Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


Sayfa 1/2 12 SonSon
17 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    **NUR** Beyza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Konya, Turkey
    Mesajlar
    4,214
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart 5.sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı

    [HIDE]

    2006-2007EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NARLICA KARDEŞLER İLKÖĞRETİM OKULU 5/A SINIFI ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞIDIR

    TOPLANTI TARİHİ:9.10.2006
    TOPLANTI YERİ: Narlıca Kardeşler İlköğretim Okulu Öğretmenler Odası
    GÜNDEM MADDELERİ:
    1. 5/A sınıfı öğrencilerinin;
    a- Kişilik
    b- Beslenme
    c- Sağlık
    d- Sosyal ilişkiler
    e- Ekonomik durumları
    f- Başarı durumlarının değerlendirilerek alınacak önlemlerin belirlenmesi.
    2- Dilek ve Temenniler
    GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ:
    5/A sınıfı şube öğretmenler kurulu toplantısı, Sınıf Rehber Öğretmeni Yonca Özgül’ün başkanlığında toplanmıştır. Toplantıya katılan öğretmenler şunlardır:
    Yonca Özgül Sınıf Öğretmeni
    Hanife Kaya İngilizce Öğretmeni
    Emir Gümüş Beden Eğitimi Öğretmeni
    Zarife Eroğlu Rehber Öğretmen
    Osman Oduncu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
    GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
    1-
    a) Kişilik Yönünden Öğrencilerin Değerlendirilmesi: Rehber Öğretmen Zarife Eroğlu, Vecihe Sertel adlı öğrencinin RAM’ne gönderildiğini,oradan alınan rapor sonucunda bu öğrencinin beden ve motor gelişiminin yaşıtları seviyesinin altında gelişmiş olduğunun ,kendine güven duygusunun yaşıtları seviyesinin altında olduğunun saptandığını açıkladı.Aileden alınan bilgiye göre öğrencinin arkadaşlık kurmada güçlük çektiği aktarıldı.Zarife Eroğlu tüm öğretmenlere öğrencinin bu durumunu göz önünde bulundurmalarını,titizlikle üzerinde durmalarını söyledi ve RAM’inin önerisinin çocuğun sosyalleşmesi için çaba harcanması olduğunu belirtti.Öğrencinin grup faaliyetlerine katılmasının yararlı olacağı söylendi.Tüm öğretmenler bu konuda yardımcı olacaklarını söyledilerSınıf öğretmeni ,Hüseyin Çiftçigil adlı öğrencinin,söz almadan konuşma alışkanlığının olduğunu,öğrencilerin birçoğunda bu özelliğin olduğunu söyledi.Öğretmenlere durumun bilincinde olarak hareket etmelerinin faydalı olacağını söyledi.Söz alan Beden Eğitimi Öğretmeni Emir Gümüş öğrencilerin bu derste aktif olduğunu,spor ile enerjilerini boşaltmalarının yararlı olabileceğini belirtti.Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Osman Oduncu sınıfta genel anlamda söz almadan konuşma alışkanlığı olduğunu söyledi.İngilizce Öğretmeni Hanife Kaya bu sorunu el birliğiyle çözebileceğimizi söyledi.Songül Temizkan adlı öğrenciye dikkat çekmek isteyen sınıf öğretmeni Yonca Özgül,öğrencinin problemleri olduğunu, okuma yazmayı henüz tam sökemediğini anlattı. Fatih Bilir adlı öğrencide konuşma problemi olduğunu vurgulayan sınıf öğretmeni Yonca Özgül , özgüven kazansın diye bol bol söz vermek gerekir ,diyerek tüm öğretmenleri öğrenciye yardıma çağırdı.

