Efendimiz Aleyhisselam buyurdu:
- Bana en yakin olanlar, uzerime en cok salavat getirenler olacaktir.
- Uzerime salavat getirirseniz Allah da (c.c) sizin uzerinize salavat getirir.
- Bana salavat getirin. Nerede olursaniz olun salavatiniz bana ulasir.
- Allah Teala (C.C) buyurdu: "Bir defa salavat getirene Ben ve meleklerim on defa salavat getiririz."
- Cuma gunu ve geceleri uzerime (100) defa salavat getirenin Allah Teala (c.c) otuzu dunyaya, yetmisi ahirete ait olmak uzere yuz hacetini kabul eder.
- Dua ile sema arasinda bir engel vardir. Uzerime salavat getirilince engel acilir, dua yerine ulasir.
- Sunnetimi ihya eden, uzerime salavat getiren, darda kalanlara yardimda bulunanlar kiyamet gununde arsin golgesinde olacaklardir.
- Sirat uzerinde kalmis, hurma yapragi gibi tirtir titreyen bir adam gordum .O anda uzerime getirdigi salavat-i serife gelip o durumdan onu kurtardi.
- Dun gece acayip bir sey gordum. Adamin biri Sirat uzerinde dusup kalkiyordu. O anda uzerime getirdigi salavat geldi. Elinden tuttugu gibi Sirat'tan gecirdi.
- Meclislerinizi salavat ile susleyiniz.,
- Kiyamet gunu buyuk ecir almak isteyen, uzerime salavat getirsin.
- Cuma gunu uzerime (80) kere salavat getirenin seksen senelik gunahi affolunur.
- Uzerime salavat getirilmeden yapilan hicbir dua kabul olunmaz.
- Karsilasan iki mu 'min salavat getirerek musafaha ederlerse, gecmis ve gelecek gunahlari bagislanir. - Uzerime (100) defa salavat getirene, Allah (c.c.) bin defa rahmet nazari ile bakar. Istiyakla daha fazla getiren icin kiyamet gununde sefaat ve sahitlik ederim.
- Uzerime bir gunde (1000) defa salavat getiren kimseye cennetteki makami gosterilmedikce olmez.
- Cuma gunu uzerime (100) defa salavat-i serife getiren kimse kiyamette oyle bir nur ile gelecek ki, eger o nur butun mahser ehline taksim edilse hepsine yeterdi.
- Omrunu bos yere heba eden kisinin kaybettigi zamani telafi etmesi icin salavat-i serife ile mesgul olmalidir. Eger butun Omrunu ibadetle gecirmis olsan sonra bir defa salavat-i serife getirsen, getirdigin salavat butun ibadetlerinden daha agir gelirdi. Cunku sen kendi gucun nispetinde salavat getirmektesin.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/dualar/63354-salavat-getirmenin-onemi-peygamber-efendimize-salavat.html#post127259
Allah Teala da (C.C) Rububiyyeti hesabiyla senin bir salavatina karsilik sana on salavat getirmektedir.Yani Allah Teala(C.C) sana on defa rahmet nazariyla bakmaktadir.
Allah Teala'nin (C.C) kuluna nazar-i rahmeti; insin, cinnin ibadetinden daha hayirlidir. Cunku Allah(C.C) bir kuluna rahmeti ile nazar edince o kul azaba dûcar olmaz.
- Allah Teala(C.C), persembe gunu ikindi vakti, melekleri salavat-i serife getirenlerin ismini yazmak icin yeryuzune gonderir. Cuma gunu ve gecesi salavat getirmeyi ihmal etmemelidir.
* Salavat-i Serife dunya ve ahirette insanin derecesini yuceltir. Onu buyuk bir nur sahibi kilar. Kazanci en bol bir ticaret kaynagidir.