Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Umrede Yapılan Dualar

    UMRE NİYETI



    اَللّٰهُمَّ إِنِّي أُرِيدُ الْعُمْرَةَ فَيَسِّرْهَا لِي وَ تَقَبَّلْهَا مِنِّي ياَرَبَّ الْعاَلَمِينَ.

    “Allah’ım! Senin rızan için ih-ramlandım ve Umre yapmaya ni-yet ettim. Umremi bana kolaylaş-tır ve kabul eyle.”

    TELBİYE

    لَبَّيْكَ اَللّٰهُمَّ لَبَّيْكَ، َلبَّيْكَ لاَشَرِيكَ لَكَ لَبَّيْكَ، اِنَّ الْحَمْدَ وَ النِّعْمَةَ لَكَ وَ الْمُلْكَ، لاَشَرِيكَ لَكَ.

    “Allah`ım! Senin emrine ita-at ve davetine icabet ettim. Bütün imanımla sana yöneldim ve tes-lim oldum. Yalnızca seni istiyorum. Sen Rabbim olarak emret, ben de kulun olarak yerine getireyim. Allah`ım! Sen birsin ve teksin, eşin ve benzerin yoktur, mutlak olarak mülk senindir ve hiçbir ortağın yoktur. Allah`ım! Hamd yalnızca sana mahsustur ve nimet de se-nindir. Allah`ım! Tekrar sana tes-lim oluyor ve inanıyorum ki sen birsin, eşin ve benzerin yoktur.”

    Niyeti müteakip telbiye ge-tirmek, ihramın rüknüdür. Niyet ve telbiye, birbirini tamamlar. Birisi noksan olursa ihrama girilmiş ol-maz. Telbiye, erkekler tarafından kimseyi rahatsız etmeyecek ölçüde yüksek sesle söylenmelidir. Kadın-lar ise gerek telbiye gerekse diğer dua ve zikirleri, seslerini yükselt-meden söylerler.Telbiye getirme-ye Kâbe`yi görünceye kadar de-vam edilir ve bunu her defasında üç kere tekrar etmek müstehaptır.

    Böylece İstanbul Hava Lima-nında, uçakta veya Medine`de niyet edilip akabinde telbiye de getirildikten sonra ihrama girilmiş ve ihram yasakları başlamış olur. Artık Umre bitinceye kadar geçen zaman, ihramlı kişi için tam bir ibadet hâlidir. Bu zamanı her fır-satta Telbiye, Tehlil, Tekbir ve Sa-lât-ü Selâmlar okuyarak Yüce Al-lah`a dua ve niyaz ederek geçir-mek, güzel bir sevap vesilesidir.
    MEKKE’YE GİRİŞ DUASI

    اَللّٰهُمَّ اجْعَلْ لِي بِهاَ قَرَاراً، وَارْزُقْنِي فِيهَا رِزْقاً حَلاَلاً، اَللّٰهُمَّ إِنَّ هَذاَ الْحَرَمَ حَرَمُكَ، وَالْبَلَدَ بَلَدُكَ، وَاْلأَمْنَ أَمْنُكَ، وَالْعَبْدَ عَبْدُكَ، جِئْتُكَ مِنْ بِلاَدٍ بَعِيدةٍ بِذُنُوبٍ كَثِيرَةٍ، وَاَعْمَالٍ سَيِّئَةٍ، أَسْأَلُكَ مَسْأَلَةَ الْمُضْطَرِّينَ إِلَيْكَ، اَلْمُشْفِقِينَ مِنْ عَذاَبِكَ، أَنْ تَسْتَقْبِلَنِي بِمَحْضِ عَفْوِكَ وَأَنْ تُدْخِلَنِي فَسِيحَ جَنَّتِكَ، جَنَّةِ النَّعِيمِ. اَللّٰهُمَّ إِنَّ هَذاَ حَرَمُكَ وَحَرَمَ رَسُولِكَ، فَحَرِّمْ لَحْمِي وَدَمِي وَعَظْمِي عَلَي النَّارِ، اَللّٰهُمَّ آمِنِّي مِنْ عَذَابِكَ يَوْمَ تَبْعَثُ عِبَادِكَ أَسْئَلُكَ بِأَنَّكَ أَنْتَ الله َ لاَإِلَهَ الاَّ أَنْتَ الرَّحْمٰنُ الرَّحِيمُ، أَنْ تُصَلِّيَ وَتُسَلِّمَ عَلَي سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَي آلِهِ تَسْلِيماً كَثِيراً أَبَداً.

    “Allah`ım! Davetine uyarak senin emniyetinde olan Mekke şehrine gelmiş bulunuyorum. Bu-rada huzur içinde ikamet ve ibadet etmemi, maddî ve manevî güzel nimetlerle rızıklanmamı na-sip eyle. Allah`ım! Burası, senin kendine Harem olarak tayin etti-ğin, emin kıldığın ve yalnızca mü` min kullarını davet ettiğin belde-dir. Ben de senin kulunum, uzak beldelerden pek çok günah ve kötü amellerle senin huzuruna geldim. Sana olan imanımdan do-layı azabından korkarak, zorda kalıp yine sana sığınan kişinin istediği gibi, beni affınla karşı-lamanı, rahmetinle bağışlamanı ve affedilmiş kulun olarak ha-remine kabul edip Na’im cennet-lerine almanı istiyorum. Allah`ım! Burası senin de Resulünün de ha-remidir. Benim etimi, kanımı, ke-miklerimi ve bütün vücudumu Cehennem ateşinden azat eyle. Allah`ım! Beni hesap gününün dehşetinden ve azabından emin kılarak koru. Rabbim bütün bun-ları yalnızca senden istiyorum ve kesin olarak inanıyorum ki sen Rahmân ve Rahîm olan bir tek Al-lah`sın. Senden, Efendimiz Hz. Muhammed`in (s.a.v.) ve ehlibeyti-nin dünya ve ahirette makam ve mertebelerini yüceltmeni niyaz ediyorum.”

    Bu dualar ve telbiyelerle o-tele kadar gelinir ve uygun bir vakitte abdest alınarak Umre yap-mak üzere telbiye ve tekbir söyle-nerek Harem-i Şerif’e gidilir, Mes-cid-i Harem’in girişine gelince telbiye kesilir; tevazu ve huşu ile içeriye girilir. Kâbe`yi görünce Tekbir ve Tehlil getirilir.

    KÂBE’Yİ GÖRÜNCE

    OKUNACAK DUA



    لاَ اِلَهَ اِلاَّ الله َوَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلَي كَلِّ شَيْئٍ قَدِيرٌ، أَعُوذُ بِرَبِّ الْبَيْتِ مِنَ الْكُفْرِ وَالْفَقْرِ وَمِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ وَضِيقِ الصَّدْرِ. وَصَلَّي الله ُعَلَي سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَي آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّمَ. اَللّٰهُمَّ زِدْ بَيْتَكَ تَشْرِيفاً وَتَكْرِيماً وَ تَعْظِيماً وَمَهَابَةً وَرِفْعَةً وَبِرّاً وَزِدْ يَارَبِّ مَنْ شَرَّفَهُ وَكَرَّمَهُ وَعَظَّمَهُ مِمَّنْ حَجَّهُ وَاعْتَمَرَهُ تَشْرِيفاً وَتَكْرِيماً وَتَعْظِيماً وَمَهَابَةً وَرِفْعَةً وَبِرّاً.



    “Mutlak olarak inanıyorum ki, Allah birdir, Ondan başka ibadet edilecek hiçbir ilâh yoktur, mülk Onundur, eşi ve benzeri yoktur, hamd ve sena Ona mahsustur ve O her şeye kadirdir. Ey Kâbe`nin Rabbi olan Allah’ım! Her türlü kü-für ve inkârdan, fakirlikten, kabir azabından, maddî ve manevî has-talıklardan ve sıkıntılardan sana sığınırım. Allah`ım! Salât ve se-lâm, Efendimiz Muhammed`in (s.a.v.), Onun ehlibeyti ve ashabının üze-rine olsun. Allah`ım! Senin beytin olan şu Kâbe`nin şeref, hürmet, azamet ve yüceliğini artır. Hac ve Umre yaparak beytine hürmet ve tazimde bulunan kullarının senin katındaki şeref, mertebe, yakınlık ve güzel amellerini ziyade kıl. Al-lah`ım! Sen Selâm’sın, selâmet ve huzur ancak sendedir. Bizi de se-lâmete erdir ve selâmet diyarı o-lan cennetine girmeyi nasip eyle.

