Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


Sayfa 1/2 12 SonSon
12 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Haydi Kızlar Okula!

    Amaç


    Kampanya; Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin katılım ve katkısı ile ilköğrenim çağında olan (6-14 yaş) kız çocuklarından eğitim sistemi dışında kalan, okulu terk eden yada devamsızlık yapan öğrencilerin %100 okullulaşmalarının ve eğitimde cinsiyetler arası eşitliğin sağlanmasıdır.


    Eğitim; bireylerde istenilen yönde davranış değişikliği olarak tanımlanmaktadır. Eğitimin amacı, bireyin ve toplumun istek ve ihtiyaçları doğrultusunda bireylerin ilgi ve yeteneklerini geliştirerek onları topluma kazandırmaktadır.

    T.C. Anayasasına göre; “Kimse eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz, sekiz yıllık ilköğretim kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunlu ve devlet okullarında parasızdır. Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre devletin gözetimi ve denetimi altında yapılır. Devlet maddi imkanlardan yoksun başarılı öğrencilerin öğrenimlerini sürdürebilmeleri amacıyla burslar ve başka yollarla gerekli yardımları yapmaktadır.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/belirli-gun-ve-haftalar/34617-haydi-kizlar-okula.html#post71935


    İlköğretim kız ve erkek bütün vatandaşlar için mecburi ve devlet okullarında parasızdır. Devlet maddi imkanlardan yoksun öğrencilerin eğitimlerini en üst seviyeye kadar sürdürebilmeleri için burs, yatılılık, kredi vb.yollarla her türlü tedbiri alır.

    1739 sayılı milli eğitim temel kanununa göre;

    Temel Eğitim görmek her Türk vatandaşının hakkıdır.
    Eğitimde kadın erkek herkese fırsat ve imkan eşitliği sağlanır.
    Milli eğitimin amaçları yalnız resmi ve özel eğitim kurumlarında değil, aynı zamanda evde, çevrede,işyerlerinde,her yerde ve her fırsatta gerçekleştirilmeye çalışılır.
    İlköğretim 6-14 yaşlarındaki çocukların eğitim ve öğretimini kapsar.İlköğretim kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve devlet okullarında parasızdır
    222 sayılı ilköğretim ve eğitim kanununa göre;

    İlköğretim; öğrenim çağında bulunan çocuklar için zorunlu ve devlet okullarında parasızdır.
    Mecburi öğrenim çağı 6-14 yaş grubunu kapsar.
    Mecburi öğrenim çağında olup da memleket dışında olmak, oturduğu yerde okul bulunmamak veya sağlık durumu dolayısıyla ilköğrenime devam edemeyen vatandaşlardan özel olarak öğretim görenler, imtihanla ve yaşlarına göre layık oldukları ilkokul sınıflarına veya mezuniyet imtihanlarına alınırlar.
    Her vatandaşın zorunlu eğitim hakkından yararlanması, eğitimde fırsat ve imkan eşitliğinin sağlanması, eğitime erişimdeki engellerin ortadan kaldırılması Milli Eğitim Bakanlığının temel görevidir.
    Bu amaca ulaşmak için her türlü yasal görevler yanında ulusal ve uluslar arası projeler uygulamaya konulmaktadır.
    Kız Çocuklarının Okullulaşmasına destek kampanyası da bu amaçla uygulamaya konulmuştur.

    Kampanyaya başlangıcından beri en büyük desteği veren Başbakanımız R. Tayyip Erdoğan :
    “Bir erkeğin eğitimi sadece kendisiyle ilgili iken bir kız çocuğunun eğitimi aileyi de ilgilendirir. Çocuklar yetişirken anneden eğitim alır. Kadınların eğitimi ileride çocuklarına verecekleri eğitim açısından önemlidir.”


    Milli Eğitim Bakanımız Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK:
    “Eğer cehalet karanlıklarının yarılmasını, Türkiye'nin büyük olması ve gerçek çağdaş medeniyet seviyesine yükselmek istiyorsak 'eğitim, eğitim, eğitim' demeliyiz. Birçok alanda kadınlar ile erkekler arasında uçurumlar bulunuyor. Bu eğitimde de devam ediyor. Eğitim konusunda kadınlar lehine pozitif ayrımcılık yapmalıyız, yoksa bu uçurumu kapatamayız.” sözleri ile kampanyanın önemini vurgulamışlardır.

  2. #2
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Haydi Kızlar Okula!

    Kampanya Merkez Koordinasyon Bürosu (KMKB)
    Kampanya Merkez Koordinasyon Bürosu (KMKB), Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü çalışanlarından oluşmaktadır.

    Görevi Adı ve Soyadı
    İlköğretim Genel Müdürü ve Proje Koordinatörü İbrahim ER
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/belirli-gun-ve-haftalar/34617-haydi-kizlar-okula.html#post71936
    Proje Koordinatör Yardımcısı Yaşar UGÜROL
    Daire Başkanı Abdülmuttalib ÇETİN
    Şube Müdürü Faik KAZANCI
    Şef Nesrin İSTANBULLU
    Merkez İzleme Birimi (M.İ.B) Nuran TEKİN
    Proje Sorumlusu Fatma BALKAN
    Proje Sorumlusu Erdal ERASLAN
    Proje Sorumlusu Serdar YILMAZ

    1. KAMPANYANIN AMACI

    2. KAMPANYANIN SÜRESİ VE UYGULAMA ALANI

    3. KAMPANYANIN ÖRGÜTSEL YAPISI

    A. Kampanya Merkez Yürütme Kurulu

    Kurulun Rolü ve Sorumlulukları

    Kurul Üyeleri

    UNICEF Türkiye Temsilciliği

    B. Kampanya Merkez Koordinasyon Bürosu

    C. İl Kampanya Yürütme Kurulu

    D. İl Kampanya İrtibat Bürosu

    E. İl Danışmanları

    F. İl Koordinatörü

    G. İlçe Kampanya Yürütme Kurulu

    H. İlçe Kampanya İrtibat Bürosu

    I. Belde, Köy ve Mahalle Yürütme Komisyonu

    4. KAMPANYA SÜREÇLERİ

    A. Örgütlenme ve Kapasite Geliştirme Aşaması

    B. Toplumsal Seferberlik Aşaması

    C. Tespit ve Değerlendirme Aşaması

    D. İkna ve Kayıt Aşaması

    E. İzleme ve Değerlendirme Aşaması

    GİRİŞ

    Kız çocukların eğitimi, eğitim hakkından yoksun kalan çocuklar arasında kız çocuklar üzerine odaklanılarak tüm çocuklar için kaliteli eğitime erişimi temin etmek anlamına gelmektedir. Bu ise, kız çocuklar için yalnızca eğitim fırsatlarının artırılmasını değil, aynı zamanda kız çocuklarını okula devam etmekten ve okulda başarı göstermekten alıkoyan tüm engellerin sistematik biçimde ortadan kaldırılmasını gerektirir. Bu ayrıca, tüm çocukların eğitiminde ulaşabilecekleri en üst düzeye kadar ulaşabilmeleri için fırsat eşitliğine sahip olabilmeleri, kız ve erkek çocuklara karşı cinsiyete dayalı her türlü ayrımcılığın da ortadan kaldırılmasını ifade eder.

    Türkiye’de kız çocukların düşük okullulaşma oranları, okur-yazar olmayan kadınların bebek ve anne ölüm oranlarının yüksekliği gibi temel göstergelerden de görülebileceği gibi, bu durum hem çocuğun gelişimi ve eğitimi hem de toplumun geleceği üzerinde olumsuz etki yaratabilir. Araştırmalar kadınların eğitiminin insan gelişimi üzerinde olumlu etkileri olduğunu göstermektedir. Eğitim almış bir kadın, kendi sağlığı ile çocuklarının beslenme, hijyen (temizlik), hastalıklardan korunma, aşı, eğitim konularında daha bilinçli ve duyarlı davranarak hem kendisinin hem de çocuklarının hayatta kalma şanslarını artırmaktır. Böylece bebek/çocuk ve anne ölüm oranları düşmektir. Ayrıca eğitim almış bir kadın istediği zaman, bakabileceği kadar çocuk doğurma eğilimindedir. Bunlara ek olarak, kadının eğitimli olması, aile içi ilişkilerde daha çok söz sahibi olmasını sağlayacak ve diğer alanlarda da cinsiyetler arası eşitsizliğin azalmasına yol açacaktır.

  3. #3
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Haydi Kızlar Okula!

    Herşeyden önce eğitim alma en temel insan haklarından biridir.

    Bu nedenle, sistem dışı kalmış, sistemden ayrılmış veya ayrılma riski bulunan (okula hiç kaydolmamış veya okula kayıtlı olup da devam etmeyen), düzenli yöntemlerle erişilmesi mümkün olmayan, bölgesel farklılığın ve cinsiyetler arası farklılığın yüksek olduğu yerlerde yaşayan çocuklara ve özellikle kız çocuklarına mevcut eğitim sistemi içinde yerlerini almalarına yardımcı olmak öncelikli bir görevidir.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/belirli-gun-ve-haftalar/34617-haydi-kizlar-okula.html#post71937

    Kız çocukların eğitimini sağlamanın somut bir yolu, kız çocukların eğitiminin önemi konusunda toplumu bilinçlendirmek ve anne babaları kız çocuklarını okula göndermeye ikna etmektir.

    Haydi Kızlar Okula! Kız Çocuklarının Okullulaşmasına Destek Kampanyası Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti-UNICEF 2001-2005 Ana Uygulama Planı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile UNICEF arasında imzalanan protokol gereği 17 Haziran 2003 tarihinde Van ilinde, UNICEF Genel Direktörü Carol BELLAMY ve Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK tarafından başlatılmıştır. Kampanya ilk yılında kız çocuklarının okullulaşma oranlarının en düşük olduğu 10 doğu ve güneydoğu ilinde başlatılmıştır. 2004 yılında 23 il daha eklenmiş,2005 yılında bu sayı 53 ile çıkarılmıştır. 2006 yılında ise kampanya 81 ile yaygınlaştırılmış ve faaliyetler yürütülmeye devam etmektedir.

    1. KAMPANYANIN AMACI

    Kampanyanın amacı; kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetim ve gönüllülerin katılım ve katkısıyla, okullulaşma düzeyinin en düşük olduğu illerde zorunlu öğrenim çağında olup (6-14 yaş) eğitim sistemi dışında kalan, okula hiç kaydolmamış ya da okula kayıtlı olup devamsızlık yapan kız çocukların okullulaşmalarının sağlanması ve böylece ilköğretim düzeyinde okullulaşmadaki cinsiyet eşitsizliğinin kapatılmasıdır. Kampanya kapsamında kız çocuklara odaklanılmakla birlikte çalışmalar sırasında tespit edilen sistem dışındaki erkek çocuklar da hedef grupta yer almaktadır.

  4. #4
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Haydi Kızlar Okula!

    2003 Yilinda Kiz çocuklarinin Okullulaşmasina Destek Kampanyasi Kapsaminda çalişmalarin Başlatildiği Iller

    Ağri, Batman, Bitlis, Diyarbakir, Hakkari, Muş, şanliurfa, Siirt, şirnak, Van


    2004 Yilinda Kiz çocuklarinin Okullulaşmasina Destek Kampanyasi Kapsaminda çalişmalarin Başlatildiği Iller

    Adana, Adiyaman, Ankara, Ardahan, Aydin, Bingöl, Edirne, Elaziğ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Iğdir, Istanbul, Izmir, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Manisa, Mardin, Mersin, Niğde, Osmaniye, Tokat
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/belirli-gun-ve-haftalar/34617-haydi-kizlar-okula.html#post71938


    2005 Yilinda Kiz çocuklarinin Okullulaşmasina Destek Kampanyasi Kapsaminda çalişmalarin Başlatildiği Iller

    Afyon, Antalya, Balikesir, Bursa, çanakkalae, çorum, Denizli, Eskişehir, Hatay, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Trabzon.


