CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU 2007/2008 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIF
YIL SONU ZÜMRE TOPLANTISI
Toplantı Tarihi: 17/06/2008
Toplantıya katılanlar: Mustafa UYAR
TOPLANTI GÜNDEMİ
1. 2007-2008Eğitim-Öğretim Yılının değerlendirilmesi.
2. Sınıfların başarı durumu
3. Daha önceki zümre toplantılarında alınan kararların gözden geçirilmesi
4. Bu öğretim yılında karşılaşılan güçlüklerin tespiti.
5. Gelecek öğretim yılında alınması gereken önlemler
6. Dilek ve temenniler

TUTANAK

17.06.2008 Salı günü yapılan zümre öğretmenler toplantısında aşağıdaki kararlar alınmıştır:
1. Bu Eğitim-Öğretim Yılının kısa bir değerlendirilmesi yapıldı. Yapılan çalışmalar, derslerin işlenişi, planlar vb. üzerinde konuşuldu. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Derslerin tamamında zaman ve zümre uyumu olduğu görüldü. Tüm konuların programa göre tamamlandığı anlaşıldı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/4-sinif-etkinlikler/51120-4-sinif-yil-sonu-zumre-toplantisi.html#post105582
2. Sınıf tekrarına bırakılan öğrenci olmadığı , sınıflarda başarının yüzde yüz olduğu görüldü.
3. Sene başı ve II.dönem zümre toplantı tutanakları okunarak ; bu toplantı tutanaklarında alınan kararların uygulandığı uygulamada da herhangi bir zorlukla karşılaşılmadığı belirtildi.
4) Bu Eğitim-Öğretim Yılında karşılaşılan güçlükler tespit edilerek çözüm yolları tartışıldı. Bunlar;
a) Ders kitaplarının konularla ilgili yeterli bilgiyi içermediği (özellikle “sosyal bilgiler” dersi) bu yüzden de öğrencilerin araştırmaya yönelik bir öğrenmeyle bir çok gereksiz bilgiye de ulaştığı bunun da öğrenmeyi zorlaştırdığı tesbit edildi. Seçmeli ders olarak okutulan “sanat etkinlikleri” dersi ile ilgili herhangi bir kılavuz kitabın veya kaynak kitabın olmaması bu dersin işlenişinde aksaklıklara neden olmuştur.
b) Veli-okul işbirliğinin iyi düzeyde olmadığı tespit edilerek, seneye bu durumun devam etmemesi için elden gelen gayretin gösterileceği söylendi.
c) Öğrencilerin derslere hazırlıksız geldikleri veya bir çok araştırma ödevini yeterli şekilde yapmadıkları ya da hiç araştırmadıklarından şikayet edilerek bu sorunun çözüm yolları arandı.
d) Proje ve performans ödevlerinin gerektiği şekilde yapılmaması bu yüzden ödevlerin amaca hizmet etmediğini gösterdi. Özellikle proje ödevleri amacına ulaşamamıştır. Ödevlerin hazırlanmasında velilerin bir çoğu çocuğuna yardımcı olmadığından veya olamadığından öğrenciler ödevleri istenilen düzeyde yapamamışlardır. Bu nedenle önümüzdeki yıl bu ödevlerin yapımında daha farklı davranışlar ortaya koymanın gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.





5. 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılında mutlaka yardımcı kaynaklardan yararlanılmasına , bunun öğrenimlerin pekiştirilmesi açısından gerekli olduğuna ; yararlanılacak yardımcı ve kaynak kitaplar konusunda seçimin daha sonra yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.

6. Gelecek eğitim öğretim yılının daha başarılı olması için bu yıl 5. sınıfı okutan öğretmenlerle okullar açıldığında görüş alışverişinde bulunulmasına karar verildi. Sağlıklı ve mutlu bir tatil geçirilmesi dilek ve temennisiyle toplantı sona erdirildi.





Mustafa UYAR
4/A SINIF ÖĞRETMENİ












UYGUNDUR
17/06/2008
Abdülkadir AYDIN
OKUL MÜDÜRÜ