Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


6 sonuçtan 1 ile 6 arası
  1. #1

    Üyelik tarihi
    16 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    59
    Mesajlar
    9
    Tecrübe Puanı
    18

    4.sınıf sene sonu zümre

    ……….. İLKÖĞRETİM OKULU 2007-2008 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
    4/A SINIFI SENESONU ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

    KURUL TUTANAĞI
    Toplantı Tarihi : 17/06/2008
    Toplantı No : 3
    Toplantı Yeri : Öğretmenler Odası
    Toplantı Başkanı : …………………
    Toplantı Yazmanı : ………………….
    Toplantıya Katılanlar :……………………………………………….

    TOPLANTININ AMACI
    1. Eğitim Öğretim çalışmalarında ortak bir yol izleyerek, koordinasyon, paralellik ve süreklilik sağlamak.
    2. Öğretmenlerin birbirlerinin metod, bilgi ve tecrübelerinden yararlanmasını sağlamak.
    3. Gelişen eğitim teknolojilerinden haberdar olmak.
    4. Sınıfları okutan öğretmenler arasında Eğitim-Öğretim çalışmalarında ortak bir fikre ulaşmak. Fikir alışverişinde bulunmak.
    5. Eğitim-Öğretim deki yeni gelişmeleri yöntem ve teknikleri takip edip yararlanabilmek.

    GÜNDEM MADDELERİ
    1. Açılış ve yoklama
    2. Türk Milli Eğitiminin genel amaçları, Milli Eğitim Temel Kanunu, 05/06/1961 tarihli ve 222 sayılı İlköğretim Ve Eğitim Kanunu, İköğretim Kurumlar Yönetmeliğinin ilgili maddelerinin okunup incelenmesi.
    3. 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılı 2. zümre toplantı tutanaklarının incelenerek alınan kararlar ve uygulamasının değerlendirilmesi.
    4. Eğitim-Öğretim Çalışmaları
    • Ünitelendirilmiş Yıllık Plan ve Günlük planların hazırlanması ve uygulanması konusunda yapılan çalışmaların değerlendirilmesi eksiklerin ve olumsuzlukların giderilmesi için alınan tedbirlerin ve sonuçlarının değerlendirilmesi.
    • Derslerin işlenişi konusunda izlenecek yöntem ve tekniklerin ile başarıya ulaştırabilecek ek çalışmalar konusunda eksiklerin ve olumsuzlukların giderilmesi için alınan tedbirlerin ve sonuçlarının değerlendirilmesi.
    • Ölçme ve değerlendirme esasları doğrultusunda yapılan çalışmaların değerlendirilmesi.
    • Başarısız ve isteksiz öğrenciler için alınan tedbirler konusunun değerlendirilmesi.
    • Üstün zekalı, üstün yetenekli veya kaynaştırma eğitimine tabi tutulan öğrenciler ile ilgili yapılan çalışmaların değerlendirilmesi.
    • Öğrenci başarısını arttırıcı önlemler ve kararları belirleyerek uygulanması açısından gerekli tedbirlerin alınması konusunda 2. dönemdeki uygulamaların değerlendirilmesi.

    5. Diğer dersler ve öğretmenler ile yapılan ortak çalışmaların değerlendirilmesi.
    6. Türkçe’nin doğru ve güzel kullanılması açısından yapılan çalışmaların değerlendirilmesi.
    7. 2007/2008 Eğitim öğretim yılında;
    • Öğrenci başarısı
    • Rehberlik Hizmetleri
    • Eğitim Araç-Gereç ve fiziki imkan ile Bina Kullanımı
    • Öğrenci disiplin, kılık kıyafet,devam devamsızlık konularındaki uygulamaların değerlendirilmesi.
    8. 2504 Sayılı Tebliğler Dergisinde geçen Atatürkçülük Yıllık Planlara aktarılması ve uygulanması konusundaki çalışmaların değerlendirilmesi.
    9. Teknolojik değişim ve gelişmelerin eğitimde kullanılması konusunda gerekli tedbirlerin alınması yönünde yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve varsa eksikliklerin giderilmesi açısından alınan tedbirlerin ve sonuçlarının değerlendirilmesi.
    10. Projeler ve performans ödevleri konusunda yapılan çalışmaların değerlendirilmesi .
    11. Okul-Veli işbirliğini arttırıcı çalışmaların gözden geçirilmesi ve varsa eksikliklerin giderilmesi açısından alınan tedbirlerin ve sonuçlarının değerlendirilmesi.
    12. Dilek ve temenniler .
    13. Kapanış