    2006 Yilinda Kiz çocuklarinin Okullulaşmasina Destek Kampanyasi Kapsaminda çalişmalarin Başlatildiği Iller

    Aksaray, Amasya, Artvin, Bartin, Bayburt, Bilecik, Bolu, Burdur, çankiri, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kirklareli, Kirikkale, Kirşehir, Kütahya, Nevşehir, Rize, Sinop, Tunceli, Uşak, Yalova, Yozgat, Zonguldak

  5. #5
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Haydi Kızlar Okula!

    Yapılan Çalışmalar


    Eğitimde toplumsal cinsiyet analizi yapılmıştır.
    Kampanya Merkez, İl ve İlçe Yürütme Kurulları oluşturulmuştur.
    İllerde, İl koordinatörleri ve il danışmanları belirlenmiştir.
    Merkezi ve İl düzeyinde bilgilendirme toplantıları düzenlenmiştir.
    Uygulama illerinde mevcut durum analizi yapılmıştır.
    Kampanya da kullanılacak afiş, broşür ve kitapçıklar, logolar, rozetler hazırlanıp illere dağıtılmıştır.
    Kampanyanın tanıtımı için hazırlanan CD çalışmalarda kullanılmak üzere illere gönderilmiştir.
    Kampanya illerinde görevli 365 rehber öğretmen Eğitici Eğitimine alınmıştır.
    Kampanyada Eğitici eğitimi alan rehber öğretmenler tarafından diğer öğretmenler, kamu görevlileri ve gönüllülere eğitimler verilmiştir.
    İllere eğitimde kullanılacak materyaller (afiş, broşür, kitapçık) hazırlanıp dağıtılmıştır.
    Kampanya il, ilçe ve merkezi düzeyde oluşturulan birimlerce sürekli olarak izlenmekte ve sonuçlar değerlendirilmektedir.
    Kampanya kapsamında Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ortak işbirliği toplantısı yapılmıştır.
    1 Haziran 2004 tarihinde kampanyanın uygulandığı 33 il valisi, vali yardımcıları ve milli eğitim müdürlerine bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Toplantıya Sayın Bakanımız Doç. Dr Hüseyin ÇELİK, İçişleri Bakanı Sayın Abdülkadir AKSU,Sayın Emine ERDOĞAN ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve medya mensubu katılmıştır.Toplantı sonucunda valiler kampanyaya desteklerini açıklamışlar ve ortak bir bildirge yayınlanmıştır.Bildirge İçişleri Bakanlığı tarafından 33 il valiliğine gönderilmiştir.
    Kampanya ZİRVEDEKİLER İletişim Ödülleri 2004-2005’te “En Başarılı Halkla İlişkiler Kampanyası” seçilmiştir.
    Diyanet İşleri Başkanlığınca ilköğretim haftasında, ülke genelinde bu konuyu anlatan ortak hutbe okutulmuş ve ikna çalışmalarında din görevlilerinin desteği sağlanmıştır.
    İllerde derslik ihtiyaçlarının geçici olarak giderilmesi için durum tespiti yapılmış, gelen raporlar değerlendirilmiş ve acil derslik ihtiyacı olan illere prefabrik yapılar alınmıştır.Şanlıurfa’da “Haydi Kızlar Okula Kampanyası” çerçevesinde Gama Holding A.Ş.’nin katkıları ile 50 prefabrik derslik, Sn Emine ERDOĞAN ile GAMA Holding A.Ş. Sn. Erol Üçer tarafından hizmete açılmıştır.
    Dünya Bankası ile yürütülen “Sosyal Riski Azaltma Projesi” kapsamında, Şartlı Nakit Transferi adı altında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu tarafından okula devam eden yoksul ailelerin kız çocukları için 22 milyon Erkek çocuklara 18 milyon aylık ödeme yapılmaktadır. SYDTF’nin bu uygulamaları, yapılan bağışlar, sağlanan burslar, YIBO uygulaması ile maddi açıdan kız çocuklarını okula gönderemeyen ailelere her türlü destek sağlanmaya çalışılmaktadır.
    Kampanya çalışmalarında Bakanlığımız ile işbirliği içerisinde olan kamu kurum ve kuruluşların taşra teşkilatlarında her kurumun kendi eğitim ve hizmetiçi eğitimlerinde kullanılmak üzere “ EĞİTİM BENİM HAKKIM! BENİM İÇİN NE YAPABİLİRSİNİZ?” adlı bilgi paketinin son şekli verilmiş ve tasarımı yapılmaktadır.
    Haydi Kızlar Okula Kampanyası(HKO) kapsamında edinilen deneyimlerden ve üretilen araçlardan yola çıkarak tüm sorumluluk sahiplerinin yasal yükümlülüklerini hatırlaması ve bu yükümlülüklerini daha etkili bir biçimde yerine getirmek konusunda ihtiyaç duyacakları araçları sağlayarak Kampanyanın kurumsallaşmasını sağlamak üzere “EĞİTİM/SİZSİZ OLMAZ” adlı kitap hazırlanmış, diğer kamu kurum ve kuruluşların onayı alındıktan sonra basımı gerçekleştirilecektir
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/belirli-gun-ve-haftalar/34617-haydi-kizlar-okula.html#post71939
    Bu kitap, Türkiye’de erkek ve kızların okullulaşmasını arttırmak ve sürdürebilmek için yapılan faaliyetleri yürütmesi beklenen muhtarlar, belediye başkanları, yerel yöneticiler, okul müdürleri öğretmenler, veliler ve diğer ilgili görevliler tarafından kullanılacaktır.
    Bakanlığımız 2007 yılının sonu itibariyle ülkemizde okullulaşamamış çocuk kalmamasını amaçlamaktadır.

  6. #6
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Haydi Kızlar Okula!

    Haber ler ve duyurular


    Gaziemir İlçesi “Haydi Kızlar Okula!” Kampanyası 2006-2007 Eğitim Öğretim Yılı Çalışmaları
    İzmir ili Gaziemir Kaymakamlığı “ HAYDİ KIZLAR OKULA! ” Kampanyası kapsamında, 2006-2007 Eğitim-Öğretim döneminde planladığı çalışmaları, kampanya süreçlerine bağlı olarak başarıyla tamamlamıştır.

    Örgütlenme ve Kapasite Geliştirme Aşamasında, İlçe Yürütme Kurulu, Kaymakam Kemal KARADAĞ Başkanlığında, Gaziemir Belediye Başkanı Adnan YÜKSEL, Milli Eğitim Müdürü Cemal BÜYÜKER, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Selahattin DAVER, Sağlık Grup Başkanı Dr.Ömer AMASYALI, Emniyet Müdürü Uğur GÜN, Müftü Abdurrahman HEKİMOĞLU, Nüfus Müdürü Halim KARAKÖSE’nin katılımları ile oluşturulmuştur.

    İlçe Kampanya Sorumlusu olarak Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Zühal ELCAN, Kampanya danışmanları olarak, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlar, Gülden IŞIKLILAR, A.Ebru KALENDER ve Salim KILINÇER görevlendirilmişlerdir.

    Toplumsal Seferberlik Aşamasında, Yürütme Kurulu başkanı Kemal KARADAĞ’ın temasları sonucunda İlçemizden Sayın Ahmet AYAKDAŞ (Ayakdaş Ayakkabı), Sayın Ertan UYKUTALP (Betül Pastanesi), Sayın Adil EROĞLU (Dasif İnşaat), Sayın Erol GÜNAYDIN (Günaydın Grup), Sayın Hüseyin Kaptan KIN (Kurt Makina), Sayın Ali TÜRKAN (Mevsim Grup), Sayın Murat TOPÇU (Orca Reklam), Sayın Selami ÖZPOYRAZ (Poyraz Otomotiv) ve Sayın Kenan KILIÇ (Kenmak) isimli hayırseverlerin kampanyaya gönüllü destekleri sağlanmıştır.

    Tespit ve Değerlendirme Aşamasında, İlçe Kampanya sorumlusu ve danışmalar ekibi, bütün okul müdürleri ve muhtarlarla yoğun bir çalışma ve işbirliği içerisine girmiş, alınan bilgi, belge ve kayıtlar incelenip, değerlendirilmiştir.

    İkna ve Kayıt Aşamasında, bir çalışma takvimi oluşturulup, 13 Kasım 2006 tarihinden itibaren tek tek evlere gidilerek hane halkı ile yüz yüze görüşmeler yapılmış, kayıtsız veya devamsız (279) çocuk saptanmıştır.

    İkna ve Kayıt Aşamasındaki çalışmaların sonucunda:
    - (43) çocuğun okula kayıt olmaları veya devamları gerektiği,
    - (73) çocuğun kayıp,
    - (18) çocuğun naklen başka yerlere gittiği,
    - (9) çocuğun gelecek sene okula kayıt olacağı,
    - (13) çocuğun sağlık nedenleriyle okula gidemedikleri,
    - (11) çocuğun öğrenim çağı dışında oldukları,
    - (112) çocuğun da başka okullara kayıt oldukları anlaşılmıştır.

    Kapsam içindeki (43) çocuktan (23)’ünün okullara kayıtları yapılmış ve devamları sağlanmıştır. Kalan (20) çocuğun fiziki gelişim, psikolojik vb. nedenlerle kazanılmaları mümkün olmamıştır.

    İlçe Yürütme Kurulu 28 Aralık 2006 tarihinde okul müdürlerinin,muhtarların,doktorlar ve ebelerin,cami imam-hatiplerinin,sivil toplum temsilcilerinin,kampanyaya destek sunan hayırseverlerin iştirak ettikleri bir toplantı yapmıştır.

    Geniş katılımlı bu toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Yüksel ÖZDEN ile birlikte Genel Müdür Yardımcısı Sayın Timur ŞEYHOĞLU ve Bakanlık Müşaviri Sayın Yaşar UGÜROL, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Kamil AYDOĞAN ve Yardımcısı Sayın Ramazan UYANIK katılmışlardır.

    Bu toplantıda Kampanyaya destek sunan hayırseverlerin kendi aralarında yaptıkları organizasyonla, kazandırılan (23) öğrencimize 2007 Ocak Ayından başlayarak sekiz ay boyunca aylık (105) YTL. burs, Gaziemir Müftülüğü tarafından bunlar içindeki durumları acil (9) kız öğrenciye aylık (40) YTL. Burs bağlanması,

    Ayrıca KENMAK tarafından (23) öğrenciye çalışma masası ve koltuğu, Ayakdaş tarafından yılda iki kez ayakkabı verilmesi, ESBAŞ tarafından (8) öğrencinin uzay kampına alınması, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca ailelerin yakacak ve mutfak ihtiyaçlarının, Mevsim Grup tarafından yardıma muhtaç ailelerin temel ev ihtiyaçlarının(soba,yatak,halı,koltuk v.b.) temin edilmesi, bütün hayırseverlerce (6) ailenin yıllık temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması karar altına alınmıştır.

