ÖRNEK-2

1-A SINIFI.DÖNEM
ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU
TOPLANTI TUTANAĞI

TOPLANTI TARİHİ: 11.09.2003
TOPLANTI YERİ:Müdür Odası
TOPLANTI SAATİ:12.30-13.30
TOPLANTIYA KATILANLAR:Okul Müdürü Üzeyir Türk, 1-A sınıf öğretmeni İbrahim Yıldıran

GÜNDEM MADDELERİ:
1. Açılış
2. Yoklama
3. Saygı duruşu
4. Planların görüşülmesi,
5. Eğitim-Öğretimin daha başarılı olması için alınacak önlemler
6. Öğretmen veli ilişkilerinin iyileştirilmesi
7. Diğer zümre öğretmenleriyle işbirliği
8. Dilek ve temenniler
9. Kapanış

GÜNDEM MADDELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ:
1. Okul Müdürü Üzeyir Türk toplantıyı açtı.
2. Yoklama yapıldı,yoklamada Okul Müdürü Üzeyir Türk ve 1..sınıf öğretmeni İbrahim Yıldıran’ın toplantıda hazır bulunduğu görüldü.
3. Ulu Önder M.K.Atatürk ve Türk Büyükleri için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.
4. Okul Müdürü Üzeyir Türk planlamalarda 2551 sayılı tebliğler dergisindeki esaslara göre, üniteleştirilmiş yıllık planların yapılması gerektiğini ve günlük planlarda da bu yeni uygulamaya göre hareket edilmesi gerektiğini belirtti. 1.Sınıf Öğretmeni İbrahim Yıldıran planlarının bilgisayarda yapacağını, şablonu internetten (meb.gov.tr)alacağını fakat çevre ve sınıf şartlarına uyarlayacağını belirtti.


5. Eğitim-öğretimin daha başarılı olabilmesi için bazı önlemler alınmasının zorunlu olduğunu belirten Okul Müdürü Üzeyir Türk, bilindiği gibi 1-2-3.sınıflarda ev ödevi verilmemesi gerektiğini, sadece araştırma mahiyetinde kısa ödev olabileceğini söyledi.
1.Sınıf Öğretmeni İbrahim Yıldıran 1. sınıf öğrencilerinin okula alışmalarında yardımcı olunulması gerektiği, öğrencileri okula ve sınıfa ısındırmak için arada bir küçük ödüllendirmelerin olabileceğini yine ders işlenişlerinde uygun materyal ve araç gereç kullanarak yapılırsa öğretimin başarısının artacağını söyledi.



6. Genelde Öğretmen-veli ilişkilerinin çok iyi düzeyde olmadığı, bu aksaklığın giderilmesi gerektiğini belirten İbrahim Yıldıran bu dönemde velilerle bire bir iletişim kurulacağını, veli toplantısının daha katılımlı yapılmasına çaba gösterileceğini belirtti.
7. Bu konularda yakın çevremizde bulunan ilköğretim okullarının ilgili sınıf öğretmenleriyle işbirliği yapılması gerektiği ve karşılıklı fikir alış verişinde bulunulabileceğini İbrahim Yıldıran belirtti.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/1-sinif-etkinlikler/58960-1-sinif-1-donem-zumre.html#post120445
8. Okul Müdürü Üzeyir Türk bu eğitim-öğretim yılının başarılı bir eğitim öğretim yılı olmasını diledi ve başarı dilekleriyle toplantıyı kapattı.
9. Toplantı sona erdirildi.

alıntıdır