KOÇ BURCU

Aşk ve İlişkiler
Sevgili Koçlar Haziran ayına girmiş bulunmaktayız. Yavaş yavaş yaz sıcakları kendini hissettirmeye başlarken sizler için, Aşk hayatınız başta olmak üzere, iş ve para konularında etkili olacak enerjilerin yansımalarına, burcunuzun yönetici gezegeni Marsla başlamak istiyorum. Mars bildiğiniz gibi astrolojik açıdan, fiziksel gücü, mücadele tarzımızı, kısaca isteklerimizi elde etme kuvvetinin temsilcisidir. Mars doğum haritanızda ne kadar güçlüyse(yer aldığı burç ve görünümler) kafanıza koyduğunuz bir hedefi ele geçirmeniz de o denli kolaydır. Hatta elde edeceğinizden o kadar eminsinizdir ki, her türlü riski göze alarak ilerleyebilirsiniz. Güçsüz bir Mars pasiflik, korkaklık ve cesaretsizlik anlamına gelir. O nedenle bir kadının haritasında baba ve eşini, erkeğin haritasında ise erkeklik gücünü göstermektedir. Bu nedenle haritanızdaki burç konumu da son derece önemlidir. Mars sizin burcunuzda yönetici, Oğlakta güçlü, Terazide zayıf, Aslanda egosantrik, yengeçte zararlı pozisyondadır. Bu konularda yeri geldiğinde günlük ve aylık yorumlarınızda bilgi veriyorum vermeye de çalışacağım.
İşte bu önemli güç, 9 Mayıs tarihinden bu yana Aslan burcunda ilerlemekte. 1 Temmuz tarihine kadar devam edecek bu etki, karşı cins üzerinde etkili olmanız ve ne kadar güçlü dürtülere sahip olduğunuzu gösterebilmeniz adına size istek ve yaratıcılık enerjisi sunacaktır. Aşk hayatınız açısından son derece önemli olan bu enerji, güdüsel olarak hareket etmenizi ve bunu gösterişli bir şekilde sunmanızı sağlayıcıdır. Yeni tanışacağınız kişinin veya yaşadığınız beraberliğin sorumluluğunu almak yerine sadece kendi isteklerinizi elde etmek adına hareket edeceğiniz için, doğal olarak devam eden ilişkinizde sorunlar yaşanması mümkündür. Hayatın güzel yanlarını ve ***ifli olan kısımlarını tadabilmek, zorluklarından olabildiğince uzak durmak isteğiniz yoğundur. Son derece güçlü bir yaşam enerjisine sahip olacağınız için sizi birilerinin yönlendirmesi, yönetmesi mümkün olmadığı gibi, gittiğiniz yolun yanlışları veya hatalı kısımları hakkındaki uyarılara da dikkate almayabilirsiniz. İçinizdeki çocuk o denli doyurulmaya aç ve davranışlarınız o denli saftır ki, sizin bu halinizden etkilenmemek mümkün değildir. Aşkta yaratıcılık enerjiniz yüksektir, ateşliliğiniz bilinçli isteklerinizle uyum içindedir ve güçlü seks dürtüleriniz doyurulmayı beklemektedir.Tabii ki sadece bu etki değil, gökyüzündeki diğer gezegenlerle yapacağı görünümler de önemlidir. Bu görünümlerin Haziran ayı içindeki yansımalarını, şimdi beraber inceleyelim. Lütfen aşağıdaki yazılanları gerekirse birkaç kez daha okumanızı tavsiye ediyorum. Çünkü gayet önemli.