    Yukarıda bahsi geçen yardımların hepsi Ocak ayı sonu itibariyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

    Gaziemir Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığı, okula kazandırılan çocukların yarı yıl tatillerinde kültür,sanat ve spor faaliyetleri ile zamanlarını değerlendirmeleri için bir program hazırlamıştır.

    Bu program dahilinde çocuklarımız topluca sinemaya götürülerek sinemayla tanışmaları sağlanmıştır.

    Selçuk İlçesinde bulunan Meryemana Evi ziyaret edilmiş ve Efes Antik Kenti rehberler eşliğinde gezdirilmiştir.

    Ayrıca çocuklara sporu sevdirmek maksadıyla sporla oyun çalışmalarına katılmaları sağlanmıştır.

    İzleme ve Değerlendirme Aşamasında, okula kazandırdığımız çocuklarımızın devam durumlarının izlenmesi için özel bir “takip formu” geliştirilmiş ve İlçe Yürütme Kurulu Başkanlığında, Milli Eğitim Müdürü, İlçe Kampanya Sorumlusu, Rehber ve Psikolojik Danışmanlar ve ilgili okul müdürleri ile aylık izleme toplantıları yapılmasına başlanmıştır.




    Van İline Anlamlı Ziyaret
    7 Temmuz 2006 tarihinde Bakanımız Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK, BM Genel Sekreter Yardımcısı ve UNICEF Başkan Yardımcısı Kul Chandra Gautam ile İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Yüksel ÖZDEN ve beraberindeki bir heyet “Haydi Kızlar Okula” kampanyası kapsamında Van valisi Sayın Mehmet Niyazi TANILIR’ın makamında bir araya gelerek görüşme yapmışlardır.

    Sayın Bakanımız Doç Dr. Hüseyin ÇELİK; “ Kampanya ile Van’da okula dönen çocukların yaklaşık 8.500’ünü erkek öğrencilerin oluşturduğunu ifade ederek, “ Haydi kızlar Okula!” kampanyası sadece kızlarımız için değil, bütün yavrularımız için hayırlı olmuştur” dedi.ve önümüzdeki süreçte de “Haydi Kızlar Okula !” kampanyasının devam edeceği müjdesini verdi.

    Genel Müdürümüz daha sonra “Çocuk Dostu Okul” projesinde bulunan Fevzi Geyik ilköğretim okuluna geçmişlerdir. Burada yapılan toplantıda Van ili genelinde “ Haydi Kızlar Okula!” kampanyası ile “Çocuk Dostu Okul” projesi kapsamında brifing verilmiş, sorunlar ve çözüm önerileri paylaşılmıştır






    İL MÜLKİ İDARE AMİRLERİ İLE BİLGİ VE DENEYİM PAYLAŞIMI TOPLANTILARI YAPILDI
    Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde 13 ilin mülki idare amirlerine yönelik “BİLGİ VE DENEYİM PAYLAŞIMI’” toplantıları gerçekleştirilmiştir.
    Toplantılara yaklaşık 180 kaymakam ve merkez ilçeleri temsilen vali yardımcısının katılımı öngörülmüş yapılan toplantılar sonunda 120 kaymakam/vali yardımcısının katılımı gerçekleşmiştir.
    Toplantılara MEB-İlköğretim Genel Müdürlüğü ve UNICEF temsilcilerinin yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Diyanet İşleri Başkanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ve Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünden Merkez Yürütme Kurulu “Teknik Ekip” üyeleri de katılmış ve kendi kurumlarına ait kampanya çalışmalılarını paylaşmış ve illerde karşılaşılan sorunlara yönelik kendilerine yöneltilen soruları cevaplandırmışlardır.
    Ayrıca il vali yardımcısı, il milli eğitim müdürü ve kampanya il koordinatörleri ile il danışmanlarımızda toplantıya katılmışlardır.
    Kaymakam toplantıları aşağıda belirilen yer ve tarihlerde gerçekleştirilmiştir.
    - 25-26 Mayıs 2006 Kayseri 10 Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri kaymakamları
    (BITLIS, AĞRI, MUŞ, VAN, ŞIRNAK, BINGÖL, SIIRT,
    DIYARBAKIR, HAKKARI, ŞANLIURFA )
    - 06 Haziran 2006 Ankara Ankara ili kaymakamları
    - 8-9 Haziran 2006 Ankara 10 Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri kaymakamları
    (BITLIS, AĞRI, MUŞ, VAN, ŞIRNAK, BINGÖL, SIIRT,
    DIYARBAKIR, HAKKARI, ŞANLIURFA )
    - 21 Haziran 2006 İstanbul İstanbul ili kaymakamları
    - 22 Haziran 2006 İzmir İzmir ili kaymakamları
    Yapılan toplantılara deneyimlerini paylaşmak üzere;
    Siirt Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu (İstanbul Bağcılar eski kaymakamı), Elazığ Vali Yardımcısı Sayın Kadir Okatan (İzmir Kiraz eski kaymakamı), Balıkesir Sındırgı Kaymakamı Sayın İdris Akbıyık (Diyarbakır-Çınar Deneyimi), Hatay Altınözü Kaymakamı Sayın Huriye Küpeli (Hatay Altınözü deneyimi), Şanlıurfa Harran Kaymakamı Sayın Adil Karataş (Şanlıurfa Harran Deneyimi) ve Malatya Hekimhan Kaymakamı Sayın Tülay Baydar’ın (Erzurum Köprüköy Deneyimi) katılımı sağlamıştır.
    Milli Eğiitm Bakanlığı-İlköğretim Genel Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Yüksel ÖZDEN başkanlığında yapılan toplantılarda; kaymakamlarımız ilçelerinde yapılan çalışmaları paylaşmış ve özellikle ulaşılması güç gruplar için görüş ve önerilerini belirtmişlerdir.






    Haydi Kızlar Okula Educaturk Fuarındaydı...
    İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Kültür Merkezinde bu yıl ikincisi düzenlenen Educaturk Eğitim Fuarında, Milli Eğitim Bakanlığı projelerin tanıtıldığı stantı açtı.Haydi Kızlar Okula, Eğitime %100 Destek ve Bilgisayarlı Eğitime Destek projelerinin tanıtıldığı stand, katılımcılar ve ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

    Projelere destek vermek isteyen eğitim gönüllüsü üniversite gençleri, şu ana kadar 300 yakın kayıtlı üyesi olan Eğitim Gönüllüsü platformuna adlarını yazdırdı.

    Fuarda, projelerin işleyiş biçimi ve başlangıçtan bugune gelinen son durumlar hakkında kamuoyuna aydınlatıcı ve teşvik edici bilgi ve dökümanlar dağıtıldı.







    NTV’den Bilgisayarlı Eğitime Destek! Sadece tıklayın, Ülkenin geleceğine siz de sahip çıkın!
    Ülkemizin Geleceğine Sahip Çıkalım!
    Bilgisayarlı Eğitime Destek Olalım!

    NTV, Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği “Bilgisayarlı Eğitim Kampanyası”na destek veriyor. Kampanyaya katılım çığ gibi büyüyor.

    Yılbaşı gecesi NTV’de duyurulan kampanya çerçevesinde, ntvmsnbc.com adresindeki linkler 5 Ocak itibarıyla yaklaşık 2 milyon tık aldı.

    Türkiye’de ilköğretim ve lise seviyesinde 14 milyondan fazla öğrenci bulunuyor. Ancak 71 öğrenciden sadece 1’i okulda bilgisayarla tanışma fırsatı buluyor.

    Çocuklarımızın, geleceği bugünden yakalaması için bu kampanyaya siz de destek olun. Yapmanız gereken tek şey sadece ntvmsnbc.com sitesinde yer alan “Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampayası” linklerini tıklamak olacak ve ne kadar çok tıklanırsa sponsor firmaların logosu göründükçe daha çok bilgisayar okularımıza bağışlanıyor!

    Bu sayede, kampanyaya destek veren sponsor firmalar sizin adınıza ihtiyacı olan okullara bilgisayar bağışında bulunacak.

    ÖNEMLİ MESAJ:

    Sponsor firmaların destek verdiği ntvmsnbc'deki kampanya Ocak ayı sonuna kadar sürecek....

    Bu nedenle ulaşabildiğiniz tüm insanlara,ülkemizin geleceğini şekillendiren ve çığ gibi büyüyen bu haberden söz ediniz!!!






    Haydi Kızlar Okula! Kız Çocuklarının Okullulaşmasına Destek Kampanyası Stratejik Planlama Toplantısı Yapıldı…
    Kampanya kapsamında yapılan faaliyetlerin kurumsallaşa bilmesi ve çeşitli konularda öneriler geliştirilerek, hazırlanacak stratejik plana ve “9. Kalkınma Planı”na girdi sağlanması amacıyla 12-14 Aralık 2005 tarihleri arasında Kızılcahamam’da “Haydi Kızlar Okula! Kampanyası Stratejik Planlama Toplantısı” gerçekleştirildi…
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/belirli-gun-ve-haftalar/34617-haydi-kizlar-okula.html#post71940

    Toplantıya İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Özdemir, Eğitime %100 Destek Projesi Koordinatörü ve Bakan Müşaviri Hamza Aydoğdu, Unicef Turkiye Program Koordinatörü Lila Pieters, Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Bakanlıklarından üst düzey yetkililer ve proje kapsamındaki 53 ilin proje koordinatörleri ve sorumluları katıldı…

    Toplantının açılış konuşmasında İlköğretim Genel Müdürü Sn. Prof. Dr. Servet Özdemir, Sn. Bakan beyin katılımcılara gönderdiği mesajı okuduktan sonra:

    “Acaba Türkiye’de okula gitmeyen çocuk kalmaması için biz ne yapabiliriz? Daha önce 175.541 kız çocuğunun 2 sene içinde okullulaştırılması, bize tamamını okullulaştırabileceğimiz konusunda heyecan vermektedir.

    Türkiye’nin tarihsel misyonu başarılı adımlar atmasını gerektiriyor. Ayrıca Türkiye’nin diğer ülkelere göre de bir çok kültürel avantajı var. Eğer Türkiye iç dinamiklerini harekete geçirebilirse yapamayacağı hiçbir şey yok. O yüzden eğer Türkiye’yi karşılaştıracaksanız, Almanya ile, Rusya ile, Amerika ile karşılaştırın… Hedefimizi bu şekilde belirlemekte fayda var. Türkiye’nin hedefi bir dünya devleti olmak bölgesel güç olmak olmalıdır…Bu da ancak eğitimle olacaktır.

    Okullarımızı, birbirine saygı duyan insanlar topluluğu haline getirmemiz gerek. Türkiye Cumhuriyetten bu yana çok büyük mesafeler aldı; almaya da devam etmesi gerekiyor… Biz bütün gücümüzü aynı noktaya yönlendirebilirsek eğer netice alabiliriz…

    Ben istiyorum ki: artık Türkiye’de okula gitmeyen çocuklar, cinsiyet ayrımcılığı gibi konular konuşmayalım. Eğitimde niteliği konuşalım, meslek kazandırmayı konuşalım, çağ nüfusunun tamamını üniversitede okutmayı konuşalım… Bunu yapabiliriz… Bunu yapmak için de inanmak lazım. Atatürk’ün bir sözü var: “Zafer, zafer benim diyebilenindir.” diyor. İnanmadığınız hiçbir şeyi yapamazsınız.