    Bu duadan sonra, Hacer-i Esved`in hizasına kadar gidilir ve orada Umre tavafına niyet edilir. Niyeti müteakip “Bismillâhi Allahüekber Velillâhilhamd.” Diyerek Hacer-i Esved istilâm edilir ve tavafa başlanır.

    TAVAFA NİYET

    اَللّٰهُمَّ إِنِّي أُرِيدُ طَوَافَ الْعُمْرَةَ فَيَسِّرْهُ لِي وَتَقَبَّلْهُ مِنَّي يَارَبَّ الْعَالَمِينَ

    “Allah`ım! Senin rızan için Umre tavafı yapmaya niyet ettim. Tavafımı kolaylaştır ve kabul eyle.”

    TAVAF DUALARI

    1- ŞAVTTA OKUNACAK DUA



    سُبْحَانَ اللهِ وَالْحَمْدُ ِللهِ وَلاَۤ اِلَهَ اِلاَّ اللهُ وَالله ُ أَكْبَرُ، وَلاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِالله ِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلَي رَسُولِ اللهِ َصَلَّي الله ُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ، اَللّٰهُمَّ إِيمَاناً بِكَ وَتَصْدِيقاً بِكِتَابِكَ وَوَفَاءً بِعَهْدِكَ وَ اِتِّبَاعاً لِسُنَّةِ نَبِيِّكَ وَحَبِيبِكَ مُحَمَّدٍ َصَلَّي الله ُعَلَيْهِ وَسَلَّمَ. اَللّٰهُمَّ اِنِّي أَسْئَلُكَ الْعَفْوَ وَالْعَافِيَةَ وَالْمُعَافَاةَ الدَّائِمَةَ فِي الدِّينِ وَالدُّنْياَ وَاْلآخِرَةِ وَالْفَوْزَ بِالْجَنَّةِ وَالنَّجَاةَ مِنَ النَّارِ.

    “Allah’ım! Seni bütün nok-san sıfatlardan tenzih ve tesbih ederim. Ey Rabbim! Hamd sana mahsustur, senden başka ilâh yoktur ve sen en büyüksün. Ey yüce ve Azim olan Allah`ım! Emir-lerine uymam ve yasaklarından sakınmam için gerekli güç ve kuvvet ancak sendedir. Razı ola-cağın şekilde olmamı bana nasip eyle. Salât ve selâm, senin Resu-lün Hz. Muhammed’in (s.a.v.) üze-rine olsun, Allah’ım! Sana iman e-diyor ve kitabını tasdik ediyorum. Sana verdiğim söz ve ahde bağlı kalıyorum. Sevgili Peygamberin Hz. Muhammed`in (s.a.v.) süneti-ne uyarak bu ibadeti yapıyorum. Allah’ım! Günahlarımı affeyle, bana sağlık, sıhhat ve daimî afiyet ver. Allah`ım! Bana dinimde, dünyamda ve ahiretimde güzellikler ihsan eyle. Allah`ım! Cennetini kazanmayı ve Cehennem’den kurtulmayı nasip eyle.”

    RÜKN-Ü YEMANİ İLE HACER-İ ESVED ARASINDA BÜTÜN ŞAVTLARDA OKUNACAK DUA

    اَللّٰهُمَّ رَبَّنَا آتِناَ فِي الدُّنْياَ حَسَنَةً وَفيِ اْلآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ. وَادْخِلْنَا الْجَنَّةَ مَعَ اْلأَبْرَارِ. يَاعَزِيزُ يَاغَفَّارُ: يَارَبَّ الْعَالَمِينَ.

    “Ey Rabbimiz! Bize dünya ve a-hiret güzelliklerini ver. Bizi Cehen-nem azabından koru, sevgili ve salih kullarınla birlikle cennetine al. Ey Âlemlerin Rabbi! Aziz ve ba-ğışlayıcı olan Allah`ım! Günahları- mızı affeyle.”



    2. ŞAVT’TA OKUNACAK DUA



    اَللّٰهُمَّ إِنَّ هَذاَ الْبَيْتَ بَيْتُكَ، وَالْحَرَمَ حَرَمُكَ، وَاْلأَمْنَ أَمْنُكَ، وَالْعَبْدَ عَبْدُكَ، وَأَنَا عَبْدُكَ وَبْنُ عَبْدِكَ، وَهَذَا مَقَامُ الْعَائِذِ بِكَ مِنَ النَّارِ، فَحَرِّمْ لُحُومَنَا وَبَشْرَتَناَ عَلَي النَّارِ، اَللّٰهُمَّ حَبِّبْ اِلَيْنَا اْلإِيمَانَ وَزَيِّنْهُ فِي قُلُوبِنَا، وَكَرِّهْ اِلَيْنَا الْكُفْرَ وَالْفُسُوقَ وَالْعِصْيَانَ وَاجْعَلْنَا مِنَ الرَّاشِدِينَ، اَللّٰهُمَّ قِنِي عَذَابَكَ يَوْمَ تَبْعَثُ عِبَادَكَ. اَللّٰهُمَّ ارْزُقْنِي الْجَنَّةَ بِغَيْرِ حِسَابٍ.

    “Ey Allah`ım! İbadetlerimizde kıble olarak yöneldiğimiz şu Kâbe, senin beytindir. Bulunduğumuz bu belde, senin haremindir. Burada kalplerimize verdiğin emniyet ve huzur, sendendir. Bütün insanlar senin kulundur ve ben de senin kulunum. Burası ise Cehennem ateşinden sana sığınma makamı-dır. Bu makamda yalvarıyoruz: Etlerimizi ve tenlerimizi ateşten ko-ru. Bize Cehennem ateşini haram kıl Allah`ım. Ya Rabbi! Bize imanı sevdir ve kalplerimizi iman nuruyla süsle. Seni inkâr etmeyi, sana asi olmayı ve günah işlemeyi bize kötü göster. Bizi iman ve ibadetle olgunlaşan kullarından eyle. Al-lah`ım! Kullarını tekrar dirilteceğin Kıyamet Gününün azabından beni koru ve hesaba çekilmeden Cen-net’e girmeyi nasip eyle.”

    3. ŞAVTTA OKUNACAK DUA

    اَللّٰهُمَّ إِنِّي اَعُوذُ بِكَ مِنَ الشَّكِّ وَ الشِّرْكِ وَ الشِّقَاقِ وَ النِّفَاقِ وَ سُوءِ اْلأَخْلاَقِ وسُوءِ الْمَنْظَرِ وَالْمُنْقَلَبِ فِي الَمَالِ وَاْلأَهْلِ وَالْوَلَدِ. اَللّٰهُمَّ إِنِّي اَسْئَلُكَ رِضَاكَ وَالْجَنَّةَ وَاَعُوذُ بِكَ مِنْ سَخْطِكَ وَالنَّارِ. اَللّٰهُمَّ إِنِّي اَعُوذُ بِكَ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ وَ اَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ الْمَسِيحِ الدَّجّاَلِ وَاَعُوذُ بِكَ مِنْ فِتْنَةِ الْمَحْيَا وَ الْمَمَاتِ.

    “Allah`ım! Senin varlığın hu-susunda şüpheye düşmekten, şirkten, bölücülükten, ikiyüzlülük-ten, kötü ahlâktan, servetime sıhhatime, aileme, akrabama, dost-larıma ve İslâm ümmetine gele-bilecek afetler, musibetler ve kötü hâllerden sana sığınıyorum. Al-lah`ım! Senin rızanı ve cennetini istiyorum, nasip eyle. Gazabından ve Cehennem ateşinden sana sığı-nıyorum, muhafaza eyle. Allah`ım! Kabir ahvali ve azabından sana sığınıyorum. Hayatta ve ölüm anında karşılaşacağım her türlü imtihan ve kötülüklerden sana sığınıyorum. Beni başarılı kıl ve muhafaza eyle.”


