BOĞA BURCU
Aşk ve İlişkiler
Bildiğiniz gibi Satürn gezegeni aşk hayatınızla alakalı konularda Eylül 2007 yılından bu yana etkili. Bu enerji kimi aylarda kısa süreli diğer gezegen transitleriyle uyarılmakta ve sizler açısından daha fazla önem taşımakta. Haziran ayının geneline baktığımızda ise Satürn gezegeninin, ikizler burcunda geri hareket halinde olan Merkür ve yine ikizler burcunda seyretmekte olan yönetici gezegeniniz Venüs tarafından tetiklenmesi söz konusu. Şimdi gelin, olabilecek yansımaları birlikte inceleyelim.

19 Mayıs gölgeli günleri başta olmak üzere 26 Mayıs tarihine kadar devam edecek Merkür geri hareketi, Satürnle uyumlu bir ilişki içinde olacağı için, geri harekette olsa dahi, ilişkinizi ve içinde bulunduğunuz durumu zihinsel ve duygusal manada ne kadar güvende olduğunuzla alakalı olarak sorgulamanız anlamına gelmektedir. Her zaman sağlam adımlar atmaktan yana olan sizler için, tutarsız, kendi içinde değişken ve çizgisi belli olmayan bir ilişkinin içinde yer almak rahatsız edicidir. Doğal olarak bu geri hareket dönemini, mantıklı kararlar almak, ne kadar düzgün ve doğru bir aşk yaşadığınızı anlamak ve yaşadığınız aşkın size kattığı fayda ve zararları tespit etmek ve kendi değerinizin bu beraberlikteki önemi hakkında sorgulamalarda bulunmak adına geçirebilirsiniz. Sizin için bir ilişkide başta da söylediğim gibi güvenlik son derece önemlidir. Sahip olma dürtünüzün yüksekliği yaşadığınız ilişkinizi de aynı şekilde kanatlarınızın altına alma eğiliminde bulunmanıza neden olduğu için, fikirlerinizin karşı taraf üzerinde etkili olmasını isteyebilirsiniz. Bu durum aslında sabit bir düşünce tarzıdır ve bu yüzden boğalar kolay kolay kimsenin etkisi altında kalmadan hareket etmekten yanadırlar.

Bu dönemde ise Merkürün geri harekette olsa bile, güçlü olduğu burçta ilerliyor oluşu, sizlerin normal zamanlardan farklı esneme payı bırakarak durumları gözden geçireceğiniz anlamı taşıyabilir. Aslında bu sizin için rahatlatıcı bir durum olacak diyebiliriz. Bu süreçte mantıklı bir şekilde ve tarafsız bir gözlemle hareket ettiğinizde aşk hayatınızı daha kolay analiz edebilir ve ne kadar doğru bir ilişki yaşayıp yaşamadığınızı sorgulayabilirsiniz. Herşeyin gayet iyi farkında olduğunuz için hassas noktaları belirleyerek yapılması gerekenleri de saptamanız kolay olacaktır. Kimi zaman sizinle bağlantı kurmak zor olsa da, bunun en önemli nedeni, kafanızın içinde net bir sonuç elde etmek içindir. Bu yüzden de ağzınızdan çıkan her sözü dikkatle sarfetmeye özen göstermeye çalışabilirsiniz. Zaten geri hareket dönemleri onarım süresi olduğuna göre, sizin için hem kendinizi hem de karşınızdaki insanı değerlendirmeniz açısından bu süreç aslında son derece yararlı olabilir. Daha önceki aylık yorumlarınızdan da bildiğiniz gibi Satürn gezegeni uzun aylardır aşk evinizde transitini sürdürmekte. Haziran ayında gerek Merkür ve gerekse yönetici gezegeniniz Venüsün İkizler burcunda seyrediyor oluşu ve Satürnle yaptıkları görünüm, doğal olarak ilişkinizdeki sorunları, gerçekçi bir şekilde ele alarak çözümlemeniz gerektiğinin işaretidir.
Merkür gezegeninin geri hareketi bitene kadar içsel sorgulamanızı bilinçli bir şekilde yapmanız halinde, aşk hayatınızla ilgili gerçekçi bir sonuç elde etmeniz de kolay olabilecektir. İlişkisinde sorun olanlar bu süreçte gözden geçirdikleri beraberlikleri hakkında bir sonuca vararak bundan sonrası adına daha sağlam olarak yola devam edebilirler. İlişkisi olmayanlar ise saptadıkları doğrular nispetinde yeni bir ilişkiye adım atarken bu sürede edindikleri fikirleri kendilerine rehber edinebilirler. Merkür gezegeninin geri hareketi esnasında, ikizler burcundaki Venüsle kavuşumunun, aşk evinizdeki Satürnle yapacağı görünüm ise, sevgi alış verişinizde arkadaşlık olgusunun ve fikir paylaşımının önemini göstermekte.

