Şüpheci ve detaycı yapılarıyla hemen dikkat çekerler. Araştırmacı bir ruha sahiptirler. Çevre ilişkilerinde güvenilir bir kişilik olmalarına rağmen, seçici özelliklerinden dolayı kolay arkadaş edinemezler. Yaşamlarında yüksek mevkili kişilerden fayda sağlarlar. Devlet işlerinde başarılı çalışmalar yaparak istedikleri noktalara geleceklerdir. Kimseye ödün vermedikleri için, yaşamı kendi tarzlarına göre yaşarlar. Ortak çalışma içinde bulundukları kişiler tarafından çok sevilirler. Arkadaş çevreleri geniş olmasına rağmen çoğu kez kişisel dostluklarında ona yaklaşmak kolay değildir. Paylaşımcı bir yapı sergileseler de özünde kendilerine dönük bireysellikleri için her yolu denerler. Bazen, abartılı bir şekilde ayrıntılara dalarken, daha dikkatli olmaları gereken bazı konularda da hızlı kararlar verebilirler. Rutin yaşam adımları onlara göre değildir.

BUGÜN DOĞAN KADINLAR:
Hırslı ve enerjilerini doğru kullanmaya özen gösteren kişilerdir. Sürekli hareket halinde olan kişilerdir. Değişen huy halleri onları ilginç ve karizmatik yapabilir. Anlaşılması zor insanladır. Akıllarından geçeni hiç düşünmeden söyledikleri için, çevrelerinde marjinal olarak tanınırlar. Fazla duygusal olmadıkları için de, aşk yaşarken seçici davranmaz, fiziksel özelliklerinden çok, partnerlerinde zeki ve girişkenlik ararlar.

BUGÜN DOĞAN ERKEKLER:
İlişkilerinde cinsel dürtülerden çok, zeka kapasitesi rol oynar. Kısıtlanmak istemeyen ve bağlanmaktan korkan sürekli değişen bu adam, kadınların hazin aşk hikayelerinin özel kahramanlarıdır. Eş olarak, karşısındaki kişiyi zorlasalar da, iyi bir baba olurlar. Ailesine bağlıdırlar. Aile bireylerinin özgürlük sınırlarına girmez ve özel dünyalarına hiç kimseyi kolay almazlar.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/burclar-ve-astroloji/49943-bugun-doganlar-detayci-ve-arastirmaci.html#post101450

BUGÜN DOĞAN ÇOCUKLAR:
Hedefleri vardır ve kendi bildiklerinden taviz vermek istemezler.Yüksek sesli konuşanlardan ve kendilerine zorla bir şey yaptıranlardan nefret ederler.Okul yılları başarılı olmasına rağmen, sevmedikleri derslerde zorlanabilirler. Hayvanlarla arası iyidir.

GÜNÜN YORUMU:
Bugün oldukça hareketliyiz. Hızlı düşünüyor ve çabuk davranacağımız için, bir çok fırsatı anında değerlendiriyoruz. Kafamız son derece işlek ve çözülmesi en güç problemleri bile anında çözebiliyoruz.Matematiksel olaylarda başarılı çalışmalar içinde olacağız. Birçok organizasyon çalışmaların altına imza atabiliriz. Aynı zamanda uzun süredir cesaret isteyen işlerimizin başlangıçlarını yapmalıyız. Yapılması gereken cerrahi müdahaleleri hemen gerçekleştirmeliyiz. Aile içi kavgalardan uzak kalmalıyız.

GÜNÜN RENGİ:
Gri, elektrik mavisi, gümüş rengi

GÜNÜN ÇİÇEĞİ:
Krizantem, mavi gül

GÜNÜN KOKUSU:
Nergis, menekşe, zambak, anason