    4. ŞAVTTA OKUNACAK DUA

    اَللّٰهُمَّ اجْعَلْهُ طَوَافاً مَقْبُولاً وَسَعْياً مَشْكُوراً وَذَنْباً مَغْفُوراً وَعَمَلاً صَالِحاً مَقْبُولاً وَتِجَارَةً لَنْ تَبُورَ. يَا عَالِمَ مَا فِي الصُدُورِ. اَخْرِجْنِي يَا اَللهُ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلََي النُّورِ. اَللّٰهُمَّ إِنِّي اَسْئَلُكَ مُوجِبَاتِ رَحْمَتِكَ وَعَزَئِمَ مَغْفِرَتِكَ وَالسَّلاَمَةَ مِنْ كُلِّ اِثْمٍ وَالْغَنِيمَةَ مِنْ كُلِّ بِرٍّ والْفَوْزَ بِالْجَنَّةِ وَالنَّجَاتَ مِنَ النَّارِ. رَبِّ قَنِّعْنِي بِمَا رَزَقَنِي وَبَارِكْ اِلَي مَا اَعْطَيْتَنِي وَاخْلِفْ عَلَي كُلَّ غَائِبَةٍ لِي مِنْكَ بِخَيْرٍ.

    “Allah`ım! Senin rızan için yapmakta olduğum Umremi ka-bul eyle. Bu husustaki gayretle-rimi sen tâkdir eyle ve mükâfat-landır. Günahlarımı affeyle, amel-lerimi kabul olmuş salih ameller-den eyle. Maddî ve manevî tica-retimi kazançlı eyle. Ey kalplerin ve gönüllerin gizlediği her şeyi bilen Allah`ım! Beni cehalet ka-ranlıklarından çıkart, imanın ve ilmin aydınlığına kavuştur.”

    “Allah`ım! Senden rahmetini ve mağfiretini kazandıracak gay-reti ve davranışları, her türlü gü-nahlardan uzak kalmayı, yalnızca iyiliklere sahip olmayı, Cennet’i kazanmayı ve Cehennem’den ko-runmayı talep ediyorum. Allah`ım! Bana ihsan ettiğin nimetleri hak-kımda hayırlı ve bereketli kıl, verdiğin rızıklara kanaatkâr eyle. Hakkımda hayırlı olup da benim bilemediğim her türlü güzellikleri nasip eyle.”



    5. ŞAVTTA OKUNACAK DUA

    اَللّٰهُمَّ أَظِلَّنِي تَحْتَ ظِلِّ عَرْشِكَ يَوْمَ لاَ ظِلَّ إِلاَّ ظِلُّكَ، وَلاَ بَاقِي إِلاَّ وَجْهُكَ، وَاسْقِنِي مِنْ حَوْضِ نَبِيِّكَ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ َصَلَّي الله ُعَلَيْهِ وَسَلَّمَ شَرْبَةً هَنِيئَةً مَرِيئَةً لاَنَظْمَأُ بَعْدَهَا اَبَداً، اَللّٰهُمَّ إِنِّي اَسْئَلُكَ مِنْ خَيْرِ مَا سَأَلَكَ مِنْهُ نَبِيُّكَ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ َصَلَّي الله ُعَلَيْهِ وَسَلَّمَ. وَاَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا اِسْتَعَاذَكَ مِنْهُ نَبِيُّكَ سَيِّدُنَا مُحَمَّدٌ َصَلَّي الله ُعَلَيْهِ وَسَلَّمَ. اَللّٰهُمَّ إِنِّي اَسْئَلُكَ الْجَنَّةَ وَنَعِيمَهَا وَمَا يُقَرِّبُنِي اِلَيْهَا مِنْ قَوْلٍ أَوْ فِعْلٍ أَوْ عَمَلٍ وَاَعُوذُ بِكَ مِنَ النَّارِ وَمَا يُقَرِّبُنِي اِلَيْهَا مِنْ قَوْلٍ أَوْ فِعْلٍ أَوْ عَمَلٍ.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/dualar/58131-umrede-yapilan-dualar.html#post118823

    “Allah`ım! Senin yüce zatın dışında hiçbir şeyin baki kalma-dığı, senin arşının gölgesinden başka hiçbir sığınağın olmadığı Mahşer Gününde, beni arşının gölgesinde koru ve himaye eyle. Efendimiz Hz. Muhammed`in (s.a.v.) Kevser havuzundan kana kana içmeyi, bir daha susuzluk hisset-meyecek miktarda nasip eyle. Allah`ım! Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed`in (s.a.v.) senden istediği bütün güzellikleri ben de istiyorum, nasip eyle. Bütün şer-lerden ve kötülüklerden sana sı-ğınıyorum, muhafaza eyle. Al-lah`ım! Senden Cennet’i, Cennet nimetlerini, ona kavuşmama vesi-le olacak güzellikte sözler, işler ve davranışlar talep ediyorum, ih-san eyle. Cehennem’den ve Ce-hennem’e gitmeme sebep olacak her türlü günah, söz ve davranış-lardan sana sığınıyorum, beni uzaklaştır.”

    6. ŞAVTTA OKUNACAK DUA

    اَللّٰهُمَّ إِنَّ لَكَ عَلَيَّ حُقُوقاً كَثِيرَةً فِيمَا بَيْنِي وَبَيْنَكَ، وَحُقُوقاً كَثِيرَةً فِيمَا بَيْنِي وَبَيْنَ خَلْقِكَ. اَللّٰهُمَّ مَا كَانَ لَكَ مِنْهَا فَاغْفِرْهُ لِي وَمَاكَانَ لِخَلْقِكَ فَتَحَمَّلْهُ عَنِّي، واَغْنِنِي بِحَلاَلِكَ عَنْ حَرَامِكَ وَبِطَاعَتِكَ عَنْ مَعْصِيَتِكَ، وَبِفَضْلِكَ عَمَّنْ سِوَاكَ. يَا وَاسِعَ الْمَغْفِرَةِ. اَللّٰهُمَّ إِنَّ بَيْتَكَ عَظِيمٌ وَوَجْهَكَ كَرِيمٌ وَأَنْتَ يَا اَللهُ عَفُوٌّ حَلِيمٌ كَرِيمٌ عَظِيمٌ، تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّي.

    “Allah`ım! Sana kulluk va-zifemdeki kusurlarım sebebiyle benim üzerimde yüce zatına ait birçok hak vardır, onları bağışla. Aynı şekilde üzerimdeki, kullarına ait olan hakları da sen tekeffül eyle. Ey bağışlaması bol Rabbim! Beni helâl şeylerle meşgul eyle-yerek, haramlardan koru. Sana itaat eyleyerek, günah işlemekten uzak kıl. İhtiyaç duyduğumda helâl şey-leri lütfederek, başkalarına muhtaç olmaktan koru. Allah`ım! Senin evin olan şu Kâbe çok yüce bir makamdır. Sen yüce zatınla Ke-rim’sin. Allah`ım! sen Halim`sin, Kerim`sin, Azim’sin ve affetmeyi çok seversin, beni de affeyle.”

    7. ŞAVTTA OKUNACAK DUA

    اَللّٰهُمَّ إِنِّي اَسْئَلُكَ إِيمَاناً كَامِلاً، وَيَقِيناً صَادِقاً، وَرِزْقاً وَاسِعاً، وَقَلْباً خَاشِعاً، وَلِسَاناً ذَاكِراً، وَحَلاَلاً طَيِّباً، وتَوْبَةً نَصُوحاً، وَتَوْبَةً قَبْلَ الْمَوْتِ، وَرَاحَةً عِنْدَ الْمَوْتِ، وَمَغْفِرَةً وَرَحْمَةً بَعْدَ الْمَوْتِ، وَالْعَفْوَ عِنْدَ الْحِسَابِ، وَالْفَوْزَ بِالْجَنَّةِ، وَالنَّجَاةَ مِنَ النَّارِ، بِرَحْمَتِكَ يَا عَزِيزُ يَا غَفَّارُ، رَبِّ زِدْنِي عِلْماً وَأَلْحِقْنِي بِالصَّالِحِينَ.