    Biz insanları eğer farklılaştırabilirsek, geliştirebilirsek; Mehmet’lerden bir tanesi gemileri karadan da yürütüldüğünü keşfederse o artık Mehmet olmuyor değil mi? Fatih oluyor… Bunu başarabileceğimize inanıyorum… Ve geçmişle bugün arasında bir çok avantaj var. Ülkemizde “Eğitime %100 Destek”ten biliyorsunuz, hayırseverler sayesinde 2,6 trilyonluk bir katkı eğitim sistemimize katıldı.

    Yaptığımız projeler dünyaya örnek oluyor. Haydi Kızlar Okula da öyle Eğitime %100 Destek’te öyle.. Yurt dışından uzmanlar bu projelerin işleyiş biçimini görmek incelemek istiyor. Onlar da yapmak istiyorlar. Mesela G8 zirvesinde kendi istekleri üzerine Haydi Kızlar Okula! Tanıtım filmi sunuldu. ILO ile yapılan Adana Karataş daki proje yapılan en iyi proje olmaya aday gösterildi.. Yani bir gün inşallah Türkiye’de okula gitmeyen çocuk kalmadığında o günü bayram ilan edeceğiz… Gururla sunacağız.

    Biz ülkemizdeki çocuklardan başlayarak risk atıldaki tüm dünya çocuklarına elimiz uzatalım. Biz bunu tarihsel misyonumuzun gereği olarak yapmak zorundayız.

    Geleceğe yönelik neler yapabiliriz? Bunun bir analizini yapmamız lazım. Avantajlarımız nelerdir? Dezavantajlarımız nelerdir? Olumsuz faktörler ile ne gibi mücadele yöntemleri geliştireceğiz. Bunlarının hepsinin cevaplarını bu toplantıda bulmalıyız.Yani “Voltran” çizgi filminde olduğu gibi güçlerimizi birleştirip yenilmez olalım…” dedi.

    Eğitime %100 Destek Projesi Koordinatörü ve Bakan Müşaviri Hamza Aydoğdu da:

    “Haydi Kızlar Okula! Kampanyası bizim kardeş projemiz, her türlü konuda yardımlaşmaya hazırız. Bu bağlamda özellikle kız öğrencilerimizin az okula gittiği bölgelere hayırseverlerimizi yönlendirmeye çalışıyoruz…” dedi.

    Unicef Turkiye Program Koordinatörü Lila Pieters ‘da yaptığı açılış konuşmasında:

    “Kızların eğitimi yalnızca bir eğitim sorunu değil. Aynı zamanda kadın ve erkek arasındaki eşitliğin giderilmesi anlamında da bi sorun… Türkiye çok büyük bir ülke. Zor olduğunu biliyorum ama bunu başarabileceğini de biliyorum.
    Ayrıca İlköğretim Genel Müdürü Servet Özdemir Beye Türkiye’deki tüm çocukların dünya ile yarışabilir hale gelmesinde gösterdiği vizyoner liderlik için teşekkür ederim” şeklinde düşüncelerini belirtti…

    Daha sonra İlköğretim Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Şahin tarafından katılımcılara kampanyanın genel değerlendirilmesi ve Merkez Yürütme Kurulu Kararlarının duyurulması amacıyla bilgilendirme sunumu yapıldı ve ardındanda ilk defa poster sunumu uygulamalarının da gerçekleştirileceği 4 gruplu paralel oturumlara geçildi.

  7. #7
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Haydi Kızlar Okula!

    Manisalı ilköğretim 5. Sınıf Öğrencilerinden Şiir Kitabı...
    Manisa Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 5-A Sınıfı Öğrencileri tarafından "Bizim Evin Çocukları" isimli bir şiir kitabı çıkartıldı...
    Kitabı Hazırlayan Dilek ALTINTAŞ öğretmen kitabın yayınlanmasında emeği geçen kurum,kuruluş ve şahışlara teşekkür etti..

    Kitaptaki birbirinden güzel şiirlerden Örnekler:

    SEVİYORUZ SENİ ATATÜRK
    Seviyoruz seni Atatürk,
    Bütün millet seviyor,
    Niçin diye sorarsan,
    Cumhuriyeti sen kurdun.
    Seviyoruz seni Atatürk,
    Bütün geçlik seviyor,
    Niçin diye sorarsan
    Sensin bu yurdu kurtaran,
    Anlatamam iyiliğini,
    Satırlara sığdıramam,
    Bıraktığın eserleri,
    Hiçbir zaman unutamam,
    Çanakkale, İzmir, Samsun demeden
    Dolaştın yurdun her bir yerinde,
    Kurtuluş savaşını asla unutamayız.
    Sen olmasan acaba biz ne yapardık?





    Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik “Haydi Kızlar Okula Kampanyası”na destek amacıyla UNICEF Türkiye Milli Komitesi, Armada Alışveriş Merkezi, Bisiklet Federasyonu ve Yenimahalle Belediyesi’nce “Pedallar Kız Çocuklar İçin Dönecek” sloganıyla 10 Eylül’de düzenlenecek bisiklet yarışı ve söz konusu kampanyanın tanıtım çalışmaları amacıyla Armada’da düzenlenen törene katıldı.

    Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik “Haydi Kızlar Okula Kampanyası”na destek amacıyla UNICEF Türkiye Milli Komitesi, Armada Alışveriş Merkezi, Bisiklet Federasyonu ve Yenimahalle Belediyesi’nce “Pedallar Kız Çocuklar İçin Dönecek” sloganıyla 10 Eylül’de düzenlenecek bisiklet yarışı ve söz konusu kampanyanın tanıtım çalışmaları amacıyla Armada’da düzenlenen törene katıldı.

    Törenin açılışında konuşan Bakan Çelik, 2005-2006 eğitim-öğretim yılının 12 Eylül’de başlayacağını, bu amaçla Kütahya’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı bir tören düzenleneceğini söyledi. Bakan Çelik, “Okulların açılmasına kısa bir süre kala böyle bir etkinlik yapılması son derece önemlidir” dedi.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/belirli-gun-ve-haftalar/34617-haydi-kizlar-okula.html#post71941

    Kız çocuklarının okula gitmelerinin sağlanması amacıyla 17 Haziran 2003 tarihinde “Haydi Kızlar Okula Kampanyası” başlatıldığını anımsatan Bakan Çelik, az zamanda önemli mesafe alındığını, bunun da bu işe inanmış insanların gayretiyle gerçekleştiğini ifade etti. Çelik, şöyle konuştu: “Toplumsal kalkınmayı bisikletin gidişine benzetebilirsiniz. Bisiklet durduğu andan itibaren düşer. Bisiklet düşmemek için hareket etmek zorundadır. Biz eğer yerimizde sayarsak geldiğimiz noktayı yeterli bulup da durağanlaşırsak düşeriz. Bugün dünden, yarın bugünden daha iyi olmak zorundadır. 120 bin öğrencinin okula gitmesi sağlanmıştır. 2005 yılının istatistikleri ulaştığı zaman bu rakamın daha fazla olacağına inanıyorum. Kimse bu rakamı küçümsemesin. Bir tek fert bile önemlidir.”

    TOBB’un eğitim için yaptığı yardımları da anlatan Bakan Çelik, “Eğitime % 100 Destek” kampanyası’nın TOBB’un bağışladığı 500 bin YTL ile başladığını, Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası’na da TOBB’un bin adet bilgisayarla destek verdiğini kaydetti.

    TOBB’un bu yıl, her okula 10 bin YTL gönderilmek üzere toplam 7 milyon YTL kaynak ayırdığını ifade eden Bakan Çelik, ayrıca Armada Alışveriş Merkezi esnafının her birinin de 500 YTL ile kampanyayı desteklediğini belirterek, teşekkür etti.

    Maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuk okutamamanın artık bahane edilemeyeceğini vurgulayan Bakan Çelik, “Bir ailenin maddi durumu iyi değilse, biz o ailenin çocuğunu okutmaya hazırız. ‘Para yok’ mazeretini kabul etmiyorum. O çocuğa yatılı okuma imkanı sağlarız” diye konuştu. Kız çocuklarının okuması için “pozitif ayrımcılık” yaptıklarını söyleyen Bakan Çelik, çocuklarını okula göndermeleri için annelerinin hesabına para yatırıldığını, bu miktarın kız çocukları için daha yüksek olduğunu anlattı.

    Bazı ailelerin kız çocuklarını okula göndermemekte direttiklerini, bunun örneklerinin de basına yansıdığını kaydeden Bakan Çelik, ancak bu ailelerin ikna edildiğini belirti. Bu konuda büyük mesafe kaydettiklerini söyleyen Çelik, şöyle konuştu: “İkna yöntemi, sevgi ve şefkat yöntemi kesinlikle meseleyi çözer. Bugüne kadar halkı aşağılayarak, halka ‘küf kafalı’ diyerek, cahil diyerek, korkutarak, itip kalkarak mesafe kat etmeye çalışmışız ve bu yöntem iflas etmiştir. Bu yöntemle hiçbir yere varamayız. Polis marifetiyle, jandarma marifetiyle bu işi çözemeyiz. Bakın, granit çok serttir ama aynı yere düşen su damlası graniti bile deler. Biz ikna yöntemiyle bu işin üstesinden geleceğiz.”

    UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Talat Halman da, şunları söyledi: “Bazı aileler taassupları yüzünden bazıları da sefaletleri yüzünden çocuklarını okula göndermiyorlar. Taassuplar yüzünden kız çocukları karanlığa mahkum ediliyor, beyinleri ölüme terk ediliyor. 2 yıldır 120 bin çocuğu okula göndermeyi başardık. 520 bin çocuğun kaydı yok. Atatürk'ten özür diliyorum. Cumhuriyetin 82. yılında böyle mi olmalıydı? Cumhuriyet'in 82. yılında her çocuk okula kayıtlı olmalıydı.”

    UNICEF Türkiye Temsilcisi Edmond McLoughney de kampanyadan önemli sonuçlar elde edildiğine işaret ederek, “Bu günler, yılın en önemli zamanları. Alanlara çıkıp, çocukların okula gitmeleri için durmadan çalışmak gerekiyor” diye konuştu.

    Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü Sn. Prof. Dr. Servet Özdemir ise Türkiye’de zorunlu ilköğretim çağındaki erkek çocuklarının yüzde 99.1’inin okula gittiğini, ancak kız çocuklarında bu rakamın daha düşük olduğunu bildirdi. Özdemir, kız çocuklarının ve tarım alanında çalışan çocukların okula devamlarında sorun yaşandığını belirterek, ekonomik gerekçelerle çocuklarını okula gönderemeyen ailelerin çocuklarını yatılı ilköğretim bölge okullarına kaydettiklerini anlattı.

    TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Türkiye’nin genç nüfusunun sayısının yüksekliğine işaret ederek, Türkiye'nin ancak bu nüfusu eğiterek güçlü olabileceğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, çocukların ve gençlerin eğitimiyle ilgili her türlü projeyi destekleyeceklerini ifade etti.

    Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da lise öğrencilerinin okula bisikletle gelip gitmelerini öngören proje başlattıklarını belirterek, bunun hem gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştıracağını, hem de spora teşvik edeceğini söyledi. Bisiklet yolları yapılması için yeni bir proje hazırladıklarını anlatan Müftüoğlu, böylece bisiklet kültürünü geliştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

    Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar ise kız çocuklarının okula gitmelerinin sağlanmasına yönelik projeye katkı yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, bütün sivil toplum kuruluşlarını ve işadamlarını destek vermeye çağırdı.