Önce Merkürle oluşan bakış açısının etkilerinden söz ederek başlamak istiyorum. Gölgeli günleri dahil olmak üzere 26 Haziran tarihinde geri hareketi bitecek Merkür, Mars gezegeniyle uyumlu bir görünüm oluştursa da, geri harekette olduğundan, aşk hayatınızla ilgili gelişmelerde zihinsel olarak mevcut durumunuzu sağlam ve sağlıklı bir şekilde tekrar gözden geçirmeniz adına son derece önemli. Eğer ilişkinizde sorunlar varsa bu enerji sayesinde eski problemlerin veya düzeltilmesi gereken herşeyin gerçekçi bir şekilde ele alınması gerekiyor. Bugüne dek olanları yeni bir bakış açısı altında incelediğinizde, bencil düşünmeden, illa kendi fikirlerinizin doğruluğu konusunda baskı uygulamadan hareket etmeniz lazımdır. Yeni bir karar vermek yerine, durumunuzu gözden geçirmeniz faydalıdır. Bir koç her zaman isteklerini elde etmekten ve kendi bildiği yolda ilerlemekten yana olduğu için, bu enerjiyi, sırf özgürlük, arzularınızın gerçekleşmesi ve beklentilerinizin karşılanması adına iletişimde bulunmak için kullanırsanız, aşk hayatınız açısından zorlayıcı olabilir. Oysaki, beraberliğinizdeki her türlü fikir alışverişini mantıklı bir şekilde sağlayabilecek bu enerjiyle neler yapılmaz ki? Örneğin, partneriyle sorun yaşamakta olan Koçlar, tekrar bir araya gelerek konuşabilirler. Tabi ki net bir çözüm elde etmek için öncelikle kompleksli tavırlar içinde olmamak, inatlaşmamak, sizi bir araya getirici fırsatları değerlendirmek gerekebilir. Bu dönemde aranızdaki iletişim olumlu olarak sağlansa bile, yine de geri hareketin bitimini beklemek gerekebilir. Gölgeli günler 26 Haziran yeni bir başlangıç için gayet olumludur. O tarihte taşlar yerine oturmaya başlayabilir.
İlişkisi olmayanlar için bu etki, seyahat ve yolculuk esnasında tanışmalar, daha önceden tanıdığınız ve arkadaşınız olan bir kişiyle yeni bir ilişkiye girmek, yakın çevrenizden biriyle kurulacak yeni bir beraberlik anlamında etkili olduğu gibi, aynı hobileri, aktiviteleri ve zevkli konuları paylaştığınız bir insanla yeni bir tanışma anlamına gelebilir. Merkür yolculuk, iletişim, haberleşme ve genç insanları gösterdiğinden bu dönemde, çocuksu fakat kendine oldukça güvenen, erotizm gücü yüksek bir partnerle tanışmanın da simgesi olabilir. Yalnız karşınıza çıkacak kişiye karşı cömert, sıcak davranmaya çalışırken Merkürün geri harekette olduğunu unutmayınız. Bu dönemde karşılaşılan bir kişi hakkında, diğer enerjileri de göze alırsak yanılmanız oldukça mümkündür. Hatta bu kişi hakkında iyi bir araştırma yapmanız da gerekebilir. Ne kadar beğenseniz de, bir sis perdesi hakikatleri görmenize engel olacağından benim önerim sadece akışa ayak uydurmanız, açık bir kapı bırakmanız ve hemen olumlu bir kanıya varmamanızdır.
Yine bu etki altında deneyim yaşama ihtiyacınız yükseleceği için, normal seyirde giden ilişkinizi risk altına alabilirsiniz. İdeallerinizin dışına çıkarak, hayalperest davranmanız mümkündür ve karşınıza çıkan bir kişinin sizi etkilemesi sonucu aşık olduğunuzu bile zannetmeniz mümkündür. Fakat dediğim gibi dikkatli olmak son derece önemlidir. Kişisel hırsınız, kendinizi gösterme hevesiniz daha sonra pişmanlıklara neden olabilir. İlişkinizle ilgili konularda da, bencil davranmanız, gösterişli tavırlarınız her konuya kendi bakış açınızla yanaşmanız aranızda olmadık durumlara yol açabilir. Öncelikle yapmanız gereken, şefkat, sevgi ve güven olgusunu zarara uğratabilecek davranışlardan kaçınmak olmalıdır.

