Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


4 sonuçtan 1 ile 4 arası
  1. #1
    Gezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    istanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    1,372
    Tecrübe Puanı
    43

    Araba kullananlar okuyun bir kere

    Otomobil kullanan arkadaslar;
    Asagidaki fotograflar bircok seyi anlatmakla beraber kisaca bazi fikirlerimi belirtmek istiyorum:
    Cok sevdigim bir arkadasima babasi su guzel sozu soylemis:
    "Oglum, sehir icinde bircok kaza yapma hakkina sahipsin ama sehirlerarasi yollarda sadece 1 kere kaza yapma luksun vardir."
    Bu guzel soz bircok seyi ozetlese de sehir icinde bile olumlerin gerceklestigini goruyoruz. Yani sehir icinde bile boyle bir luksumuz kalmadi. Bu soz zaten vurgu amacli soylenmis oldugundan oturu kazanin her cesidi birilerinin canini elbet yakacaktir. Hele canini yaktiginiz kisi baska biri ise iste o zaman bu durum cinayete kadar gidebilir.
    Diyelim ki kaza yaptiniz (Allah korusun); bu konuyu irdeleyeylim:
    Bazen alkollu araba kullanmak, bazen de dikkatsizlik. Ama sebebi ne olursa olsun trafik kazalarinda kaybettigimiz vatandaslarimizin sayisi maalesef PKK terorunden dolayi kaybettigimiz sehitlerimizin sayisindan cok daha fazladir. Tabi buna sakat kalan trafik magdurlarini eklersek bu oran cok daha yukselecektir.
    Alkollu direksiyon basina gecen bir insan o yolda bulunan tum diger arabalardaki soforleri ve yolculari tehdit etmekle beraber Allah korusun her hangi bir kaza durumunda % 100 kendisi sorumludur. Her ne kadar alkol almak trafikte asli kusur sayilmasa da bu durum kazaya sebebiyet verdiginden oturu vicdani bir muhasebe ile alkol alan kisinin omur boyu azap duymasi demektir.
    color=#ff0000>Arabayi elin Almani, Japonu uretiyor, ama bizim Turk gaza biraz daha basmayi maharet saniyor. Ne ilginc degil mi?</B>

    Uykusuz araba kullanmak, hatali sollama yapmak ve dikkatsizlik de kazaya sebep veren ana etkenlerdendir.Bir kaza durumunda binlerce YTL lik maddi kayiplarla beraber bir daha geri donulemeyecek sakatlik, korluk, felc gibi ozurlere sahip olabilirsiniz. Bu madalyonun iyi tarafi. Oteki tarafta ise kaza sonucu olumune veya sakatlanmasina sebep oldugunuz kisi bir baskasi ise iste o zaman hem vicdaninizdaki mahkeme (eger vicdaniniz varsa tabii ki) hem de adli mahkemeler sizi yargilayacak para veya hapis cezalarina mahkum edecek. Bununla da bitmedi. Omur boyunca duyacaginiz vicdani sizintiniz olumunuzden sonra da karsiniza gelecek tabi eger oteki tarafa da inaniyorsaniz. Olumune veya sakatlanmasina sebep oldugunuz insanin hayatini kararttiginizdan oturu "yanlislikla adam oldurme" veya "Kasten adam oldurme" kategorilerinin birine girebilirsiniz.
    Kasten adam oldurmek denilince akliniza bir tabanca alip da o insani vurmak gelebilir. Ama alkol alip da, veya bile bile uykusuz cikip da, veya asli bir trafik kusurunu isleyip umursamaz hareketlerle direksiyon basina oturma sonucu aracinizda bulunan yolcularin veya baska bir insanin olumune sebep olmak da kasten adam oldurmektir. Bu benim gorusumdur.
    Ayrica hatali kullanan bir surucuyu gordugunuzde eger bu hata daha sonra bircok kisinin canini yakabilecek olcude bir hata ise o aracin plakasini alip polise bildirmeniz yeterli. Bu konuda herhangi bir ispat istenmiyor. Aracin modelini, rengini ve hatayi yapitigi zamani ve yeri belirtirseniz o surucuye hemen ceza yazilir. Yalniz bunu 1 gun icerisinde yapmaniz gerekmektedir. Polisin sizin telefonunuzu ceza alan surucuye vermeyeceginden de emin olun. "Aman, yaziktir garibana" felsefesini yikin cunku o kisinin o hatasini aliskanlik haline getirip baska bir insanin olumune sebep olmasi yuksek muhtemeldir. Olen siz olabilirdiniz veya sizin bir yakininiz dahi olabilir.
    Toplumumuzda yaygin olan bircok trafik hatasindan bahsedelim:
    1- Cep telefonu kullanmak,emniyet kemeri takmamak ve sigara icmek yasak olsa da "bu yasak nasil cignenir" i en guzel biz toplum olarak gosteriyoruz. Telefonla konusurken bir polis gorsek hemen telefonu kapatiyoruz. Halbuki Trafik Mudurlugu kendisi icin mi yoksa bizim icin mi bu kanunu koymus?
    2- Asiri hiz yaparak olumle burun buruna gelmek. Bir otomobilde bircok hata meydana gelebilir. Bir Otomotiv muhendisine sorunuz. Size bu konu hakkinda bir otomobilde yuksek hiz yabilirken olusabilecek onlarca kusur soyleyebilir. Fren patlayabilir, tekerlek patlayabilir, yoldaki micirlardan oturu araba ters takla atabilir. Vs.. Bunlarin yaninda yuksek hizla seyrederken arabanizin tekerleklerinden firlayan taslar birilerinin gozlerini kor edebilir hatta oldurebilir. (yasanmis olaylardir) Unutulmamalidir ki, EN IYI SURUCU FRENE EN AZ BASAN SURUCUDUR
    3- Daha yesil isik yanmadan, sari isik yanarken gaza basmak veya kirmizidan once sari isigin yandigini goruldugunde daha da gaza basilarak durulmak istenmemesi bircok kazaya davet cikarmaktadir.
    4- Okul tasitlarinin arkasindaki DUR levhasi su manaya gelmektedir: "Arkadasim, bir ogrenci indiriyorum. Cocuk bu, ac olur eve kosar, birden onune cikar, bu sebeple DUR! " Yani bir okul araci durakladiginda onu gecmek ve sollamak yasaktir.
    5- Bulundurulmasi zorunlu olan ilk yardim ve yangin sondurme aletlerinin bulundurulmamasi. Veya bulunduranlarin nasil ilk yardim edilecegini bilmemesi ve yangin tuplerinin bircogunun maalesef bos olmasi L
    color=#007f00>Maharet sinavdan 98 puan almak degil, trafik kurallarina uymayi ogrenerek medeni bir insan haline gelmek ve acil durumlarda bilincli bir vatandas olup can kurtarabilmektir. 7- Otomobilin markasina, ABS fren sistemin, hava yastiklarina guvenilmesi. Ekte bulunan kaza fotograflari ve bir otomobilin vurma testi (crash test)'nin goruntusu bir kaza aninda surucunun basina neler geldigini gormesi acisindan cok onemli oldugunu dusunuyorum.
    8- Korna calmayi aliskanlik haline getirip diger suruculeri bu sekilde uyarmak gorgusuzlukten baksa birsey degildir.
    9- Ve bunun gibi yuzlercesi …
    Bunlari bahsettikten sonra, eger hala yazilanlari hafife aliyorsaniz asagidaki fotograflar umulur ki ibret verir. Umulur ki icimizdeki TRAFIK CANAVARI ni durdurur.
    Sadece umuyorum…