    “Allah`ım! Senden, kâmil iman, güçlü inanç, bol rızık, sana itaat ederek teslim olmuş kalp, sana ibadet eden beden, seni zik-reden dil, temiz ve helâl kazanç, hatalarıma pişmanlık, ölüm önce-si makbul tövbe, ölüm anında ra-hatlık, öldükten sonra rahmet ve mağfiret, hesap meydanında ise affını diliyorum. Cennetini kazan-mayı, Cehennem’den uzak kalmayı nasip eyle. Ey Aziz ve çok affe-dici Rabbim! Rahmetinle duaları-mı kabul eyle. Allah’ım! Benim ilmimi artır ve kendilerinden razı olduğun salih kullarından eyle.

    TAVAF NAMAZI

    Tavaftan sonra müsait bir yerde iki rekât tavaf namazı kılınır. Bu namaz vacip olup, birinci rekâtta Fatiha Suresinden sonra Kâfirun Suresi, ikinci rekâtta ise İhlâs Suresi okumak daha faziletli görülmüştür.

  2. #2
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Yanıt: Umrede Yapılan Dualar

    TAVAF NAMAZINDAN SONRA OKUNACAK DUA

    اَللّٰهُمَّ يَارَبَّ الْبَيْتِ الْعَتِيقِ، إِعْتِقْ رِقَابَنَا وَرِقَابَ اٰبَائِنَا واُمَّهَاتِنَا وَاِخْوَانِنَا وَاَوْلاَدِنَا مِنَ النَّارِ. يَا ذَا الْجُودِ وَالْكَرَمِ وَالْفَضْلِ وَالْمَنِّ وَالْعَطَاءِ وَاْلإِحْسَانِ. اَللّٰهُمَّ أَحْسِنْ عَاقِبَتِنَا فِي اْلاُمُورِ كُلِّهَا وَأَجِرْنَا مِنْ خِزْيِ الدُّنْيَا وَعَذَابِ اْلآخِرَةِ. اَللّٰهُمَّ إِنِّي عَبْدُكَ وَابْنُ عَبْدِكَ وَاقِفٌ تَحْتَ بَابِكَ مُلْتَزِمٌ بِأَعْتَابِكَ مُتَذَلِّلٌ بَيْنَ يَدَيْكَ، أَرْجُو رَحْمَتَكَ وأَخْشٰي عَذَابَكَ، يَا قَدِيمَ اْلإِحْسَانِ. اَللّٰهُمَّ إِنِّي اَسْئَلُكَ أَنْ تَرْفَعَ ذِكْرِي وَتَضَعَ وِزْرِي وَتُصْلِحَ اَمْرِي وَتُطَهِّرَ قَلْبِي وَتُنَوِّرَ لِي فِي قَبْرِي وَتَغْفِرَ لِي ذَنْبِي. وَاَسْئَلُكَ الدَّرَجَاتِ العُلَى مِنَ الْجَنَّةِ.

    اَللّٰهُمَّ إِنَّكَ تَعْلَمُ سِرِّى وَعَلاَنِيَّتِي فَاقْبَلْ مَعْذِرَتِي، وَتَعْلَمُ حَاجَتِي فَاعْطِنِي سُؤْلِي، وَتَعْلَمُ مَافِي نَفْسِي فَاغْفِرْلِي ذُنُوبِي، اَللّٰهُمَّ إِنِّي اَسْئَلُكَ إِيمَاناً يُبَاشِرُ قَلْبِي وَيَقِيناً صَادِقاً حَتّٰى أَعْلَمُ أَنَّهُ لاَيُصِيبُنِي اِلاَّ مَاكَتَبْتَ لِي رِضاً مِنْكَ بِمَا قَسَّمْتَ لِي، اَنْتَ وَلِيِّى فِى الدُّنْيَا وَاْلآخِرَةِ. تَوَفَّنِي مُسْلِماً وَاَلْحِقْنِي بِالصَّالِحِينَ. اَللّٰهُمَّ لاَتَدَعْ لَنَا فِي مَقَامِنَا هَذَا ذَنْباً إِلاَّ غَفَرْتَهُ، وَلاَ هَمّاً إِلاَّ فَرَّجْتَهُ، وَلاَ حَاجَةً إِلاَّ قَضَيْتَهَا وَيَسَّرْتَهَا، فَيَسِّرْ أُمُورَنَا، وَاشْرَحْ صُدُورَنَا، وَنَوِّرْ قُلُوبَنَا، وَاخْتِمْ بِالصَّالِحَاتِ اَعْمَالَنَا، اَللّٰهُمَّ تَوَفَّنَا مُسْلِمِينَ وَأَحْيِنَا مُسْلِمِينَ، وَاَلْحِقْنَا بِالصَّالِحِينَ، غَيْرَ خَزَايَا وَلاَ مَفْتُونِينَ آمِينَ...

    “Ey Kâbe`nin Rabbi olan Allah`ım! Bizi, anne ve babalarımı-zı, eşlerimizi, çocuklarımızı, kar-deşlerimizi, akrabamızı, dostIarımızı, milletimizi ve bütün Müslümanları Cehennem ateşinden azat eyIe. Allah`ım! Sen çok iyilik, ikram, nimet, lütuf, fazilet ve ihsan sahi-bisin. Kulların için hazırladığın dünya ve ahiret nimetlerinden bi-ze de ihsan eyle. Allah’ım! Sonumu-zu güzel eyle, bütün işlerimizin de sonunu hayır eyle. Dünya sıkıntılarından ve ahiret azabın-dan bizleri koru. Allah`ım! Sana muhtaç bir kulun olarak kapına geldim ve eşiğine baş koydum. Senin yüce zatının önünde zelil ve bitkin hâlde, affını ve rahmetini istiyor, azabından korktuğumu sana arz ediyorum. Ey ihsanı sonsuz olan Allah’ım! Bize dünya ve ahirette hayırlar ve güzellikler ihsan eyle, kapından boş çevirme. Allah`ım! Bu dualarımı senin yüce makamına ulaştırmanı, üzerimden günah yüklerini almanı, işlerimi düzene koymanı, kalbimden kötülük lekelerini silmeni, kalbimi nurlan-dırmanı, hatalarımı bağışlamanı ve Cennet’teki yüce makam ve mevkileri istiyorum, lütfunla ihsan eyle.”

    “Allah`ım! Gizli ve açıktan yaptığım her şeyi sen biliyorsun. Günahkâr hâlimi sana arz ediyo-rum. Benim neye muhtaç olduğu-mu sen daha iyi bilmektesin, hu-zurundan beni eli boş çevirme. Şu andaki duygularımı sen benden daha iyi bilirsin. Allah`ım! Günah-larımı bağışla.

    “Allah`ım! Senden imanı bütün hücreleriyle hazmetmiş bir kalp istiyorum. Başıma gelen her şeyin, senin yüce zatına malûm ve kaderimde var olduğu inanç, şuur ve teslimiyeti ile yaşamayı bana nasip eyle. Allah`ım! Dünya ve a-hiret hayatımdaki her şeyim, senin tasarrufundadır. Bana Müslüman olarak ölmeyi nasip edip, sevdiğin kullarından eyle. Allah’ım! Ahirete göçen yakınlarımızı, akrabamızı, şehitlerimizi ve dostlarımızı da affeyle. Kabirlerini nurlandır ve makamlarını Cennet eyle.”

    “Allah`ım! Şu yüce makamda affedilmemiş günahımı bırakma; her türlü gam, keder ve sıkıntılar-dan kurtar. İhtiyaçlarımıza kolayca sahip olmayı nasip eyle. İşlerimizi kolay, günlümüzü ferah, kalpleri-mizi nurlu ve her işimizin sonunu hayırlı eyle. Dertlerimize deva, has-talarımıza şifa eyle. Allah’ım! Bize Müslüman olarak yaşamayı, Müs-lüman olarak ölmeyi ve Müslüman olarak dirilmeyi nasip eyle. Bizi kötü insanlardan uzak kıl ve sa-lih kullarına ilhak eyle. Âmin.”

