“Ona varmaya gücü yeten kimsenin Kâbe’yi tavaf etmesi ise Allah’ın insanlar üzerindeki bir hakkıdır. Her kim bu hakkı tanımaz ve haccı inkâr ederse, doğrusu Allah bütün âlemlerden müstağnidir. Kimsenin ibadetine ihtiyacı yoktur.”
Âl-i İmran Suresi, 97.

“İnsanlara haccı ilân et ki, yaya olarak yahut uzak yollardan gelen yorgun düşmüş develer üzerinden sana gelsinler. Tâ ki, orada dünyalarına ve ahiretlerine ait faydaları bulsunlar…
Hacc Suresi, 27-28.

“Haccı da, umreyi de Allah için tamamlayın.”
Bakara Suresi, 196.

“İslâm beş esas üzerine kurulmuştur. Allah’tan başka İlâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın elçisi olduğuna şehadet etmek, namaz kılmak, zekât vermek, Ramazan orucunu tutmak ve hacca gitmektir.
Buharî, İman: 1

“Her kim Kâbe’ye gelir, kötü söz söylemez, büyük günahlardan çekinir, küçük günahları işlemekte ısrar etmezse, günahlarından arınarak anasından doğduğu günkü gibi tertemiz olarak döner.”
Buharî, Hacc: 4

“Allah’ım, hacca gideni ve hacca gidenin kendisi için dua ettiği kişiyi bağışla.”
Müslim, İman: 192

“Hacca ve Umreye gidenler, Müslümanları temsilen Allah’ın huzuruna giden hey’etlerdir. Allah’a dua ederlerse kabul eder, günahların bağışlanmasını isterlerse, bağışlar.”
Camiü’s-Sağir, 2:101
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/dini-hikayeler/6467-ayet-ve-hadislerde-haccin-onemi.html#post9619

“Sevabını Allah’tan bekleyerek Medine’de beni ziyaret eden kimse, Cennette yanımda olur. Kıyamet gününde ben ona şefaatçi olurum.”
Şifâ-i Şerit, 2:74

“Kabrimi ziyaret eden herkese şefaatim vacip olur.”
Keşfü’l Hafa, 2:50