BALIK BURCU
Aşk ve İlişkiler

Haziran ayının aşk hayatınız açısında en önemli transiti, 25 Mayıs-18 Haziran tarihleri arasında, İkizler burcunda seyrine başlayan Venüs gezegeninin etkisidir. Siz Balıklar için, öncelikle yuvanızla alakalı konulardaki paylaşımların, iletişiminin göstergesi anlamındadır. Aile içindeki her türlü bağlantının, problemlerin gündeme gelerek çözülmesi adına etkilidir. Kimi zaman kardeşleriniz, kimi zaman yakınlarınızla alakalı her konu eviniz içinde konuşularak çözümlenilmeye çalışabilir. Merkür gezegeninin de bu alanda geri hareket yapacağını hesaba katarsak, doğal olarak hem evliliğinizi veya ilişkinizi iletişimsel anlamda gözden geçirme zamanınızdır. Zihinsel uyumun ev alanı içinde mutlaka sağlanması gereken zamandır. Kişisel olarak ahenk içinde ve huzurlu bir dönem geçirmek için, öncelikle dengeli bir paylaşımın sağlanması gerekmektedir. Venüs İkizler burcunda mantıklı bir bağ kurmak gerektiğini de göstermektedir. Aile içi ilişkiler yüzeysel olmamalı, birlikte yaşadığınız kişiyle paylaşımlarınızı düzene koymalı, dışarıdan hiç kimsenin evinizdeki sorunlara karışmamasını sağlamalısınız. Bu dönemde duygularınızı tarafsız bir bakış açısı altında incelemeniz ve bilinçaltınızdaki çelişkilerden muhakkak uzak durmanız, karar verilmesi gereken konularda her ayrıntıyı gözden geçirmeniz lazımdır.
Sizler bu dönemde evinizi sosyal hayatın merkezi gibi görerek, dostlarınızla, arkadaşlarınızla paylaşım içinde olabilirsiniz. Kimileriniz için bu süreç yuvanızda vakit geçirmek isteğinizin belirtecidir. Bekar balıklar için bu dönem evlilik konusunun kimi zaman aile üyeleriyle konuşulduğu fakat kararsız kaldığınız bir süreç olabileceği gibi, aynı anda iki ev arasında koşuşturmanız da mümkündür. Bu dönemde dikkat etmeniz gereken en önemli konu, hassasiyet içinde düşünmemek, olaylara ne kayıtsız ne de fazla duygusal bakmamaktır. İç dünyanızdaki güven hissinizin yükselmesi için, balık hassasiyetini dengelemeniz kesinlikle gereklidir.

Yine bu süreçte bilinçaltınızdaki korkuların esiri olmadan, çocukluğunuza ait bastırılmış duygular veya özel hayatınızla ilgili konularda değişim yaşamak adına hayati kararlar vermeyin. Yuvanızla ilgili sorunlarınız varsa, kendinizi huzursuz, doyumsuz ve mutsuz hissediyorsanız lütfen birlikte yaşadığınız kişi veya kişilerle mantıklı bir şekilde konuşun ve eviniz alanı içindeki uyumunuza özellikle dikkat ediniz. Sizi aşan ve tek taraflı olan sorumluluklar altında ezilmeyin, eşit hak ve özgürlükler dahilinde yaşamayı ilke edinin. Eviniz sınırları içinde yeni düzenlemeler yapmak için eski sorunlarınızı halletmeye veya yenilikler için planlamalar yapmayı da ihmal etmeyiniz. Bütün bunları geri hareket sonrası yürürlüğe koymaya çalışın. Yine bu süreçte bilinçaltınızdaki korkuların esiri olmadan, çocukluğunuza ait bastırılmış duygular veya özel hayatınızla ilgili konularda değişim yaşamak adına hayati kararlar vermeyin. Yuvanızla ilgili sorunlarınız varsa, kendinizi huzursuz, doyumsuz ve mutsuz hissediyorsanız lütfen birlikte yaşadığınız kişi veya kişilerle mantıklı bir şekilde konuşun ve eviniz alanı içindeki uyumunuza özellikle dikkat ediniz. Sizi aşan ve tek taraflı olan sorumluluklar altında ezilmeyin, eşit hak ve özgürlükler dahilinde yaşamayı ilke edinin. Eviniz sınırları içinde yeni düzenlemeler yapmak için eski sorunlarınızı halletmeye veya yenilikler için planlamalar yapmayı da ihmal etmeyiniz. Bütün bunları geri hareket sonrası yürürlüğe koymaya çalışın.