    Konuşmaların ardından, Milli Eğitim Bakanı Çelik, törende hazır bulunan ve “Haydi Kızlar Okula” kampanyası kapsamında okula kayıtları yapılan kız çocuklarına Yenimahalle Belediyesi’nce hazırlanan içinde okul kıyafeti ile kırtasiye malzemelerinin bulunduğu çantaları dağıttı.

    Çelik ve beraberindekiler, sanatçı Yasemin Kumral'ın kampanya için yazıp bestelediği “Haydi Kızlar Okula Marşı”nın klibini izledi. Törene katılan Yasemin Kumral, müzik öğretmenliği de yaptığını anlatarak, kız çocuklarının okula gönderilmesi çağrısında bulundu. Bugüne kadar çeşitli ödüller aldığını kaydeden Kumral, “Ancak hiçbiri beni bu kampanyanın müziğini yapmak kadar mutlu etmedi” dedi.









    ARMADA ve YENİMAHALLE BELEDİYESİNDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK...
    ÇEVİRDİĞİNİZ HER PEDAL SİZİ ONLARA DAHA ÇOK YAKLAŞTIRACAK
    PEDALLAR KIZ ÇOCUKLARI İÇİN DÖNECEK...
    ARMADA ALIŞVERİŞ MERKEZİ
    MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞININ
    "HAYDİ KIZLAR OKULA! KIZ ÇOCUKLARININ OKULLULAŞMASINA
    DESTEK KAMPANYASI " İÇİN GERÇEKLEŞTİRECEĞİ
    BİSİKLET YARIŞIYLA DESTEK VERİYOR…
    Armada Alışveriş Merkezi, Yenimahalle Belediyesi ve Unicef Türkiye Milli Komitesi işbirliğiyle düzenlenen, Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Bakanlığı (Spordan Sorumlu), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Bisiklet Federasyonu ile Delta Bisikletin desteklediği ve geliri "HAYDİ KIZLAR OKULA!" kampanyasına aktarılacak olan "PEDALLAR KIZ ÇOCUKLARI İÇİN DÖNECEK" adlı kampanya 10 Eylül Cumartesi günü saat 15.00'te Armada Alışveriş Merkezi açık otopark alanında düzenlenecek bir bisiklet yarısıyla gerçekleştirilecek.
    Kampanyaya katılan firmalar ya da şahıslar kendi bisikletleriyle okumak isteyen kız çocuklarına katkıda bulunabilecekler. Firmalar 500 YTL, şahıslar da 100 YTL karşılığında bisiklet yarışına kendi seçecekleri sürücülerle katılacaklar. Unicef Türkiye Milli Komitesi'nin İş Bankası Çankaya Şubesi Ankara Şube Kodu: 4238 500 No.lu hesabına yatırılacak ücretin karşılığında alınacak dekont ile Armada danışma bankosundan başvuru formunu doldurmak, yarışa katılabilmek için yeterli olacak. Firmalar ya da şahıslar yarışmaya kendi bisikletleriyle katılabilecekler; bisiklet talebinde bulunanlara da bisikletler Armada Alışveriş Merkezi tarafından temin edilecek. Türkiye Bisiklet Federasyonu ile birçok bisiklet kulübünün de katılacağı yarış, halka açık olarak gerçekleştirilecek. Bu önemli yarışa Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik,Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Armada Alışveriş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Sinan Aygün, Tayfun Talipoğlu, Yalçın Ergir, Prof. Dr. Haluk Deda'nın yanı sıra birçok bakan, milletvekili, iş adamı, kurum, kuruluşlar, özel sektör temsilcileri, iş dünyasının Önemli firmaları ile bazı basın yayın kuruluşları da katılacak. Bisiklet Milli Takımının da gösteri amaçlı yansıyla destek vereceği organizasyonda PEDALLAR KIZ ÇOCUKLARI İÇİN DÖNECEK...
    Ayrıca yarışın gerçekleştirileceği 10 Eylül 2005 Cumartesi günü Tayfun Talipoğlu'nun "Ne Çoktular Ne Kadar Çocuktular” konulu fotoğraf sergisinin açılışı da gerçekleştirilecek. Saat 14:00'te açılışı yapılacak olan sergideki fotoğraflar satışa sunulacak, Satıştan elde edilecek gelir “Haydi Kızlar Okula!" kampanyasına aktarılacak.
    HAYDİ ANKARA, PEDAL BAŞINA! "HAYDİ KIZLAR OKULA!"
    Aramda İşletmecilik ve Ticaret A.Ş.
    Eskişehir Yolu No:( armada Alışveriş ve İş Merkezi A Blok Kat:1 06520 Söğütözü-ANKARA
    Tel:+90 312 219 13 19
    Faks:+90 312.219 13 30
    e-maıl: info@armadasite.com www.armadasite.com
    Eskişehir Yolu No:6 Armada Alışveriş ve İş Merkezi A Blok Kat: 1 06520 Söğütözü-ANKARA





    Haydi Kızlar Okula projesi ZİRVEDEKİLER İletişim Ödülleri 2004-2005’te “En Başarılı Halkla İlişkiler Kampanyası” seçildi…
    Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesinin düzenlediği ZİRVEDEKİLER İLETİŞİM ÖDÜLLERİ 2004-2005 ‘de Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen Haydi Kızlar Okula Projesi “En Başarılı Halkla İlişkiler Kampanyası” ödülü aldı.
    23 Mayıs 2005 Pazartesi, Marmara Eğitim Köyü İstanbul’da düzenlenen tören MEB Müsteşar Yardımcısı Sn. Doç. Dr. Şaban ŞİMŞEK ve İlköğretim Genel Müdürü Sn. Prof. Dr. Servet ÖZDEMİR’in katılımıyla gerçekleşti





    Haydi Kızlar Okula" Kampanyası Kapsamında "Eğitici Eğitimi" Düzenlenecek...
    Türkiye Cumhuriyeti-UNICEF işbirliğinde hazırlanan ve uygulamaya konulan 2002-2005 Ana Uygulama Planı kapsamında "Kız Çocuklarının Okullulaşmasına Destek Kampanyası" İlköğretim Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde ilgili kurum ve kuruluşların katılımı ile yürütülmektedir.
    Kampanya kapsamına 2005 yılında alınan 20 yeni ilin rehber öğretmenlerini formatör olarak yetiştirmek üzere 23-24-25 Mayıs 2005 tarihlerinde Ankara İçkale Otel'de(Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:89 Maltepe/ANKAR Tel:0 312 231 77 10) "Eğitici Eğitimi" semineri düzenlenecektir





    "Haydi Kızlar Okula" Kampanyasına yeni katılan 20 ile eğitim verildi...
    M.E.B. ve UNICEF ile ortaklaşa yürütülen "Haydi Kızlar Okula" kampanyasına yeni katılan 20 ilin il danışmanlarına ve koordinatörlerine 27-29 Nisan tarihleri arasında Nevşehir'de M.E.B. UNICEF yetkililerinin katıldığı eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantıda açılış konuşmasını yapan İlköğretim Genel Müdürü ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Servet Özdemir Bu işin hepimizin işi olduğunu, kız çocuklarının eğitilmesinin eğitimli aileleri oluşturacağını, eğitimli ailelerle de Türkie'nin daha çağdaş seviyelere ulaşacağını dile getirdi. Ardından Nevşehir Valisi Sayın Alaattin Turhan kampanyanın yararından ve eğitim sistemimizdeki bazı sorunlardan bahsetti.Kapanış konuşmasını ise Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Sayın Harun Fatsa yaptı.Toplantıda iller kampanya hakkında bilgilendirildi.Örnek illerin il sunumlarıyla da deneyim paylaşımı sağlandı.






    İki Kampanya Eğitimi Şahlandırdı
    Eğitime Yüzde Yüz Destek ve Haydi Kızlar Okula kampanyasının sonuçları: 53 ilde 113 bin kız okula kazandırıldı. 9 bin 294 derslik yapıldı. İşte ayrıntılar...
    Milli Eğitim Bakanlığı başlattığı projelerle Türkiye'nin en öncelikli eğitim sorunlarına çözümler üretmeye çalışıyor. Bakanlığın iki yıl önce başlattığı 'Haydi Kızlar Okula' ve Eğitime Yüzde Yüz Destek' kampanyalarıyla iki yılda önemli aşama kaydedildi. İlköğretime kayıtta kız çocukların aleyhine olan durum yüzde 50 azaldı, 53 ilde 113 bin kız okula kazandırıldı. Destek kampanyasında da yardımseverlerin bağışlarıyla 9 bin 294 derslik yapıldı.
    Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF 2003 yılında, ekonomik sıkıntılar, çocuk yaşta evlilik, köylerde 6, 7 ve 8. sınıfların okutulamaması, erkek çocuğa tanınan öncelik gibi nedenlerle okula gidemeyen kız çocukları için harekete geçti. İlk durak kız çocuklarının okullaşma oranın en düşük olduğu Ağrı, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkâri, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van oldu. İllerdeki valiler, milli eğitim müdürleri, öğretmenler kapı kapı dolaşarak kızlarını okula göndermeyen aileleri ikna etmeye çalıştı.
    İlk yılda 40 bin kız
    İlk yıl sonunda kızların okula kayıtlarında yüzde 5.8'lik bir artış oldu ve 10 ilde toplam 40 bin çocuk okula kayıt oldu. Kızları eğitimlerine geri döndürmede en başarılı il Siirt ve Van oldu. İkinci yıl ise kampanyaya başta yoğun göç alan İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana olmak üzere 23 il daha eklendi. Bu 23 ilde de tam 73 bin 211 kız okul sıralarıyla buluştu.
    İstanbul'da ise yaklaşık 4 bin kız çocuğu okula kazandırıldı. İstanbul'da en başarılı ilçeler Bağcılar ve Kartal. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, şu bilgileri verdi: "9 bin civarında okula gitmeyen kız çocuğu var. Bunların 2 biniyle temasa geçtik. Bu yıl bitmeden 4 bin kızı daha okula döndürmeyi hedefliyoruz. Bire bir ev ziyaretleri yapılarak ikna yolunu seçiyoruz. Maddi yardım yapıyoruz. Direnene 780 milyon para cezası veriliyor. Bütün sıkıntımız göç. Biz bir yandan kız çocuklarını okula döndürürken göçle birçok kayıt dışı çocuk geliyor."
    Hedef 250 bin kız çocuğu
    2005 yılında da kampanya yayılmaya devam ederek, 20 il daha 'Haydi Kızlar Okula' kapsamına alındı. Hedef seneye yaklaşık 250 bin kız çocuğunu okula kazındırmak. Rakamlar kız çocukları için umut verici olsa da Milli wEğitim Bakanlığı'nın verilerine göre hâlâ ilköğretime kazandırılması gereken 566 bin 789 kız var.
    İhtiyaç 135 bin derslik
    Bakanlığın başlattığı bir diğer proje ise, kalabalık ve birleştirilmiş sınıflarda eğitime, fiziksel koşulları yetersiz okul binaları sorununu çözmeye yönelik. 2003 yılında başlayan projeyle, eğitime katkıda bulunanlara yapılan yüzde beş vergi indirimi yüzde 100'e çıkarıldı. Sorunlara devletin yanı sıra özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla çözümler aranmaya başlandı. Okullarda 30 kişilik sınıflarda tekli eğitimin yapılabilmesi için Türkiye genelinde yaklaşık 135 bin dersliğe ihtiyaç var. Kampanya belki yolun başında ama iki yılda 666 okul, 101 ek binada 9 bin 294 derslik yapıldı. Onarılan okul sayısı 4 bin 466.
    İstanbul, 'Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası'nda bayrağı elinde tutan illerden. Şimdiye kadar 102 okul protokolü imzalandı. 1400 derslik yapıldı. Halkın kampanyaya katkısı 120 trilyon lirayı buldu. İstanbul'da 15 bin derslik açığı olduğunu söyleyen Balıbey, bu yıl içinde bu rakamın
    5 binini kapatacaklarını söylüyor.
    Vergi desteği önemli
    Balıbey, kampanyada patlama olmasını ise vergiden düşülmesine bağlayarak, "Her yıl istanbul'a 70-80 bin arası öğrenci geliyor. Bunun için her yıl 3 bin yeni derslik lazım. 1500'ü göçle gelenler için diğer 1500'ü de normalde yapılması gereken" dedi.
    Yeni bir kampanya
    Türkiye toplumsal cinsiyet eşitliğini gerçekleştiremeyen ve 2015'e kadar gerçekleştirememe riski bulanan 12 ülkeden biri. Türkiye'nin aynı kaderi paylaştığı ülkelerden bazıları ise Etiyopya, Hindistan, Moğolistan, Irak. Eğitim Reformu Girişimi'nin yayınlarından derlenen bilgilere göre Türkiye'de ilköğretim çağındaki 1.4 milyon çocuk okula gidemiyor. Bunların 874 bini kız. Türkiye'de sekiz kızdan biri temel eğitim hakkından mahrum. Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Eğitim Reformu Girişimi (ERG) ve Kadın Adayları Destekleme Derneği'nin (KADER) ortaklaşa hazırladığı projeyle, toplumsal katılımda cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması hedefleniyor.
    Avrupa Birliği'nden sağlanan maddi katkıyla gerçekleştirilen projenin hazırlıkları başladı. Uygulamaya eylül ayında başlanacak. Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve İstanbul'da yürütülecek proje aynı zamanda
    Haydi Kızlar Okula Kampanyası'na da destek olacak. Proje sonrasında toplam yaklaşık 16 bin kişiye ulaşılacak.
    Kaynak: www.aktifhaber.com