    GÜNDEM MADDERLERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
    1- 17.06.2008 tarihinde okulumuz öğretmenler odasında 4/A sınıf öğretmeni ve okul müdürünün katılımıyla toplanıldı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
    2- İlgili mevzuatlar okundu. Mevzuat konusunda ilgili açıklamalar ………………. tarafından açıklandı.
    3- 2007–2008 Eğitim-Öğretim yılı 2. zümre toplantı tutanaklarının incelenerek alınan kararlar ve uygulamasının değerlendirildi…………………….. seviye grubuna ayrılan öğrencilerde başarının arttığını belirtti. Öğrencilerden Meryem İlday’ ın duyma özründen dolayı Selçuklu RAM’a yönlendirildiğini ayrıca önümüzdeki yıl gelecek rapora göre tedbir alacağını ……………………….. tarafından belirtilmiştir.
    4. Eğitim-Öğretim Çalışmaları

    • Ünitelendirilmiş Yıllık Plan ve Günlük planların hazırlanması ve uygulanması konusunda herhangi bir aksaklık olmadığı, planlar dahilinde derslerin tamamlandığı ………………………………….. tarafından belirtilmiştir.
    • Derslerin işlenişi yönünden izlenecek yöntem ve tekniklerin ile başarıya ulaştırabilecek ek çalışmalar konusunda neler yapılabileceğini okul müdürü ………………….. sordu. Öğrenci merkezli olmak üzere yeri geldikçe bütün uygulamalara yer verildiği, sınıfa gelen yeni öğrencilerin seviye düşüklüğünden dolayı onlarla daha fazla ilgilenildiği, ayrıca eğitimin daha da gelişimi için Bilgi Teknoloji sınıfının kullanılması ve İngilizcelerini geliştirmek için DynEd eğitim programını aktif kullanıldığını ………………………………. belirtti.
    • Ölçme ve değerlendirme esasları konusunda eksik ve olumsuzların yaşanmadığını ………………………… belirtti. Okul idaresinin bu konuda zamanında yaptığı uyarı ve hatırlatmaların olumlu olduğu görüldü.
    • Başarısız ve isteksiz öğrenciler konusunda neler yapıldığı ……………………… tarafından soruldu. …………………………… velilerle teke tek görüştüğünü, bu görüşmeler neticesinde öğrencilerde başarının arttığının görüldüğünü belirtti.
    • Meryem İlday’ ın duyma özründen dolayı Selçuklu RAM’a yönlendirildiğini ayrıca önümüzdeki yıl gelecek rapora göre tedbir alacağını …………………….. tarafından belirtilmiştir.
    • Okulumuzda taşımalı eğitim yapıldığından derslerin işlenişinde etkinliklerin nitelikli hale getirilmesi, ayrıca saat 15:00 dan sonra herhangi bir etkinlik yapılamayacağı belirtildi.

    5. Fen ve teknoloji dersindeki deneyleri yaparken Osman Bey’den yardım alındığı, ayrıca derslerin işlenişinde Bilgi Teknoloji sınıfının kullanıldığı, ……………………………. tarafından belirtildi.

    6. …………………………. Türkçenin doğru ve güzel kullanılmasında kelime ve kavramların çok önemli olduğu belirtildi. Teknolojik terimlerin öğrencilere öğretilmesi, bu terimlerin tekrarlanmasına önem verildiği belirtildi. Ayrıca sözlük çalışmalarına da önem verildiği …………………………….. tarafından belirtildi.
    7. 2007/2008 Eğitim öğretim yılında;
    a. Öğrenci başarısı konusuna değinilmiştir.
    b. Rehberlik Hizmetleri konusunda …………………………… öğrencilerle ilişkilerde dostane bir havanın oluşmasına müsaade edilmediği. Öğretmen öğrenci ilişkilerinin ve yakınlaşmasının mevzuatta belirtilen hükümlerce ve mevzuatın öğretmenlere yüklediği sorumluluklar doğrultusunda hareket edildiği görülmüştür. Öğretmen kendisini psikolojik danışman olarak görmemesi konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca okulumuzda rehber öğretmen bulunmaması sebebiyle Konya RAM’ın hazırlamış olduğu çerçeve programı doğrultusunda etkinliklerin yapıldığı görülmüştür. Ayrıca mesleki rehberlik, kişisel gelişim rehberliği ve verimli ders çalışma yöntemleri konusunda neler yapıldığını sordu. Öğrencilerin gelişimleri konusunda öğrenci velilerine bilgi verilmiştir. Ayrıca verimli ders çalışma konusunda veliler sık sık bilgiler verildiği ………………………….. tarafından belirtilmiştir.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/4-sinif-etkinlikler/50864-4-sinif-sene-sonu-zumre.html#post104667
    c. Okulumuzda eğitim Araç-Gereç ve fiziki imkanlar konusunda bir problem olmadığı …………………………… tarafından belirtilmiştir.
    d. Öğrenci disiplini ve kılık kıyafet konusunda büyük aksaklıklar olmamasına rağmen, kılık kıyafet konusunda bazı olumsuzluklar olduğu. Yeni eğitim-öğretim yılında tedbirin alınması ………………………….. tarafından belirtilmiştir.

