CUMHURİYET İ.Ö.O 4/A SINIFI 2007-2008 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
YIL SONU ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI
Toplantı Yeri : Öğretmenler Odası
Toplantı Tarihi: 17.06.2008
Toplantı saati : 15.00

GÜNDEM
1-Açılış, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı
2-Eğitim- Öğretim yılında öğrenci başarısının değerlendirilmesi.
3-Öğrenci kişilik özelliklerinin değerlendirilmesi.
4-Öğrencilerin sosyal ve aile yaşantılarının değerlendirilmesi.
5-Başarıyı artırma için alınabilecek önlemler.
6-Dilek ve temenniler.



Gündem Maddelerinin Görüşülmesi

1- Açılış yapıldı toplantıya okul müdürü yönetiminde 4/A sınıf öğretmeni, İngilizce öğretmeni, Beden Eğitimi öğretmeni ve Din Kült.Ah. Bil. Öğretmenleri katıldı . Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

2- Öğrencilerden .................................................. ..........................in genel olarak bütün derslerde istekli ve gayretli oldukları görüldü .2. dönemde ise ,................................................. ....’nun birinci döneme oranla daha başarılı oldukları görüldü........................................... ...........’nın başarılarında ise fazla bir değişiklik olmadığı görüldü.Ayrıca ....................... isimli öğrencinin sadece okula karşı ilgisi arttı fakat zihinsel durumu nedeniyle fazla bir başarı gösteremediği tüm öğretmenlerimizce kabul edildi.......................................’ın ingilizce Din Kültürü derslerinde sorunlu oldukları ödevlerini yapmadıkları ders kitabı ve çalışma kitaplarını sürekli unuttukları velilerle görüşmek istediğimizde ise sadece ................. ’ın velisi sık sık görüşmeye geldiği bu sayede ders araç gereçlerinin kullanılmasında daha dikkatli davrandığı görüldü.


3- ...........isimli öğrencinin derslerde sıkıntıdan dolayı farklı sesler çıkardığı fark edildi.Bu durumun İngilizce öğretmeni tarafından fark edilmesinden sonra çocukla sınıf öğretmeni olarak ayrıca görüştüm. Çocuğa bu davranışını sebebini sorduğumda kendisinin bu davranışı yaptığının farkında olmadığını öğrendim.Ailesi ile görüştüğümde ise çocuğun ailesinden kaynaklanan baskıdan dolayı artık tik halini almış davranışta bulunduğunu fark ettim.Ailesine çocuğu fazla sıkmamaları ve ailede eşit tutmaları için gerekli açıklamalarda bulundum.Öğrencilerden .......... ise sınıf içinde ve okul bahçesinde devamlı hırçın davranışlarda bulunduğu diğer öğretmenlerimiz tarafından da fark edilmiş.Çocuk bu konuda uyarılmaya çalışıldığında ise devamlı ağlamaya başlayarak savunmaya geçtiği belirtildi.Bu öğrencinin velisi ile görüşmelerde ise babası evde de aynı hırçınlıkları gösterdiğini belirttiler.Çocuğa artık yaşının büyüdüğünü diğer küçük sınıflara ve arkadaşlarına karşı davranışlarında rehberlik ve sosyal etkinliklerde öğrendiği davranışları sergilemesi gerektiği anlatıldı.

4- Öğrencilerin aile yaşantıları araştırıldığında genelde sorunlu aileleri çocukları olduğu öğrenildi.Bu sorunlu ailelerin çocuklarının da olumsuz olarak etkilendiği belirtildi.............’nın ailesi sorun yaşadığı dönemlerde başarısının düştüğü velisine bildirilmesine rağmen veli bu başarısızlığın sebebinin aile sorunlarından değil başka şeyler olduğunu söyledi.Ama bu konuşmalar sonrasında öğrenciyle aile ilgisi arttı ve başarıda doğru orantılı olarak arttı.Sınıf genelinde öğrencilerle annelerinin ilgilendiği öğrenildi.İlgili ailelerin çocuklarının da başarısı arttığı görüldü.Ailelerin sosyal durumları düşük ve ekonomik olarak sıntılı olduğu genelde görüldü.Bu durumda başarıyı olumsuz etkileyen faktörler arasında yer aldı.
5- Başarıyı artırmak için çeşitli oyun materyalleri görsel ve işitsel materyallerle desteklenerek daha da arttığı Bilişim teknoloji dersine isteğin fazla olduğu ve öğrenmeyi kolaylaştırdığı görüldüğü Bilgisayar öğretmenimiz tarafından söylendi.İngilizce dersinin ilk defa bu yıl görülmesine rağmen öğrencilerin bu derse istekli olduklarını İngilizce öğretmenimiz söyledi.Din kültürü öğretmenimizde yine derslerin görsellerle zenginleştirilmesinin başarıyı artırdığını söyledi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/4-sinif-etkinlikler/51121-4-sinif-yil-sonu-sube-ogretmenler-kurulu.html#post105583

6- Okul Müdürümüz Abdülkadir Aydın 2007-2008 yılında öğretmen ve öğrencilerimizin gösterdiği başarıdan dolayı teşekkür ederek 2008- 2009 eğitim öğretim yılınında başarılı geçmesi dilek ve temennilerinde bulundu.Din Kültürü Öğretmeni Adem Kocabaş ve İngilizce öğretmeni Bünyamin Acemoğlu 2008-2009 Eğitim –Öğretim yılının imkanlar açısından daha da başarılı geçeceğini umut ettiklerini bildirerek toplantıya son verildi.



Mustafa UYAR Adem KOCABAŞ Bünyamin ACEMOĞLU
4/A Sınıf Öğrt. Din Kül. ve Ahl. Bil.Öğrt. İngilizce Öğretmeni



İlkay ERDEM Mehmet Ali ARI
Beden Eğitimi Öğrt. Bilişim Teknolojisi Öğrt.





Abdülkadir AYDIN
Okul Müdürü