Renkler ile tedavi olun…


Yaşamımız içerisinde renklerin çok önemli bir yer vardır. Her rengin bir mesajı ve psikolojik etkisi vardır. Yediğimiz yemeklerden, çevremizdeki dekorasyona kadar beynin algıladığı her renk ile tepkilerimiz değişmekte ve duygularımız o yöne doğru hareket etmektedir. O yüzden yaşam içerisinde çevremizde gördüğümüz renklerin özellikle uzun vadede vakit geçirdiğimiz yerlerde önemi tartışılmazdır ve çok dikkatle seçilmelidir.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/burclar-ve-astroloji/41656-renkler-ile-tedavi-olun.html#post88082
Gözlerinizi kapatın. Bir sokak hayal edin. Bu sokağı birbirinin aynı 5 katlı gri renkli binalarla döşeyin. Gri kaldırım taşları, gri binalar, ve bitkisiz bir ortam. Böyle bir yerde yaşamak isteyip istemediğinizi düşünün. Yoksa fark etmez mi? Çok mu alıştınız bu görüntüye? Bu görüntüye insan zamanla alışır. Zaten çoğumuzun yaşadığı yerler bu görüntüden farklı değil. Gri renkli ofislerimizden, gri renkli apartmanlarımıza doğru gidip gelirken insanoğlunun en ihtiyacı olan yedi rengi atlayıp, ruhumuzu karartıyoruz. Oysa renk cümbüşü, bedene güneş ışığı kadar gerekli, olmazsa olmazlardan.
Tekrar gözlerinizi kapatın. Aynı sokağı, asırlık meşe ağaçlarıyla, erguvanlarla, söğütlerle yeşillendirin. Yerleri rengarenk çiçeklerle döşeyin. Az katlı pembe, mavi, yeşil evler serpiştirin. Bahçeleri beyaz çitlerle ayırın. Kaldırım taşları soğuk griden terracotta renklerine dönsün. Şimdi ne hissettiniz? Hissettiğiniz her ne ise kesinlikle daha pozitif bir yer olmuştur. Tabii bu arada aklınızdan böyle yerlerin çok pahalı olacağı da geçmiştir. Öyle zaten. Boğazın kıyılarında inşaat kıyımından kendini kurtarmış bazı eski sokaklar vardır. Cumbalı Osmanlı evleriyle, kaldırıma sıkışsa da dimdik durabilen asırlık ağaçlarıyla neşe içinde, umut içinde pırıldayan, yaşayan sokaklardır onlar. Yerlisi bile bir başkadır. Köşedeki bakkal Alışveriş Merkezi’ne yenilmemiştir ve hala içerisinde gülümseyen bir satıcısı vardır. Tabii bunlar gittikçe azalıyor. Kimsenin turşucu, peynirci, yufkacı gezecek vakti yok. Hepsini kocaman yerlerden alarak çözüyoruz her şeyi.
Peki bu kadar mekanikleşmiş yaşantılarımızda, renklerin git gide yok olduğu bir ortamda hayatımızı nasıl renklendireceğiz?
Önce rengimizi bulacağız ve bu rengi hayatımıza katacağız. Aşağıda renk yelpazelerini ve sembollerini göreceksiniz. Önce gerçekten en sevdiğiniz rengi seçmelisiniz. Birden fazla olabilir.
Sarı: Yaşam gücü yüksek, aktif, hayatın karmaşasını kolayca çözebilen insanların rengidir. Tatmin olması çok önemlidir.
Beyaz: Pozitif, dengeli kişiliklerin rengidir. Kendine güveni yüksektir.
Kırmızı: Heyecanlı, maceracı kişiliklerin rengidir. Her şeyin hemen olmasını ister. En iyisi için sonuna kadar uğraşır.
Mavi: Sakin kişiliklerin rengidir. Bazen tembel olabilir, ama işleri özenle, dikkatlice, zorlamadan yapar. Güven önemlidir, kendine zaman ayırmayı sever.
Yeşil: Dikkatli, temkinli insanların rengidir. Analizi çok kuvvetlidir. Sessiz, suya sabuna dokunmadan yaşamayı sever.
Pembe: Hassas, tutkulu kişiliklerin rengidir. İhtiyaç duyulmayı, yardım etmeyi sever.
Mor: her şeyin en iyisini ister. Sinirli olabilir, ama kesinlikle başarılıdır.
Gri: Kontrol mekanizması çok yüksek, planlı, dikkatli insanların rengidir. Adımları dikkatli atar.
Kahverengi: İyi yemeyi, lüksü, sevgiyi hep arayan eğlenceli ama pozitif insanların rengidir. Çok zevklidir. Dekorasyon önemlidir.
Siyah: Cesur ama özgüveni az kişiliklerin rengidir. Doğru yönlendirilirlerse çok iyi yaşarlar.
Mısır Karnak Rahipleri bundan binlerce yıl önce inşa ettikleri tapınaklarında rengarenk terapi odaları hazırlamışlar ve ajite olmuş hastaları tedavi etmişler. Çin ve Hindistan’da binlerce yıldır renkler ile insanlar sakinleştiriliyor, pozitife yönlendiriliyorlar.
Sevdiğiniz renkleri hayatınızdan hiç eksik etmemelisiniz. Hiçbir seçenek yoksa evinizi sevdiğiniz renkteki aksesuarlar ile donatarak kendinizi iyi hissedebilirsiniz. Pozitif tasarımlar ile sevdiğiniz renklerin kombinasyonu stresi yok etmek için kullanılan en iyi yöntemdir. Burada önemli olan moda renkleri takip etmek değil, vücudu ve ruhu tedavi etmektir.
Vücudun atmosferi; Aura.

Eterik görüntülerde algıladığımız kozmik enerjilerimizde renkler, insan vücudunun sağlığını yansıtıyor. Hastalıklı yerler kararırken, neşeli anlarımızda pozitif renkler yansıtabiliyoruz.
Renkterapi aslında bundan çok daha ciddi ve karmaşık bir metodoloji ancak en basit haliyle en azından bize iyi gelen renkleri hayatımıza sokmayı başarırsak ilk adımı atmış oluruz. Balkonlarımızı, evlerimizi, işyerimizdeki masamızın üstünü, caddelerimizi renklendirerek biraz daha neşeli olmanın ve farkında olmadan tedavi olmanın keyfini çıkarabiliriz. Doğa renk ve sesler üzerine kurulu. Bunları hayatımızdan eksik etmemeliyiz.