2007-2008 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NECMETTİN KARADUMAN İLKÖĞRETİM OKULU. 4/A SINIFI
2. DÖNEM SENE SONU ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

Toplantı Tarihi : 17.06 2008
Toplantı Yeri :Öğretmenler Odası
Toplantı Saati :10:30
Toplantıya Katılanlar :

1 Sibel Aksakal (4/A Sınıf Öğretmeni )
2 Nebahat Yılmaz (Beden Eğitimi Öğretmeni )
3 Zeynep Sakaoğlu ( İngilizce Öğretmeni)
4 Emine aslan (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni)
5 Öztürk Onursal (Satranç Öğretmeni )




GÜNDEM MADDELERİ
  • Açılış ve yoklama
  • Sınıfın genel başarı durumunun görüşülmesi
  • Öğrenci davranışlarının ve devam durumunun değerlendirilmesi
  • Başarıyı artırıcı önlemler
  • Okul- veli işbirliği
  • Proje ve performans ödevleri
  • Şube öğretmenleri arasındaki işbirliği ve önemi
  • İyi dilek ve temenniler
  • Kapanış



Mehmet Lütfü Karaca
Okul Müdürü


ALINAN KARARLAR

Açılış ve yoklama yapıldı. Sınıf öğretmeni Sibel Aksakal başkanlığında yapılan toplantıya bütün öğretmenlerin katıldıkları tespit edildi.17/06/2008 Tarihinde okulumuz öğretmenler odasında yapılan Şube Öğretmenler Kurulu Toplantısı’nda belirtilen gündem doğrultusunda aşağıdaki konular görüşülmüş ve kararlar alınmıştır.
1-Sınıf rehber öğretmeni Sınıf öğretmeni Sibel Aksakal, sınıfının başarı durumunun genel olarak iyi olduğunu, bazı öğrencilerin devam, ailevi sorunlar nedeniyle yapılacak sınavlarda başarısız sonuçlar alabileceğini söylemiştir.
Bu konuda söz alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni sınıfın başarılı bir performans gösterdiğini, bunun devamını sağlamak için başarıyı ödüllendirici yaklaşımlara devam edilmesi gerektiğini vurgulamıştır.
Söz alan İngilizce Öğretmeni sınıfın başarı durumunun genel olarak iyi olduğunu sınıftaki çoğu öğrencinin derslere çok ilgili olduğunu ancak devam konusunda sıkıntı çeken öğrencilerin derslere karşı ilgisiz olduğunu gözlemlediğini, bu öğrencilerin derslere daha etkin katılımının mutlaka sağlanması gerektiğini vurgulamıştır.
2-Sınıf rehber öğretmeni sınıfta davranış bozukluğu gösteren öğrencilerin; velileri ile sürekli işbirliği içinde olduğunu ve bu öğrencilerdeki istenmeyen davranışların en kısa sürede ortadan kalkacağına olan inancını söylemiştir.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/4-sinif-etkinlikler/57156-dorduncu-sinif-sene-sonu-zumre.html#post116607
3-Sınıf Rehber Öğretmeni başarıyı artırmak için öğrenci velileri ile sürekli diyalog halinde olmaları gerektiğini söylemiş, başarıya en büyük katkının bu şekilde sağlanacağını savunmuştur. Öğrencilerin çoklu zekaya uygun öğretim ortamları oluşması durumunda başarılarının daha da artacağına emin olduğunu vurgulamış, imkanlar doğrultusunda bu konuda bazı önlemler alınmasını istemiştir. Diğer şube öğretmenleri de bu görüşü destekleyerek, derslerdeki etkinliklerin bu yöntem dikkate alınarak hazırlanması kararlaştırılmıştır.
Sınıfın başarısında öğretmen-veli-öğrenci işbirliğinin şart olduğunu ifade eden Sınıf rehber öğretmeni veliyi de eğitim-öğretimin içine çekmeliyiz demiştir. Öğretmenin göstereceği fedakârlığın fazlasıyla tarafından yapılması, internet kafelerden çocukların uzak tutulması konusunda titizlik gösterilmesi, ders çalışmalarının takip edilmesi ve çalışma programının uygulanmasının sağlanması gibi görevlerin veliye düştüğünü bu konuda veli ile işbirliği yapılarak eğitim-öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesi gerektiği ortak görüşüne
varılmıştır.
4-MEB İlköğretim Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge okunmuştur. Genelgeye göre, öğrenciler her dersten proje almak zorunda olmayacak. Öğrencinin bir dersten birden fazla proje hazırlaması halinde projelerin ortalaması değerlendirmeye katılacak. Ancak performansı belirlemeye yönelik çalışmaların her dersten yapılması zorunlu tutuluyor. Performans görevleri, "röportaj yapma, deney düzeneği hazırlama ve deneyi sonuçlandırma, anket yapma, poster hazırlama, hayatta karşılaşabileceği problemi çözme, maket hazırlama, araştırmalardan elde ettiği bilgilerden yararlanarak bir sonuca ulaşma, öykü yazma" gibi çalışmalardan oluşacak.Performans görevlerinin sayısı, öğrencilerin gelişim düzeyleri, ilgi, istek, öğrenme ihtiyaçları, okul ve çevre imkanlarına göre her yarıyıl için öğretmen tarafından belirlenecek. Ancak görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi, teknoloji ve tasarım derslerinde öğrenci başarısının belirlenmesi ise öğretim programlarında belirtilen ölçme ve değerlendirme etkinliklerine göre yapılacak notla değerlendirilmeyen seçmeli derslerde ise performans görevlerini öğrenciler isterlerse yapacaklar.Öğrencilerin her dönem ders ve etkinliklere katılımını gösteren çalışmalar, "Ders ve Etkinliklere Katılım Puanı" olarak not çizelgesinde yer alacak. Dönem sonunda bu çalışmaların ortalaması not çizelgesine tek not olarak yansıtılacak.
5-Şube öğretmenleri gerek ders işlemedeki yöntem ve teknikler konusu ve gerekse sınıf içi sorunları ortadan kaldırmada dayanışma ve yardımlaşma içinde sene başında almış oldukları kararlar doğrultusunda hareket ettiklerini ifade etmişlerdir.
6-Gündem maddeleri görüşülmüş, Sınıf rehber öğretmeni . dileklerinin daha iyi ve mükemmeli yakalamak, başarıya ulaşmak, Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda bir eğitim-öğretim yapmak olduğunu söylemiş; katılan bütün arkadaşlara göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür etmiştir.