Ameliyat sırasında hastanın içinde çeşitli aletlerin unutulması sıkça rastalanan bir kaza. Ancak Glasgow'da yaşanan bir olay 'bu kadarına pes' dedirtecek türden.

Cerrahlar, beyin ameliyatı geçiren bir hastanın başında 10 santimlik bir metal unuttu. Donovan McGowan'ın üç ay başındaki metalle yaşadığı belirtildi. 18 yaşındaki hasta, dayanılmaz ağrılar ve başının bir kenarındaki şişlikten rahatsız olarak doktorlara başvurdu.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/garip-ama-gercek-olaylar/50746-basinda-10-cmlik-metal-unutuldu.html#post103680

Yapılan incelemede hastanın başında 10 santimlik metal çubuk olduğu anlaşıldı. Doktorlar, talihsiz genci, 'Bu çok utanç verici ama başında çubuğa benzer bir metal var' diyerek durumdan haberdar etti.

Metal çubuğun, Mart ayında geçirdiği kazanın ardından Glasgow'daki hastanede ameliyat edildiği sırada gencin başında unutulduğu belirlendi. Hastane yetkilisi, 'vahim hata' nedeniyle özür dilerken, şiddetli ağrıları nedeniyle işinden de ayrılmak zorunda kalan gencin tazminat davası açmaya hazırlandığı belirtildi.