    Şanlıurfa’da Haydi Kızlar Okula Kampanyası Kapsamında Gama Holding A.Ş. Desteği ile 50 Prefabrik Derslik Yapıldı…
    Şanlıurfa’da 9 Şubat 2005 tarihinde “Haydi Kızlar Okula Kampanyası” çerçevesinde Gama Holding A.Ş.’nin katkıları ile 50 prefabrik derslik Sayın Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı törenle hizmete açılmıştır. Kız çocuklarının okullaşma oranının arttırılmasında herkesin yapabilecekleri olduğunu belirten MEB ve UNICEF yetkilileri özel sektörü de çabalarına katılmaya davet etmiştir. Açılışta konuşma yapan MEB İlköğretim Genel Müdürü ve Haydi Kızlar Okula Projesi Koordinatörü Sn. Prof. Dr. Servet ÖZDEMİR kız çocuklarının eğitiminde kamu sektörünün yanı sıra özel sektör ve medyanın yeni ortaklar olarak yer almasının kampanyaya ayrı bir hız kazandırdığını belirtti ve “ Bir kızın eğitimi bir ailenin eğitimidir. Eğitimli kız çocuklar eğitimli anneler demektir, bu da toplumsal sağlık, üretim ve refahın artışıdır” dedi.







    “Çocuk Dostu Öğrenme Ortamları Projesi” Planlama Toplantısı MEB-UNICEF Yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti…
    Türkiye Cumhuriyeti-UNICEF işbirliğinde hazırlanan ve uygulamaya konulan 2002-2005 Ana Uyulama Planı kapsamında “ÇOCUK DOSTU ÖĞRENME ORTAMLARI”projesi kapsamında yürütülen çalışmaların gözden geçirilmesi, 2005 yılı taslak çalışma planlarının detaylarının belirlenmesi ve takvime bağlanması, alt projelerde görev alacak ekibe eğitim verilmesi ve bundan sonra izlenecek stratejinin belirlenmesi amacıyla Kızılcahamamda 4-6 Mart 2005 tarihinde MEB-UNICEF yetkililerinin katıldığı bir planlama toplantısı düzenlendi.

    Toplantı’da açılış konuşması yapan İlköğretim Genel Müdürü ve Haydi Kızlar Okula Projesi Koordinatörü Sn. Prof. Dr. Servet ÖZDEMİR “Artık harekete geçmek için zaman kalmadı, sonuç odaklı olarak çalışmalıyız.” dedi.





    Haydi Kızlar Okula kampanyası 2005 yılı “ Merkez Yürütme Kurulu” toplantısı yapıldı...
    Kampanyanın 2005 yılı “Merkez Yürütme Kurulu” toplantısı tüm kurumların en üst düzeyde katılımıyla Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Salih ÇELİK başkanlığında 14 Şubat 2005 tarihinde yapıldı.
    Toplantıya; İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, İlköğretim Genel Müdürlüğü ve UNİCEF Temsilcisi katıldı.
    Toplantıda;
    2004 yılında kampanya kapsamında yapılan faaliyetler değerlendirildi, 2005 yılı çalışma planı görüşüldü ve 2005 yılında kampanya kapsamına alınacak iller kararlaştırıldı.
    2005 yılında diğer kurumlarla işbirliğinin sürdürülmesi, toplum liderlerinin, sanatçıların desteklerinin alınması, toplumsal seferberlik konusunda daha çok duyarlılık kazandırılması gerektiği belirtildi.
    Toplantıya katılan diğer kurumlar kampanyaya gereken desteği vermeye devam edeceklerini belirttiler.
    Proje Koordinatörlüğü






    İstanbul Educaturk Eğitim Fuarında "Haydi Kızlar Okula" standı büyük ilgi gördü...
    İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Kültür Merkezin Educaturk tarafından düzenlenen yerli ve yabancı
    bir çok eğitim kurumunun da katılımıyla gerçekleşti. MEB Müşteşarı Sn. Necati BİRİNCİ'nin açılış kurdalesini
    kestiği fuarda katılımcı eğitim kurumlarının çeşitliği dikkat çekti.
    İlköğretim Genel Müdürü ve Haydi Kızlar Okula! Proje Koordinatörü Sn. Prof. Dr. Servet ÖZDEMİR de Eğitime %100 Destek ve Haydi Kızlar Okula Projelerinin tanıtıldığı standa gelerek destek verdi ve diğer eğitim kurumlarıyla temaslarda bulundu.
    Program yapımcısı Sn. Uğur Dündar da standı ziyaret ederek Eğitime %100 Desteğini Vefa Lisesine verdiğini söyledi.
    Proje Koordinatörlüğü






    33 ilin rehber öğretmenlerine Eğitici Eğitimi verildi
    Kampanya illerinde görevli 258 rehber öğretmen; diğer öğretmenlere, kamu görevlilerine ve gönüllülere eğitim vermek amacıyla 23-25 Haziran 2004 tarihleri arasında Ankara, Gaziantep ve Erzurum illerinde Eğitici Eğitimine alındılar.





    Çocuk Dostu Öğrenme Ortamları Projesi Yılsonu Değerlendirme Toplantısı yapıldı
    23-26 Kasım 2004 tarihlerinde Ankara'da projenin 2004 yılı faaliyetlerinin proje yürütme kurulu üyeleri tarafından değerlendirilmesi, 2005 yılı taslak çalışma planı yapılması amacıyla çok sektörlü bir çalışma toplantısı yapıldı.
    2004 çalışmaları değerlendirilerek, 2005 yılı çalışma planı Sektörlerarası Çocuk Kuruluna sunuldu ve onaylandı.




    33 ilin katılımıyla Bölge Değerlendirme Toplantıları yapıldı.
    Projenin hedeflerini gözden geçirmek, kampanyanın amaçlarını dikkate alarak 2004 yılı il çalışmalarında ulaşılan sonuçlar, karşılaşılan güçlükler, bu güçlükleri aşmak için yapılması gerekenler, edinilen deneyimleri paylaşarak projenin 2005 yılı planlamasına girdi sağlamak, değerlendirme süreciyle birlikte projenin il ve merkez düzeyinde örgütsel işleyişindeki boşlukları ve geliştirilmesi gereken yönleri belirleyerek projenin örgütsel yapısını güçlendirmek ve İllerin 2005 yılı taslak çalışma planlarını hazırlamak üzere 15-17 Aralık 2004 tarihinde Ankara da, 20-25 Aralık 2004 tarihinde Elazığ da olmak üzere 33 kampanya ili "Bölge Değerlendirme Toplantısı" yapıldı. Toplantıya Bakanlığımız İlköğretim Genel Müdürlüğü proje ekibi, UNICEF temsilcileri, il koordinatörü ve il danışmanları ile saha sorumluları katıldılar.

  8. #8
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Haydi Kızlar Okula!

    Merkez ve İl İlEtİŞiM


    Merkez Proje Koordinatörü
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/belirli-gun-ve-haftalar/34617-haydi-kizlar-okula.html#post71942
    Milli Eğitim Bakanlığı
    İlköğretim Genel Müdürlüğü
    İlköğretim Genel Müdürü
    İbrahim ER
    Merkez İrtibat Bürosu
    Milli Eğitim Bakanlığı
    İlköğretim Genel Müdürlüğü Bakan Müşaviri
    Yaşar UGÜROL
    Daire Başkanı
    Abdülmuttalib ÇETİN
    Şube Müdürü
    Faik KAZANCI
    Şef
    Nesrin İstanbullu
    Merkez İzleme Birimi (M.İ.B)
    Nuran TEKİN
    Proje Sorumlusu
    Neşem YAŞAR
    Proje Sorumlusu
    Fatma BALKAN
    Proje Sorumlusu
    Erdal ERASLAN
    Proje Sorumlusu
    Serdar YILMAZ

    Tel: (312) 413 16 16/ - (312) 413 15 87
    Faks: (312) 417 71 05
    E-posta: hko@meb.gov.tr
    UNICEF İrtibat Bürosu
    UNICEF Türkiye Temsilciği
    Kampanya Program Koordinatörü
    Lila PIETERS
    UNICEF Türkiye Temsilciği
    Kampanya Program Sorumlusu
    Fatma ÖZDEMİR ULUÇ
    Tel: (312) 454 10 00
    Faks: (312) 496 14 61
    E - posta: fuluc@unicef.org
    Proje Asistanları
    Yakut TEMUROĞLU
    Ertan KARABIYIK
    Gülden YERÖZ

  9. #9
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Haydi Kızlar Okula!

