Türkiye’nin aile hayatındaki "internet kullanımını" analiz eden ilk araştırmada, çocukların internette geçirecekleri zaman için aileleriyle "sözleşme" imzalaması uyarısı yapıldı.

Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü’nün yaptığı "İnternet Kullanımı ve Aile Araştırması"nda aileler, "şiddet, terör ve pornografi gibi içeriklerle istek dışında karşılaşılmasını" internette güvenlik açısından karşılaşılan en önemli sorun olarak gösterdiler.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=89286

Araştırmaya göre, Türk ailesinde internete en çok çocuklar giriyor. Aile içi iletişimi azaltan internet kullanımının kontrol edilmesi için anne-babalara uyarılarda bulunan araştırmaya göre, internete bağlanma süresine sınırlama getirilmesi, gerekirse çocuk ve aile arasında "internet kullanım sözleşmesi" tarzında bir belge hazırlanarak kararlılıkla uygulanması gerektiği belirtildi.

Araştırmada, çocukların internet üzerinden kimlerle tanıştığı ve görüştüğünün takip edilmesi uyarısı da yer aldı.

Araştırmada, ilgili bakanlıklar bünyesinde internet adabı, internette güvenlik ve etik ile ilgili bilgi, yardım ve desteğin sağlandığı web portallarının hazırlanması gerektiği belirtildi.

İnternetin Türkçenin doğru kullanımını engellediği sonucunun çıktığı araştırmada, çocuklarda internet kullanma kültürünün yerleştirilmesi için okul ve ailede eğitimin olması gerektiği kaydedildi.