Mutluluk evde başlar...


Herkesin ideali huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmektir. '100 Sorun 100 Çözüm' adlı çalışma, ev hayatındaki sorunlara çözüm üretiyor. İşte evdeki bazı problemler ve denenmiş çareler.

ABD'de 70 profesör tarafından hazırlanan "100 Sorun 100 Çözüm" adlı çalışmada, Feng Şui ustalarından da öğütler alınmış. Özellikle ev ortamının sıkıcılığına çare bulmak isteyen uzmanlar, Uzakdoğulu dostlarından yardım aldı. Sorunların birçoğunun monotonluktan kaynaklandığını ve buna karşı durulması halinde, problemlerin aşama aşama yok olduğu bilinen bir gerçek. İşte size ev ortamındaki sorunlara, çocukların okuma ve küçük sağlık problemlere karşı yapmanız gerekenler;

Müze gibi bir eviniz olmasın
Antika eşyalara ilgi her zaman çok fazladır. Ancak evin her tarafını bu tarz klasik mobilyalarla döşerseniz, evde huzurlu olmanız çok zor. Öncelikle yapmanız gereken, evinizin bir bölümünü mutlak surette canlı renklerle dekore etmeniz. Bu size ferahlık sağlayacaktır. Yorgunluğunuz hızla sona ereceği için, huzursuzluğunuz da uzun sürmeyecektir.

Mobilya seçerken, yaşanan sorunlar
Özellikle evli çiftler veya yeni ev kuran çiftler, mobilya seçiminde büyük sorunlar yaşıyor. Uzmanlar, sorun yaşamak istemeyen çiftlerin, dikkat etmesi gereken hususları araştırdı. İşte sonuçlar: Evinize neyin gerekli olduğunu iyi analiz edin. Eşyalar kaliteli ama uygun fiyatta olmalı. Eşyalar önce göze hitap edmeli.

Depresyonun çözümü sizde
Depresyonlar, kişinin çevresindeki koşullara gösterdiği bir tepkiden veya kişisel düşünce ve duyumsamadan kaynaklanabilir. Kişi ilaç tedavisiyle bu sorunu çözemiyorsa, problem tahmin edilenden daha büyüktür. Bu gibi durumda ilaç tedavisinde önce, vücudun sinir sitemini hazırlamak gerekiyor. Öncelikle rahat bir ortam yaratın. Ardından Ginseng ve Sarı kantaron gibi şifalı bitkiler kullanın.

Terleme artıyor, sıkıntı büyüyor
Yaz aylarında herkesin yaşadığı problemlerden biri de terlemektir. Özellikle koltukaltının aşırı terlemesine karşı çeşitli formüller geliştiriliyor. Bu bölgedeki yağ bezeleri, gereğinden fazla ise mutlaka doktora gidin. Ancak size terlemenizi azaltacak birkaç önerimiz de var: Günde 2 litre su için, anti bakteriyel özellikli sabun kullanın.

Bel ağrısının çaresi, doktor
Birçok hastalığın tedavisi, farklı yöntemlerle çözülebilir. Fakat bel ağrısına karşı, hiç vakit kaybetmeden bir doktora gidin. Çünkü vücudun en hassas bölgelerinden biri olan bel ve civarında yaşanabilecek bir hasar, sizin hayat boyu acı çekmenize neden olacaktır. Bu problemi kesinlikle ihmal etmeyin.

Yatak odanızdaki kitaplara 'Elveda'
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/guzel-evim/41372-mutluluk-evde-baslar.html#post87746
Feng Şui uzmanları, yatak odalarında yaşanan sorunların büyük bir nedenini kitaplara bağlıyor. Araştırmalara göre, kitapları yatak odalarında olan çiftler daha çok tartışıyor. Uzmanların birçoğu da yatak odasında bulunan kitapların iç sıkıntıya yol açtığı görüşünde. Denemekten zarar gelmez...

Yüksek kolesterol ihmale gelmez
Bazı kişilerde genetik olan kollestrol problemi, bazı kişilerde ise yeme alışkanlığına bağlı artar veya düşer gösterir. Yüksek kollestrol, son yıllarda önemli problemlerden biri olarak dikkat çekiyor. Eğer kollestrolünüz yüksekse, Soya fasulyesi, fındık, susam, bitkisel yağlar, sarımsak, pırasa, taze ve kuru soğanla dost olun. Sağlığınız için bu şart.

Okumaya karşı isteksizse
Günümüzde, çocukların okumaya karşı isteksizliği had safhaya ulaştı. Eğer sizde çocuğunuzdan bu konuda şikayetçiyseniz, küçük bir oyuna ne dersiniz? Çocuğunuza, bir kitaptaki karakterlerin birinden, aynı kitaptaki başka bir karaktere telgraf çekmesini söyleyin. Bu oyun, ABD'li çocuklar üzerinde büyük başarı sağladı.
Zamandan şikayet etme alışkanlığı
Hepimiz zamanın bize yetmediğinden şikayet ederiz. Doğrusunu söylemek gerekirse, haksızda sayılmayız. Bu sorunu çözmek zor değil. Zamana karşı zafer elde etmek istiyorsanız, hemen planlama tekniğini kullanın. Öncelikle düzenli bir program yapın. Bir süreliğine, her anınızı planlayın ve farkını görün.