    NELER YAPABİLİRİM

    Bakanlıkların ve Siyasi Liderlerin yapabilecekleri...
    Eğitimin doğrudan ve dolaylı maliyetinin azaltılması;
    Kız çocuklarının eğitimi açısından yararlı politikaların geliştirilmesi, çocukların, okut dışında fazla zaman harcamadan derslerini öğrenmelerinin sağlanması; kız çocukların, okulda ve okul yolunda güvenliğini sağlayacak politikalar geliştirilmesi; okula başlama yaşının, kız çocukların ergenliğe ulaşmasından önce okulu bitirmesini sağlayacak biçimde belirlenmesi; kız çocuklarına ödünç ders kitapları sağlanması;
    Temel eğitimi destekleyecek ve bu eğitime gerekli kaynakları tahsis edecek politikalara öncelik tanınması;
    Daha çok yerde okul açılması ve yeterli eğitim hizmeti alamayan yöreleri belirlemek amacıyla okul haritalarının çıkarılması;
    Gerektiğinde ikili öğretime ve birleştirilmiş sınıf uygulamasına başvurulması;
    Sınıf tekrarı ve sınıf geçme ile ilgili uygulamalarının belirlenmesi;
    Kırsal yörelerde kadın öğretmen istihdamına yönelik politikalar geliştirilmesi ve bu yörelerde kadın öğretmen istihdamının desteklenmesi ve özendirilmesi;
    Ders yılının, öğrencilerin zorunlu gereksinimlerine göre esnek bir takvime bağlanması,
    Anne-babaların kız çocuklarını ya da vesayetleri allında bulunan kızları okula göndermelerini özendirecek vergi kolaylıkları sağlanması;
    Toplumu kız çocukların eğitiminin yararları konusunda bilgilendirecek ve bu arada kız çocukların hepsinin neden okula gönderilmedikleri korusunda daha fazla bilgi sağlayacak kampanyalar düzenlenmesi;
    Ders programlarının gözden geçirilmesi ve kız çocukların eğitimi açısından daha işlevsel hale getirilmesi;
    Fen bilgisi, matematik ve teknoloji alanlarındaki ders programlarına öncelik tanınarak kızların öğrenim sürecine daha etkin biçimde katılımlarının sağlanması;
    Ders kitaplarının gözden geçirilerek, kadınlar ve kızlarla İlgili olumsuz imaj yaratan ve kalıpyargılar içeren bölümlerin değiştirilmesi;
    Özel olarak kız çocukların katılabilecekleri okul etkinliklerinin düzenlenmesi, kadınların ve kızların topluma katkılarına İlişkin olumlu örneklerin vurgulanması;
    Öğrenim materyalleri için daha fazla kaynak ayrılması;
    Bakanlık ve okul personeli için toplumsal cinsiyet konusunda duyarlılaştırma çalışmaları yapılması;
    Rol modeli ve rehberlik modüllerinin geliştirilmesi;
    Başta kız çocuklar olmak üzere okullardaki öğrencilerin sağlığını güvence altına alacak, bakanlıklar ve sektörler arası çalışmalar yapılması;
    Toplum öğrenme merkezleri, 'ikinci fırsat okullar', akşam sınıfları vb. gibi, pek çok kız çocuğun eğitim gereksinimlerini karşılayacak alternatif öğrenim programlarının devreye sokulması;
    Kız çocukların sınıf deneyimleri konusunda daha fazla bilgi edinmek amacıyla okul düzeyinde araştırmalara süreklilik kazandırılması;



    İş Çevrelerinin yapabilecekleri...
    Kız çocuklarının okula daha rahat erişebilmelerini, eğitime katılabilmelerini ve bu katılımı sürdürebilmelerini desteklemek amacıyla okul düzeyinde yapılacak yarışmaların sponsorluğunun üstlenilmesi;
    Toplum temelli/ Toplumsal çevrenin desteğiyle, çocuk bakım programları geliştirilmesi;
    Kız çocukların okula giderken kullandıkları yolların iyileştirilmesini sağlayacak toplum temelli bakım-onarım programları geliştirilmesi;
    Okullarda tuvalet ve diğer altyapı olanaklarının iyileştirilmesi;
    Anne-babaların kız çocuklarının eğitimini nasıl destekleyebileceklerine ilişkin toplum temelli programların sponsorluğunun üstlenilmesi;
    Okullara ders kitapları, spor malzemeleri alıştırma kitapları, kalem ve diğer malzemeleri temin etmeye yönelik programlar geliştirilmesi;
    Kız çocuklara eğitim amacıyla burslar verilmesi;
    Kız çocukların eğitimindeki amacı ve vizyonu ifade eden sloganların (Örneğin, Teker teker de olsa, sonuçta hepsine ulaşacağız, gibi) yaygınlaştırılması olan tahtaları, gazete ilanları vb.) ile ilgili masrafların karşılanması;
    İşyerlerinde çalışanların ve yöneticilerin, kız çocukların eğitimini yaygınlaştırmaya yönelik çabalara katkıda bulunmalarının özendirilmesi;
    Ders programlarında, eğilimde ve öğretimde iyileştirmeler yapılması için bakanlıklarla ve okullarla işbirliği halinde çalışacak uzmanların istihdam edilmesi;
    Firmalara ait ticari taşıtlara ", kız çocukların eğitimini desteklemektedir" türü sloganlar yerleştirilmesi;
    Kız çocukların eğitimi için kaynak sağlamak üzere satışa çıkartılacak kupon'ların sponsorluğunun üstlenilmesi (Örneğin ticari firmalar, bu kuponları alan müşterilerine indirim uygulayabilirler);
    İşgücünden tasarruf sağlayan yöntemlerin, topluluk düzeyinde geliştirilmesine yardım edilmesi;


    Din Görevlilerinin yapabilecekleri...
    Din öğretilerinin kız çocukların eğitimini desteklediğine ilişkin örneklerin halka yaygın biçimde tanıtılması;
    Kız çocuklarının eğitimini destekleyecek yolların, toplum temelli tartışılması ve bu yönde planlama kurulları oluşturulması;
    Farklı dinsel inanca sahip liderleri ve grupları bir araya getirip; kız çocukların eğitimi, bu eğitimde dinin oynayabileceği rol, vb. hakkında tartışacak ortamlar yaratılması ve bu tartışmalarda yer alınması;
    Kız çocukları evde çocuk bakma sorumluluğundan kurtaracak, toplum desteğini alan, çocuk bakım programlarının geliştirilmesi;
    Anne-babalar için kız çocukların eğitime özendirilmesini amaçlayan eğitim programları geliştirilmesi;
    Kız çocukların okullarına daha rahat ve güven içinde ulaşabilmeleri için yolların bakımını sağlayacak, toplum temelli çalışmalar yapılması;
    Okullarda tuvaletler ve kız çocukların rahatlığını sağlayacak diğer tesislerin yapımı için toplum temelli işbirliği yapılması;
    Kız çocukların eğitimini savunan yazı dizileri hazırlanması;
    Konferanslarda dinsel konularla ilgili sempozyumlarda, toplantılarda ve çeşitli forumlarda, katılımcıların önünde kız çocukların eğitiminin açıkça desteklenmesi;
    Radyo ve televizyon kanallarında kız çocukların eğitimini destekleyen programlar hazırlanması;



    Toplulukların yapabilecekleri…
    Kız çocuklarının, evde küçük kardeşlerine bakma yükümlülüğünden kurtarılması amacıyla, toplum temelli çocuk bakım programları geliştirilmesi;
    Çocukların okula giderken geçtikleri yolların, güvenli ve bakımlı olmasının sağlanması;
    Küçük çocuklar okula giderken yanlarına nezaretçi verilmesi;
    Başta kızlar olmak üzere okul çağındaki çotukların neden okula girmediklerini belirlemek üzere, katılımcı araştırmaların yürütülmesi ve bu konudaki engelleri aşmak için çeşitli girişimlerin önerilmesi;
    Kız çocuklarına zaman yaratmak üzere, işgücünden tasarruf sağlayacak yöntemler geliştirilmesi;
    Okulların kız çocuklar için güvenli yerler olmasının sağlanması;
    Okullarda yeterli miktarda ve sağlık kurallarına uygun tuvalet bulunmasının sağlanması;
    Okul çağındaki kız çocukların belirlenebilmesi için nüfus kayıt uygulamalarının geliştirilmesi;



    Sivil Toplum Kuruluşlarının yapabilecekleri...
    Toplumu kız çocukların eğitiminin sağlayacağı yararlar konusunda bilgilendirmek ve kız çocukların neden okula gitmedikleri konusunda daha fazla bilgi edinmek amacıyla, topluma dönük kampanyalar yürütülmesi;
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/belirli-gun-ve-haftalar/34617-haydi-kizlar-okula.html#post71943
    Rol modeli ve rehberlik programlarının geliştirilmesi;
    Toplum öğrenme merkezleri, “ikinci fırsat okullar”, akşam sınıfları vb. gibi, pek çok kız çocuğun eğitim gereksinimlerini karşılayacak alternatif öğrenim programlarının faaliyete geçirilmesi;
    Başta kızlar olmak üzere, okul çağındaki çocukların neden okula gitmediklerini belirlemek üzere, katılımcı araştırmalar yürütülmesi ve bu konudaki engelleri aşmak için çeşitli girişimlerin önerilmesi;
    Kız çocuklarına zaman yaratmak üzere işgücünden tasarruf sağlayacak yöntemler geliştirilmesi;
    Kız çocukların eğitimindeki amaç ve vizyonu ifade eden sloganların (örneğin, "Azar azar da olsa, sonuçta uzun mesafe alacağız” gibi)yaygınlaştırılması (ilan tahtaları, gazete ilanları vb.) ile ilgili masrafların karşılanması;




    Tanınmış Kişilerin yapabilecekleri...
    Kız çocukların eğitimi için kaynak sağlamaya yönelik konserler düzenlenmesi;
    Medya’da kız çocuklarının eğitimini konu alan tanıtım-savunu programlarında, farklı kesimler adına (dernekler, kulüpler vb.) sözcülük yapılması;
    Sanat eserlerinin açık artırma yoluyla satışından kız çocukların eğitimi için kaynak yaratılması;
    Kız çocuklarının eğitimini konu alan tanıtıcı spotlarda rol alınması;
    Okullara yapılacak ziyaretlerde rol modeli olarak görev üstlenilmesi;



    Medyanın yapabilecekleri...
    Kız çocukların eğiliminin gerekliliğine ilişkin bilinç ve duyarlılık düzeyini yükseltecek radyo ve televizyon spotları hazırlanması ve bu konudaki sloganların, amacın ve vizyonun günlük yayınlar boyunca belirli aralıklarla yinelenmesi;
    Kız çocukların eğitim görmelerini engelleyen etmenlerle ilgili belgesel hazırlanması ve farklı kesimlerin (ana babalar, iş çevreleri ve siyasetçiler gibi) bu alanda ne tür katkıları olabileceğinin anlatılması;
    Kız çocukların eğitimiyle ilgili konuşma dizileri hazırlanması;
    Kırsal ve kentsel alanlarda kız çocukların eğilimi üzerinde odaklanan dizilerin hazırlanması ve her hafta kız çocukların karşılaştığı sorunlardan birinin (fazladan iş yükü, taciz, ayrımcılık, kalıpyargıya dayalı beklentiler gibi) ele alınarak tartışılması;
    Her gün/her hafta, bağışçıların açıklandığı ve ortak hedefin vurgulandığı yardım kampanyalarının sponsorluğunun üstlenilmesi;
    Çeşitli okulların kız çocukların eğitimini desteklemek amacıyla yaptıkları çalışmaları tanıtan haftalık programlar hazırlanması ve okul düzeyindeki girişimlerin geliştirilmesinde hızlandırıcı bir işlev üstlenilmesi;


    Öğretmenlerin yapabilecekleri...
    Kız çocukların, sınıflardaki öğrenim etkinliklerine daha aktif biçimde katılmalarının özendirilmesi;
    Derslerde sorulara doğru yanıtlar veren kız öğrencilerin takdir edilmeleri ve desteklenmeleri;
    Kız ve erkek öğrencilerin birbirlerine karşı saygı duymalarını sağlayacak sınıf içi kurallar geliştirilmesi;
    Okullarda öğrencilerin yapması gereken işlerin, kız ve erkek çocuklara eşit biçimde dağıtılmasının sağlanması;
    Kız çocuklar için ders kitapları ve diğer eğitim materyallerinin temin edilmesi;
    Kız çocuklar için, derslerinde ve günlük yaşamda kendilerine yardımcı olacak, çalışma ve tartışma gruplarının oluşturulması;
    Kız çocuklara da erkek çocuklar kadar önderlik yapabilecekleri rollerin verilmesi;
    Çocukların yanlışlarını düzeltirken ya da onlara ceza verirken kişisel düşmanlık vb. yansıtan tutumlardan uzak durulması;