    b) Beslenme Yönünden Öğrencilerin Değerlendirilmesi: Öğrencilerin ve ailelein dengeli beslenme konusunda bilinçli olduklarını zannetmediğini belirten sınıf öğretmeni,zaten toplumca dengeli beslendiğimiz söylenemez,dedi.Beslenme konusunda velileri bilinçlendirici çalışmalar yapılabileceği belirtildi.Özellikle Fen ve Teknoloji dersinde bu konuya ağırlık verildiğini söyleyen Yonca Özgül bu konuda biz öğretmenler de öğrencilerimizi uyaralım,sağlıksız gıdaları,açıkta satılan gıdaları tükettiklerinde uyaralım,dedi.Beden Eğitimi Öğretmeni Emir Gümüş kendi dersinde de bu konu üzerinde durduğunu belirtti.
    c) Sağlık Yönünden Öğrencilerin Değerlendirilmesi: Sınıf Öğretmeni Yonca Özgül ,Vecihe Sertel adlı öğrencinin RAM’ne gönderilidiğini ,buradan alınan rapor sonucunu aktarması gerektiğini söyledi.Rehber öğretmenin de dediği gibi ,öğrencinin beden ve motor gelişiminin yaşıtları seviyesinin gelişmiş olduğu ,göz el koordinasyonu kurmakta güçlük çektiği gözlenmiştir.Öğrencide ağır düzeyde zihinsel öğrenme yetersizliği olduğu düşünülmektedir.,.Öğrencinin eğitiminde okul-aile işbirliğinin devam ettirilmesinin yararlı olacaktır;şeklindeki raporu aktardı.Bu durumun bilinmesinin önemi üzerinde duruldu.Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Osman Oduncu söz alark öğrencinin arkasında olacağını,İngilizce Öğretmeni Hanife Kaya yardımcı olacağını ,Beden Eğitimi Öğretmeni Emir Gümüş ,öğrenciye gelişimini destekleyici hareketler yaptıracağını kendisini bu bilgiler ışığında yönlendireceğini söyledi.Sınıf öğretmeni Yonca Özgül, Kübra Yılmaz ve Mehmet Adaş adlı öğrencilerin göz ile ilgli sorunları olduğunu belirtti.
    d) Sosyal İlişkiler Yönünden Öğrencilerin Değerlendirilmesi: Sınıf Rehber Öğretmeni Yonca Özgül, genel olarak öğrencilerin birbirleri ile ilişkilerinin iyi sayılabileceğini söyledi.Bazı öğrencilerin birbirlerine lakap taktığını anlattı.
    .” Şakalaşmanın normal olduğunu ama aşırıya ve kırıcılığa vardığı zaman olumsuzluklar yaşanabileceğini söyledim. Bu davranıştan mümkün olduğunca uzaklaşmaları gerektiğini anlattım. Bir süre sonra bu tutumundan biraz da olsa vazgeçeceklerini tahmin ediyorum.”dedi.Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Osman Oduncu ,sınıfta genel olarak bu konuya değineceğini belirtti.Sınıf öğretmeni sınıfta,kimi kurallara uymama,ödevini yapmama,gurp halinde çalışamama gibi davranış bozuklukları olduğunu belirtti.Ancak bu konu üzerinde titizlikle durduğunu,davranış kazandırmanın herşeyden önemli olduğunu ,söz konusu olumsuzlıklzrı gidermek için çalışmalar yaptığını söyledi.Bu konuda birlik ve tutarlılık içinde olalım,dedi.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/5-sinif-zumre-ve-sube/50607-5-sinif-sube-ogretmenler-toplanti-tutanagi.html#post103220
    Sınıf Öğretmeni Yonca Özgül Songül Temizkan adlı öğrencinin okuma yazmayı tam sökmediğini,bu durumun sosyal ilişkilerine yansıdığını ve utandığını söyledi.”Kendisiyle konuştum bunun ayıp olmadığını,öğrenmemenin ayıp olduğunu,kendisine yardım edeceğimi,arkadaşlarının da yardım etmesini sağlayacağımı söyledim.”diyen sınıf öğretmeni bu konuda tüm sınıfla konuştuğunu bunun asla alay konusu yapılmayacağı hakkında söz aldığını belirtti.Davranış değişikliği yaratmanın bir süreç işi olduğunu hatırlatarak bu konuda koordineli çalışmanın önemini hatırlattı.”Tutarlı isteklerimiz olursa ve bu süreklilik arz ederse,üzerinde durursak davranışların düzelmemesi için bir neden yoktur.”,diyen sınıf öğretmenine tüm öğretmenler katıldı.
    e) Ekonomik Durumları Yönünden Öğrencilerin Değerlendirilmesi: Genelde ailelerin ekonomik durumlarının kötü olduğu belirtildi..Bu sınıfı ilk kez bu yıl okutacağını belirten sınıf öğretmeni,öğrencileri ve ailelerini daha iyi tanımak için biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.. Diğer öğretmenler de çevre ile ilgili bilgiler verdi.
    f) Başarı Durumları Yönünden Öğrencilerin Değerlendirilmesi: Sınıf Öğretmeni Yonca Özgül söz alarak özellikle Songül Temizkan adlı öğrencinin okuma yazmada sorun yaşadığını belirtti.Yapılan seviye tespit sınavlarında genel anlamda sınıf düzeyinin Özellikle Türkçe dersinde istenilen düzeyde olmadığını saptadığını söyledi.”Bu sınıf kullanması gereken yazım kurallarını uygulayamamaktadır.” diyen sınıf öğretmeni öğrencilerin 5. sınıf düzeyinde olmadıklarını açıkladı.Özel isim,cins isim gibi kavramların yerleşmediğini ,noktalama işaretlerinde sorun yaşandığı belirtildi.Yapılan okuma yarışmalarında Zeynep Özbek adlı öğrencinin başarı gösterdiği belirtildi. Öğrencilerde ödev yapma alışkanlığı olmadığını söyleyen sınıf öğretmeni ,”bu konu üzerinde duralım,her ne kadar sınıfta öğrenme esas ise de ödev yapmanın(özellikle bu gibi çevrelerde) yararı yadsınamaz.”dedi.Diğer öğretmenler söylenenlere katıldıklarını ifade ettiler.Rehber öğretmen Zarife Eroğlu,”öğrencilerimize tekrarın öğrenmedeki rolünü sık sık hatırlatalım”,dedi.
    Dilek ve Temenniler: Eğitim öğretim yılının tüm okulumuza ve beraberinde 5/A sınıfı öğrencilerine ve bu sınıfın derslerine giren tüm öğretmen arkadaşlara sağlık mutluluk ve başarı getirmesi dilekleriyle toplantıya son verilmiştir.
    TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR

    1- Kişilik sorunu olan öğrencilerle ilk etapta sınıf rehber öğretmeni birebir görüşmeler yapacaktır.Okulumuz rehber öğretmeni Zarife Eroğlu ile görüşme yapmaları sağlanacaktır. Gerek görülürse bu öğrencilerin aileleri ile konuşulacak. Profesyonel yardıma ihtiyaç duyulduğunda RAM’ne başvurulacak.
    2- Sosyal ilişkileri iyi olmayan öğrencilerin öncelikle aktif öğrencilerle arkadaşlık etmeleri sağlanacaktır. Bu öğrencilere görevler verilerek başarıya ulaşmanın verdiği güven duygusunu yaşamaları sağlanacaktır.
    3- Ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerin tespiti durumunda okul idaresine bilgi verilecek ve yapılacak ekonomik yardımlardan bu öğrencilerin de faydalanmaları sağlanacaktır.
    4- Sınıf olarak başarı durumunun artırılabilmesi için ders çalışma yöntemleri hakkında öğrencilere tekrar bilgi verilecek ve bu yöntemleri uygulamaları konusunda takip edilecektir.Öğrenci seviyelerine uygun çalışmalarla sınıf seviyesini yakalamaları için çalışılacaktır.Başarıyı arttırıcı,derse ilgiyi arttırıcı bilgi yarışmaları vb yöntemlerle öğrenci motivasyonu sağlanacaktır.
    5- Başarılı öğrenciler çeşitli fırsatlarla ödüllendirilecek, diğer öğrenciler de çalışmaya özendirilecektir.
    6- Ders anlatımında öğrencilerin daha aktif görev almaları sağlanacak, dersler öğrenci eksenli olarak işlenecektir.
    7- Ders araç ve gereçleri mümkün olduğu kadar çok kullanılacak ve böylece anlatılan bilgiler daha çok somutlaştırılacaktır.


