…………………………… İLKÖĞRETİM OKULU 2007/2008 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/4-sinif-etkinlikler/57248-4-8-sinif-ingilizce-sene-sonu-zumre.html#post116728
İNGİLİZCE
YILSONU ZÜMRE TOPLANTISI
Toplantı Tarihi: ……/06/2008
Toplantıya katılanlar: ……………………………………..
TOPLANTI GÜNDEMİ
1. 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılının değerlendirilmesi.
2. Sınıfların başarı durumu
3. Daha önceki zümre toplantılarında alınan kararların gözden geçirilmesi
4. Bu öğretim yılında karşılaşılan güçlüklerin tespiti.
5. Gelecek öğretim yılında alınması gereken önlemler
6. Dilek ve temenniler

TUTANAK

17.06.2008 Salı günü yapılan zümre öğretmenler toplantısında aşağıdaki kararlar alınmıştır:
1. Bu Eğitim-Öğretim Yılının kısa bir değerlendirilmesi yapıldı. Yapılan çalışmalar, derslerin işlenişi, planlar vb. üzerinde konuşuldu. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Derslerin tamamında zaman ve zümre uyumu olduğu görüldü. Tüm konuların programa göre tamamlandığı anlaşıldı.Öğrenciler açısından 2. yarıyılın 1. yarıyıla göre daha zevkli ve hareketli geçtiği belirtildi. Sınıflardaki başarının tam olduğu , 4-A sınıfında öğrencilerin İngilizce dersine başlamalarından dolayı öğrencilerin istek ve gayretlerinin yüksek seviyede olduğu görülmüştür. Diğer sınıflarda da durumun olumlu olduğu belirtilmiştir. Ders araç gereçlerinin kullanımı 2. yarıyılda daha aktif olduğu söylenmiştir.
2. Sınıf tekrarına bırakılan öğrenci olmadığı, sınıflarda başarının yüzde yüz olduğu görüldü.
3. Sene başı ve II. dönem zümre toplantı tutanakları okunarak; bu toplantı tutanaklarında alınan kararların uygulandığı uygulamada da herhangi bir zorlukla karşılaşılmadığı belirtildi.
4) Bu Eğitim-Öğretim Yılında karşılaşılan güçlükler tespit edilerek çözüm yolları tartışıldı. Bunlar;
a) Karşılaşılan güçlükler arasında 6 ve 7. sınıflarda konuların biraz yoğun olması nedeniyle ve konuların kitaplardaki ele alınışı karmaşık olduğundan konular hafifletilerek verilmiştir.
b) Veli-okul işbirliğinin iyi düzeyde olduğu tespit edilerek, seneye bu durumun devam etmesi içim elden gelen gayretin gösterileceği söylendi.
c) Öğrencilerin derslere hazırlıksız geldikleri veya bir çok araştırma ödevini yeterli şekilde yapmadıkları ya da hiç araştırmadıklarından şikayet edilerek bu sorunun çözüm yolları arandı. Öğrencilere daha sıkı araştırma görevi verildiğinde problemin aşılmasının kolay olacağı belirtilmiştir.
d) Proje ve performans görevlerinin tam anlamıyla yapılamadığı gözlemlenmiş fakat öğrencilerin zamanla daha iyi olmaya başlandığı da gözlenmiştir. Ödevlerin hazırlanmasında velilerin bir çoğu çocuğuna yardımcı olmadığından veya olamadığından öğrenciler ödevleri istenilen düzeyde yapamamışlardır. Bu nedenle önümüzdeki yıl bu ödevlerin yapımında daha farklı davranışlar ortaya koymanın gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.
5. 2008–2009 Eğitim-Öğretim Yılında mutlaka yardımcı kaynaklardan yararlanılmasına, bunun öğrenilenlerin pekiştirilmesi açısından gerekli olduğuna; yararlanılacak yardımcı ve kaynak kitaplar konusunda seçimin daha sonra yapılması konusunda, derslerin işlenişinde görselliğe daha fazla yer verilmesine, öğrencilerin aktif tutulmasına , sürekli geribildirim alınmasına , araştırma ödevlerine daha fazla önem verilmesine karar verilmiştir. .

6- Okul müdürü ………………….. Sağlıklı ve mutlu bir tatil geçirilmesi dilek ve temennisiyle toplantı sona erdirmiştir..




……………………………….
İngilizce ÖĞRETMENİ















UYGUNDUR
……/06/2008
OKUL MÜDÜRÜ