    Okulların yapabilecekleri...
    Anne-babaların çocuk yetiştirme biçimlerine ilişkin programları desteklemek, bu arada okul kurullarının ve okul-aile birliklerinin oluşturulmasını özendirerek, okul-çevre ilişkilerinin güçlendirilmesi;
    Kız çocuklara yönelik uygunsuz davranışları önleyici yönetmeliklerin hazırlanması;
    Okullarda yeterli sayıda ve sağlık koşullarına uygun tuvalet bulunmasının sağlanması;
    Ders kitaplarının ve diğer okul malzemelerinin temininde kız çocukların erkeklerle eşit imkânlara sahip olmalarının sağlanması;
    Okullarda öğrencilerin yapması beklenen işlerin, erkek ve kız çocuklara eşit olarak dağıtılması;



    Anne-Babaların yapabilecekleri...
    Kız çocuklara, evlerinde ödevlerini yapıp ders çalışabilecekleri zamanın tanınması ve mümkün olduğunda ödevlerine ve çalışmalarına yardımcı olunması;
    Evde çocukların yapması gereken işlerin, kız ve erkek çocuklara eşit biçimde dağıtılması;
    Kız ve erkek çocukların yeterince uyuyabilmelerinin sağlanması;
    Kız çocukların ev ödevlerine, her gün yeterli ilginin gösterilmesi;
    Kız çocuklara gerekli okul malzemelerinin ve okul formalarının sağlanması;
    Çocukların sabah kahvaltısı ve öğle yemeklerinde yeterince ve iyi beslenmelerinin sağlanması



    Kız Çocukların yapabilecekleri...
    Bir konuyu anlayamadıklarında ya da bir sorunun yanıtın bilemediklerinde öğretmenlerine sormak ;
    Okula diğer çocuklarla birlikte gitmek;
    Ders kitaplarını eve getirmek ve evde çalışıp, ev ödevlerini yapacak zaman ayırmak;
    Başkalarıyla birlikte çalışma grupları oluşturmak

  10. #10
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Haydi Kızlar Okula!

    Eğitim Hedefleri

    Sosyal, psikolojik ve zihinsel gelişimin erken yaşlarda şekillenmesi nedeniyle, okulöncesi eğitim yaygınlaştırılacaktır (677).
    Uzun vadede zorunlu temel eğitimin 12 yıla çıkarılması hedefi doğrultusunda gerekli altyapı hazırlanacaktır (678).
    Eğitimin her kademesinde teknolojinin sağladığı imkanlardan özellikle bilgisayar teknolojisinden azami ölçüde yararlanılacak, uzaktan eğitim ve ileri teknolojileri kullanan yeni eğitim yöntemleri uygulamaya konulacaktır (679).
    İlköğretimin ilerleyen sınıflarından başlanmak üzere, eğitimin her kademesinde Bilgisayar Destekli Rehberlik yoluyla öğrenciyi tanıma teknikleri ve yetenek ağırlıklı değerlendirmeye dayanan etkin bir yönlendirme sistemi geliştirilecektir (680).
    Eğitim kurumlarının ihtiyacı olan öğretmen ve öğretim üyeliği cazip hale getirilerek nitelikli öğretmen ve öğretim üyesi yetiştirilecek, yurt düzeyinde dengeli dağılımı sağlanacak ve hizmet içi eğitimleri özlük haklarına yansıtılacaktır (681).
    Eğitim kurumlarının başarı değerlendirmesi için toplam kalite yönetimini de dikkate alan performans ölçümüne dayalı bir model geliştirilecektir (683).
    Eğitimin kalitesini doğrudan etkileyen fiziki altyapı, donanım, müfredat, öğretmen ve öğretim üyesi istihdamı açısından eğitim kurumlarının yeterli düzeye getirilebilmesi için finansman imkanları geliştirilecektir (684).
    Eğitimin yaygınlaştırılmasında merkezi idarenin yanısıra mahalli idareler, gönüllü kuruluşlar ve özel sektörün katkısı sağlanacaktır (685).
    Plan döneminde kalabalık sınıfların mevcudu düşürülecek ve ikili eğitim uygulaması azaltılacaktır (686).
    Okul öncesi eğitim hizmeti veren kurumlar arasındaki farklılıkların giderilmesi için standartlar oluşturulacaktır. Okul öncesi eğitim döneminde toplum tabanlı eğitim verilebilmesi için yazılı, sözlü ve görüntülü eğitim programlarının yapımı özendirilecektir (688).
    Ortaöğretim, okul türü yerine program türünü esas alan bir yapıya kavuşturulacak, meslek eğitimine geniş tabanlı bir temel eğitim programı ile başlanacaktır (690).
    Örgün ve yaygın mesleki-teknik eğitime ağırlık verilecek, ortaöğretimde mesleki-teknik eğitimin payı artrılacak, mesleki-teknik eğitim programlarının meslek standartlarına dayalı olarak yapılması sağlanacak ve çalışma hayatı ile işlevsel işbirliği geliştirilecektir (691).
    Toplumda hayat boyu öğrenme anlayışının benimsenmesini esas alan her türlü yaygın eğitim imkanı geliştirilecek; mahalli idarelerin, gönüllü kuruluşların ve özel sektörün bu konudaki faaliyetleri özendirilecektir (693).
    Yükseköğretim bürokratik ve merkeziyetçi yapıdan kurtarılacak, sistemde rekabeti geliştirici düzenlemeler yapılacak, üniversitelerin idari, mali ve bilimsel özerklikleri güçlendirilecektir. Yükseköğretim Kurulu üst düzeyde uzun dönemli planlama ve koordinasyon işlevini yürütecek bir yapıya kavuşturulacaktır (694).
    Yükseköğretime giriş sistemi, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine uygun programlara yerleştirilmesini sağlayacak ve fırsat eşitliğini bozmayacak şekilde yeniden düzenlenecektir (695).
    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, kamu ve özel kesime yönelik üstleneceği sınavlarla ilgili olarak yeniden yapılandırılacaktır (696).
    Yeni üniversite ve bağlı birimlerin kurulması objektif kriterlere ve geniş tabanlı bir karar alma sürecine bağlanacaktır (697).
    Yükseköğretim kurumlarında finansman kaynakları geliştirilecek ve çeşitlendirilecek; etkin bir harç-burs-kredi sistemi kurularak ödeme gücüne bağlı olarak öğrencilerden alınan eğitime katkı paylarının yükseköğretimin finansmanında kaynaklardan biri haline gelmesi sağlanacaktır (698).

    HERKES İÇİN EĞİTİM ULUSAL HEDEFLERİ

    HEDEFLER

    Herkese eğitim olanağı sunmak
    Eğitimin kalitesini yükseltmek
    BEKLENEN ÇIKTILAR

    Eğitime % 100 erişim
    En fazla 30 öğrenciden oluşan sınıflar
    Yeni teknolojilerle ve aktif öğrenme yöntemleriyle uyumlu temel malzemeler
    Yetişkin okumaz – yazmazlığının tamamen giderilmesi
    OKUL ÖNCESİ EĞİTİM - AMAÇLAR

    Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak
    Okul öncesi eğitim programlarının kalitesini yükseltmek
    Sosyo-ekonomik dezavantajları olan çocuklara yönelmek
    Çalışan annelerin çocuklarına gündüz bakım ve eğitim
    olanağı sunmak
    TEMEL EĞİTİM - AMAÇLAR

    8 yıllık kesintisiz ilköğretimi yaygınlaştırmak
    İlköğretimin kalitesini yükseltmek
    Sistemi etkin kılmak

    BİNYILIN KALKINMA HEDEFLERİ

    1. Aşırı yoksulluk ve açlığın ortadan kaldırılması

    Günde bir dolardan az kazanarak yaşayan insan oranının yarı yarıya azaltılması
    Açlık çeken insanların oranının yarı yarıya azaltılması
    2. Herkese ilkokul eğitimi sağlanması

    Bütün erkek ve kız çocukların ilk öğretimi eksiksiz olarak tamamlamalarının sağlanması
    3. Toplumal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi ve kadınların güçlendirilmesi

    İlk ve orta öğretimde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin tercihen 2005 yılına, bütün düzeylerde ise 2015 yılına kadar giderilmesi
    4. Çocuk ölümlerinin azaltılması

    5 yaşından küçük çocuklar arasında ölüm oranlarının üçte iki oranında azaltılması
    5. Anne sağlığının geliştirilmesi

    6. HIV/AIDS, sıtma ve diğer hastalıklarla mücadele

    7. Çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması

    8. Kalkınmaya yönelik küresel işbirliğinin geliştirilmesi


    ÇOCUKLARA UYGUN BİR DÜNYA
    BM GENEL KURULU
    10 MAYIS 2002

    a. Özellikle en güçsüz ve dezavantajlı konumda olanları gözetmek üzere, kız ve erkek çocukların erken dönem bakım eğitiminin iyileştirilmesi ve yaygınlaştırılması;

    b. İlkokul çağında olup da okula gitmeyen çocuk sayısının yüzde 50 oranında azaltılması; net ilkokul kayıt oranının ya da iyi kaliteli alternatif ilköğretim programlarına katılımın 2010 yılına kadar en az yüzde 90 oranında artırılması;
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/belirli-gun-ve-haftalar/34617-haydi-kizlar-okula.html#post71944

    c. İlk ve orta öğretime katılımda kız ve erkek çocuklar arasındaki eşitsizliklerin 2005 yılına kadar ortadan kaldırılması; bu çerçevede kız çocukların kaliteli temel eğitime tam olarak katılıp istenen başarı düzeyine ulaşmalarının sağlanması;

    d. Kaliteli eğitimin bütün yönleriyle geliştirilerek, çocukların ve gençlerin özellikle sayısal, okuma-yazma ve temel yaşam bilgileri ve becerileri alanında herkes tarafından kabul edilen ve ölçülebilir öğrenim başarısı göstergelerine ulaşmalarının sağlanması;

    e. Bütün genç insanların öğrenme gereksinimlerinin, uygun öğrenme ve yaşam becerileri edinme programları aracılığıyla karşılanması;

    f. Başta kadınlar olmak üzere yetişkinler arası okur-yazarlık oranlarının 2015 yılına kadar yüzde 50 oranında yükseltilmesi.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Benzer Konular

  1. Ah Şu Kızlar
    By Mustafa Uyar in forum Kadınlar Kulübü
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 26.Nisan.2013, 19:31
  2. Rockçı kızlar için..
    By Beyza in forum Kadınlar Kulübü
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 15.Mayıs.2009, 17:58
  3. Okula ılk adım sunusu
    By Beyza in forum 1. Sınıf Etkinlikler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 02.Eylül.2008, 14:03
  4. kızlar için smiliesler
    By Gezgin in forum Msn , Icq ,Yahoo messenger,Skype
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 17.Kasım.2007, 18:05
  5. kızlar pc alırsa
    By xl_sago in forum Komik Yazılar
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 13.Mart.2007, 23:42

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.