Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Always - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Eylül 2006
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,679
    Tecrübe Puanı
    45

    Hyundai'den 3 yeni araç


    Hyundai, kapılarını 11 Eylül’deki basın günüyle açan ve 23 Eylül’e kadar sürecek olan IAA 2007 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda birbirinden yeni 3 modeli ziyaretçilerin beğenisine sundu.
    Hidrojen ile çalışan çevre dostu i-Blue konseptinin dünya tanıtımı yapılırken i30 Crossover Wagon ve Veloster Coupe konsepti de Avrupalı tüketici için ilk kez sergilendi.
    i-Blue FCEV Konsepti
    Hyundai’nin hidrojen ile çalışan ve hiç emisyon üretmeyen konsept aracı i-Blue FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle – Yakıt Hücreli Elektrikli Araç), Koreli üreticinin çevreye ne kadar önem verdiğinin ve zararlı gazları önlemek için sürekli yatırım yapmaya devam ettiğinin en son kanıtı olarak IAA 2007 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yerini aldı.
    Hyundai’nin Chiba-Japonya’daki Tasarım ve Teknik Merkezi’nde hazırlanan i-Blue, sahip olduğu platformuyla üçüncü nesil yakıt hücresi teknolojisinin temelini oluşturuyor. Hyundai’nin Mabuk-Kore’de bulunan Eko-Teknoloji Araştırma Enstitüsü’nde geliştirilen bu çevre dostu platform, önümüzdeki yıllarda çıkacak olan en yeni teknolojiye sahip Hyundai FCEV araçlarında kullanılacak.
    Hyundai’nin, bu yılki fuar için özellikle sürdürülebilirlik ve iklim korumasını dikkate alarak hazırladığı yeni stand konseptinin baştacı olan i-Blue, gelecekte çıkacak Hyundai FCEV araçları için de çok önemli bir adımı temsil ediyor. i-Blue, Hyundai’nin daha önce Tucson ve Santa Fe olarak SUV araçlarının platformlarını kullanarak hazırladığı FCEV araçlarından tamamen farklı. i-Blue için özel olarak, D-segmentinde bulunan 2+2 kişilik bir CUV (Crossover Utility Vehicle – Geçiş Segmenti Aracı) platformu geliştirildi. Bu platform, daha sonra çıkacak çevre dostu araçlar için bir temel oluşturacak.
    i-Blue’nun 4.850 mm uzunluğu, 1.850 mm genişliği ve 1.600 mm yüksekliği bulunuyor. i-Blue’nun en çok dikkat çeken bölümleriyse mavi ışıklandırmalı radyatör ızgarası ve bir spor otomobili andıran 20 inç ebadındaki 8 kollu jantları ve 285/50 R20 ebadındaki lastikleri.
    Veloster

    Hyundai’nin merkezinin bulunduğu Kore’deki Namyang Tasarım ve Teknik Merkezi’nde geliştirilen Veloster, HND-3 kod ismiyle bu merkezde hazırlanan üçüncü konsept araç olma özelliğini taşıyor. İngilizce’de “Velocity” (Sürat) ve “Roadster” kelimelerinin birleşiminden esinlenerek ismi konulan Veloster, bu kelimelerin özünde yatan anlamlarla birlikte 2+2 kişilik spor otomobillerin agresif karakterini bünyesinde barındırıyor.
    Panoramik cam tavanı, iniş-binişlerde sağladığı rahatlığı, kullanım kolaylığı ve kabin içindeki ekipmanlarıyla yüksek teknolojiyi simgeleyen Veloster, bu özellikleriyle daha çok yeni nesil gençleri ve genç kalanları hedefliyor. Dikkat çekici bir tasarıma ve oldukça sağlam ve güvenli bir yapıya sahip olan Veloster konseptinde, 200 PS maksimum güç üreten 2.0 litre hacminde 4 silindirli bir turbo beslemeli motor bulunuyor. Bu motor gücünü 5 kademeli otomatik şanzımanla ön tekerleklere aktarıyor. Veloster’de, 20 inçlik jantlara sahip olan 245/35 R20 ebatlarında lastikler kullanılıyor.
    Hyundai Tasarım Başkan Yardımcısı Suk-Geun Oh, araçla ilgili; “Veloster ile gerçekten çok farklı bir tasarım yaratmak istedik. Yeni nesil gençler ve genç ruha sahip olanlar için radikal tasarımlara sahip yeni ürünler geliştirmemiz gerektiğini biliyoruz. Bu araçla birlikte ilk kez 20 yaşındaki tüketiciyi de hedefliyoruz. Veloster, Hyundai için yepyeni bir yönü ve istikameti simgeliyor” dedi.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/32791-hyundaiden-3-yeni-arac.html#post67512
    i30 Crossover Wagon

    Bu yıl ilk kez Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı ile tanıtılan ve Ağustos sonunda Türkiye’de satışa sunulan i30 hatchback’in ardından, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda da i30’un “Crossover Wagon” isimli station wagon karoseri Avrupalı tüketicilerle buluştu.
    i30 ailesinin ikinci üyesi olan i30 Crossover Wagon, Hyundai’nin uzun bir aradan sonra Avrupa’nın en popüler segmentlerinden birine geri dönüşünü simgeliyor. Hyundai’nin Almanya’daki Avrupa Tasarım Merkezi’nde tasarımı yaratılan i30 CW, uzatılan boyutları sayesinde tüm dünyadaki tüketiciler için daha geniş bir kullanım alanı sunuyor.
    1.780 mm’lik genişliğe ve 1.570 mm’lik yüksekliğe (tavan rayları dahil) sahip olan i30 CW, 4.480 mm’lik boyuyla hatchback karoserli i30’dan 230 mm daha uzun. Ayrıca 2.700 mm’lik dingil mesafesi de i30’dan 50 mm daha fazla ve bu sayede bagaj bölümünde daha geniş bir yükleme alanı elde ediliyor. i30 Crossover Wagon’un dış görünümünde hatchback modele göre en önemli değişikliği arka bölümde bulunuyor. Uzatılan karoseri sayesinde i30 hatchback’e göre ayrıca bir D-sütununa sahip olan i30 CW’nin 415 litrelik bagaj hacmi, 60:40 oranında katlanan koltuklarıyla 1.395 litreye kadar büyütülebiliyor.
    i30 hatchback ile aynı motor seçeneklerine sahip olan i30 CW, 2008 yılının ilk çeyreğinden itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak.

  2. #2
    yoLcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Aralık 2006
    Yer
    bartın
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1,756
    Tecrübe Puanı
    67

    Standart --->: Hyundai'den 3 yeni araç

    icon modellerini reklamlarda gördüm harika birşey, kendilerini aşmışlar

Benzer Konular

  1. Hyundai, en güvenli araç seçildi !
    By NAZ in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 18.Aralık.2007, 03:02
  2. HYUNDAI oyunu
    By yoLcu in forum Online Oyunlar
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 22.Eylül.2007, 13:39
  3. Hyundai Medline güvencesinde
    By Always in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 04.Eylül.2007, 09:16
  4. Tofaş, Doblo’nun yerine yeni araç üretecek
    By NAZ in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 10.Temmuz.2007, 12:50
  5. Hyundai Fx Coupe
    By Osman in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 04.Kasım.2006, 19:09

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.