2008/2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
………………………………. İLKÖĞRETİM OKULU
YILSONU 1. SINIFLAR
“ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU” TOPLANTI TUTANAĞI
Toplantı Tarihi : 16/06/2009
Toplantıda Bulunanlar : ………………… ( Okul Müdürü )
…………………… ( 1. Sınıf Öğretmeni)



G Ü N D E M
1. Açılış
2. Yıl İçinde Alınan Zümre Kararlarının Gözden Geçirilmesi
3. 2008–2009 Eğitim Öğretim Yılının Değerlendirilmesi
4. 2009–2010 Eğitim-Öğretim Yılı İçin Alınacak Önlemler
5. Okul-Aile İşbirliği
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/1-sinif-etkinlikler/57197-1-sinif-yil-sonu-zumre.html#post116655
6. Dilek, temenniler ve kapanış

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

Atatürk ilköğretim okulu 1. sınıf öğretmeni ……………….. ve Okul müdürü ………………….. başkanlığında toplanarak yukarıdaki gündem maddelerini aşağıda belirtildiği şekilde görüşerek karara bağlamışlardır.

1- Okul müdürü ………………… başkanlığında toplantıya başlandı.
2-Yıl İçinde Alınan Zümre Kararlarının Gözden geçirildi.
3- Bu öğretim yılında yeni eğitim müfredat sisteminin başarılı olduğu görülmüştür.
sınıf öğretmeni …………………….. bitişik eğik yazının kavratılmasında büyük zorluklar yaşanmadığı görülmüştür. El kasları fazla gelişmemiş olan öğrencilerde zorluklar yaşandı. Veli toplantılarında harften başlandığı konusunda ortak karar alındı ve uygulandı. Sorunlu öğrencilerin velileri ile ayrıca toplantılar da düzenlendiğini belirtti.
…………………….. eğitim sisteminin ve harften başlamanın okuma yazmanın öğrenilmesinde cümle sistemine göre daha başarılı olduğu görülmüştür. Okula alınan bilgisayar ve projeksiyon makinesinin de çok faydalı olduğunu belirtti. Ders kitaplarındaki etkinliklerin yeterli olduğunu, konu ve sürelerin uygun olduğunu belirtti. Konuların somut olarak işlenmesinin farklı yöntemlerin kullanılmasının öğrenci istek ve başarısının artırdığını söyledi.
Sınıf kitaplarının zenginleştirildiğinin ve eğitim öğretimde etkili olduğu gözlemlendi.
Anasınıfına giden öğrencilerin genelde diğer öğrencilere oranla daha başarılı olduğu gözlemlendi. Derslerde daha atak ve daha girişken oldukları da gözlemlendi.
Sınıfların genelinde de başarının yüksek olmasında yeni sistemin gerekliliği olan öğrenci merkezli ve somut araçlar gerektiren yöntemlerin kullanıldığı eğitimin etkili olduğu belirtildi.
Davranış bozukluğu gösteren öğrencilerin velileri ile görüşüldüğü, rehberlik edildiği bazı öğrencilerin davranışlarında olumlu değişiklikler olduğu görüldü.
Sürekli devamsızlığı olan öğrencimiz Şahin Ördek’in okula devamı kısmen sağlanmış okuma öğrenmiştir.

4- Yapılan veli toplantılarının öğrenci başarılarını artırmada etkili olduğu ve sınıf içi ihtiyaçların karşılanmasında yardımcı olduğu görüldü.

5- Yapılan sosyal etkinliklerin veliler ve okul çapında takdir edildiği ve beğenildiği belirtildi. Öğrencilerin daha girişken, işbirliği yapma ve kendine güven duygularını geliştirmesinde çok etkili olduğu gözlemlendi. Bundan sonraki yıllarda da sosyal etkinliklere devam edilmesi konusunda istekli oldukları gözlemlendi.

6- Bir sonraki eğitim yılında daha başarılı olmak için velilerle toplantılar yapılması, sosyal etkinliklerin devam ettirilmesi, öğrenci merkezli eğitimin daha etkili kullanılmaya çalışılması, kitaplığın zenginliğinin artırılması, zümre öğretmenleri ile işbirliği içinde olunması, sorunlu öğrencilere rehberlik edilmeye devam edilmesine karar verildi.

7- Okul müdürü ……………….. yeni eğitim öğretim yılında daha başarılı olunması dilekleriyle toplantıya son verildi.










Sınıf Öğrt. Okul Müdürü.