1. SINIF ÖĞRETMENLERİ ZÜMRE TOPLANTISI TUTANAĞI


S I R A N O : 1
T A R İ H : ... EYLÜL 2009
S A A T : 12.00
Y E R : Öğretmenler Odası



GÜNDEM MADDELERİ :
1- YILLIK, ÜNİTE VE GÜNLÜK PLANLARIN HAZIRLANMASI.

Mehmet ÖCAL: Yıllık ve ünite planlarının ilköğretim programından, değişen ünite ve konuların ise Tebliğler Dergisinden yararlanarak ve birlikte yapalım.
Seval GAYRETLİ: Yıllık, ünite ve günlük planlarda Atatürkçülük konularının 2504 sayılı T.D.den yapalım.
Mustafa POLA: Ünite sürelerinin çevre şartlarının da göz önünde bulundurularak birlikte tespit edelim.
Süleyman ÇAKIR: Her üniteyi birlikte ve zamanında bitirmeye çalışalım. Ünitelerin işlenişi süresince de sınıflar arasında bilgi alış verişinde bulunalım.

2- ÖĞRENCİ KILIK VE KIYAFETLERİ :

Mehmet ÖCAL: Kız çocuklarının saçları temiz, taralı, uzun ise örgülü, çoraplarını giymiş, ayakkabılı olmalarının sağlanmasına çalışalım.
Süleyman ÇAKIR: Erkek öğrencilerin ise saçları tıraşlı, ayakkabılı, elbiselerinin temiz ve tertipli bir şekilde okula gelmelerine çalışalım.
Seval GAYRETLİ: Okula tertipsiz ve düzensiz gelen öğrencilerin velilerinin okula çağrılmaları ile bu tip sorunların giderilmesine çalışalım.
Mustafa POLA: Öğrencilerin kılık ve kıyafetlerinin düzenli olması için gerektiğinde idare ile işbirliğine gidilmesinde yarar olacağı kanısındayım.

3- ÖĞRENCİLERİN DERS ARAÇ VE GEREÇLERİNİN TEMİN EDİLMESİ VE KULLANILMASI

Süleyman ÇAKIR: Her öğrencinin her ders için gerekli olan araç ve gereci almalarını sağlayalım. Ders araç ve gereçleri eksik olanların ise temin edilmesine gayret gösterelim.
Seval GAYRETLİ: Ders araç ve gereçlerini alamayacak kadar fakir olan öğrencilerin durumlarını idare bildirerek bunların sorunlarının giderilmesine çalışalım.
Mehmet ÖCAL: Öğrencilerin ders araç ve gereçlerini düzenli kullanmaları için gerekli eğitim ve alışkanlığın verilmesine gayret gösterelim.

4- SINIF İÇİ DERS ARAÇ VE GEREÇLERİ

Mehmet ÖCAL: Aynı sınıfı paylaşan öğretmenlerin ortak ders araç ve gereçlerini birlikte hazırlamalarını ve yine birlikte kullanmalarının yararlı olacağı kanaatindeyim.
Mustafa POLA: Aynı sınıfı paylaşan öğretmenlerin birlikte mevsim şeridini ve hava raporu grafiğini yıl sonuna kadar birlikte işlemelerinin yararlı olacağı kanısındayım.
Seval GAYRETLİ: Grafiklerin amacına uygun ve doğru biçimde işlenmesi çalışmalarını yapalım.
Süleyman ÇAKIR: Ünite, resim, yazı köşelerinin amacına uygun işlenmesine çalışalım.
Mehmet ÖCAL: Sınıfın içindeki ders araç ve gereçlerinin eğitim-öğretim çalışmalarına yardımcı olacak şekilde düzenlenmesini yapalım.




5- ÖĞRENCİLERİN OKULA DEVAMLARININ SAĞLANMASI

Seval GAYRETLİ: Öğrencilerin okula düzenli şekilde devamlarının sağlanmasına çalışalım. Okula devam etmeyen veya okulu aksatan öğrencilerin okul idaresi ve veli işbirliği ile bu tür sorunların giderilmesine çalışalım.
Süleyman ÇAKIR: Bu öğretim yılında yeni öğrencilerimizle yakından ilgilenilmesini ve bu öğrencilerin okula ve sınıfa uyumlarına yardımcı olunmasına çalışalım.

6- SINIF VE OKUL TEMİZLİĞİ :

Seval GAYRETLİ: Sınıflarımızda birer çöp kutusu bulunduralım, bu arada sınıf içi nöbetçi öğrenci çizelgesi yapalım ve düzenli takibini yapalım.
Mehmet ÖCAL: Temizlik kolunun görevlerini bütün sınıfa kavratalım, kol görevlilerinin görevlerini tam olarak yapmalarını sağlayalım.
Mustafa POLA: Her gün ilk dersin ilk on dakikalık bölümündeki temizlik kontrollerini aksatmamaya çalışalım.