Sevgili Koçlar Haziran ayında etkili olacak bir başka enerjiniz ise, 25 Mayıs-18 Haziran tarihleri arasında, İkizler burcunda seyrini sürdürecek aşk ve ilişkiler gezegeni Venüsün yansımasıdır. Bu enerji, yakın çevrenizden başlamak üzere geniş bir alanda yeni insanlarla tanışmayı, aşk konusunda çift kısmetliliği göstereceğinden, bir ilişkiniz olsa dahi, bir başka insanı beğenmeniz konusunda sizi dürtüsel olarak etkileyebilecektir. Bu durumda değişkenlik göstermeniz, havai davranmanız mümkündür. İçinizdeki özgürlük dürtüsü belirli bir insan veya ilişkinin sınırları içinde kalmanıza engel çıkartabilir. Duygusal konulara hiç girmeden sadece hayatın ***ifli yanlarını bölüşmek adına hareket etmekten hoşlanacağınız için birlikte olduğunuz kişi veya ilişkinizle alakalı sorunlar pek umrunuzda olmayabilir. Hatta sorun dinlemek istemediğinizden uzaklaşmanız bile mümkündür. Ayrıca bu süreçte kimseleri kolay kolay beğenmez, birinden hoşlansanız bile kısa sürede sıkılabilir bir başka insanla tanışabilirsiniz. Sizin isteğiniz yeni insanlarla tanışmak, değişik kültür ve bilgi birikimlerine sahip olmak, dışa dönük bir şekilde kendinizi tanıtmak ve bu yolla bir çok insanla bağlantı kurmaktır. Olaylar veya kişiler değil, önemli olan sizin yaşadığınız çevre ve bu çevrenin size sağlayacağı katkıdır. Bütün bu etkilere 20 Mayıs-21 Haziran tarihinde Güneşinde İkizler burcunda ilerlemesi dahil olunca hem fiziksel açıdan hareketliliğiniz artacak hem de Venüsün İkizler burcu seyriyle daha fazla kişiyle bir araya gelerek kendini tanıtmanız kolaylaşacaktır. Bu dönemde ilişkilerinizde iki yönlü düşünmek, hareket etmek, bir öyle bir böyle tarzı hareket etmeniz sizinle birlikte olan kişinin son derece sabırlı olmasını gerektirmektedir. Hakikaten naz niyaz çekecek durumda değilsinizdir, kim olursa olsun isyan etmeniz veya dinlememeniz mümkündür.

İş ve Kariyer
Haziran ayındaki gelişmelere, 21 Haziran tarihine kadar sürecek Güneşin İkizler burcu seyriyle başlamak istiyorum. Bu transit Merkür geri hareketiyle çakışsa bile yine de sizin açınızdan çevrenizle olan iletişiminiz ve bağlantılar kurabilmenizi sağlayacak bir durumdur. Bu enerji seyahat konularında fazlasıyla etkilidir. Öğrenim hayatında olan kardeşlerimiz için olumlu bir süreçtir. Çalışanlar için, girişim, özgüven duygunuzun yükselişi ve her işin altından kolaylıkla kalkabilmeniz anlamı taşıyabilir. Komşularınız, arkadaşlarınız, kardeşlerinizle olan ilişkinizin güçlenmesi anlamına gelebilir. Bu tarih itibariyle sadece dikkat edeceğiniz husus, Merkürün geri hareketini de göz önüne alarak, kendinizi şöyle bir gözden geçirmek, girişimde bulunmayı düşündüğünüz konularda bilgi toplamak, diğer insanlarla konuşmak, fikirlerini sormak ve belirli bir rota çizmektir. Bu sizi hem düzenli bir şekilde çalışmaya hem de hedeflerinizi gerçekleştirmeye doğru yönlendirebilir.
Mesleki açıdan Haziran ayı içindeki olabilecek tüm yansımaları, Merkür geri hareketinin etkisini dahil ederek incelemek gerekiyor. Çünkü gölgeli günleri de dahil olmak üzere 26 Haziran tarihine kadar sürecek bu enerjiyi devredışı bırakarak değerlendirmede bulunmak hem eksik bir bilgi olur hem de yanıltıcıdır. Bildiğiniz gibi Satürn gezegeninin iş evinizdeki etkisinden 3 Eylül 2007 tarihinden bu yana, hemen hemen her ay bahsetmekteyim. Çünkü bu etki oldukça uzun süreli. Bazı aylarda, seyir halindeki gezegenlerden tarafından tetiklendiğinde günlük temponuzdaki sorumluluklar daha baskın hale gelmekte.