Bu enerjiler altında dikkat etmeniz gereken en önemli konu üstünü çizerek söylemek istiyorum ki, İletişim konusunda her iki tarafın veya özellikle sizin sabırlı olmanızdır. Merkür geri hareketinin ikizler burcunda oluşması istenirse, gerekli düzenlemeler için oldukça faydalıdır. Eğer yönetici olduğu ikizler burcunda, geri hareket yapmıyor olsaydı, sizler için bu ay aşk açısından çok daha zorlu geçebilirdi. Fakat astrolojide dispozitör denilen son derece önemli bir tanımlama vardır. Bir gezegenin yöneticisi olan gezegen güçlü ise, aradaki zorlu görünümün zararları kişinin dikkatli olması halinde olumlu olarak kullanılabilir. Bildiğiniz gibi Satürn başak burcunda ilerlediği için yöneticisi Merkür gezegeni Merkür olmaktadır. Merkür ise ikizlerde seyrettiği için güçlüdür. Buradan çıkan sonuç Aşk ilişkinizdeki sorumluluk hissinin veya sorunların baş edilmesi ve sağlıklı bir beraberlik yaşanması için her iki tarafın da akıllı, mantıklı bir şekilde düşünmeleri, tarafsız bir şekilde olayları ele almaları uzlaşmaya gönüllü olacaklarıdır. Ben boğaların ne kadar sağlam insanlar olduğunu her zaman belirtmişimdir. Onların tek sorunları kendi fikirleri konusunda değişmez nitelikte düşünüyor olmalarıdır. Yalnız Merkür ikizler burcunda, bir de geri hareket yapacağından bu sefer boğalar aşk konusunda esnek düşünmekten yana olabilirler.