    Uyari: Fotograflarin bazilarini iciniz kaldirmayabilir!

































    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/garip-ama-gercek-olaylar/6635-araba-kullananlar-okuyun-bir-kere.html#post9938




    ALINTIDIR VERGUNA TESEKKUR EDERIM

  2. #2

    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    47
    Mesajlar
    3,709
    Tecrübe Puanı
    65

    Standart --->: Araba kullananlar okuyun bir kere

    Allahım sen koru, kazadan beladan.Çok kötü bişey,halimize ne kada şükretsek azdır valla...

  3. #3

    Üyelik tarihi
    16 Eylül 2006
    Yer
    Konya
    Mesajlar
    16
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart --->: Araba kullananlar okuyun bir kere

    Trafikte belki herşey elimizde değil.Bazen karşımızdakinin bir hatası elimizi kolumuzu bağlayabiliyor.Bunlardan Allah'a sığınmaktır tek yapacağımız.Ancak herşey elimizde olmasa da çok şey elimizde.Bunu da unutmadan bir kaç dakika için kendimizi ve başkalarını yakmayalım.Bizlere hatırlattırdıkların için teşekkürler

  4. #4

    Üyelik tarihi
    29 Ekim 2006
    Yer
    İZMİR
    Yaş
    55
    Mesajlar
    12
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart --->: Araba kullananlar okuyun bir kere

    Herşey bir anlık ve o anın geri dönüşü de yok...
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/garip-ama-gercek-olaylar/6635-araba-kullananlar-okuyun-bir-kere.html#post10173
    Bir an insanın hayatını nasıl alt üst ediyor... Karşıdan gelecek hertürlü tehlikeye karşı Allah hepimizi korusun ...
    Bizlerinde mantığını ve duyarlılığını kaybettirmesin...Hiç yaşamayalım böyle olayları

Benzer Konular

  1. iki kere iki
    By RüZGaR in forum Fıkralar
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 10.Mayıs.2008, 18:54
  2. Sol Elini Kullananlar Acaba Daha Mi Zeki
    By soleil in forum Konusuz Konular
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01.Mayıs.2008, 20:01
  3. Iki Kere Iki
    By Sempatya in forum Fıkralar
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 18.Mart.2008, 01:32
  4. Msn Plus Kullananlar için...Msn ye İstediğin Fontta yazı yazdırma
    By Mustafa Uyar in forum Msn , Icq ,Yahoo messenger,Skype
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 15.Mart.2007, 21:32
  5. lütfen bir kere okuyun..
    By Beyza in forum Hikayeler & Yazılar
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 01.Ekim.2006, 04:39

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.