Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1

    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    47
    Mesajlar
    3,709
    Tecrübe Puanı
    65

    Yaşlı kadın,40 yıl biriktirdiği paraları saklamış:):)

    300 bin YTL'lik servet nasıl uçtu?40 yıl boyunca ineklerin sütünü satarak evinde sakladı. Paraları bankaya götürüldü, ancak şok yanıtla karşılaştı

    Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 81 yaşındaki kadın hastalanınca, kızlarının kilimlerin altında bulduğu ve zamanında değerlendirilse yaklaşık 300 bin YTL değerindeki paralar bankaya götürüldüğünde, büyük bölümünün tedavülden kalktığı öğrenildi.
    Alınan bilgiye göre, Aşağıkoçaklar Mahallesi'nde yaşayan Fadime Akkoyun (81), evinde beslediği ineklerin sütünden elde ettiği paraları 40 yıl süreyle odasının kilimlerinin altında sakladı. Yıllarca iki kızının da odasına girmesini yasakladı.
    Ancak yaşlı kadın önceki gün hastalanınca, evli olan iki kızı, eve gelerek odaların temizliğini yaptı. Bu sırada Fadime Akkoyun'un odasından çok sayıda banknot ve madeni para gün yüzüne çıktı. Bir kısmını farelerin yediği görülen paraları bankaya götüren Fadime Akkoyun'un damadı, bu paraların tedavülden kalktığını, sadece 400 YTL'lik kısmının çevrilebileceğini öğrendiler.
    Yıllardır para biriktirdiğini belirten Fadime Akkoyun, şunları kaydetti:
    ''Evimde üç tane inek besliyordum. Bunların sütünden elde ettiğim kazancı da yine evimde saklıyordum. İhtiyacım kadarını harcıyordum. Eşim Mustafa 16 yıl önce öldü. Yatak odamın içerisinde kilimlerin altına koyuyordum ve içeriye kızlarım dahil olmak üzere hiç kimseyi sokmuyordum. Geçenlerde hastalandım. Kızlarım Nefise ve Fadime evime geldiler ve (gelen giden olur) diyerek evimin her tarafını temizlediler.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/garip-ama-gercek-olaylar/18956-yasli-kadin-40-yil-biriktirdigi-paralari-saklamis.html#post36724
    Bu arada yıllardır kimselere sokmadığım odamı, ben uyurken temizlemeye başlayınca, kilim altındaki paraları bulmuşlar.''
    ''Ölümü için sakladığı parayı'' damadı Adem Arıkan'ın bankaya götürüp hesap açtırmak istediğini, ancak hiçbir bankanın bunu kabul etmediğini belirten Akkoyun, ''Çünkü paraların geçerliliği kalmamış. Sadece 400 YTL karşılığı parayı değiştirmişler. Denizli'ye, Merkez Bankası şubesine kadar gittiler, ancak yine olmadı'' dedi.
    Fadime Akkoyun, bundan sonra kesinlikle evde para tutmayacağını ifade ederek, şunları söyledi:
    ''Bu paraları zamanında değerlendirmiş olsam 11 traktör alırmışım, ancak cahillik işte, evde saklamayı uygun gördüm. Bunca birikimim boşa gitti. (Sakla samanı, gelir zamanı) demiştim ama olmadı.''
    Damat Adem Arıkan ise ''Zamanında değerlendirmiş olsaydı 300 bin YTL'lik bir servet ederdi. Ama artık bunun bir önemi yok yeter ki canı sağ olsun'' dedi.

  2. #2
    Gezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    istanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    1,372
    Tecrübe Puanı
    43

    Standart --->: Yaşlı kadın,40 yıl biriktirdiği paraları saklamış:):)

    gülermisin aglarmısın habere bak ya sen para sakla bunca yıl hıc bıseye yaramasın acaba bızımkılerde varmıdır eve gıdınce halının altlarına bakayım tedavulden kalkmadan paralar :)

Benzer Konular

  1. 1.sınıf paraları tanıyalım sunusu
    By Mustafa Uyar in forum 1. Sınıf Etkinlikler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 03.Haziran.2010, 19:36
  2. Bu Paraları Hatırladınız mı?
    By Mustafa Uyar in forum Konusuz Konular
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 28.Şubat.2009, 18:25
  3. Kasiyer ve yaşlı kadın arasındaki diyalog:))
    By 35göz35 in forum Fıkralar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01.Kasım.2007, 15:49
  4. Türk kağıt paraları,örnekler
    By şehzade in forum Türk Tarihi
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 18.Temmuz.2007, 01:28
  5. yaşlı kadın doktora gider...
    By halit_03 in forum Komik Yazılar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 05.Kasım.2006, 16:22

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.