Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


4 sonuçtan 1 ile 4 arası
  1. #1
    **NUR** Beyza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Konya, Turkey
    Mesajlar
    4,214
    Tecrübe Puanı
    100

    Bir Öğretmen..........

    Bir Öğretmen......

    Okulun ilk gününde 5. sınıfın önünde dururken, öğretmen çocuklara bir yalan söyledi. Çoğu öğretmen gibi, öğrencilerine baktı ve hepsini aynı derecede sevdiğini söyledi. Ancak bu imkansızdı, çünkü ön sırada oturduğu yerde bir yana kaykılmış, ismi Mustafa olan bir erkek çocuk vardı. Bir yıl önce Mustafa'yı izlemişti ve diğer çocuklarla iyi oynamadığını, elbiselerinin kirli olduğunu ve sürekli olarak kirli dolaştığını gözlemişti. İlave olarak Mustafa tatsız olabiliyordu. Bu öyle bir noktaya geldi ki, O'nun kağıtlarını büyük bir kırmızı kalemle işaretlemekten, kalın çarpılar (x ) yapmaktan ve kağıdın üstüne kocaman bir "sıfır" koymaktan zevk alır oldu. Sınıfındaki her çocuğun geçmiş kayıtlarını incelemesi gerekiyordu ve Mustafa'nın kayıtlarını en sona bıraktı. Ancak, onun hayatını gözden geçirdiğinde, bir sürpriz ile karşılaştı. Mustafa'nın birinci sınıf öğretmeni şöyle yazmıştı:
    "Mustafa gülmeye hazır parlak bir çocuk. Ödevlerini derli toplu ve temiz yapıyor ve çok terbiyeli. Onun etrafta olması çok ağlenceli."
    İkinci sınıf öğretmeni şöyle yazmıştı:
    "Mustafa mükemmel bir öğrenci, sınıf arkadaşları tarafından çok seviliyor, ama annesinin ölümcül bir hastalığı olduğu için sıkıntı içinde ve evdeki yaşamı mücadele içinde geçiyor."
    Üçüncü sınıf öğretmeni şöyle yazmıştı:
    "Mustafa'nın annesinin ölümü onun için çok zor oldu. Mustafa elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor, ama babası ona ilgi göstermiyor. Eğer bazı adımlaratılmazsa, evdeki yaşamı yakında onu etkileyecek."
    Mustafa nın dördüncü sınıf öğretmeni şöyle yazmıştı:
    "Mustafa, içine kapanık ve okulda derslere çok fazla ilgi göstermiyor. Çok fazla arkadaşı yok ve bazen sınıfta uyuyor."
    Bunları okuyunca, problemi kavradı ve kendinden utandı.

    Öğrencileri O'na güzel kurdelelerle ve parlak kağıtlara sarılmış hediyeler getirdiğinde bile, çok kötü hissediyordu. Mustafa'nın hediyesini alıncaya kadar bu böyle devam etti. Mustafa'nın hediyesi bir marketten aldığı kalın, kahverengi ambalaj kağıdı ile beceriksizce sarılmıştı. Onu diğer hediyelerin ortasında açmaktan acı duydu. Pakette taşlarından bazıları düşmüş yapma elmas taşlı bir bilezik ve çeyreği dolu olan bir parfüm şişesi çıkınca çocuklardan bazıları gülmeye başladı. Ama o bileziğin ne kadar güzel olduğunu haykırdığında çocukların gülmesi kesildi. Bileziği taktı ve parfümü bileklerine sürdü. Mustafa, o gün okuldan sonra öğretmenine şunu söylemek için kaldı:
    - "Öğretmenim, bugün aynı annem gibi kokuyordunuz."
    Çocuklar gittikten sonra, en az bir saat ağladı. O günden sonra, okuma, yazma ve aritmetik öğretmeyi bıraktı. Bunun yerine, çocukları eğitmeye başladı. Mustafa'ya özel ilgi gösterdi. Onunla çalışırken, zihni canlanmaya başlıyor görünüyordu. O'nu daha fazla teşvik ettikçe, daha hızlı karşılık veriyordu. Yılın sonuna kadar Mustafa sınıftaki en zeki çocuklardan biri oldu ve tüm çocukları aynı derecede sevdiğini söylemesine rağmen, Mustafa onun gözdelerinden biri idi.