7- DERSLERDE İŞLENECEK METOD VE TEKNİKLER

Mehmet ÖCAL: Türkçe derslerinde okulun ilk günlerinde çizgi çalışmalarına yeteri kadar ağırlık verilerek öğrencilerin güzel ve okunaklı yazı yazmaları için gerekli olan el becerilerini geliştirmeye gayret edelim.
Mustafa POLA: Türkçe derslerinde vereceğimiz fiş cümlelerini birlikte kararlaştırarak mümkünse aynı anda vermeye çalışalım.
Seval GAYRETLİ: Türkçe derslerinde ders kitaplarındaki resimlere ağırlık vererek anlama ve yorum yapma becerilerinin geliştirilmesine çalışalım.
Süleyman ÇAKIR: Türkçe derslerinde anlatım ve anlama çalışmalarını daha geniş olarak ele alalım ve uygulamaya çalışalım.
Mustafa POLA: Türkçe derslerinde düzgün yazı yazma becerilerinin geliştirilmesine yönelik olmak üzere yazı tahtalarının çiziminin yapılması ve bunun amacına uygun şekilde kullanılmasının yararlı olacağı düşüncesindeyim.
Seval GAYRETLİ: Türkçe derslerinde soru-cevap, anlatım, dinleme, izleme, yazma metotlarına sıklıkla yer vererek kullanalım.
Mehmet ÖCAL: Türkçe derslerinde güzel konuşma ve güzel yazı yazma çalışmalarına daha çok yer verelim.
Mustafa POLA:Türkçe derslerinde sesli okumanın yanında sessiz okumalara ağırlık verilmesini öneriyorum.
Mehmet ÖCAL: Türkçe dersinin konularıyla ilgili öğrencilerin araştırmaya yöneltilmesini istiyorum, araştırma yapma becerilerinin geliştirilmesine çalışalım.
Süleyman ÇAKIR: Matematik derslerinde her ünitede şeride uyarak her konuyu ayrıntılı olarak ele alalım. Mehmet ÖCAL: Matematik derslerinde soru-cevap, problem çözme metotlarının yanında her soruya ait şekil ve grafiklerin çiziminin yapılarak derslerin daha akılda kalıcı olmasına çalışalım.
Mustafa POLA: Matematik derslerinde zihinden problem çözme becerilerinin geliştirilmesine çalışalım.
Seval GAYRETLİ: Matematik derslerinin işlenişinde sınıf içi ve çevredeki araç ve gereçlerden yararlanarak uygulamalı olarak işlenmesine çalışalım.
Mehmet ÖCAL: Matematik konularının yeri geldiğinde oyunlaştırılarak işlenmesine çalışalım.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/1-sinif-etkinlikler/57165-1-sinif-1-donem-zumre.html#post116622
Mustafa POLA: Matematik derslerinde öğrencilerin ritmik sayma becerilerinin geliştirilmesine çalışalım.
Süleyman ÇAKIR: Hayat Bilgisi derslerinde anlatım yaptırılmasına, konuların sonundaki konu ve ünite değerlendirme sorularının yapılmasına çalışalım.
Seval GAYRETLİ: Hayat Bilgisi dersinin işlenişinde elimizden geldiğince yakın çevremizde bulunan canlı ve cansız materyallerden yararlanmaya çalışarak konuların daha akılda kalıcı olmasına çalışalım.
Mustafa POLA: Resim-Müzik-Beden Eğitimi derslerinde ünite planlarındaki konuların sınıf, okul araç ve gereçlerinin de göz önünde bulundurularak işlenmesine gayret edelim.
Seval GAYRETLİ: Resim derslerinde duygu ve düşünceleri ifade edici çalışmalara yer verelim.
Mehmet ÖCAL: Bireysel ve toplu etkinlikler dersinin ünite konularıyla ilgili olarak zamanında ve amacına uygun olarak işlenmesinin yararlı olacağı kanısındayım.
Süleyman ÇAKIR: Belirli gün ve haftalarla ilgili resim çalışmalarını aksatmadan uygulayalım.
Mustafa POLA: Hayat Bilgisi dersiyle ilgili konuların gereğinde resim dersinde konuların pekiştirilmesi açısından uygulamanın yapılması.
Mehmet ÖCAL: Müzik dersinde ünite konularının işlenmesine azami önemi gösterelim.
Seval GAYRETLİ: Belirli gün ve haftaların zamanında ve birlikte işlenip kutlanmasına çalışalım.
Mehmet ÖCAL: Üniteler sonunda sözlü, soru-cevap, anlatımlı değerlendirmeler ile ders kitaplarının ünite sonlarındaki ünite değerlendirmelerinin yapılmasının yararlı olacağı kanaatindeyim.

8. BEŞİNCİ SINIFLARI TEMSİL EDECEK ZÜMRE BAŞKANININ VE ÖĞRENCİLERİN SEÇİMİ

Mehmet ÖCAL: Birinci sınıfları temsil edecek bir öğretmenin seçimini yapalım.
Seval GAYRETLİ: Her sınıftan bir öğrencinin sınıf zümre başkanı olarak seçimini yapalım daha sonra bunların arasından da bir öğrencinin birinci sınıfları temsil edecek başkanın seçimini yapalım.

