Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1

    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    47
    Mesajlar
    3,709
    Tecrübe Puanı
    65

    Aşk Ve Allah

    A Ş K

    Çoğumuz insana duyduğumuz sevginin çokluğunu AŞK zannedip, ben aşık oldum diyoruz. Halbuki dünya aşkı, ALLAH AŞK'ının küçük bir örneğidir.Sevgi ne kadar büyük olursa da bazı şartlarda bitiyor halbuki AŞK sonsuzdur, sonsuz olan her şey ALLAH'ımındır.
    Biz birini sevdiğimizde sevginin en son halkasını yaşıyoruz ve bunu aşk zannediyoruz. Bu günlerde etrafımızda çok gördüğümüz ve işittiğimiz bu durum aşk ile sevgiyi daha iyi anlamamızı sağlıyor, şöyle ki ; Bir anda bir birimize aşık olduk diyorlar, aradan birkaç ay geçtikten sonra boşanıyorlar veya ayrılıyorlar, bu aşk olmadığı gibi, sevgi dahi değildir.Gerçek sevgide menfaat yoktur, gerçek sevgide pay etmek, acı çekmek, hoşgörü, tevazu ve daha birçok yüce duygu vardır.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/ask-sevgi-ve-evlilik/4536-ask-ve-allah.html#post6592
    Sevgi yaratılan her zerreyedir, gönlün alabildiğince ve doyasıyadır.
    AŞK ; YARATAN'adır canını verebildiğince, ölesiyedir. ALLAH AŞK'ı ALLAH'a olan hasrettir.AŞK odur ki, ALLAH için canından dahi geçersin, ölümden korkmaz ölümü özlersin çünkü göç etmenin seni SEVGİLİ'ye kavuşturacağını bilirsin.
    Yaratılan her kulu, ALLAH' a aşk ile bağlıdır, bunu bilen, bilmeyen vardır.AŞK sayıya menfaate sığmayan ve hiçbir ölçüye girmeyen sevgidir.ALLAH'ıma AŞK'tan başka hiçbir şey ile varılamaz.Eğer Kul olmak istiyorsak, dünyada iken ALLAH AŞK'ı ile yanıp kül olmalıyız.
    ALLAH'a verebileceğimiz neyimiz var ? O'na verebileceğimiz yalnız AŞK'ımız var. AŞK sonsuzdur. Aşık olan her olanı ALLAH'tan bilen, her yaratılanı O'ndan diye her haliyle sevendir çünkü o her zerrede ALLAH'ı görür. Aşık olan her yere gönül gözü ile bakar ve her yerde yalnız O'nu görür. Aşk mantık kabul etmez.
    Aşkla yaşanan ömür ahirete götürür. Bilelim ki AŞK'ın yeri gönülde, gönlün yeri ALLAH'tadır.
    Eğer diliyorsak, yolunu biliyorsak ve gidelim diyorsak ahirete gideriz.YARATAN'a varmak, ALLAH'a AŞIK olana nasip olur, herkese değil. AŞK bağına girdiysen dönüşü yoktur çünkü o bağ her kuluna açılmaz. AŞK ne küçüklükte, ne büyüklüktedir ! AŞK, kainatı gönüle koyabilmededir.Hepimiz O'nun AŞK'ını aramalıyız, en sonunda aradığımızı gönlümüzde buluruz. Aşık olan her kul, AŞK bağında olan kullar ile gönül aleminde buluşur.
    KUR'AN, YOLUMUZA ; AŞK'IMIZ, GÖNLÜMÜZE NUR VERİR.
    Kime " AŞIK " kul denir ? Yaratılanı her haliyle severek YARATAN'ı bulana. AŞIK olan hiç bir zaman aşkını dile vermez söylemez onu yaşar.Sergilenen, sevgidir.
    Yumuşak yol alıyorsak, sevmesini öğreniriz. Sevmesini öğrenene ALLAH'ım Kevserinden sundurur, AŞK'ına düşürür. Sevmeyi bilmeyen " aşıkım " derse, inanmayın. Biz bir birimize HAK bilgisini verir yol gösteririz ; ne var ki, AŞK'ı kul kendi bulur. AŞK, kulun dünyadaki en son mertebesidir ! Dünya halinde AŞK'a düşen ; ne yeşili görür, ne maviyi bulur, ne yuvada kalır, ne sahilde arar…..çünkü o, hepsinin üzerinde olanı bulmuştur. AŞIK OLAN, AŞIK OLDUĞUNU, ANCAK O'NA KAVUŞTUĞU ZAMAN BİLİR

  2. #2
    soleil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Mesajlar
    4,856
    Tecrübe Puanı
    110

    Standart --->: Aşk Ve Allah

    Teşekkürler hocam ...

Benzer Konular

  1. Allah'ın Emaneti
    By eysa78 in forum Dini Hikayeler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 19.Temmuz.2008, 11:39
  2. Ya Sabır,Ya Allah!
    By soleil in forum İslami Bilgiler
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 04.Nisan.2008, 18:34
  3. Allah'in Berati
    By Mustafa Uyar in forum Dini Hikayeler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 20.Ocak.2008, 13:18
  4. ALLAH (cc)
    By Mustafa Uyar in forum İslami Bilgiler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 08.Ekim.2007, 16:47
  5. Allah Dedikçe
    By yoLcu in forum Dini Hikayeler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 15.Haziran.2007, 09:53

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.