İş ve Kariyer
Haziran ayı mesleki yaşantınızla ilgili yaşam evlerinizde ilerleyen kısa süreli bir gezegen etkisi olmadığından her zamanki gibi, bu evlerin yönetici gezegenlerinin görünümlerini inceleyerek öngörüde bulunmak gerekecek. Bu durumda yönetici gezegeniniz Venüsün İkizler burcu seyrinin önemi bu alanda da etkili görünmekte. Bu süreçte özellikle gündelik iş hayatınızda yüzeyselliğin ön planda olduğunu görmekteyiz. Sosyal ve tarafsız bir şekilde hizmet etmekten yana olacağınız için, iş çevrenizdeki otoritelerle olan ilişkinizde bu ayın en önemli konusu olan iletişimi güçlü tutmak gerekiyor. Yeni kararlar almak yerine, 26 Mayıs tarihine kadar beklemede kalarak, eksik kalan işlerinizi düzene koymanız gayet faydalı olabilir. İş hayatının kendi rutini içinde olabilecek sorunlarda karşılıklı diyalogu güçlü tutmak bu dönemde şart. Ayrıca yönetici gezegeniniz Venüsün, geri hareketli Merkürle parasal alanda kavuşum yapması, iki ayrı işle uğraşacağınızı ve bu yolla maddi güç elde etmeye çalışacağınızı fakat sabırlı olmanız gerektiğini gösteriyor. Eğer Merkür bu alanda geri harekette olmasaydı, Venüsün desteği sayesinde hızlı bir şekilde bağlantı kurmak kolay olabilirdi. Fakat bu durumda özellikle 19 Mayıs gölgeli günlerinden sonraki işler için kesinlikle sabırlı olmanız gerektiğinin işareti.
Ayrıca bu etki altında ortak iş yapan kişilerin de parasal mevzularda ve yatırımlarda biraz daha düşünmeleri, daha sonra sorun çıkarabilecek konuları ele alarak bir sistem geliştirmeleri gerekiyor. Bu enerjinin bir başka etkisi ise, kendinizi huzurlu ve mutlu hissetmek için öncelikle finansal konulardaki sorunlarınızın çözülmesi gerektiğini düşünmenizdir. Aynı anda iki iş, iki düşünce, iki ayrı konuda karar vermek bu enerjinin size yaşatabileceği etkilerdendir. Dağılmamak için her zaman olduğu gibi temkinlilik şart. Eş kaynaklı gelirler veya eşinizle ortak yaptığınız işler aracılığıyla para kazanmak, iletişim, elle yapılan işler, insanları bir araya getiren meslekler, haberleşme, turizm, organizasyon, reklam, bankacılık, öğretmenlik, dekorasyon gibi mesleklerden gelir elde etmek mümkün gözüküyor. Fakat ilk kez bu işlerde görev alacakların Merkür geri hareketi nedeniyle, bazı gecikmelerle karşılaşmalarının da normal olduğunu söyleyebilirim.
Bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmanın yolu ise, gerek parasal konularda gerekse birlikte çalıştığınız insanlarla olan ilişkinizde sakinliğiniz korumanızdır. Eğer uzun zamandır maddi sıkıntılarınız varsa ve bir iş arıyorsanız, Merkür geri hareketinin eski sorunları yoluna koymanızı sağlayan gücünden yararlanmamanız için bir sebep yoktur. Fakat diyelim ki bir probleminiz yok ve aniden karşınıza yeni bir iş olanağı çıktı. Bu durumda ne parasal kazanımlarınızı riske atınız ne de durumunuzu. Venüs ve Merkür gezegenlerinin gündelik iş hayatınızın maddi konularda etkili olacak bu enerjilerinin Satürnle yapacağı görünüm ise, disiplinli çalışmanın, belirli bir düzen içinde hareket etmenin, sorumluluk alacağınız konularda, fazlasıyla çok çalışmanız gerektiğinin bir işaretidir. Kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilmek için öncelikle dağılmamanız, pratik olmanız, iş bölümünü iyi yapmanız ve zorluklar karşısında yıkılmamanız gerekiyor.

Bahsedeceğim bir başka önemli etki ise, Jüpiter gezegeninin 9 Mayıs- 7 Eylül 2008 tarihleri arasında geri harekete geçmesinin sizler için anlamıdır. Fikirlerinizi ve dünya görüşünüzü gerekli platformlarda ifade etmeniz adına son derece etkili bir seyirdir. Hayatınızla ilgili gelişmelerde size ışık olacak inanç gücünüzü yükselten bu etkiden yararlanarak, yüksek öğrenim alanında faydalı sonuçlar alabilir, mesleki konularda ihtisaslaşma yolunu tercih ederek gelişebilir, inandığınız değerlerle ilgili her türlü mücadeleyi verebilirsiniz. Kimileriniz için belirli bir eğitimden geçerek meslek seçiminizde bulunmanızı sağladığı gibi, öğrendiğiniz bilgileri işinizde kullanmanız adına da faydalıdır. Ayrıca, görevlerinizi ve sorumluluklarınızı yerine getirmek amacıyla kendinizi geliştirmenizi sağlayıcıdır. Bu süreçte sadece gerçeklere dayalı şekilde hareket edeceğiniz için, karşınıza çıkabilecek fırsatları da değerlendirirken bu olguyu ön planda tutabilirsiniz. Yolculuklar özellikle işinizle alakalı konularda olacak, kendinizden daha güçlü insanlarla bir araya gelerek neler yapabilirsiniz bunları tespit edebilirsiniz. Sistemli ve sabırlı bir şekilde çalışabilir, hedeflerinize yavaş ve emin adımlarla gidebilirseniz hem daha kalıcı girişimlerde bulunabilir hem de hayatın anlamını yeniden keşfedebilirsiniz. Size önerim bu enerji altında abartıya kaçmamanız, kanun ve yasalar doğrultusunda doğruluktan ayrılmamanız, sabırlı olmanız ve inancınızı daima güçlü tutmanızdır.