    8. 2504 Sayılı Tebliğler Dergisinde geçen Atatürkçülük Yıllık Planlara aktarıldığı ve uygulanması konusunda hiçbir aksaklık yaşanmadığı ……………………. tarafından belirtilmiştir.
    9. Teknolojik değişim ve gelişmelerin internetten takip edildiği. Öğrencileri teknolojik konulardan haberdar edildiği. Eğitimde kalitenin artmasında teknolojilerden faydalanıldığı …………………………… tarafından belirtilmiştir.
    10. Projeler ve performans ödevlerinin 1.dönem alınan kararlara göre verilip değerlendirildiği ……………………………. tarafından belirtilmiştir.
    11. Okulumuza velilerin zorla getirildiği hatta bazı öğrenci velilerinin ise hala okula hiç uğramadığı belirtildi. Eğitimde başarının yakalanması için okul –veli-öğrenci işbirliğinin olması gerektiği sadece öğretmen ve öğrencinin gayretleriyle başarının yakalanmasının zor olduğu belirtildi. Okula gelmeyen öğrenci velilerine öğrencilerin durumları telefonla bildirildiği ………………………….. tarafından belirtilmiştir.
    12. Yeni eğitim-öğretim yılında da fen ve bilgisayar laboratuarının etkin olarak kullanılma-sına devam edilmesi gerektiği ……………………………… tarafından temenni edilmiştir.

    13. Kapanış






    ……………………………. …………………
    4/A Sınıf Öğretmeni Okul Müdürü

  2. #2
    soleil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Mesajlar
    4,856
    Tecrübe Puanı
    110

    Standart Yanıt: sene sonu zümre

    emeğine sağlık ömer 42,paylaşım için teşekkürler...

  3. #3

    Üyelik tarihi
    24 Ocak 2008
    Mesajlar
    4
    Tecrübe Puanı
    17

    Standart Yanıt: sene sonu zümre

    Teşekkürler kardeeş bu sana yol su elektrik olarak geri döner inş.

  4. #4

    Üyelik tarihi
    22 Haziran 2008
    Yaş
    55
    Mesajlar
    4
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart Yanıt: sene sonu zümre

    teşekkür ederim.ellerinize sağlık

  5. #5
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Yanıt: sene sonu zümre

    paylaşımın ve kendi hazırladığın zümreyi bizle paylaştığın için emeğine sağlık hocam çok teşekkürler. allah razı olsun

  6. #6
    sensozc
    Misafir

    Standart Yanıt: sene sonu zümre

    Teşekkürler

Benzer Konular

  1. 4.sınıf sene sonu zümre örneği
    By Mustafa Uyar in forum 4. Sınıf Etkinlikler
    Cevaplar: 11
    Son Mesaj: 28.Haziran.2010, 22:51
  2. 4.sınıf sene sonu zümre
    By Mustafa Uyar in forum 4. Sınıf Etkinlikler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 17.Haziran.2009, 23:38
  3. 3.sınıf sene sonu zümre
    By Mustafa Uyar in forum 3. Sınıf Etkinlikler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 17.Haziran.2009, 23:35
  4. 2.sınıf sene sonu zümre
    By Mustafa Uyar in forum 2. Sınıf Etkinlikler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 17.Haziran.2009, 23:31
  5. 1.Sınıf Sene Sonu Zümre
    By Mustafa Uyar in forum 1. Sınıf Etkinlikler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 17.Haziran.2009, 23:20

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.