Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

    * Acele giden ecele gider.
    * Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı.
    * Kazaları arabalar değil, insanlar yapar.
    * Bir anlık dikkatsizlik ömür boyu pişmanlık getirir.


    Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası hakkında genel bilgiTrafik; kara, hava, deniz taşılları ile yayaların kendilerine özgü yollarda gidip gelmesi olayıdır.
    Trafik sorunlarını çözümlemek amacıyla bir çok Avrupa ülkesi aralarında anlaşarak bir konsey kurdu. Bu konseye Türkiye de üyedir. Merkezi Fransa'nın başkenti Paris'te olan bu konseyin üyeleri, zaman zaman toplanarak trafik sorunlarını görüşürler.
    Bu konsey Mayıs ayının ilk cumartesi günü ile başlayan haftayı «Uluslararası Karayolu Güven Haftası» olarak kabul etmiştir.
    Ülkemizde de trafik kazalarının önlenmesi yolunda çaba gösteren kuruluşlarca, aynı hafta «Trafik Güvenliği ve Eğitim Haftası» olarak kabul edilmiştir. Bu hafta süresince; yayın organları, radyo, televizyon aracılığı ile trafik kazalarının önlenmesi için halka trafik kuralları anlatılır. Trafik kurallarına uyulması gereği belirtilir. Okullarda öğrencilere trafik bilgileri öğretilir.
    Uygarlık tarihinde tekerleğin bulunması önemli bir olaydır. Önceleri yüklerini kendileri taşıyan, hayvanlara taşıtan insanlar tekerleğin bulunması ile taşıt araçları yaptılar. Uzun süren çalışmalar, araştırmalar sonucu buharı bulan, motor gücünden yararlanmayı öğrenen insanlar bu buluşlarını taşıtlara uyguladılar. Önce kara taşıtlarının, sonra deniz ve hava taşıtlarının sayıları çoğaldı, hızları arttı.
    Bu taşıt araçlarına sahip olan insanlar kentlerde ve kentler arasında araçlarını kullanmaya başladılar. Yürüyenlerin karşıdan karşıya geçmesi zorlaştı. Taşıt araçları insanlara ve birbirlerine çarparak kazalara neden oldular.
    Trafik sorunlarına çözüm getirmek, trafiği düzene koymak için bir takım kurallar belirlendi. Sürücülerin ve yayaların uymaları gereken bu kurallara trafik kuralları denir. Trafik kuralları uzun araştırmalar ve deneyler sonucu ortaya çıkmıştır.
    Bizi en çok ilgilendiren, her an karşılaştığımız kara trafiğidir. Deniz ve hava taşıtlarının gidiş gelişlerini düzenleyen deniz ve hava trafiği kuralla­rı da vardır.
    Her gün gazetelerde okuduğumuz; radyoda dinlediğimiz, televizyonda izlediğimiz trafik kazaları; dikkatsizlikten, kendine fazla güvenmekten ve trafik kurallarına uymamaktan meydana gelir. İnsan yaşamı bakımından trafik, çağımızın en önemli sorunudur. Büyük kentlerde günün her saatinde taşıtlarla karşılaşırız. Trafik kazalarında yaralanan ve ölenlerin çoğu 5-14 yaş arasındaki çocuklardır.
    Bu nedenle Trafik Haftası’nda, özellikle ilkokullarda, öğrencilere trafik kuralları öğretilir. Trafik kazasına uğramamak için hafta boyunca öğrendiklerimizi hiç unutmayalım. Yürürken, karşıdan karşıya geçerken tüm trafik kurallarına uyalım.

    Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası örnek konuşma metniSevgili Arkadaşlar!
    Trafik denilince aklımıza taşıtlar gelir. Oysa trafik, sadece taşıtlardan ibaret değildir. İnsanlar ve hayvanlar da trafiği oluşturan olgular içindedir. Taşıtların, insanların ve hayvanların, yollar üzerindeki her türlü hareketlerine trafik diyoruz.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/belirli-gun-ve-haftalar/50205-karayolu-guvenligi-ve-trafik-haftasi.html#post102047
    Hızla artan taşıt sayısıyla birlikte, trafik sorunu da artmıştır. Ülkemizde her yıl binlerce insan trafik kazalarıyla hayatını kaybetmektedir. Trafik canavarıyla mücadele etmenin tek yolu, trafik kurallarına uymaktır. Bilgisiz ve cahil insanlar, trafik kurallarına uymayarak ölen insan sayısının artmasına sebep olmaktadır.
    Trafik Haftası, trafik kurallarının anlatılmasında önemli bir zaman dilimidir. Trafik kurallarını öğrenerek ve çevremizdeki insanlara öğreterek, bu haftanın amacına ulaşmasına yardımcı olabiliriz.
    İsterseniz, uymamız gereken trafik kurallarından bazılarını hatırlayalım:
    Cadde ve sokaklarda yaya kaldırımlarından yürümeli, karşı kaldırıma yaya geçitlerinden geçmeliyiz. Karşıdan karşıya geçerken, önce sola, sonra sağa ve tekrar sola bakarak geçmeliyiz. Trafik polisinin olmadığı yerlerde, trafik ışık ve işaretlerine dikkat etmeliyiz. Üst geçit olan yerlerde mutlaka üst geçidi kullanmalıyız. Taşıtlara asılmamalı ve taşıtlar durmadan inip binmemeliyiz. Taşıtların sağından inip binmeliyiz. Taşıt pencerelerinden kollarımızı ve başımızı çıkarmamalıyız. Duran bir taşıtın hemen önünden ve arkasından geçmemeliyiz.
    Hepinize kazasız günler diliyorum...

  2. #2
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Yanıt: Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

    Yayalar İçin Trafik Kuralları1. Cadde ve sokaklarda her zaman yaya kaldırımında yürümeliyiz. Karşı kaldırıma ancak yaya geçitlerinden geçmeliyiz.
    2. Kaldırımdan inerken, karşıdan karşıya geçerken önce sola, sonra sağa yine sola bakıp öyle geçmeliyiz.
    3. Yaya kaldırımı olmayan yerlerde yolun solundan yürümeliyiz.
    4. Trafik polislerinin işaretlerine uymalıyız.
    5. Trafik polisinin olmadığı yerlerde trafik işaretlerine dikkat etmeli­yiz.
    6. Trafik lambası kırmızı yanarken kesin olarak karşıya geçmemeli­yiz.
    7. Karşıdan karşıya geçerken zikzaklar çizmemeliyiz.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/belirli-gun-ve-haftalar/50205-karayolu-guvenligi-ve-trafik-haftasi.html#post102053
    8. Duran bir taşıtın hemen önünden ve arkasından geçmemeliyiz.
    9. Taşıt araçlarından inerken taşıtın tam olarak durmasını beklemeli­yiz.
    10. Taşıt araçlarına binerken sıramızı beklemeliyiz.
    11. Taşıt aracından iner inmez hemen karşıya geçmemeliyiz.
    12. Taşıtlara hiçbir nedenle asılmamalıyız.
    13. Yolda top oynamamalıyız.
    14. Yolda gruplar oluşturup geçişe engel olmamalıyız.

Benzer Konular

  1. trafik güvenliği 1 donem 1 yazılı
    By haberal in forum Trafik Güvenliği Dersi
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 21.Kasım.2008, 23:39
  2. trafik haftası piyes
    By Mustafa Uyar in forum Piyesler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06.Ağustos.2008, 13:22
  3. Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası örnek konuşma metni
    By Beyza in forum Belirli Gün ve Haftalar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06.Mayıs.2008, 12:12
  4. Trafik Güvenliği Sınav Soruları
    By Mustafa Uyar in forum 4. Sınıf Etkinlikler
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 03.Ocak.2008, 00:18
  5. Trafik Güvenliği -(yaya 1)
    By Mustafa Uyar in forum 4. Sınıf Etkinlikler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 03.Kasım.2007, 17:37

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.