    ZEMZEM İÇİNCE OKUNACAK DUA

    اَللّٰهُمَّ إِنِّي اَسْئَلُكَ عِلْماً نَافِعاً وَرِزْقاً وَاسِعاً وَشِفَاءً مِنْ كُلِّ دَاءٍ وَسَقَمٍ بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.

    “Allah`ım! Senden faydalı i-lim, bol rızık ve her türlü dert ve hastalık için şifa niyaz ediyorum, rahmetinle ihsan eyle.”

    Zemzem içtikten sonra Safa tepesine çıkılır, Kâbe`ye doğru yö-nelerek Sa`y niyeti yapılır ve tavafta olduğu gibi “Bismillâhi Allahüek-ber.” diyerek Kâbe istilâm edilir.

    SA’Y NİYETİ

    اَللّٰهُمَّ إِنِّي أُرِيدُ السَّعْيَ مَا بَيْنَ الصَّفَا وَالْمَرْوَةَ سَبْعَةِ أَشْوَاطٍ، فَيَسِّرهُ لِي وَتَقَبَّلْهُ مِنِّي يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ.



    “Allah’ım! Senin rızan için Sa-fa ile Merve arasında Umre Say’ı yapmak istiyorum, kolaylaştır ve ka-bul eyle.”

    SA’Y DUALARI

    1. ŞAVTIN DUASI

    اَلله ُ اَكْبَرُ، اَلله ُ اَكْبَرُ، اَلله ُ اَكْبَرُ اَلله ُ اَكْبَرُ كَبِيراً وَالْحَمْدُ ِللهِ كَثِيراً وَ سُبْحاَنَ اللهِ الْعَظِيمِ وَبِحَمْدِهِ الْكَرِيمِ بُكْرَةً وَأَصِيلاً، وَمِنَ اللَّيْلِ فَاسْجُدْ لَهُ وَسَبِّحْهُ لَيْلاً طَوِيلاً، لاَ اِلَهَ اِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ أَنْجَزَ وَعْدَهُ وَنَصَرَ عَبْدَهُ، وَهَزَمَ اْلأَحْزَابَ وَحْدَهُ، لاَ شَيْئَ قَبْلَهُ وَلاَ بَعْدَهُ، يُحْيِي وَيُمِيتُ وَهُوَ حَيٌّ دَائِماً لاَيَمُوتُ، وَلاَ يَفُوتُ أَبَداً، بِيَدِهِ الْخَيْرِ وَإِلَيْهِ الْمَصِيرِ وَهُوَ عَلَي كُلِّ شَيْئٍ قَدِيرٌ. رَبَّنَا نَجِّنَا مِنَ النَّارِ سَالِمِينَ غَانِمينَ فَرِحِينَ مُسْتَبْشِرِينَ مَعَ عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَلشُّهَدَاءِ وَ الصَّالِحِينَ وَحَسُنَ أُولۤئِكَ رَفِيقاً، ذَلِكَ الْفَضْلُ مِنَ اللهِ وَكَفَى بِاللهِ عَلِيماً، لاَإِلَهَ إِلاَّ اللهُ حَقّاً حَقّاً، لاَإِلَهَ إِلاَّ اللهُ تَعَبُّداً وَرِقّاً، لاَإِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَلاَ نَعْبُدَ إِلاَّ إِيَّاهُ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ،
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/dualar/58131-umrede-yapilan-dualar.html#post118824

    “Allahüekber, Allahüekber, Allahüekber. Allah’ım! Bütün hamd ve senalar sana olsun. Sabah ak-şam sana hamd eder ve seni her türlü noksan sıfatlardan tenzih e-derim. Gecenin bir kısmında sana secde eder ve uzun gecelerde seni zikrederim. Allah’ım! Senden başka ilâh yoktur ve sen zatınla teksin. Vaat ettiğini yerine geti-ren, kuluna yardım eden, Hak düşmanlarını yok eden, sensin. Allah’ım! Sen ezelîsin ve ebedîsin. Yaşamayı da ölümü de veren, sen-sin. Fakat sen hep varsın ve hiç yok olmazsın. Bütün hayırlı şeyler ve güzellikler sendedir ve dönüş sanadır. Allah’ım! Sen her şeye kadirsin.

    “Ey Rabbimiz! Kendilerinden razı olup ikramda bulunduğun nebiler, sıddıklar, şehitler ve salih kulların ile birlikte, bizi de salimen, sevinçli ve mutlu olarak Cehen-nem ateşinden koru. Senin sevdi-ğin ve razı olduğun kulların ile birlikte olmak, en büyük mutluluk-tur.”

    “Ey Rabbimiz! Bu, senin bize büyük bir lütfundur ve bizim ye-gâne sahibimiz, sensin. Allah’ım! Mutlak olarak inanıyorum ki senden başka ilâh yoktur. Kâfirler hoşlan-masa da bütün ihlâsımız ve inan-cımızla yalnızca sana kulluk ve ibadet ederiz.”



    SA’Y’IN BÜTÜN ŞAVTLARINDA YEŞİL DİREKLER ARASINDA OKUNACAK DUA

    رَبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ ، وَاعْفُ وَتَكَرَّمْ وَتَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمْ، إِنَّكَ تَعْلَمُ مَا لاَ نَعْلَمُ إِنَّكَ أَنْتَ اللهُ اْلأَعَزُّ اْلأَكْرَمُ



    “Ya Rabbi! Bize merhamet et, affet ve ikram eyle. Allah’ım! bizim bilemediklerimizi de sen bilirsin, sana malûm olan bütün gü-nahlarımızı affeyle. Allah’ım! Sen en Aziz ve en Kerim’sin.”

    SA’Y’IN BÜTÜN ŞAVTLARINDA SAFA VE MERVE’YE GELİRKEN OKUNACAK AYET



    اِنَّ الصَّفاَ وَالْمَرْوَةَ مِنْ شَعاَئِرِ اللهِ فَمَنْ حَجَّ الْبَيْتَ اَوِ اعْتَمَرَ فَلاَ جُناَحَ عَلَيْهِ اَنْ يَطَّوَّفَ بِهِماَ وَمَنْ تَطَوَّعَ خَيْراً فَاِنَّ الله َشاَكِرٌ عَلِيمٌ.

    “Şüphesiz ki Safa ile Merve, Allah’ın kullarına ibadet yeri o-larak bildirdiği mekânlardandır. Hac veya Umre maksadıyla Kâbe’ye gelenlerin, bu iki mekân arasında ibadet etmelerinde bolca sevap vardır. Çünkü Allah, (c.c.) yalnızca kendisi için ve takva ile yapılan amellerin karşılığını veren ve her şeyi bilendir.”

    2. ŞAVTIN DUASI

    اَلله ُ اَكْبَرُ، اَلله ُ اَكْبَرُ، اَلله ُ اَكْبَرُ وَ ِللهِ الْحَمْدُ لاَإِلَهَ إِلاَّ اللهُ الْوَاحِدُ الْفَرْدُ الصَّمَدُ لَمْ يَتَّخِذْ صَاحِبَةً وَلاَ وَلَداً، وَلَمْ يَكُنْ لَهُ وَلِيٌّ مِنَ الذُّلِّ وَكَبِّرْهُ تَكْبِيراً، اَللّٰهُمَّ إِنَّكَ قُلْتَ فِي كِتَابِكَ الْمُنْزَلِ أُدْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ دَعَوْنَاكَ رَبَّنَا فَاغْفِرْلَنَا كَمَا أَمَرْتَنَا إِنَّكَ لاَ تُخْلِفُ الْمِيعَادِ. رَبَّنَا إِنَّنَا سَمِعْنَا مُنَادِياً يُنَادِي ِللْإِيمَانِ أَنْ آمِنُوا بِرَبِّكُمْ فَآمَنَّا رَبَّنَا اغْفِرْلَنَا ذُنُوبَنَا وَكَفِّرْ عَنَّا سَيِّئَاتَنَا وَتَوَفَّنَا مَعَ اْلأَبْرَارِ. رَبَّنَا وَ آتِنَا مَا وَعَدْتَنَا عَلَي رُسُلِكَ وَلاَ تُخْزِنَا يَوْمَ الْقِيَامَةِ إِنَّكَ لاَتُخْلِفُ الْمِيعَادِ. رَبَّنَا عَلَيْكَ تَوَكَّلْنَا وَإِلَيْكَ أَنَبْنَا وَإِلَيْكَ الْمَصِيرُ، رَبَّنَا اغْفِرْلَنَا وَ ِلإِخْوَانِنَا الَّذِينَ سَبَقُونَا بِالإِيمَانِ وَلاَ تَجْعَلْ فِي قُلُوبِنَا غِلاًّ لِلَّذِينَ آمَنُوا رَبَّنَا إِنَّكَ رَؤوُفٌ رَحِيمٌ،