Parasal Konular

Haziran ayındaki gelişmeleri parasal açıdan incelemeye başladığımızda ilk bahsetmek istediğim enerji Güneşin İkizler burcundaki seyridir. Bu enerji, finansal konularda hızlı, aktif ve girişimci olmanız gereken bir dönem anlamına gelse de, birazdan izah edeceğim Merkürün geri harekette oluşu nedeniyle, yatırımlarınız, kazancınız ve yeteneklerinizin değerlendirilmesi konusunda eskiyle alakalı işlerinizi halletmeniz, yeni girişimler için planlarınızı tekrar gözden geçirmeniz ve önünüze çıkabilecek fırsatları iyice düşünerek hangisinin sizin için daha yararlı olduğunu düşünerek karar vermeniz anlamı taşıyor. Bu yılki Güneş ikizler burcu süreci, Merkürün geri hareketine denk geldiğinden, tabii ki çok hızlı hareket etmeniz mümkün olmayabilir. Fakat bu süreçte herşeyi daha net olarak göreceğiniz için, verdiğiniz kararlar daha kalıcı olacaktır.
Evet, güneşin seyri hakkında kısa bu hatırlatmadan sonra gelelim, yönetici gezegeniniz Venüsün 25 Mayıs-18 Haziran tarihleri arasında, maddi ve manevi kazanımlarınızla alakalı yaşam evinizde transitine. Bu konumdaki Venüs parayla ilgili konularda tarafsız bir bakış açısı altında hareket etmeniz gerektiğinin işaretidir. Venüs astrolojide sadece aşk ve sevgiyi göstermez, hayatın ***ifli ve zevkli yanlarını hissetmek için gerekli olan paranın da göstergesidir. Sizin gibi hesabını bilen, yaşamı boyunca güvencesine önem veren burç mensubu için bu dönemde paranın kazanabileceği alanları mantıklı bir şekilde gözden geçirerek hareket etmek kolay olabilir. Çünkü bir boğa hiçbir zaman para konusunda duygularıyla hareket etmez, mantığını kullanarak kendi bildiği yoldan gitmek niyetindedir. İkizler burcundaki Venüs ise aklın ve muhakeme gücünün siz boğalar için bu dönemde devrede olması demektir. Lakin dikkat edilecek durumlar da vardır. Venüs İkizlerde olduğu süreçler kişi aynı anda iki seçenek arasında karar vermek zorunda kalabilir. Acaba hangi seçenek daha fazla güvence sağlayabilir diye düşünür. Bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmanın yolu başta da söylediğim gibi tarafsız, mantıklı ve bilgi birikiminize, tecrübenize göre hareket etmektir. Aklınızı ve hünerlerinizi doğru insanlarla, doğru zamanda görüşmeler yaparak, ilişkide bulunarak değerlendirmeniz halinde size çifte şans bile sunabilir.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/burclar-ve-astroloji/50493-haziran-burc-boga.html#post102908
Her ne kadar Venüs ikizlerde tasasızlık verse de, bir boğa parayla ilgili her zaman kaygılı olmayı sürdürecektir. O nedenle bu sürecin bu anlamda bir zararı olacağını düşünemeyiz. Bu dönem içinde, özellikle iletişim ve haberleşme konusunda internet üzerinden bağlantılar kurarak kendinizi tanıtmanız yararlıdır. Ayrıca bu süreçte daha hızlı bağlantılar kurmanız önemlidir. Merkür geri hareketi de bu alanda devam edeceğinden, Venüs sayesinde kurduğunuz bağlantıları Merkür geri hareketinde inceleme fırsatı bulur, eksikleri tamamlar ve planlarınızı, geri hareket bitiminde uygulanır hale getirirseniz gerek Venüs gerekse Merkür gezegenlerinin enerjileri maddi güce dönüştürmeniz kolay olabilir. Sizi dikkatli olmanız için fazla uyarmaya gerek yok. Zaten hangi yatırımın başarılı olacağını hangisinin riskli olduğunu, ayrıca harcamalarınız bu dönemde artacağından kendinizi nasıl kontrol edeceğinizi gayet iyi bilirsiniz veya bilmeniz gerekir diyelim. Kısaca, insanlarla bağlantınızı sürdürün, çevik davranın, iyi bir taktik geliştirin, iletişimi fazlasıyla önemseyin diyebilirim.

