TebessümGülümsemektir, tebessüm. İnsana has bir özelliktir. Sevincin, coşmanın ifadesidir.
Tebessüm dostluğun, kardeşliğin ve sevginin şifresidir. Bu şifreyi bilenlerin dostları, arkadaşları, sevenleri çok olur.
Ruhları ve kalpleri fetheden Peygamberimizin (asm) en önemli özelliklerinden biri de tebessümü yüzünden hiç eksik etmemesidir. Bu yüzdendir ki, en inançsız insanları dahi hakka ulaştırmış, en taş kalplileri bile yumuşatmış, yoldan çıkanları yola getirmiş, insanların en sevgilisi olmuşlardır.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/dini-hikayeler/6468-tebessum.html#post9620
Allah Resulü ümmetine de bu güzel davranışı tavsiye etmiş “Kardeşini güler yüzle karşılamanın da bir iyilik” olduğunu söylemişlerdir. (Müslim, Birr: 144)
Diğer hadislerinde de “Malla herkese iyilik yapmaya gücünüz yetmez. Ama siz güler yüz ve güzel huyla onlara ulaşmaya, onları memnun etmeye çalışınız” buyurmuşlardır. (Feyzül Kadir, 2:557)
Tebessümün insan için sadaka olduğunu söyleyen Peygamberimiz (asm), daima sessizce gülümsemeyi tercih etmiş, nadiren de dişleri görünecek şekilde gülmüşlerdir.
Fazla gülmek kalbi öldürür. Kahkahayla gülmek ise, tevazuu siler, gururu öne çıkarır ve kişinin ağırbaşlılığını ortadan kaldırır.
Bulunduğumuz her ortamda, yaşadığımız her duyguda tebessüm etmeyi başarmalıyız. Hem kendi dünyamız aydınlansın, hem de başkalarını da aydınlatalım.
Asık surat, problemleri ortadan kaldırmaz, bilakis problemleri çözümsüz hale getirir.
Peygamberimiz (asm) örneğimiz, sünnet-i seniyyeyse ışığımız olsun….