    Yonca Özgül (Sınıf Öğretmeni) ………………………….
    Emir Gümüş (Beden EğitimiÖğretmeni) ………………………….
    Hanife Kaya (İngilizce Öğretmeni)
    Osman Oduncu (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi)
    Zarife Eroğlu (Rehber Öğretmen) ……………………





    Ahmet İZDEM
    Okul Müdür
    [/HIDE]

  2. #2

    Üyelik tarihi
    12 Haziran 2008
    Mesajlar
    3
    Tecrübe Puanı
    16

    Standart Yanıt: 5.sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı

    Tşkler Paylasim Için

  3. #3

    Üyelik tarihi
    12 Haziran 2008
    Yaş
    39
    Mesajlar
    4
    Tecrübe Puanı
    16

    Standart Yanıt: 5.sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı

    paylaşım için teşekkürler

  4. #4

    Üyelik tarihi
    12 Haziran 2008
    Yer
    ERZİNCAN
    Yaş
    43
    Mesajlar
    17
    Tecrübe Puanı
    16

    Standart Yanıt: 5.sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı

    teşekkürler

  5. #5

    Üyelik tarihi
    14 Haziran 2008
    Mesajlar
    6
    Tecrübe Puanı
    16

    Standart Yanıt: 5.sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı

    Ellerinize Sağlik.

  6. #6

    Üyelik tarihi
    11 Haziran 2008
    Mesajlar
    10
    Tecrübe Puanı
    16

    Standart Yanıt: 5.sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı

    teşekkürler

  7. #7
    ekobib
    Misafir

    Standart Yanıt: 5.sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı

    thank you

  8. #8

    Üyelik tarihi
    15 Haziran 2008
    Mesajlar
    3
    Tecrübe Puanı
    16

    Standart Yanıt: 5.sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı

    tesekkur

  9. #9

    Üyelik tarihi
    16 Haziran 2008
    Yaş
    64
    Mesajlar
    3
    Tecrübe Puanı
    16

    Standart Yanıt: 5.sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı

    teşekkürler

  10. #10

    Üyelik tarihi
    16 Haziran 2008
    Mesajlar
    2
    Tecrübe Puanı
    16

    Standart Yanıt: 5.sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı

    elinize sağlık

Sayfa 1/2 12 SonSon

Benzer Konular

  1. 8.Sınıf 1.Dönem Şube Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı
    By Mustafa Uyar in forum Toplantı Tutanak Örnekleri
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 02.Ekim.2011, 16:02
  2. 4.sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı sene başı
    By Beyza in forum 4. Sınıf Etkinlikler
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 24.Kasım.2010, 23:22
  3. 6. sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı örneği
    By şehzade in forum Toplantı Tutanak Örnekleri
    Cevaplar: 11
    Son Mesaj: 01.Kasım.2010, 20:42
  4. 7.sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı
    By Beyza in forum Toplantı Tutanak Örnekleri
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 21.Kasım.2009, 17:00
  5. 7. sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı
    By şehzade in forum Toplantı Tutanak Örnekleri
    Cevaplar: 25
    Son Mesaj: 07.Kasım.2008, 15:32

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.