Haziran ayı da, bu açıdan önemli. Gündelik iş hayatınız, sağlığınız, iş veriminiz konusunda etkili olan Satürn, geri hareketli Merkürle görünüm oluşturmakta. Bunun anlamı, gündelik hayatın içinde, hem sorumluluklarınızı yerine getirmeye çalışmalısınız, hem de eskiyle alakalı konuları çözüme kavuşturarak yeni oluşumlar için sabırlı olmalısınız. Çünkü bir yandan eğitim, haberleşme, yolculuklar, yakın çevrenizdeki insanlar ve girişimleriniz konusunda kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmenin zorluklarıyla mücadele etmelisiniz, diğer yandan ise, iş hayatında insanlara hizmet ederken, çevrenizdeki kişilerle iyi geçinmek durumundasınız.
Bu arada sizi bağlayan zincirlerinizi koparıp, yeter demek isteseniz de, Merkür geri hareketi nedeniyle bunu yapmak hakikaten riskli bir davranış olabilir. Durum böyle olunca, kariyeriniz, otorite konumunda bulunan kişilerle ilişkiniz son derece önemli. Bu arada, hayatınızdaki tüm gelişmelerin, tek bir noktaya sabitlendiğini hissedebilirsiniz. Bu nokta üzerindeki olumlu bir gelişme, yaşamınızı yeniden düzenlemenizi sağlayacak gibi.
Kimileriniz için bu noktanın adı eğitim hayatınız. Yani okulunuzu başarıyla bitirirseniz, yüksek okulu kazanırsanız, hem ailenizle aranız iyi olacak hem de üzerinizdeki baskılardan kurtularak, kendinizi ispat etmiş olacaksanız. Kimilerinizde ise bu işiyle alakalı. Doğru düzgün bir girişimde bulunmak için iyi bir adım atabilirseniz hem yuvanızdaki dirlik ve düzeni yeniden sağlayacaksınız, hem de mesleki açıdan rahatlayacaksınız. Evde oturanlar ise, çevrelerindeki insanlarla iyi bir diyalog şansı bulurlarsa, hem sağlıklı bir şekilde kendilerini ifade edebilecekler hem de aile bütçesine katkıda bulunacak gelir sahibi olabilecekler. Böylece özgür hareket edebilecekler. Kimileriniz ise, atılımda bulunmak için, belirli bir süreyi sabırla geçirmeniz halinde yeni bir yuva kurabilecek ve toplumsal statünüzle ilgili son derece önemli bir karar alacaksınız. Gördüğünüz gibi herşey Merkür geri hareketinin bitimine bağlı.
Hatırlarsanız size, günlük yorumlarda Merkür geri hareketiyle alakalı uzun bir bilgi vermiştim. Şimdi bunu tekrar hatırlatmanın zamanı geldi. Çünkü üst paragrafta bahsettiğim olumlu durumları yaşamak için öncelikle bu geri harekette ne yapmak lazım onu kafanızın içinde oturtmanız gerekiyor.
Evet Merkür geri hareketinde nelere dikkat etmeliydik tekrar hatırlayalım. Siz Koçlar bu süreçte, eğitim hayatınız başta olmak üzere, konuşma, yazışma, iletişim, haberleşme, telefonlaşma, nakliye, yakın çevreniz, kardeşleriniz, arkadaşlarınız, yolculuklar ve uzun vadeli olmayan hedefinizle alakalı her konuda, 19 Mayıs tarihinden önce düşündüğünüz, planladığınız rutin bütün işlerinizi yerine getirmenizde hiçbir sakınca yoktur. Günlük hayatta her zaman yaptığınız aktivitelerinizi devam ettirebilirsiniz. Bu konuda tedirginlik yaşamanıza gerek yoktur. Dikkat edeceğiniz husus, geri hareket döneminde aniden karşınıza çıkabilecek bir teklif karşısında durup düşünmelisiniz. Çevrenizle olan ilişkinize her zamankinden daha fazla özen göstermeli, ılımlı ve hoşgörülü bir tarzda anlaşmaya çalışmalısınız.
