Dondurmayla kamyon çektiler!


16 Temmuz 2007 Pazartesi

Nasıl olur demeyin! Maraş dondurmasıyla 5 tonluk kamyon çektiler...
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, bir pastane tarafından düzenlenen ''Dondurma Festivali''nde, 50 santimetre çapında ve 1 metre uzunluğundaki dondurmaya kancalarla tutturulan 5 ton ağırlığındaki kamyon, vinç yardımıyla 3-4 metre çekildi. Aynı yöntemle 2 ton ağırlığındaki bir minibüs de 2-3 metre havaya kaldırıldı.

Armado Yaşar Pastaneleri Genel Müdürü Ahmet Kaya, Hikmet Şahin Kültürparkı'nda düzenlenen ''3. Armado Dondurma Festivali''nin açılışında, 15 yıldır İnegöl'de faaliyette bulunduklarını belirtti.

Kaya, ürettikleri dondurmanın sağlamlığını ve kalitesini her yıl ispatladıklarını ifade ederek, ''Dondurma festivali için 500 kilo süt 150 kilo şeker ile hazırladığımız Kahramanmaraş yöresine ait salep ve içinde katkı maddesi olmayan dondurma ile 2 tonluk bir aracı kaldıracağız. Bu yıl üçüncüsünü yaptığımız dondurma şölenimize katılan tüm ilçe halkına teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 50 santimetre çapında ve 1 metre uzunluğundaki dondurmaya kancalarla tutturulan 5 ton ağırlığındaki kamyon, vinç yardımıyla 3-4 metre çekildi. Aynı yöntemle 2 ton ağırlığındaki bir minibüs de 2-3 metre havaya kaldırıldı.

Gösterilerin ardından dondurmanın arasında herhangi demir ya da yabancı cismin bulunmadığının ispatlanması için, araçları çeken dondurma, kesim motoru ile kesilmeye başlandı. Ancak kesim motorunun bıçağı donunca yarıya kadar kesilebilen dondurma, el testeresiyle ikiye ayrıldı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/garip-ama-gercek-olaylar/28787-dondurmayla-kamyon-cektiler.html#post56431

Daha sonra, satırlarla küçük parçalara ayrılan dondurma vatandaşlara ikram edildi. Festivale özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Festivale, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile bazı milletvekilleri de katıldı.

changeTarget(document.getElementById("news_content "))