    “Allahüekber, Allahüekber, Allahüekber. Allah’ım! Sen en büyüksün, sana hamd ediyorum. Sen bir teksin ve senden başka ilâh yoktur. Senin için eş ve evlât söz konusu değildir. Kâinatın hâ-kimiyeti ve yönetimi yalnızca sana aittir. Sen hiçbir hususta âciz de-ğilsin ve yardımcıya da ihtiyacın yoktur. Çünkü sen, yüceler yücesi ve en büyüksün.”

    “Allah’ım! Sen Kur’an’ında Bana dua edin ki duanızı kabul edeyim, buyurdun. Rabbimiz! em-rine uyarak sana dua ediyoruz, bi-zi bağışlayacağına inanıyoruz; şüp-hesiz ki sen, vaadinde duransın.”

    “Rabbimiz! Doğrusu biz, Rab-binize iman edin, diye İslâm’a ça-ğıran bir davetçiyi işitip hemen iman ettik.”

    “Rabbimiz! Bizim günahları-mızı affeyle, kötülüklerimizi yok edip bizi sevgili kullarından eyle.”

    “Rabbimiz! Peygamberlerine vaat ettiğin hayırlı şeyleri bize de ihsan eyle. Kıyamet Gününde bizi zelil etme; şüphe yok ki sen vaa-dinden dönmezsin.”

    “Rabbimiz! Sana yöneldik, sana teslim olduk ve dönüşümüz sanadır.”

    “Rabbimiz! Bizi ve bizden ön-ce inanmış olanları bağışla. Kalp-lerimizde mü’minlere karşı kin bırakma. Rabbimiz! Şüphesiz sen çok şefkatli ve merhametlisin.”

    3. ŞAVTIN DUASI

    اَلله ُ اَكْبَرُ، اَلله ُ اَكْبَرُ، اَلله ُ اَكْبَرُ وَ ِللهِ الْحَمْدُ رَبَّنَا أَتْمِمْ لَنَا نُورَنَا وَاغْفِرْلَنَا إِنَّكَ عَلَي كُلِّ شَيْئٍ قَدِيرٌ، اَللّٰهُمَّ إِنِّي اَسْئَلُكَ الْخَيْرَ كُلَّهُ عَاجِلَهُ وَ آجِلَهُ وَاسْتَغْفِرُكَ لِذَنْبِي، وَاَسْئَلُكَ رَحْمَتَكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ، رَبِّ زِدْنِي عِلْماً وَلاَ تُزِغْ قَلْبِي بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنِي، وَهَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ. اَللّٰهُمَّ عَافِنِي فِي سَمْعِي وَبَصَرِي لاَ إِلَهَ إلاَّ أَنْتَ، اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ، لاَ إِلَهَ إلاَّ أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ. اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْكُفْرِ وَالْفَقْرِ، اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ بِرِضَاكَ مِنْ سَخْطِكَ وَبِمُعَافَاتِكَ مِنْ عُقُوبَتِكَ وَأَعُوذُ بِكَ مِنْكَ لاَ أُحْصِي ثَنَاءً عَلَيْكَ أَنْتَ كَمَا أَثْنَيْتَ عَلَي نَفْسِكَ فَلَكَ الْحَمْدُ حَتَّي تَرْضٰٰي

    “Allahüekber, Allahüekber, Allahükber. Allah’ım! Sen büyüksün, sana hamd ediyorum.”

    “Rabbimiz! Günahlarımızı ba-ğışlayarak bizi nurlandır, inanıyo-rum ki sen her şeye kadirsin.”

    “Allah’ım! Senden hayırlar ve güzellikler istiyorum, günahlarım için tövbe ediyorum. Ey merhamet-lilerin en merhametlisi olan Al-lah’ım! Bana da merhamet eyle.”

    “Rabbim! İlmimi ziyade eyle, kalbimi hidayet üzere kıl ve yanlış yaptırma. Bana yüce zatından rah-met lütfeyle, şüphesiz ki sen çok çok hibe edensin. Allah’ım! Senden başka hiçbir ilâh yoktur, kulaklarımı ve gözlerimi sağlıklı eyle.”

    “Allah’ım! Kabir azabından sana sığınıyorum, günah işleyerek zalimlerden olmaktan sana sığını-yorum, senden başka ilâh tanı-mıyorum. Ancak sana iman ediyorum.

    “Allah’ım! Kâfir olmaktan ve fakirlikten sana sığınıyorum. Al-lah’ım! Öfkenden sakınıyor, rızana sığınıyorum cezalandırmandan sa-kınıyor; affına sığınıyorum; sana karşı hata yapmaktan yine sana sı-ğınıyorum. Allah’ım! Ben seni hak-kıyla vasfedemem, ancak senin kendini vasfettiğin gibi sana ina-nıyorum. Allah’ım! Senin rızana nail olana kadar sana hamd ve sena ediyorum.”

  3. #3
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Yanıt: Umrede Yapılan Dualar

    4. ŞAVTIN DUASI

    اَلله ُ اَكْبَرُ، اَلله ُ اَكْبَرُ، اَلله ُ اَكْبَرُ وَ ِللهِ الْحَمْدُ، اَللّٰهُمَّ إِنِّي اَسْئَلُكَ مِنْ خَيْرٍ مَا تَعْلَمُ وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا تَعْلَمُ وَ أَسْتَغْفِرُكَ مِنْ كُلِّ مَا تَعْلَمُ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَلاَّمُ الْغُيُوبِ، لاَإِلَهَ إِلاَّ اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبِينَ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللهِ الصَّادِقُ الْوَعْدُ اْلأَمِينُ. اَللّٰهُمَّ إِنِّي اَسْئَلُكَ كَمَا هَدَيْتَنِي ْلِلإِسْلاَمِ أَنْ تَنْزِعَهُ مِنِّي حَتَّي تَوَفَّانِي وَأَنَا مُسْلِمٌ. اَللّٰهُمَّ اجْعَلْ فِي قَلْبِي نُوراً وَ فِي سَمْعِي نُوراً وَ فِي بَصَرِي نُوراً، اَللّٰهُمَّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْلِي اَمْرِي وَ َاعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ وَسَاوِسِ الصَّدْرِ، وَ شَتَاتِ اْلاَمْرِ، وَفِتْنَةِ اْلقَبْرِ، اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا يَلِجُ فِي اللَّيْلِ وَ شَرِّ مَا يَلِجُ فِي النَّهَارِ، وَ مِنْ شَرِّ مَا تَهُبُّ بِهِ الرِّيَاحُ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ. سُبْحَانَكَ مَا عَبَدْنَاكَ حَقَّ عِبَادَتِكَ يَا اَللهُ سُبْحَانَكَ مَا ذَكَرْنَاكَ حَقَّ ذِكْرِكَ يَا اَللهُ .

    “Allahüekber, Allahüekber, Allahüekber. Allah’ım! Sen en bü-yüksün, sana hamd ediyorum.”

    “Allah’ım! Senin ilminde olan bütün hayırları istiyor ve bütün şer-lerden de sana sığınıyorum. Sence malûm olan bütün günahlarım için mağfiretini diliyorum. Çünkü gay-bı her yönüyle yalnızca sen bilirsin.”