Eğitim hayatında olanların ise derslerine gereken önemi göstermeli ve idarecilerle iyi bir diyalog içinde olmalıdırlar. Her türlü evrakınızı, bilgisayarınızdaki bilgilerinizi, özenle korumalı, değerli eşyalarınızı güvenli bir yerde saklamalı, ani yolculuklara çıkmamalı, durup dururken çevre değiştirmeye kalkışmamalısınız. Her zaman çıktığınız yolculuklar, gittiğiniz yerler konusunda bir problem yoktur, sadece geri harekette birdenbire karar verip seyahate çıkmamalı, eğer mecbursanız güvenliğinize azami özen göstermelisiniz. Hızlı araba kullanmamalı, karşılaşacağınız yeni insanlara dikkat etmelisiniz. Kendinizi yeniden gözden geçirmeli, eğer iletişimsel sorunlarınız varsa düzeltmeye çalışmalısınız. Geri hareket onarım süresi olduğundan iletişim konusundaki tüm sorunlarınızı yükselecek derin düşünme gücünüzle yeniden ele alabilir, başarıyla çözümleyebilirsiniz. Yukarıdaki konularda yapacağınız planları, düşünceleri ve yenilikleri ise gölgeli günlerin sonu olan 26 Hazirandan itibaren devreye koyabilirsiniz.
Evet sevgili Koçlar bütün bunları geri hareket mantığı içinde, ben de size bir kez daha hatırlatmış oldum. O zaman lütfen sakin olunuz, bunlara uymaya çalışınız. Demek ki Haziran ayı, sizler için yeni düzenlemelerde bulunmak için eskiyle alakalı problemlerin halledilmesi ve yeniye yer açılması bakımından önemli. Çünkü gölgeli günlerin beş gün öncesinde başlayan Güneş Yengeç burcu süreci gösteriyor ki, kendinizi ifade etmek adına en çok odaklanacağınız alan iç dünyanız ve güvenliğinizi yeniden oluşturmak mücadeleler gözüküyor. Eğer siz bu düzenlemeleri uygun bir şekilde yaparsanız, kariyer hayatınız, mesleki konumunuz, ailenizle olan ilişkiniz adına bu özverili haliniz yeni iş olanakları kazanmanız için size fırsatlar sunabilir. Özellikle aile işinde çalışanlar, ailesiyle ortak iş yapanlar, eviyle işi arasında koşuşturanlar ve bir yuva kurabilmek için güvenli bir işe ihtiyaç duyanlar için 21 Haziran sonrası ve Merkür geri hareketin bitişi, sizin için yeni bir dönemin işareti olacaktır. Belki kendinizi farklı bir alanda, yeniden oluşturmak için emek sarfetmeniz gerekecek fakat en olursa olsun, değişim için, eskiyle yeni arasında bir tercihi yapmak zorunda kalacaksınız. Kendi ayaklarınızın üstünde kalabilmek için yapılması gereken ne olursa olsun, kendinizi ispat etmek olmalıdır. Bunu yaparken gerilime düşmeden, isteklerinizi bildirmeniz ve yine ılımlı bir şekilde bazı şeylere hoşçakal diyerek yeni bir hayata adım atmanızdır.
Şans ve genişleme imkanı veren Jüpiterin, 7 Eylül 2008 tarihine kadar devam edecek seyri ise Haziran ayıyla ilgili mesleki anlamda söyleyebileceklerimin sonuncusu. Bu etki uzun sürmesi bakımından son derece önem arzediyor. Mesleki konularda şartlarınızı iyileştirmek adına manevi bir zenginliğe sahip olmanız anlamına gelen bu durum size, iç zenginliği size yüksek moral gücü ve iyimserlik verecektir. Kendinizi geliştirme çabanız yükselecek, ben bir şeyler yapmalıyım, girişimde bulunmalıyım, ben yetkili ve bilgili bir insanım bugüne dek öğrendiklerimi artık iş sahasında gösterebilirim gibi cümleler içinizden geçmeye başlayacaktır. Doğal bir huzur ve her şeyin iyi olacağına dair gönül birliği içinde olmanız size özgüveniniz konusunda da destek verecektir. Hedeflerinizi şöyle bir düşünerek hangi yoldan gitmeniz ve hangi seçimde bulunmanız gerektiğini size bildiren bir iç sese sahip olacaksınız. Kendinize çizdiğiniz yolda karşınıza çıkabilecek engellerle baş etmenizi sağlayacak manevi bir güçle örülü hissedebilirsiniz. Bu gücün adı inançtır. Abartıya kaçmadan, kendinizin farkında olarak ve gücünüzü aşacak şekilde hareket etmemeli, kararlar almamalı, kendinizi dev aynasında görmemelisiniz.

