Nissan Motor Co. Ltd., Japonya’nın Kanagawa bölgesinde, modern araştırma ve geliştirme tekniklerine sahip, Nissan İleri Teknoloji Merkezi’ni (NATC) açtı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/23977-nissan-ileri-teknoloji-merkezi-acildi.html#post45676

NATC; güvenlik ve çevre teknolojileri konusunda yeniliklere öncülük ederek, Nissan’ın araç geliştirme mühendislerinin, tek bir merkezden daha etkili şekilde çalışmasına imkan sağlayacak.

Açılışta konuşan Nissan Motor Company İdari Başkan Yardımcısı Mitsuhiko Yamashita, “NATC, Nissan'ın gelecek nesil ürünleri için araştırma yapmak ve yenilikçi teknolojilere hız kazandırmak amacıyla kurulmuştur. Bu merkez, Nissan 2010 Yeşil Programı çerçevesinde belirlenen, orta ve uzun vadeli hedefleri yerine getirmek için, çevre teknolojileri konusuna odaklanacaktır” dedi. Yamashita ayrıca, Nissan mühendislerinin bu tesiste, elektrikli araçlar, hibritler ve plug-in hibritleri kapsamak üzere, CO2 azaltımını sağlamak amacıyla yeşil teknolojiler üzerinde çalışacaklarını belirtti.

Nissan, aynı zamanda, SKY (GÖKYÜZÜ) Projesi çerçevesinde, olası trafik kazalarının azaltılması ve yaya güvenliğinin artırılması amacıyla Akıllı Ulaşım Sistemi üzerinde çalışmaktadır. Uzaklık Kontrolü Destekleme Sistemi, Şeritten Çıkmanın Önlenmesi ve Çevre Görüntü Monitörü gibi “dünyanın ilk” teknolojilerini geliştirmektedir.

Nissan’ın uzun vadeli yatırım vizyonunun kanıtı olan NATC, 75 milyon USD’ye mal olmuş ve 2000 kişiye istihdam sağlanmıştır.