    “Allah’ım! Sen her şeye mut-lak hâkim ve hükümransın, sen-den başka hiçbir ilâh yoktur. E-min ve sadık olan Hz. Muhammed (s.a.v.) senin Resulündür.

    “Allah’ım! Hidayetinle beni İslâm’a kavuşturduğun gibi, ölürken Müslüman olarak ruhumu teslim edinceye kadar beni İslâm’da daim eyle.”

    “Allah’ım! Kalbime, anlayışı-ma ve görüşüme nurunla istikamet ver. Allah’ım! Sinemi hakka açık ey-le, işlerimde kolaylık lütfeyle. İçime düşen şeytanî vesveselerin şerrin-den, işlerimin bozulmasından ve kabir azabından sana sığınıyorum. Ey merhameti bol olan Allah’ım! Gecelerin ve gündüzlerin gizledi-ği, rüzgârların sürüklediği her tür-lü şerlerden, musibetlerden ve afetlerden sana sığınıyorum. Ey her türlü noksan sıfatlardan uzak olan Allah’ım! Sana gerektiği şekilde kulluk ve ibadet edemedik. Allah’ım! Seni gerektiği şekilde zikredeme-dik, özrümüzü kabul eyle.”

    5. ŞAVTIN DUASI

    اَلله ُ اَكْبَرُ، اَلله ُ اَكْبَرُ، اَلله ُ اَكْبَرُ وَ ِللهِ الْحَمْدُ، سُبْحَانَكَ مَا شَكَرْنَاكَ حَقَّ شُكْرِكَ يَا الله، سُبْحَانَكَ مَا أَعْلَي شَأْنُكَ يَا الله، ، اَللّٰهُمَّ حَبِّبْ اِلَيْنَا اْلإِيمَانَ وَزَيِّنْهُ فِي قُلُوبِنَا، وَكَرِّهْ اِلَيْنَا الْكُفْرَ وَالْفُسُوقَ وَالْعِصْيَانَ وَاجْعَلْنَا مِنَ الرَّاشِدِينَ، اَللّٰهُمَّ قِنِي عَذَبَكَ يَوْمَ تَبْعَثُ عِبَادَكَ، اَللّٰهُمَّ اهْدِنِي بِالْهُدَي وَنَقِّنِي بِالتَّقْوَي، وَاغْفِرْلِي فِي اْلآخِرَةِ واْلأُولَي، اَللّٰهُمَّ ابْسُطْ عَلَيْنَا مِنْ بَرَكَاتِكَ وَرَحْمَتِكَ وَفَضْلِكَ وَرِزْقِكَ، اَللّٰهُمَّ إِنِي اَسْئَلُكَ النَّعِيمَ الْمُقِيمَ الَّذِي لاَيَحُولُ وَلاَيَزُولُ أَبَداً، اَللّٰهُمَّ اجْعَلْ فِي قَلْبِي نُوراً وَ فِي سَمْعِي نُوراً وَ فِي بَصَرِي نُوراً، وَ فِي لِسَانِي نُوراً وَ عَنْ يَمِينِي نُوراً، وَمِنْ فَوْقِي نُوراً، وَاجْعَلْ فَي نَفَسِي نُوراً، وَ عَظِّمْ لِي نُوراً. رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْلِي اَمْرِي.



    “Allahüekber, Allahüekber, Allahüekber. Allah’ım! Sen en bü-yüksün, sana hamd ediyorum. Al-lah’ım! Senin zatının makamı çok yücedir. Sana gerektiği şekilde şük-redemedik. Bizleri mazur gör. Allah’ım! Bize imanı sevdir, kalple-rimizi iman ile süsle. Seni inkârı, sana isyanı ve günahları çirkin gös-tererek, bizi doğru yolda olanlardan eyle.”

    “Allah’ım! Kullarını tekrar di-rilttiğin Kıyamet Gününde beni a-zabından koru.”

    “Allah’ım! Hidayetinle beni doğruya ulaştır, takva ile beni te-mizle, dünya ve ahirette bana mağfiret eyle.”

    “Allah’ım! Bereketleri, rahmet-leri, faziletleri ve rızıkları bize bol bol ikram eyle.”

    “Allah’ım! Senden, hiç bit-meyen ve tükenmeyen nimetler is-tiyorum, ihsan eyle.”

    “Allah’ım! Kalbimi, kulak-larımı, gözlerimi, dilimi, etrafımı, nef-simi ve her şeyimi nurunla güzel eyle.”

    “Rabbim! Sinemi doğrulara karşı açık kıl ve işlerimde kolaylık lütfeyle.”

    6. ŞAVTIN DUASI

    اَلله ُ اَكْبَرُ، اَلله ُ اَكْبَرُ، اَلله ُ اَكْبَرُ وَ ِللهِ الْحَمْدُ. لاَ اِلَهَ اِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ صَدَقَ وَعْدَهُ وَنَصَرَ عَبْدَهُ، وَهَزَمَ اْلأَحْزَابَ وَحْدَهُ، لاَ اِلَهَ اِلاَّ اللهُ وَلاَ نَعْبُدَ إِلاَّ إِيَّاهُ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ. اَللّٰهُمَّ إِنِّي اَسْئَلُكَ الْهُدَي والتُّقَى وَالْعَفَافَ وَالْغِنَى، اَللّٰهُمَّ لَكَ الْحَمْدُ كَالَّذِي وَخَيْراً مِمَّا نَقُولُ اَللّٰهُمَّ إِنِّي اَسْئَلُكَ رِضَاكَ وَالْجَنَّةَ وَاَعُوذُ بِكَ مِنْ سَخْطِكَ وَالنَّارِ وَمَا يُقَرِّبُنِي اِلَيْهَا مِنْ قَوْلٍ أَوْ فِعْلٍ أَوْ عَمَلٍ، اَللّٰهُمَّ بِنُورِك اهْتَدَيْنَا وَبِفَضْلِكَ اسْتَغْنَيْنَا وَفِي كَنَفِكَ وَإِنْعَامِكَ وَعَطَائِكَ وَ إِحْسَانِكَ أَصْبَحْنَا وَأَمْسَيْنَا أَنْتَ اْلأَوَّلُ فَلاَ قَبْلَكَ شَيْئٌ، وَاْلآخِرُ فَلاَ بَعْدَكَ شَيْئٌ، وَالظَّاهِرُ فَلاَ شَيْئٌ فَوْقَكَ، وَالبَاطِنُ فَلاَ شَيْئٌ دُونَكَ، نَعُوذُ بِكَ مِنَ الْفَلَسِ وَالْكَسَلِ وَعذَابِ الْقَبْرِ وَفِتْنَةِ الْغِنَى وَنَسْأَلُكَ الْفَوْزَ بِالْجَنَّةِ.



    “Allahüekber, Allahüekber, Allahüekber. Allah’ım! Sen en bü-yüksün, sana hamd ediyorum.”

    “Allah’ım! Sen birsin ve sen-den başka ilâh yoktur ve sen zatında teksin. Vaat ettiğini yerine getiren, kuluna yardım eden, Hak düşman-larını mağlûp eden, sensin.”

    “Allah’ım! Mutlak olarak ina-nıyorum ki senden başka ilâh yok-tur. Kâfirler istemese de bütün ihlâsı-mız ve inancımızla yalnızca sana kulluk ve ibadet ederiz.”

    “Allah’ım! Senden hidayet, takva, iffet, maddî ve manevî zen-ginlik istiyorum.”
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/dualar/58131-umrede-yapilan-dualar.html#post118825

    “Allah’ım! Bütün hayırlı söz-lerle sana hamd ve sena ediyorum.

    “Allah’ım! Rızanı ve Cen-net’ini istiyor, öfkenden, Cehennem ateşinden ve ona yaklaştırıcı her türlü söz, davranış ve hareketten sana sığınıyorum.”

    “Allah’ım! Senin iman nurun-la doğruyu bulduk, lütfunla zengin olduk, senin nimetlerin, himayen, ik-ramın ve ihsanın ile hayat bulduk.”

    “Allah’ım! Sen en evvelsin, senden önce varlık yok. Sen en sonsun, senden sonra varlık yok. Sen zatî sıfatların ile her yerdesin, sana gizli hiçbir şey yok.”