Haziran ayının bana göre tüm burçlar açısından etkili olacak en önemli enerjisi, iletişim ve Haberleşme gezegeni Merkürün geri hareketidir. Gölgeli günleri de dahil olmak üzere 26 Haziran tarihine kadar devam edecektir. Sizler bu süreçte, kazandığınız paranız, menkul değerleriniz, ticari faaliyetleriniz, yatırımlarınız, manevi sahip oldunuz herşey, parasal girişimleriniz konusunda, 19 Mayıs tarihinden önce yaptığınız tüm planlarınızı, girişimde bulunmayı düşündüğünüz tüm konuları geri harekette yerine getirmenizde hiçbir sakınca yoktur. Gereksinim duyduğunuz ihtiyaçlarınızı rutin olarak nasıl karşılıyor ve nasıl harcıyorsanız ve bundan dolayı herhangi bir sorun yaşamıyorsanız, şimdi de uygulamanızda bir sorun yoktur. Yatırım faaliyetleri yapan ve bu yolla ekmeğini kazanan ve işinize oldukça sahip birisi iseniz yine aynı sistemi sürdürmenizde bir sakınca yoktur. Sadece dikkat edeceğiniz nokta, geri hareket esnasında yeni bir karar alarak paranızı farklı bir alanda değerlendirmemektir. Parasal harcamalarınıza özen göstermeli, hesapta olmayan alışveriş, yatırım veya herhangi bir iş girişimi beklemede kalmalı, eğer sizin için hayati önem taşıyorsa konusunda son derece uzman kişilere danışmalı ve olanağınız varsa beklemede kalmalısınız. Sahip olduğunuz değerleri korumalı, risk altına alıcı faaliyetlerden uzak durmalı, hırsınızı kontrol altına alarak daha planlı ve programlı hareket etmeye özen göstermelisiniz.
Bu süreçte karşılaşacağınız teklif veya herhangi bir kişi ne kadar olumlu görünse de, öncelikle analiz etmeli, iyice düşünmelisiniz. Paranızı güvenli bir yerde saklamalısınız. Maaşlı bir kişi iseniz ve çok önceden beri bu konuyla alakalı görüşmede bulunmak istiyorsanız Merkürün geri hareketi sizin için gayet olumludur. Fakat tam tersine herşey normal giderken birdenbire böyle bir konuşmayı yapmak yanlış olabilir. Merkür geri hareket zamanları daima onarım süresidir. Bu dönemde yapmanız gereken zihinsel açıdan maddi ve manevi değerlerinizle alakalı herşeyi gözden geçirmek, sakin ve ılımlı bir şekilde hareket edebilirseniz, 26 Haziran itibariyle saptadığınız her konuyu devreye koyabilir, girişimde bulunabilir, başarılı olabilirsiniz.


Pozitif Enerjili Günler : 5-6-9-10-19-20-24-25
Zayıf Enerjili Günler : 7-8-21-22-23
Yeniay : 1-2-28-29
(Ay gezegeninin Boğa burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz : 14-15
(Ay gezegeninin Akrep burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz)

Not:
Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.