    Bir sene sonra, kapısının altında Mustafa'dan gelen bir not buldu. O'na hâlâ tüm yaşamında sahip olduğu en iyi öğretmen olduğunu söylüyordu. Altı yıl sonra Mustafa'dan bir not daha aldı. Liseyi bitirdiğini, sınıfında üçüncü olduğunu ve onun hâlâ hayatındaki en iyi öğretmen olduğunu yazmıştı. Bundan dört yıl sonra, bazı zamanlar zor geçmesine rağmen okulda kaldığını, sebatla çalışmaya devam ettiğini ve yakında kolejden en yüksek derece ile mezun olacağını yazan başka bir mektup aldı. Yine kendisinin tüm yaşamındaki en iyi ve en favori öğretmen olduğunu yazmıştı. Sonra dört yıl daha geçti ve başka bir mektup geldi. Bu kez fakülte diplomasını aldıktan sonra, biraz daha ilerlemeye karar verdiğini açıklıyordu. Mektup onun hâlâ karşılaştığı en iyi ve en favori öğretmen olduğunu açıklıyordu. Ama şimdi ismi biraz daha uzundu. Mektup şöyle imzalanmıştı, "Prof. Dr. Mustafa Yılmaz (Tıp Doktoru)"

    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/hikayeler-yazilar/17689-bir-ogretmen.html#post34138
    Öykü burada bitmiyor. Başka bir mektup daha var. Mustafa bir kızla tanıştığını ve onunla evleneceğini söylüyordu. Babasının birkaç hafta önce vefat ettiğini açıklıyordu ve evlenme töreninde, damadın annesine ayrılan yere oturup oturamayacağını soruyordu. Şüphesiz bunu kabul etti. Ve tahmin edin ne oldu ? Taşları düşmüş olan o bileziği taktı. Dahası, Mustafa'nın annesinin süründüğü parfümden sürdü. Birbirlerini kucakladılar ve Dr. Mustafa, öğretmeninin kulağına şöyle fısıldadı:
    - "Bana inandığınız için teşekkür ederim öğretmenim. Bana önemli olduğumu hissettirdiğiniz ve bir fark meydana getirebileceğimi gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim."
    Öğretmeni, gözlerinde yaşlarla ve titreyen sesiyle şöyle dedi:
    - "Mustafa, yanlış şeylere sahiptim. Bir fark meydana getirebileceğimi bana öğreten sensin. Seninle tanışıncaya dek, nasıl öğreteceğimi bilmiyordum."
    (Alıntıdır)

  2. #2

    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    47
    Mesajlar
    3,709
    Tecrübe Puanı
    65

    Standart --->: Bir Öğretmen..........

    harika bir hikaye ,sağol...
    sınıfta öğrencilere davranışlarımda aslında hep bunu ön planda tutmak istiyorum.sert davranmak zorunda kaldığım o çocuğun ev hayatının sorunlu olabileceğini düşünüyor ve üzülüyorum...
    aslında etrafımızda o Mustafalardan o kadar çok ki...

  3. #3
    yoLcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Aralık 2006
    Yer
    bartın
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1,756
    Tecrübe Puanı
    67

    Standart --->: Bir Öğretmen..........

    güzel bir hikaye...

  4. #4
    Always - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Eylül 2006
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,679
    Tecrübe Puanı
    45

    Standart --->: Bir Öğretmen..........

    eline sağlık

Benzer Konular

  1. öğretmen msn'leri !
    By yağmuryürek in forum Konusuz Konular
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 19.Kasım.2008, 16:43
  2. Atatürk ve Öğretmen (anı)
    By soleil in forum Mustafa Kemal Atatürk
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06.Kasım.2008, 22:02
  3. öğretmen konuşması ...
    By soleil in forum Eğitim-Öğretim Çeşitli Dökümanlar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 31.Ağustos.2008, 16:26
  4. Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 29.Temmuz.2008, 17:13
  5. İdealist Öğretmen
    By legendary in forum Fıkralar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 03.Şubat.2008, 14:06

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.