Para Konuları
Haziran ayı Parasal konularda iki önemli transit etkisi altında. Bunlardan birincisi kazanımlarınızla ilgili olan Venüs İkizler burcu ve dışarıdan destek görme konusundaki Mars Aslan seyridir. Dikkat ederseniz bu iki etki yine Merkür gezegeninin gölgesi altında gelişeceğinden mantıklı düşünmekte fayda var. Venüsün İkizler seyri parasal konularda savurganlıktan uzak durmanız gerektiğinin işaretidir. Maddi kazanımlarınız için herşeyden önce yapmanız gereken uygun bir bütçe altında hareket etmektir. Finansal konularda maaşınız yetersiz kalabilir, aynı anda iki işle birden uğraşarak gelir elde etmeye çalışabilirsiniz. Kimileriniz yakın çevresiyle irtibatta bulunarak yeteneklerini güce dönüştürmeye çalışabilir, kimileriniz ise tanıdıklarınız vasıtasıyla maddi yönden rahatlamaya çalışabilir. Burada önemli olan ilişkilerinizi sıcak tutmak, değişkenlik göstermemek, en azında bu süreçte ani kararlar almadan elindekilerle yetinmeye çalışmaktır. Çünkü Merkür geri hareketinde tam olarak karar vermek zordur. Bulunduğunuz ortamda kuracağınız ilişkiler, ilerisi adına kazanımlarınızda size destek olabilir. Kıvrak bir zeka ve kolayca kavrayışlı bir kişi olmanız gerekiyor. Pratik ve hızlı bir şekilde problemlerinizi çözebilmeniz lazım. Yaratıcılık ve el becerileriniz size maddi yönden fayda getirebilir. Merkür geri hareketi daha önce belirttiğim gibi düzenlemeler yapmanız açısından etkili olduğuna göre, kendinize yeni iş olanakları yaratabilmeniz için insanlarla olan ilişkinizde sabır oldukça önemli. Yeni arayışlarda bulunmak için bu dönemi plan ve projelerinizi geliştirmek ve bundan sonra yapacağınız işler için zemin hazırlamakla geçirmelisiniz.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/burclar-ve-astroloji/50492-haziran-burc-koc.html#post102907
Sanatkarlık, zanaatkarlık, güzelleştirme ve süslemeyle alakalı el becerileri veya elle yapılan işler, insanları iletişim yoluyla bir araya getiren meslekler, Reklam, tanıtım, danışmanlık, edebiyat, pazarlama, musiki, resim, mimari gibi alanlar size maddi getiriler sağlayabileceği gibi, normal iş hayatınızı sürdürürken bu işlerle de uğraşarak yeteneklerinizi güce dönüştürecek girişimlerde bulunabilirsiniz. Tabi ki bu girişimler için Merkür geri hareketinin bitmesi gerekiyor. Benim önerim bu süreçte boş durmamak, parasal kazanımlarınızı çoğaltmak için çevrenizle iyi bir iletişim ağı kurmak ve geri hareketten sonra girişimde bulunmak. Mars Aslan burcunun seyrinin maddi açıdan anlamı ise, dışarıdan destek görmek için öncelikle kendinizi olumlu bir şekilde ifade etmeyi başarmanızın önemli olduğunu gösteriyor. Bunu yaparken, abartılı tavırlar içine girip, illa birilerinin size destek olması gerektiğini düşünmeden hareket etmelisiniz. Çünkü sırf isteklerinizi öne sürüp maddi açıdan güçlü olmaya çalışırken, başkaları tarafından bencil biri olarak değerlendirebilirsiniz. Kısacası emek sarfetmek, mütevazi olmak, isteklerinizi ılımlı bir şekilde ifade etmek durumundasınız. Ayrıca bulduğunuz kaynakları da, doğru yerlerde kullanmak durumdasınız. Yani har vurup harman savurmamanız lazım.

Pozitif Enerjili Günler : 3-4-7-8-76-17-18-21-22-23-30
Zayıf Enerjili Günler : 5-6-19-20
Yeniay : 26-27(Ay gezegeninin Koç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 11-12-13
(Ay gezegeninin Terazi burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Not:
Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.