İş ve Kariyer

Geçtiğimiz 9 Mayıs- tarihinde başlayan ve 1 Temmuz tarihine kadar devam edecek, Mars gezegeninin Aslan burcu seyri, Haziran ayında da etkisini Merkür geri hareketiyle bağlantılı olarak hissettirmeye devam edebilir. işyerinizdeki durumunuzla alakalı konularda gerginliklerden uzak durmanız, her detayı dikkatlice gözlemlemeniz, güçlü çalışma içgüdünüzü kontrollü bir şekilde belirli alanlara yönlendirmeniz adına etkilidir. Çünkü bu dönemde Mars sağlık evinizle de birebir alakalı olduğundan, hırslı çalışma ve yoğun iş temposu siz veya ailenizle alakalı konularda rahatsızlık verebilir. Uzun zamandır otorite konumundaki kişilerle maaş artırımı veya düzenlemeler için görüşme yapmayı düşünüyorsanız, geri harekette bunu uygun bir zamanda yapmanızda sakınca yoktur fakat size belirli bir süre beklemenizi söylediklerinde sakin olmak faydalıdır. Bu görüşmede sert tepkiler vermemeli, ılımlı bir şekilde anlaşmaya çalışmalı, yaptıklarınızın haklı olarak karşılığını alacağınızı umut ettiğinizi belirtmelisiniz.

Beraber çalıştığınız kişilerle iyi iş ilişkilerini sürdürmeli, gerekirse size yardımcı bir başka kişiye olan ihtiyacınızdan söz etmelisiniz. Kimsenin işini veya yapması gerekenleri üstlenmemeli, herkesin kendi sorumluluğuna sahip çıkması gerektiğini söylemelisiniz. Sigortasız ve sosyal haklardan mahrum kalmamalı, sıkıntılarınızı dile getirmelisiniz. Kimileriniz bu dönemde ek işlerden kazanç elde edebilirler. Hizmet, sağlık, sanat, spor, yaratıcı ifade, eğlence hayatı gibi alanlar bunlardan en önemlileridir. Liderlik gücünüzü ortaya çıkaran ve güç arzunuzu çoğaltan bu enerji genel olarak balıklar için zorlayıcı olabilir. Eviniz sınırları içinde hareketlilik, yeni bir yere taşınma, kendinizi gözden geçirerek yeni kararlar almaya yönelik durumlar oluşabilir. Bu dönemde dikkat etmeniz gereken konu ne olursa olsun net ve açık bir şekilde isteklerinizi belirlemek, kararsızlıktan uzak durmak, seçenekler arasında sizin açınızdan en faydalı olacak kararı vermek ve yeni bir yuva kurmayı düşünürken mantıklı hareket etmeye çalışmaktır. Aileniz veya birlikte yaşadığınız kişilerle olan ilişkinizde sinirli tepkiler vermemeli, olayları yanlış yönlere çekerek kendinizi huzursuz etmemeli, geçmiş olayların etkisi altında kalarak korkular duymamalısınız.
Meslek evinizin yönetici gezegeni Jüpiter Oğlak burcunda ilk geri hareketine başlamış durumda. Bu enerjiden sizlere geçtiğimiz Mayıs ayında bahsetmiş ve sosyal ilişkilerinize önem vermeniz gerektiğinden söz etmiştim. Yani gelişmek ve büyümek için, öncelikle disiplinli çalışmak ve bir yandan da kendinizi tanıtmak gerekiyor. Jüpiterin geri hareketini sürdürürken burcunuzla yapacağı olumlu görünüm sizin geleceğiniz adına yeni planlamalar yapmak adına herşeyi derin bir şekilde gözden geçireceğiniz süreç demektir. Bu süreç aslında bir tür onarımdır. Ben her zaman geri hareketlerin inanılmaz şekilde insana kattığı değerlere şahit olmuşumdur kişisel haritalarda. Öyle insanlar bilirim ki, geri hareket dönemlerinde gerçekleri gayet net bir şekilde görerek kendilerini düzenleme fırsatı bulmuşlar ve değişmeye başlamışlardır. İşte şimdi bu şans sizden yana. Sadece dikkat edeceğiniz nokta güven duygunuzu yitirmemek, girişimci olmak kısaca kapıları çalmak gerekirse zorlamaktır. Organizasyonlara, tanıtım faaliyetlerine katılın. İşinizle alakalı önemli kişilerle tanışın. Medya, yayıncılık, reklam dünyası, televizyon, radyo gibi kuruluşlarla ilgili olun. Derdinizi anlatın, yeteneklerinizi ortaya serin ve kendinizi kabul ettirmek için gerekirse ısrarcı olun. Dostlarınızdan yardım isteyin, mesleğinizde yükselmek için staj görün, bir işçi gibi çalışın, disiplinli olun ve her yaptığınız doğru işi ve projenizi doğru yerlerde sunmaya çalışın.


