Kına gecesi deyince aklımıza hemen kırmızı renkte bindallısıyla güzel bir gelin gelir. Hala kırmızı rengin kına gecelerindeki albenisi sürerken fuşya, mor, bordo, pudra renkli kına gecesi kıyafetlerini de görüyoruz artık gelinlerin üstlerinde.
Son zamanlarda önce abiye kına gecesi kıyafetiyle gelin salona geliyor, oyunlar oynanıyor, yemekler yeniyor içiliyor daha sonra gelin ortadan kayboluyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde gelin kız abiye kına gecesi kıyafetini çıkartmış ve bindallı giymiş şekilde kına yakılmak üzere salona tekrar dönüyor.
Bindallı tercihi genellikle kırmızı ya da bordo renklerinde oluyor. Tesettürlü gelinlerin kına gecesi kıyafetlerine yaptırdıkları türban da kıyafetlerine uygun olarak tasarlanıyor.
Tesettürlü kına başı modellerinde yine eşarp aksesuarlarından kullanılmaktadır. Bu işte iyi olan kuaförler sayesinde kına gecesi için türban tasarımı yapılıyor. Tesettürlü kına gecesi kıyafetine uygun türban bağlanıp aksesuarlar ve duvakla süsleniyor. İsteğe göre al bağlanabiliyor. Taşlı, dantelli, püsküllü detaylar eklenebiliyor.

Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/bayanlara-ozel/69616-tesetturlu-kina-basi-modelleri.html#post134087

Kaynak