Çin'i 2 milyar fare istila ettiÇin'in orta ve güney kesimlerinde son haftalarda görülen şiddetli yağışlar, sel ve heyelanlara neden olurken, sellerden dolayı yaklaşık 2 milyar farenin 22 yerleşim yerini istila ettiği bildirildi. Yerel medyanın haberine göre ülkenin ortasında bulunan Hunan eyaletinin Yiyang şehri yakınında bulunan Dongting gölü çevresindeki yerleşim yerleri ve tarlalar, sellerden dolayı kaçan tarla farelerinin istilasına uğradı. Televizyon görüntülerinde, sellerin kemirgen tarla farelerini yerlerinden ettiği ve çevredeki köylülerin bu fareleri yakalamaya çalıştığı görülüyor. Yetkililer, 2 milyar farenin göl çevresinde tarım arazilerini tahrip etmekte olduğunu belirtti. Yetkililerin ayrıca farelerin yayılmasını önleme adına hemen duvar örme ve hendek kazma çalışmaları yaptığı da kaydedildi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/garip-ama-gercek-olaylar/28512-cini-2-milyar-fare-istila-etti.html#post55728
FARE YİYEN KEDİLER DE ÖLDÜ
Civar köylüler her yıl meydana gelen fare istilasının son 10 yılın en şiddetli fare istilası olduğunu söyledi. 'Doğu tarla faresi' türündeki yabani farelerin temizlenmesi için 21 bin dolardan fazla ödenek ayrıldığı ifade edildi.
Bir çok köylünün fareleri öldürmek için her tarafa fare zehri attığı, bu fareleri yediği için de binden fazla kedinin öldüğü bildirildi. Bugüne kadar 90 ton yani yaklaşık 2 buçuk milyon farenin yetkililer ve köylüler tarafından yok edildiği belirtildi.