ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

OKUL : .............................. İLKÖĞRETİM OKULU
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/3-sinif-etkinlikler/57169-3-sinif-1-donem-zumre-toplantisi.html#post116626
ÖĞRETİM YILI :2008-2009
DÖNEM :1. Dönem
TOPLANTI TARİHİ :0/09/2009
KARAR NO : 1
TOPLANTI YERİ :Öğretmenler Odası
KONU :3. Sınıflar Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantısı.

Zümre, ........... İlköğretim Okulu’nda 0/09/2009 tarihinde saat 9,30’de Ergün COŞKUN başkanlığında, 3/A.sınıfı öğretmeni Osman KARA 3/B sınıfı öğretmeni İsa ŞAHİN’ın ve 3-C sınıfı öğretmeni Sinan ÖZBEK’in katılımıyla öğretmenler odasında toplandı. Zümre toplantısına geçilmeden önce zümre gündemi okundu.

GÜNDEM MADDELERİ

1. Açılış.
2. Bir önceki (2008/2009) öğretim yılı 1. dönem zümre öğretmenler kurulu tutanağının incelenmesi ve değerlendirilmesi.
3. Eğitim-Öğretim Programlarının incelenmesi ve ortak bir anlayış oluşturulması.
4. Ünitelendirilmiş yıllık planların hazırlanması ders işlenişi esnasında karşılaşılabilecek güçlükler.
5. Derslerin işlenişinde takip edilecek metot ve tekniklerin tespiti.
6. Öğrencilerin derslerdeki genel durumunun incelenmesi,çevre şartlarının buna etkilerinin konuşulması.
7. Ders kitaplarındaki değişen bölümlerin incelenmesi.
8. Öğrencilerin değerlendirme esasları.
9. Dilek ve Temenniler


GÜNDEMİN GÖRÜŞÜLMESİ

1. Ergün SEZER; Zümre öğretmenler kurulu toplantılarının İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 95.maddesi gereği “her öğretim yılının başında,ortasında ve sonunda ve ihtiyaç duyuldukça toplanır” ifadesinden hareketle toplandığını belirtti.
2. İsa ŞAHİN (3/B Sınıfı Öğretmeni); Bir önceki (2004-2005) öğretim yılı,1. dönem zümre öğretmenler kurulu tutanağı okunarak gözden geçirildi. Daha önce alınan kararların aynen uygulandığı ve aksaklık olmadığı gözlendi.
3. Osman KARA (3/A Sınıfı Öğretmeni); Türkçe dersi için parça seçilirken, Matematik dersinin işlenilmesi sırasında çözülecek problemlerin seçiminde,Resim-İş dersinin işlenilmesi sırasında yaptırılacak olan çalışmalarda,Müzik dersinin işlenilmesi sırasında yaptırılacak olan çalışmalarda Hayat Bilgisi dersinin ve tüm derslerin temalar arasında bağlantı sağlanacak şekilde uygulanması ve planlanmasının önemini belirtti.
Ayrıca bütün bu dersleri işlerken “Belirli Gün ve Haftalar” dan da faydalanmalıyız. Herhangi bir belirli gün ve haftanın işlenilmesi, sabah törenden sonra görevlendirilmiş öğretmen ve öğrencilerimizin yaptıkları etkinliklerin sona ermesi ile sınırlı kalmamalıdır. Gerek Hayat Bilgisi dersinde gerekse diğer derslerde işlenilmekte olan hafta ile ilgili çalışmalara yer verilmelidir. Örneğin,Resim-İş dersinde yaptırılacak olan çalışmalarda,içinde bulunulan hafta ile ilgili resimler yaptırabiliriz.
4. Sinan ÖZBEK(3/C Sınıfı Öğretmeni); Derslerin işlenişi sırasında; anlatım, soru-cevap, deney, gözlem, inceleme, bireysel ve birlikte çalışma, tümevarım tümdengelim, gösterip yaptırma, rol yapma, araştırma, gezi gibi yöntem ve tekniklerden zaten faydalanıyoruz.
Ayrıca “Çağdaş Öğretim Yöntemleri” olan “Beyin Fırtınası,Kubaşık Öğrenme,Altı Şapkalı Düşünme Tekniği” gibi yöntemlerin de derslerin işlenişi esnasında uygulanmasının faydalı olacağını düşünüyorum.
Derslerin işlenişi sırasında klasik öğretim metot ve tekniklerinin dışında, “Çağdaş Öğretim Yöntemleri” olan “Beyin Fırtınası,Kubaşık Öğrenme,Altı Şapkalı Düşünme Tekniği” gibi yöntemlerden de faydalanılmasına karar verildi.
5. Ergün COŞKUN ; Değişen ders kitaplarının incelenmesi ve yıllık ve ünitelendirilmiş ders planlarının bu değişiklikler esas alınarak yapılmasının önemine işaret etti. İsa ŞAHİN(2/B Sınıfı Öğretmeni); İlköğretim kurumları yönetmeliği’ne göre 1,2 ve 3. sınıflarda sınav yapılamadığını, bu sebeple öğrencilerin seviyelerini ölçmek amacıyla hazırlanan “Belirtke Tabloları” nın kullanılması gerektiğini açıkladı.
Öğrencilerin seviyelerini ölçmek amacıyla hazırlanan “Belirtke Tabloları” nın kullanılmasına karar verildi.
6. Ergün COŞKUN; Gündeme eklenmesi istenilen bir konu olmadığı için, toplantıya son verildi.



ALINAN KARARLAR

1- Bütün derslerin işlenilişi sırasında,Temaların kazandırılmasında ve diğer derslerle ilişkilendirilmesinin çok önemli olduğunun unutulmamasına ve içinde bulunulan “Belirli Gün ve Haftadan” da faydalanılmasına karar verildi.
2- Proje tabanlı öğrenmenin öğrencilerce tanınması amacıyla bu öğretim yılından başlamak üzere portfolyo oluşturma,araştırma,inceleme, sunu hazırlama ve bunu sınıfla ve okulla paylaşma belirli zamanlar ayarlama ve diğer sınflarında yapılan bu çalışmalardan haberdar edilmesi konularına ağırlık verilecek.
3- Sınıf dergisi hazırlanarak yapılan çalışmalar hakkında velilere bilgi verilecek.
4- Derslerin işlenişi sırasında klasik öğretim metot ve tekniklerinin dışında, “Çağdaş Öğretim Yöntemleri” olan “Beyin Fırtınası,Kubaşık Öğrenme,Altı Şapkalı Düşünme Tekniği” gibi yöntemlerden de faydalanılmasına karar verildi.
5- Öğrenci ürün dosyalarının ve diğer değerlendirme araçlarının birlikte hazırlanarak öğretimde bir birlik sağlanması gerekliliği ,Öğrencilerin seviyelerini ölçmek amacıyla hazırlanan “Belirtke Tabloları” nın kullanılmasına karar verildi.



Sınıf Öğretmeni Sınıf Öğretmeni Sınıf Öğretmeni





Müdür Yardımcısı






Okul Müdürü
alıntıdır