    “Allah’ım! İflâs etmekten, tem-bellikten, kabir azabından ve zen-ginlikle imtihan olup hataya düş-mekten sana sığınıyoruz. Allah’ım! Bizi cennetin ile mükâfatlandır.

    7. ŞAVTIN DUASI

    اَلله ُ اَكْبَرُ، اَلله ُ اَكْبَرُ اَلله ُ اَكْبَرُ كَبِيراً وَالْحَمْدُ ِللهِ كَثِيراً، ، اَللّٰهُمَّ حَبِّبْ اِلَيَّ اْلإِيمَانَ وَزَيِّنْهُ فِي قَلْبِي، وَكَرِّهْ اِلَيَّ الْكُفْرَ وَالْفُسُوقَ وَالْعِصْيَانَ وَاجْعَلْنِي مِنَ الرَّاشِدِينَ، اَللّٰهُمَّ اخْتِمْ بِالْخَيْرَاتِ آجَالَنَا وَحَقِّقْ بِفَضْلِكَ آمَالَنَا وَسَهِّلْ لِبُلُوغِ رِضَاكَ سُبُلَنَا وَحَسِّنْ فِي جَمِيعِ اْلأَحْوَالِ أَعْمَالَنَا يَامُنْقِذَ الْغَرْقَى يَامُنْجِيَ الْهَلْكَى، يَاشَاهِدَ كُلِّ نَجْوَى، يَا مُنْتَهَىكُلِّ شَكْوَى، يَا قَدِيمَ اْلإِحْسَانِ يَا دَائِمَ الْمَعْرُوفِ، يَا مَنْ غِنىً بِشَيْئٍ عَنْهُ وَلاَ بُدَّ لِكُلِّ شَيْئٍ مِنْهُ، يَا مَنْ رِزْقُ كُلِّ شَيْئٍ عَلَيْهِ وَمَصِيرُ كُلُّ شَيْئٍ إِلَيْهِ، اَللّٰهُمَّ إِنِّي عَائِذٌ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا أَعْطَيْتَنَا وَ مِنْ شَرِّ مَا مَنَعْتَنَا. اَللّٰهُمَّ تَوَفَّنَا مُسْلِمِينَ وَاَلْحِقْنَا بِالصَّالِحِينَ، غَيْرَ خَزَايَا وَلاَ مَفْتُونِينَ، رَبِّ يَسِّرْ وَلاَ تُعَسِّرْ رَبِّ أَتْمِمْ بِالْخَيْرِ

    Allahüekber, Allahüekber, Allahüekber. Allah’ım! Sana çok, çok hamd ederiz. Allah’ım! Bana imanı sevdir ve kalbimi iman ile süsle. Küfrü, isyanı ve günahları çirkin göstererek, beni doğru yolda olanlardan eyle.

    “Allah’ım! Geleceğimizi hayırlı eyle, emellerimizi lütfunla gerçek eyle, senin rızana uygun olan gay-retlerimizi kolay eyle, işlerimizi her türlü şartlarda güzel eyle.”

    “Ey batmışları ve boğul-muşları kurtaran, bütün arzuları bilen ve gören, bütün şikâyetleri çözüme kavuşturan, ihsanı ezelî olan ve varlığı ebedî olan Allah’ım! Her hususta sana muhtacız ve sen-siz hiçbir şeye gücümüz yetmez. Her varlığı sen rızıklandırırsın ve her şeyin dönüşü sanadır. Allah’ım! Bizim üzerimize yazdığın her türlü şerlerden ve sıkıntılardan sana sığınıyoruz.

    “Allah’ım! Sıkıntılara düş-meden Müslüman olarak ruhu-muzu al ve salih kullarına bizi de ilhak eyle.”

    “Allah’ım! Kolaylaştır, zorlaş-tırma; her şeyimizin hayırlı olma-sını nasip eyle.”

    SA’Y BİTİNCE OKUNACAK DUA

    رَبَّنَا تَقَبَّلْ مِنَّا وَعَافِنَا وَاعْفُ عَنَّا وَعَلَي طَاعَتِكَ وَشُكْرِكَ أَعِنَّا وَعَلَي غَيْرِكَ لاَ تَكِلَنَا وَعَلَي اْلإِيمَانِ وَاْلإِسْلاَمِ الْكَامِلِ جَمِيعاً تَوَفَّنَا وَأَنْتَ رَاضٍ عَنَّا، اَللّٰهُمَّ ارْحَمْنِي بِتَرْكِ الْمَعَاصِي أَبَداً مَا أَبْقَيْتَنِي وَ ارْحَمْنِي أَنْ أَتَكَلََّفَ مَا لاَ يَعْنِينِي وَارْزُقْنِي حُسْنَ النَّظَرِ فِيمَا يُرْضِيكَ عَنِّي يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.

    “Rabbimiz! İbadet ve taatleri-mizi kabul eyle. Bizi bağışla, sıhhat ve afiyet ver. Sana hakkıyla itaat ve ibadet etmemiz için bize güç ve kuvvet ihsan eyle. Bizi senden başkasına muhtaç eyleme. Rabbi-miz! Bizden razı olup, kâmil iman ve İslâm üzere dünya hayatımızı tamamlayarak sana dönmemizi na-sip eyle. Allah’ım! Bana hayat boyu günahlardan uzak kalmam için yardım eyle. Dünyada ve ahirette faydasız, boş şeylerden de uzak kalmamı nasip eyle. Ey merhamet-lilerin en merhametlisi Allah’ım! İyi ve hayırlı şeyleri güzel göstere-rek, benden razı olacağın şekilde yapmamı nasip eyle.”

    “Allah’ım! İhramımızı, niye-timizi, tavafımızı, sa’y’ımızı kabul eyle. Umremizi ve yaptığımız bü-tün dualarımızı makbul eyle. Ni-yetlerimizi halis eyle, amellerimizi salih eyle, günahlarımızı mağfur eyle, geçmişlerimize rahmet eyle, dünyamızı da ahiretimizi de güzel eyle, kabrimizi Cennet eyle, hesa-bımızı kolay eyle, cennetine bizleri de kabul eyle, oradaki maka-mımızı âli eyle, Resulüne komşu eyle, Cennet nimetlerinden bizleri de hissedar eyle.”

    “Allah’ım! Bizlere bu güzel yerleri görmeyi ve bu ibadeti eda etmeyi nasip eyledin. Anne ba-bamıza, aile efradımıza, gelecek nesillerimize, kardeşlerimize, akra-bamıza ve milletimize, bütün Müs-lümanlara bu ibadeti eda et-meyi nasip eyle.”

    “Allah’ım! Bizleri, annemizi, babamızı, eşlerimizi, evlâtlarımızı, kardeşlerimizi, akrabamızı, bütün ülkemizi ve ehli-islâmı her türlü kötülüklerden, belâlardan kaza-lardan, afetlerden, şerlerden, ha-setlerden, nazarlardan koru ve muhafaza eyle.”

    “Allah’ım! Umremizi, Hz. İb-rahim’in (a.s.), Hz. Muhammed (a.s.m.) ve salih kullarının umre-lerine ilhak eyle. Geçmişteki gü-nahlarımızı affeyle, bundan sonraki hayatımızı senin razı olacağın şekilde geçirmemizi nasip eyle. Cennetinde bizleri de cemalin ile müşerref eyle.”

    “Âmin. Velhamdülillâhi Rab-bi’l-Âlemin.”

Benzer Konular

  1. kalemlerle yapılan İşler
    By Mustafa Uyar in forum İlginç Resimler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 20.Nisan.2013, 13:12
  2. Türkçede sık yapılan yanlışlar
    By soleil in forum Türkçe Dersi
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 26.Ağustos.2008, 20:36
  3. Nur'dan Dualar
    By yoLcu in forum Dualar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 27.Kasım.2007, 10:28
  4. Dualar
    By Gezgin in forum Dualar
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 27.Mart.2007, 10:11
  5. En sık yapılan makyaj hatası
    By Always in forum Kadınlar Kulübü
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 03.Ekim.2006, 13:28

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.