Bazıları her ne kadar saçma geliyor olsa da bu uyarıları trafiğe çıktığınız tüm zamanlarda dikkate almanız, hem sizin hem de çevrenizdekilerin güvenliğini ve emniyetini kesinlikle arttıracaktır.

- Dashboard'un (ön panelin) üzerine, ön cama yansıyıp, görüşümüzü etkileyecek cisimler kesinlikle koymayınız. Sigara, kutu mendil, kağıt, süs bebekler vs...

- Şehir içi ve dur-kalk trafikte dahi, emniyet kemerinizi takınız. 20km/s sürat bile, başınızı dashboard a çarpmaya yetecek bir sürattir. Size ceza kesecek trafik polisini değil, kırılacak dişlerinizi düşünün...

- Arka koltukta oturuyor olsanız bile emniyet kemerinizi takınız. Olası kaza anında, önde yada arkada oturuyor olmanız sonucu etkilemeyecektir.

- 24 saat kısa hüzmeli farlarınızı yakarak seyahat ediniz. O anda sizi farketmeyen, dalgın bir yaya'nın veya sürücünün sizi farketmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca sollama anında karşıdan gelen araç, mesafenizi daha iyi tayin edecektir. (bunu gerçekten yapın, 6 sene önce bir insana çarptım ve bu unutulmuyor...)
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/38510-surus-teknigi-hakkinda-onemli-uyarilar.html#post83607

- Civarınızda başka araç olmasa bile, dönüşlerde sinyallerinizi kullanınız. Belki o anda sizin göremediğiniz bir yaya yada sürücü hereketlerini size göre ayarlıyor olabilir.

- Tüm aydınlatma ve uyarı ışıklarınızı düzenli olarak kontrol ediniz. Otomobilinizi ısıtırken bile yapabilirsiniz. Mutlaka sizde stopları yanmayan bir aracın arkasında gitmiş ve rahatsız olmuşsunuzdur.

- Fren balatalarınızı her 5000 km.de bir kontrol etmeniz, olabilecek bir problemi zamanında farketmenizi sağlayabilir.

- Diş derinliği azalan(min. 2mm) lastiklerinizi yenisiyle değiştirmelisiniz. Önemli olan aynı lastikle uzun kilometre yapmak değil, kazasız bir sürüş yapmaktır. Aracınızın zemine temas eden tek parçası lastiklerdir. Dolayısıyla sizin ve sevdiklerinizin tek güvencesidir.

- Lastik havalarınızı hergün aracınızı ısıtırken gözle kontrol etmeniz, her 10 günde bir hava ölçümü yapmanız hayatınızı kurtarabilir. Lastik havalarınız, araç üreticisinin tavsiye ettiğinden kesinlikle daha az olmamalıdır.

- Kesinlikle "yakın takip" yapmayınız. Daha önce kaza yapan insanlarla konuşun, size "bir anda" olduğunu söyleyecektir. "An'lara" ihtiyacınız olan trafik ortamında yakın takip bir intihardır.

- Hatalı sollama yapmayın. İçinizde "en ufak bir şüphe" duyuyorsanız, sollamaktan "vazgeçin".

- Bölünmüş yollarda "sol şerit ihlali" yapmayınız. Sol şerit "maksimum hız" şeridi değil, "sollama" şerididir