Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Always - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Eylül 2006
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,679
    Tecrübe Puanı
    45

    Avrupa'ya özel: İ30


    Hyundai Motor Company, bu yıl 77’ncisi düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda, Avrupa pazarı için özel olarak geliştirilen C-segmentindeki yeni hatchback otomobili “Hyundai i30”un dünya tanıtımını gerçekleştirdi.

    Hyundai’nin bugüne kadarki en önemli modellerinden biri olan i30, 2006 yılındaki Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenen Arnejs konsept aracının seri üretim versiyonu olarak dikkat çekiyor. Kusursuz hatlara sahip olan bir tasarımı bulunan i30, akıcı kıvrımları, güçlü karakterini ortaya koyan çizgisi ve uzun dingil mesafesiyle, çok yönlü kullanıma hitap eden duruşunu ön plana çıkarıyor. Hyundai Avrupa Tasarım Merkezi Baş Tasarımcısı Thomas Bürkle ise, araç ile ilgili “Hyundai i30, dinamik ve sportif bir tasarım ile Arnejs konseptinin şık ve zarif çizgisini çok iyi şekilde bir araya getiriyor” yorumunu yapıyor.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/15201-avrupaya-ozel-i30.html#post27861

    Avrupa’da C- segmentine yeni bir soluk getirecek olan Hyundai i30, üç benzinli ve üç dizel motor seçeneğinin yanı sıra manuel ile otomatik şanzıman seçenekleriyle de her türlü sürüş ihtiyacına cevap verip motor açısından da tüm beklentileri karşılayacak. Segmentindeki en uzun dingil mesafelerinden birine sahip olan Hyundai i30, geniş iç hacmiyle tüm yolcuların rahat ve konforlu bir sürüş yapmasına imkan veriyor ve büyük bagaj kapasitesiyle her türlü eşyanın rahatlıkla yerleştirilmesini sağlıyor.

    Hyundai i30, 2007 yaz aylarında Avrupa’da ve Türkiye’de satışa sunulacak. Şu an 5 kapılı hatchback gövde yapısıyla satılan i30’un daha sonra station wagon versiyonu da satışa sunulacak.

    Hyundai için Avrupa’da bir dönüm noktası olan i30’un tanıtımı, Hyundai’nin daha sonraki modellerinde kullanılacak yeni isimlerin de başlangıcını yapıyor. Hyundai, i30’un tanıtımıyla birlikte, bundan sonra çıkacak tüm araçları için hem harf hem de rakamdan oluşan yeni model isimlerini kullanmaya başlıyor.

    Bugüne kadar her aracın özünde yatan değerleri açıklamak üzere modellere özgü ayrı isimler kullanan Hyundai, artık araç isimlerinde bir bütünlük oluşturmak amacıyla isim terminolojisini değiştiriyor. Yeni kullanılmaya başlanacak bu terminoloji sayesinde Hyundai’nin gelişmiş teknolojisi vurgulanacak ve Hyundai’nin marka olarak sunduğu üstün kalite ve güven ön plana çıkarılacak.

    HED 4 ile yeni bir segment yaratılıyor: CUV
    Hyundai’nin 77’inci Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez tanıtımını yaptığı yeniliklerden biri de HED 4 ismine sahip olan Konsept Aracı oldu. Üç kapılı bir arazi aracı olduğu ve alışılagelmiş araçlardan farklı olduğu için Hyundai’nin CUV (Crossover Utility Vehicle – Geçiş Segmenti Aracı) olarak adlandırdığı HED 4 konsepti, GE Plastics firmasıyla birlikte geliştirildi. Bilinen üretim yöntemlerinden farklı olarak daha karmaşık yapıya sahip üç boyutlu şekillere yer verilen HED 4 konsepti, ayrıca tüm araçlarda kullanılan metal ve cama göre çok daha farklı yapıdaki parçalarıyla da dikkat çekiyor.

    Şu anki bilinen kompozit teknolojisi, çok pahalı olduğu ve genellikle uzay teknolojisi ile motorsporlarının haricinde başka alanlarda tercih edilmediği için kullanışsız olarak değerlendiriliyor. Ancak Hyundai’nin CUV’si, bu görüşlerin doğru olmadığını en iyi şekilde ispatlıyor.

    HED 4’ün GE LexanTM maddesinden yapılan ön camı ve GE polikarbonat sır malzemeleri, bilinen cama göre yüzde 50 oranına kadar hafiflik sağlıyor ve daha rahat şekil verilebildiği için değişik şekillerde hazırlanabiliyor. Şeffaf yüzeylerde kullanılan ExatecTM teknolojisi, LexanTM üstünde çok ince bir koruyucu cam tabakasına sahip olduğu için çizilme ve yıpranmaya karşı daha gelişmiş bir koruma sağlıyor.

    HED 4’te ayrıca yine LexanTM’dan yapılan kıvrımlı ve hareket edebilen yan şeffaf malzeme kullanılıyor. Bu malzeme, özellikle çarpışmaya karşı dayanıklılığı artırıp hem araç içindeki yolcuların hem de özel hammaddesi sayesinde yayaların güvenliğini artırıyor. Hyundai’nin SUV modellerinin Avrupa’daki yüksek satışları dikkate alındığında, özellikle yaya güvenliği konusunda önümüzdeki dönemlerde bu malzemenin kullanımı için çalışmalar sürdürülecek.

    HED 4’ün ön kısmında kullanılan Elastic FrontTM isimli güvenlik sistemi, bir CUV araçta ilk kez tanıtılan global yaya güvenliği çözümü olarak dikkat çekiyor. HED 4’ün fütüristik tasarımının altında üç adet enerji absorbe eden yapı bulunuyor ve bu yapılardan oluşan sistem güvenliği en üst seviyeye çıkarıyor. HED 4’ün gövde panelleriyle birlikte bu enerji absorbe eden sistemler, özellikle araç ile yayanın çarpışması sırasında üstün koruma sağlıyor. Euro NCAP, JNCA ve EEVC WG17 Phase2 gibi tüm yaya güvenliği çarpışma standartlarına uyumlu olan Elastic Front sistemi, şu anki test aşamasını geçtikten sonra yeni bir dönem başlatacak ve ileriki dönemlerde Hyundai modellerinde kullanacak.

  2. #2
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Avrupa'ya özel: İ30

    bilgi için teşekkürler abla

  3. #3
    Bölüm Sorumlusu RüZGaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Eylül 2006
    Yer
    Konya
    Yaş
    27
    Mesajlar
    1,185
    Tecrübe Puanı
    41

    Standart --->: Avrupa'ya özel: İ30

    eline sağlık abla:icon_crya:

Benzer Konular

  1. orta çağda avrupa
    By Mustafa Uyar in forum Lise Tarih Dersi
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 16.Mayıs.2007, 11:49
  2. Avrupa'da İlaç Ucuzluğunda 3.yüz
    By Mustafa Uyar in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 15.Mayıs.2007, 13:04
  3. avrupa birliği
    By Mustafa Uyar in forum Fıkralar
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 05.Nisan.2007, 21:58
  4. avrupa korkusu
    By akin_2546 in forum Konusuz Konular
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01.Nisan.2007, 22:09
  5. Avrupa'nın en iyisi
    By Always in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 20.Ocak.2007, 17:02

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.