Perfiore ile 2006 perde modası
Perfiore 2006 koleksiyonunda maximalizm ve Art Deco akımları ön planda. İtalyan tasarım ekibi tarafından hazırlanan Perfiore koleksiyonunda neoclassic ve gleaming curtains temaları yer alıyor. Asalet, görkem ve ihtişam tüm ürünlerde etkisini gösteriyor. Ender bulunan malzemeler, altın, gümüş ,bakır varaklar ve elişi yükselişte.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/guzel-evim/3065-perfiore-ile-2006-perde-modasi.html#post4032

Modada feminen çizgilerle kendini gösteren ultra lüks, evde klasik damask desenler, efektli zeminler üzerine simli baskılar ile ön planda. Dantel görüntüleri ve etkileri romantizmi evlerimize taşıyor.

2006 yılının renklerinde ecru ve kahve tonları yılın en popüler renkleri olacak, sofistike ve lüks renkler de tahtını koruyacak. Altın,gümüş, sedefler canlı parlak koyu renklerle kullanılıyor.Orange, mavi , yeşil ve sarı tonları daha açık renklerle bazen zıt renklerle bir arada.

Perde modellerinde klasik tarza dönüş trendi görülüyor.Drapeli , kombinli fonlukların iki yanda yer aldığı , zengin pilelerden oluşan gösterişli modeller tercih ediliyor. Tül ve fonlar uzun kesimlerle dökümlü olarak yer alıyor. Taftalar, kırışmayan dökümlü kumaşlar ve ponponlar, taş ve püsküllerle zenginleştirilmiş aksesuarlarla tamamlanıyor.

Perde bakımında ise önem verilmesi gereken kumaşın 30 derecede, yün programında , sıkmadan colormatik deterjanlarla yıkanmasıdır. Deterjanlar kumaşın apre denilen koruyucu tabakasına zarar vermekte , kir ve lekelere karşı korumasız hale getirmektedir. O nedenle uygun seçim önemlidir. Ütüleme için dikey buhar veren ütüler tercih edilmeli, ütü kumaşa değdirilmeden buharla kırışıklıklar açılmalıdır. Kumaş üzerinde yer alan yıkama ve kuru temizleme talimatlarına uyulması ürünün ömrünü arttırır.