Para Konuları

Haziran ayını parasal yönden incelediğimizde, öne çıkan en önemli gezegen etkisi, 9 Mayıs tarihinden bu yana Aslan burcunda ilerlemesini sürdüren Mars gezegeninin seyridir. Bu seyir geri hareketli Merkürle görünüm halinde olduğu için doğal olarak gecikmelere, belirsizliklere neden olmaktadır. 1 Temmuz tarihine kadar sürecek bu etki altında özellikle iş durumunuz veya işyerinizdeki çalışma ortamınızla alakalı konular nedeniyle gerginliklerden elden geldiğince uzak durmanız, her detayı dikkatlice gözlemlemeniz, güçlü çalışma içgüdünüzü kontrollü bir şekilde belirli alanlara yönlendirmeniz gerekmektedir. Bildiğiniz gibi Merkür geri hareketi genel anlamda eski konuların çözüme kavuşturulduğu ve yenilik adına beklenmesi gereken bir süreçtir.

Otorite konumundaki kişilerle olan görüşmeler, iş anlamındaki girişimler, burcunuzla olan enerji akışının güçlü olmayışı dolayısıyla bazı engellere takılabilir. Eğer çalışan bir kişi iseniz ve uzun zamandır maddi açıdan problemler yaşıyorsanız, maaş artırımı veya düzenlemeler için görüşmeler yapmanızda bir sakınca yoktur. Sadece gerilimli davranmamalı, ılımlı bir şekilde anlaşmaya çalışmalı, yaptıklarınızın haklı olarak karşılığını almak istediğiniz için, bunu belirli bir uslupta izah etmeye çalışmalısınız. Beraber çalıştığınız kişilerle iyi iş ilişkilerini sürdürmeli, gerekirse size yardımcı bir başka kişiye olan ihtiyacınızdan söz etmelisiniz. Kimsenin işini veya yapması gerekenleri üstlenmemeli, herkesin kendi sorumluluğuna sahip çıkması gerektiğini söylemelisiniz. Sigortasız çalışmamalı ve sosyal haklardan mahrum kalmamalı, sıkıntılarınızı dile getirmelisiniz.


İş sorunları olanlar ise, Merkür geri hareketinde araştırmalarını devam ettirmeli, bu dönemde ek işlerden kazanç elde etmeye çalışmalıdırlar. Balıklar için bu süreç zorlu geçse de, inancınızı kaybetmeden yol almalısınız. Hizmet sektörü, sağlık alanı, sanat, spor, yaratıcı ifade gerektiren eğlence hayatı gibi meslek alanları sizler için uygun olabilir. bu süreçte en çok dikkat etmeniz gereken konu tam olarak kendinizi ifade etmeye çalışırken, engellemelerle karşılaşmanız, çevrenizdeki insanların sert tepkileriyle uğraşmak zorunda kalmanız ve sistemsiz bir şekilde çalışmak zorunda oluşunuzun yaratacağı strestir. Bu ise sağlık açısından önemlidir. Şimdi gelelim bu enerjiyle görünüm yapacak Merkür geri hareketinin yansımalarına.


Gölgeli günlerini de hesaba kattığımızda iletişim ve haberleşme gezegeni Merkürün 19 Mayıs tarihinde başlayan ve gölgeli günlerin sonu 26 Haziran tarihine kadar sürecek geri hareket dönemi parasal konularda öncelikle yeni düzenlemeler için şimdiden ruhsal manada gözden geçirmek ve ev içindeki iletişimi güçlü kılacak şekilde, mantıklı kararlar vermek durumundasınız. Eğer evinizle alakalı yerleşim açısından sorunlarınız varsa, yeni bir eve çıkmayı, onarım yapmayı, yeni bir kontrat düzenlemeyi, daha geniş bir ev satın almayı, evinizi satmayı, uzun zamandır düşünüyorsanız veya bir başka kişiyle evinizi paylaşmaya karar vermiş ve tüm olasılıkları gözden geçirmişseniz bunları geri harekette uygulayabilirsiniz. Rutin ihtiyaçlarınızın karşılanması anlamında geri hareketin hiçbir zararlı etkisi yoktur. Fakat ani verilen kararlarda, girişimlerde sorun çıkacağı gibi, geri hareketten sonra herşeyin ters gittiğini anlamanız mümkündür. Onun için lütfen ne olursa olsun, olumlu olacağını düşünseniz de, yenilik adına yapmayı düşündüğünüz değişimler için beklemede kalın. Daha önce bir ev satın aldıysanız ve yeni evinize çıkmanızda bir sakınca yoktur. Sırf yatırım amaçlı olsun diye, planlarınızda bulunmadığı halde ev alırken, uzman kişilere danışın. Çünkü geri hareket bitiminde bu evin sandığınız gibi kullanım kolaylığı olmadığını anlamanız mümkündür.

Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/burclar-ve-astroloji/50495-balik-burcu-haziran.html#post102910

Pozitif Enerjili Günler : 1-2-5-6-14-15-19-20-28-29
Zayıf Enerjili Günler : 3-4-16-17-18-30
Yeniay :
(Ay gezegeninin Balık burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 9-10
(Ay gezegeninin Başak burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Not:
Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.