OCAK Ayında Doğanlar :
Hirsli ve ciddi kisilik. Ögrenmeyi ve ogretmeyi sever Insanlarin zaaflarini ortaya cikarmayi sever. Cok elestirir Akilli ve planli programlidir. Cok calisir ve uretkendir. Duyarli ve derin hisleri olan biridir. Insani nasil mutlu edicegini bilir. Aşırı dikkatlidir. Bünyesi kuvvetlidir. Zor heyecanlanir. Romantiktir ama askini ifade etmekte zorlanir. Cocuklari sever. Evcil ve sadik bir es olur. Kolayca kiskanir.


ŞUBAT Ayında Doğanlar:
Somut seylere onem verir. Degiskendir, Sessiz utangac ve ağırkanlıdır. Kendine guveni pek yoktur. Dürüsttür. Ozgurlugune duskundur. Bazen saldırganlaşır. Kesin olmayan işlerden hoslanmaz. İnatcidir.. Hayallerinin pesinden gider. Batıl inanclara eğilimlidir.


MART Ayında Doğanlar :

Cekici kisilik, utangac ve tutucu, esrarengiz, cömert ve sempatik, rahatına düşkün, duyarlı, hizmet etmekten zevk alır, kolay sinirlenmez, güvenilir, nezakete önem verir, iyi bir gozlemcidir. İntikamcıdır. Seyahat etmeyi sever. Dikkat çekmeyi sever, dekorasyona meraklıdır. Tempolu muzikleri sever. Çok degişkendir.

NİSAN Ayında Doğanlar :

Aktif ve enerji doludur. Cabuk karar verip cabuk pisman olur. Sefkatlidir. Mantigini dinler. Diplomatiktir. Insanlari teselli etmeyi sever. Dostlarinin sorunlariyla yakindan ilgilenir. Cesurdur. Maceraperesttir. Sevgisini ve ilgisini belli eder. Hafizasi gucludur. Bas ve gogus hastaliklarina egilimlidir.

MAYIS Ayında Doğanlar :

Sert yapılı, kolay sinirlenir. Kolay ilgi ceker. Fiziksel guzellige onem verir. Motivasyona ihtiyaci yoktur. Sistematik calisir. Hayal kurmayi sever. Ileri gorusludur. Kolay sakinlestirilir. Anlayislidir. Kulak ve boyun bolgesi hassastir. Edebiyat ve sanatla ilgilidir. Evde oturmayi sevmez. Cocuklari pek sevmez.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/burclar-ve-astroloji/4903-dogdugun-aya-gore-karakterin.html#post7283


HAZİRAN Ayında Doğanlar :

Ayni anda birden fazla şey düşünür. Nazik ve tatli dillidir. Hassastir. Kararsizdir. Komik ve eglencelidir. Konuskandir. Kolay arkadas edinir. Kolay incinir. Gribe yatkin bunyesi vardir. Cok inatcidir.

TEMMUZ Ayında Doğanlar :

Iyi bir sirdastir. Anlasilmasi guc biridir. Asiri gururludur. Baskalarinin dusuncelerine asiri onem verir. Sokulgandir. Kin tutmaz. Sempatiktir. Yanliz olmayi sever. Kolay ogrenir. Arkadas sikintisi cekmez. Mide sorunlari olabilir. Zor ikna olur. Agir isleri sever.

AĞUSTOS Ayında Doğanlar :

Sakalasmayi sever. Duyarli ve ilgilidir. Korkusuzdur. Liderlik ozellikleri vardir. Ruh bilimle ilgilenir. Kolay provoke edilir. Dikkatli ve tedbirlidir. Bagimsizligina duskundur. Yol gostermeyi sever. Romantiktir.

EYLÜL Ayında Doğanlar :

Insanlarin hatalarini yuzune vurmayi sever. Detaylarla ugrasir. Iyi bir konusmacidir. Sadik ve guvenilirdir. Sorumluluk almayi sever. Bilgi ve kulture onem verir. Spor ve seyahati sever. Iliskilerinde secicidir. Hislerini kendine saklar.

EKİM Ayında Doğanlar :

Herkesle sohbet etmeyi sever. Ilgi odagi olmak ister. Yalanciligi yapmacikligi sevmez. Arkadaslarina cok onem verir. Cabuk kirilip cabuk toparlanir. Bencildir. Kendiliginden yardim teklif etmez. Baskalarinin dusuncelerine onem verir. Duygusaldir. Kendine kolay guvenmez. Etrafindan cabuk etkilenir.

KASIM Ayında Doğanlar :

Eglenceli kisilik. Insanlari kolay etkiler. Caliskan ve sorumluluk sahibi. Kontrolu ele almayi sever. Enerjik ve cevresini motive eden biridir. Iyi bir liderdir. Icten ve yardimseverdir. Adil davranir. Surprizleri sever. Hatalari affetmez. Iradesi gucludur. Derin duygularla sever. Herkesi oldugu gibi kabul eder. Sir saklamayi bilir.

ARALIK Ayında Doğanlar :

Sadik ve comert. Sabirsiz. Birlikte vakit gecirmesi eglenceli kisilik. Azimli. Sosyal yonu kuvvetli. Dostlarini kendinden fazla dusunur. Kizginligi uzun surmez. Sevildigini hissetmek ister. Espri anlayisi gelismistir.