 2000’le başlaması... Bu salaklığın 07.07.7007 tarihinde sergilenmesi daha uygun olmayacak mıydı? Fakat 2 rakamı işlerine gelmeyince onu yoksaymışlar, kısaca 7/7/7 yapıp geçmişler.)

    Bu yıl, rumi 1423, hicri 1428 yılı...

    Örneğin biz de 14.2.1423 gibi bir gün şavullasak da o gün saçmalasak daha iyi değil miydi?

    Olmaz. “Muasır medeniyet seviyesine” ulaşmak için (Babıali’de bunu hâlâ “muassır” yazan da çok yamyam vardır) her türlü Amerikan zırvası taklit edilecektir. Örneğin 11 Eylül saldırısı da 11/9 değil, Amerikan zagonunca 9/11 şeklinde anılacaktır.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/hikayeler-yazilar/27847-eseklik-baki-kalir-engin-ardic.html#post53555

    Saint Valentine geçti ama Halloween ne zamandı kızlar? Onu kutlayın, ertesi gün All Saints Day. Ardından da Happy Hanukkah! Ross Geller, Monica Geller, Rachel Green, Chandler Bing, Phoebe Buffay ve Joey Tribbiani ile birlikte...

    Yarın 4 Temmuz, Independence Day, siz ona da hazırlamışsınızdır birşeyler, Rhonda ablanız da kutlayacakmış sizden söğüşlediği paralarla.



    :):):)haklı

  2. #2

    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    47
    Mesajlar
    3,709
    Tecrübe Puanı
    65

    Standart --->: Eşeklik baki kalır :) Engin Ardıç

    bence de...

Benzer Konular

  1. Makale: Cennetül Baki Kabristanının Şeması
    By Mustafa Uyar in forum Makaleler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 27.Ocak.2014, 11:38
  2. Cennetül Baki Kabristanının Şeması
    By Mustafa Uyar in forum İslami Resimler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 22.Ocak.2014, 23:14
  3. Ardıç yağı
    By Mustafa Uyar in forum Şifalı Bitkiler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06.Ekim.2008, 22:59
  4. Çivi çıkar ama yeri kalır
    By soleil in forum Atasözleri ve Anlamları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 08.Mart.2008, 22:40
  5. Ardıç
    By Mustafa Uyar in forum Şifalı Bitkiler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 17.Temmuz.2007, 15:26

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.