Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Bilgisayar sistemlerinde kullanilan standart ve sertifikalar

    Günümüzde bilgisayar dünyası çok büyük ve hızlı bir gelişim, değişim süreci içerisindedir. Bu hızlı gelişim ve değişim sürecinde insan sağlığı ve can güvenliğinin korunması, kalitenin korunması, enerji tasarrufunun sağlanması, bilgisayar kullanıcılarının korunması ve kullanıcıların memnuniyetinin kazanılması çok önemlidir. Bu saydığımız unsurların gerçekleşebilmesi için bilgisayar sistemlerinde kullanılan belli başlı standartlar oluşturulmuştur. Bu standartları sağlayan kuruluşlara, üretilen cihazların standartlara uygunluğunu temsil eden sertifikalar verilir.
    Sertifika terimi, bilgisayar donanımını tanımlarken kullanıldığında, kullanıcılara sistem yada bileşenlerinden herhangi birisi ile ilgili bir dizi güvenlik ve performans standartları sunar. Güvenli çalışma ile ilgili standartlar devlet ve özel organizasyonlar tarafından tanımlanarak oluşturulmuştur. Örneğin; FCC bir devlet organizasyonu olup, cihazların radyo emisyonlarını ölçüp test eder. UL(Underwrites Laboratuaries) ise özel bir organizasyon olup, ürün güvenliği ile ilgili standartları belirler. Bu kuruluşların hepsi satış noktalarındaki ürünlerin güvenliğini belirlemek üzere, ürünleri test ederek, sertifika verirler.
    Performans standartları işletim sistemi yapımcıları tarafından oluşturulur. Bu standartlar, donanımının kendi yaptıkları işletim sistemlerinin performans düzeyine uygun bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol eder. Örneğin bir bilgisayar sistemine Microsoft sertifikası verilebilmesi için, sistemin Microsoft’un belirlediği özel bir seri testi başarı ile geçmesi gerekir.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/bilgisayar/65952-bilgisayar-sistemlerinde-kullanilan-standart-ve-sertifikalar.html#post130095
    Üreticiler sertifikasyon işlemini bilgisayar kullanıcılarına kendi ürettikleri ürünlerin kalitesini garanti edebilmek için kullanırlar. Cihaz, belirlenen standartlar ile ilgili sertifikasyon testini geçtikten sonra, bilgisayar kullanıcılarına cihazın belirlenen standartları sağladığını göstermesi için sertifika logosunu cihazın üzerine koymasına izin verilir. Örneğin bir cihaz UL sertifikası aldığında, UL logosunu taşıyabilir. Bu logo cihazın kalitesinin tanımlandığını gösterir. İşletim sistemi sertifikalarında ise yazılım firmaları, donanım üreticilerinin ürettikleri donanımların üzerine özel logolar koymalarına izin vererek, donanımın yazdıkları işletim sistemleri ile uyumlu olduğunu belirten sertifikalar verirler. Kullanıcılar, satın aldıkları parçaları tercih ederken özellikle sertifikaları dikkate alırlar. Bu nedenle donanım üreticileri ürettikleri ürünlerin kalitesini, güvenliğini ve uyumluluğunu tescil ederek kullanıcıların güvenini kazanırlar.
    konunun devamı ekteki dosyadadır.

    kaynak: BLGSAYAR SSTEMLERNDE STANDART VE SERTFKALAR
    Eklenmiş Dosya İndir Eklenmiş Dosya İndir

Benzer Konular

  1. 2. Sınıf Matematik Standart Olmayan Ölçüler Etkinliği
    By Mustafa Uyar in forum 2. Sınıf Etkinlikler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 15.Ağustos.2018, 17:17
  2. standart sapma
    By sTiL51 in forum Matematik Dersi
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 20.Mayıs.2012, 08:36
  3. Dünyada İlk Standart Kanun-Kanunname-i İhtisab-ı Bursa
    By Mustafa Uyar in forum İcatlar ve Buluşlar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 28.Şubat.2012, 23:45
  4. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 11.Ocak.2010, 20:46
  5. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 03.Haziran.2007, 16:28

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.