2007-2008 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
NİMET SADIK ÖZYİĞİT İLKÖĞRETİM OKULU
2.SINIFLAR YIL SONU
ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞIDIR
Toplantı Yeri: Öğretmenler Odası
Toplantı Saati:11.00
Toplantı Tarihi: 17/06/2008
Katılımcılar: Yüksel YÜKSEK ( Müdür Yard. )Asiye ÇETİNKAYA (2-A), Muzaffer ALTINDAL(2-B)


ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU GÜNDEMİ
1. Açılış ve yoklama
2. Zümre toplantısının amacı
3. 2007-2008 Eğitim Öğretim yılının değerlendirilmesi.
4. Başarının arttırılması için yapılan çalışmalar
5. Ünitelendirilmiş yıllık plan, günlük plan,yöntem tekniklerin ve işlenişin değerlendirilmesi
6. Çevre ve ailenin öğrenci başarısına etkisi
7. Öğretim materyalleri ve çevrede yararlanılabilecek kaynaklar
8. Atatürkçülük konularının işlenmesi
9. Sınıf kitaplığı
14.Dilek,temenniler ve kapanış

TUTANAK
Nimet Sadık Özyiğit İlköğretim Okulu 2. Sınıf Öğretmenleri Müdür Yardımcısı Yüksel YÜKSEK başkanlığında 2/A sınıf öğretmeni Asiye ÇETİNKAYA, 2-B sınıf öğretmeni Muzaffer ALTINDAL’ın katılımı ile 2007-2008 eğitim öğretim yılı Yıl Sonu zümre toplantısına gündem maddelerinin görüşülmesiyle başlanmıştır.


ZÜMRE TOPLANTISININ AMACI
Müdür Yardımcısı Yüksel YÜKSEK toplantının amacının 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılının genel değerlendirmesi ve bu sayede eksikliklerin tespit edilerek başarının artırılması olduğunu söyledi.


2007- 2008 YILININ DEĞERLENDİRİLMESİ
2-B sınıf öğretmeni Muzaffer ALTINDAL’ın sınıfında birkaç öğrenci dışında sınıfının seviyesinin iyi olduğunu öğrencilerin bu sene daha gayretli olduğunu gözlemlediğini söyledi. Öğretim Yılında çalışmaları programa uygun olarak yürütüldüğünü, verilmek istenen konuların amacına uygun olarak verildiğini ve gerekli başarının sağlandığını söyledi. Diğer sınıf öğretmenler de bu görüşe kesinlikle katıldıklarını belirttiler.


BAŞARININ ARTTIRILMASI İÇİN YAPILMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR
2/A sınıf öğretmeni Asiye ÇETİNKAYA başarının arttırılması için öğrenci velileriyle sık sık görüşüldüğünü velilerle ortak kararlar alınarak hareket edilmeye çalışıldığını söyledi. Bu davranışın olumlu sonuçlar doğurduğunu bu dönemde bu şekilde devam edileceğini söyledi. Ayrıca bazı öğrencilerle bireysel ilgilenilmeye devam edileceğini hatta gerek gördükçe de arttırılacağını söyledi.


ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN, GÜNLÜK PLAN, YÖNTEM TEKNİKLERİN VE İŞLENİŞİN DEĞERLENDİRİLMESİ
2-B sınıf öğretmeni Muzaffer ALTINDAL yeni müfredatın gereği olarak öğrenci etkinliğine dayanan öğrenci merkezli metot ve yöntemlerin kullanıldığı, aynı hassasiyetle derslerin işleneceğini söyledi. Derslerin işlenişinde konunun özelliğine göre yeni metot ve tekniklerin uygulanmasının faydalı olduğu, matematik dersinde problem çözme yöntemine ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.


ÇEVRE VE AİLENİN ÖĞRENCİ BAŞARISINA ETKİSİ
2/A sınıf öğretmeni Asiye ÇETİNKAYA öğrenciyle ilgili sorunların veli-okul işbirliği içinde , veli toplantıların amacına uygun yapılması gerektiğini söyledi. Çevrenin ve ailenin öğrenci başarısına etkisinin çok büyük olduğunu söyleyerek veli ile sürekli iletişim halinde olmak gerektiğini ve bunun faydasını gördüğünü söyledi.


ÖĞRETİM MATERYALLARİ, ÇEVREDE YARARLANILABİLECEK KAYNAKLAR
2-B sınıf öğretmeni Muzaffer ALTINDAL okulumuzda materyal sıkıntısının yaşanmadığını söyledi. Derslerde araç gereç kullanılmaya özen gösterildiğini söyledi. Ancak öğrencilerin ev çalışmalarında materyal sıkıntısı yaşadığını söyledi.


ATATÜRKÇÜLÜK KONULARININ İŞLENMESİ
2-B sınıf öğretmeni Muzaffer ALTINDAL Atatürkçülük konularının 2504 ve 2517 sayılı Tebliğler dergileri uyarınca tüm derslerde yeri ve zamanı geldikçe işlenmesinin gerektiğini belirtti.
Müdür Yardımcısı Yüksel YÜKSEK ayrıca Atatürkçü düşünce sisteminin öğrencilere benimsetilerek kavratılması gerektiğini söyledi.


SINIF KİTAPLIĞI
2. sınıf öğretmenleri sınıf kitaplığının zenginleştirilmesi gerektiğini bazı çocuklara kitap yetiştiremediğini, en kısa zamanda yeni kitaplar alacağını söyledi. Yıl sonu itibarıyla yıpranmış kitapların düşüldüğü ve kullanılabilir olanların gelecek yıl için saklandığını belirttiler.




DİLEK VE TEMENNİLER
Toplantıya katılanlar 2007-2008 Eğitim ve Öğretim yılının tüm yönleriyle başarılı ve verimli geçtiğini gelece yılda aynı şekilde olması dileklerinde bulundular. Müdür Yardımcısı Yüksel YÜKSEK katılanlara teşekkür ederek toplantıyı bitirdi.










Asiye ÇETİNKAYA Muzaffer ALTINDAL Yüksel YÜKSEK
2-A Sın. Öğrt. 2-B Sın. Öğrt. Müd. Yard.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/2-sinif-etkinlikler/57242-2-sinif-yil-sonu-zumre.html#post116722







M.Kemal DEMİRYAKAN
Okul Müdürü