ALINAN KARARLAR


  • Öğrencilerin kılık-kıyafet ve temizliklerine azami özen gösterilecek.
  • Devamsız öğrenciler için okul idaresi ve veli ile işbirliği yapılacak ve bu tür öğrencilerin okula devamlarına çalışılacak.
  • Fakir olan öğrenciler tespit edilerek okul idaresine bildirilecek ve bunların sorunlarının giderilmesine birlikte çalışılacak.
  • Öğrencilerin ders araç ve gereçlerinin tamamlanmasına çalışılacak ve bu ders araç ve gereçlerini düzenli ve tertipli kullanmaları sağlanacak.
  • Sınıf içi ders araç ve gereçleri aynı sınıfı paylaşan öğretmenlerin birlikte yapmaları, temiz ve düzenli bir şekilde kullanıp işlenmesine çalışılacak.
  • Mevsim şeridi amacına uygun olarak kullanılacak, belirli gün ve haftalarla ilgili alıntılar mevsim şeridi üzerinde gösterilecek.
  • Sınıflarda nöbetçi öğrenci çizelgeleri oluşturulacak ve uygulanacak.
  • Sınıfların tertipli, düzenli ve temiz olmasına azami dikkat gösterilecek.
  • Derslerin özelliklerine göre uygun olan ders araç ve gereçleri kullanılacak.
  • Sınıf kitaplıklarının öğrenci seviyelerine göre düzenlenip geliştirilmesine ve yararlandırılmasına çalışılacak.
  • Öğrencilerin okuma ve yazmaya geçmelerinden sonra kütüphane defteri tutulacak.
  • Dersler soru-cevap, anlatım-yazım-ünitelerin bitiminde ders kitaplarının içindeki değerlendirme basamakları yapılacak.
  • Sınıflar arası diyalog ve yardımlaşmalara hem öğrenciler hem de öğretmenler tarafından azami itina gösterilecek.
  • Belirli gün ve haftalar zamanında planlara işlenecek ve sınıflar arası birliktelik sağlanarak kutlanacak.
  • Ünite planları tebliğler dergisindeki ünite konuları dahilinde yapılacak.
  • Ünitelere uygun tarihli belirli gün ve haftalar eklenecek ve işlenecek.
  • Gerekli hallerde öğrenci velileri ile görüşmeler yapılacak ve olası sorunların giderilmesine öğretmen-veli işbirliği ile giderilmesine çalışılacak.
  • Sınıf içindeki öğrencilerin birbirleri ile kaynaşmaları, sınıf içi birlik ve beraberlik havasının yaratılmasına çalışılacak.
  • Diğer sınıf öğrencileri ile iyi geçinmeleri için gerekli olan yardım ve anlayışın gösterilmesine çalışılacak.
  • Sınıf içi grafikler düzenli ve doğru olarak düzenlenecek.
  • Ünite, resim ve yazı köşeleri amacına uygun olarak kullanılacak.
  • Türkçe dersinde öğrencilerin güzel ve okunaklı yazım çalışmaları yapabilmelerine yönelik olarak çizgi çalışmalarına azami önem verilecek.
  • Türkçe dersinde verilecek olan fiş cümleleri önceden zümre öğretmenleri tarafından kararlaştırılacak, bu arada ünitelerde dikkate alınarak ona göre uygun fiş cümlelerinin seçimi yapılacak ve birlikte zamanında verilecek.
  • Matematik derslerinde öğrencilerin matematiği sevmelerine yardımcı olunacak, ders konuları gerektiğinde oyunlaştırılarak verilecek, ritmik saymalara, basit toplama, çıkarma işlemleri ile rakam bilgisi verilecek.
  • Resim dersinde duygu ve düşünceleri geliştirici çalışmaların yanında bu çalışmaların grup çalışması olarak yaptırılmasına çalışılacak.
  • Müzik dersleri amacına uygun olarak zamanında yapılacak, andımız öğretilecek.
  • Bireysel ve toplu etkinlik dersleri zamanında ve ünitedeki konuları dahilinde işlenecek.
  • Beden eğitimi dersleri zamanında ve öğrencilerin okulu sevmelerine yardımcı olacak şekilde işlenilmesine çalışılacak.
  • Birinci sınıfları temsil edecek zümre başkanı olarak 1-B sınıf öğretmeni Mehmet ÖCAL seçilmiştir.
  • Her sınıftan birer öğrenci temsilci olarak seçilecek ve bunlardan bir tanesi de beşinci sınıfları temsil etmek üzere başkan olarak seçilecek.

Birinci sınıflar arası 1.Dönem öğretmenler zümre toplantısı yukarıda belirtilen gün ve saatte yapılarak yukarıdaki kararlar alınmış olup, aşağıda isimleri bulunan sınıf öğretmenleri tarafından imza altına alınmıştır. .. EYLÜL 2009




Sınıf Öğretmeni Sınıf Öğretmeni Sınıf Öğretmeni Sınıf Öğretmeni
1-B 1-D 1-C 1-A


O L U R

.. Eylül 2009
Okul Müdür
alıntıdır